Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.03.2009 14:35 - Холивудското левичарство
Автор: kalchomaniq Категория: Новини   
Прочетен: 924 Коментари: 2 Гласове:
1

Последна промяна: 17.03.2009 14:37


  “На 19 януари т.г. холивудски звезди направиха клип наречен “Президентско обръщение”( Presidential Pledge). В този клип, режисиран от интелектуалният гигант Деми Мур, интелектуалните гиганти Камерън Диас, Пъф Деди, Арон Екхарт, Мариса Томеи, Аштън Къчър и пр. дават обещание на Обама: “Ликвидиране на робството на XXI век”(Къчър), “Да гася лампите и да консервират енргия” Пъф Деди, “Да интегрирам това, което зная със сърцето и разума си”(Томей), “Да бъда по-добър човек” (Екхарт), “ Да освободя 1млн. души от росбството в следващите 5 години”(Деми Мур). Някаква звезда с виш интелект, която не можах да разпозная, обеща на Обама никога повече да пие бутилирана вода, друга – да не хвърля найлоновите торбички в природата.
Ако изключим глупости като “ликвидиране на робството на
XXI век” и “да освободя 1млн. души от росбството в следващите 5 години”(какво значи това?!) и бутилки/ торбички, бих искал да знам кой преди Обама е пречил на Екхарт да бъде по-добър, на Томей да се интегрира със себе си или на Пъф Деди – да гаси лампите. Всъшност не видях най-важното обещание – никога повече звезди да не участват в антиамерикански филми, защото Америка намери своя правилен месия, който сега е в Белия дом.
   Липсваха обещания на звездите да не обичат чак толкова Кастро, Че Гевара, Чавес, Садам Хюсеин. Както и ислямските терористи(пример: “Пътят към Гуантанамо” на Майкъл Уинтърботъм и оглушителното холивудско мълчание при убийството на холадският им колега Тео ван Гог от ислямист през 2004г.) За съжаление “Президентското обръщение” не участваха и вехтите марксисти “Ханой” Джейн Фонда, Дани Глоувър и Майкъл Мур.
  Трудно може да се намери планета по-безвкусни, лицемерни и скучни личности от мнозинството от холивудките звезди. Заучените им изречения и движения, безкрайно повтаряните скодумия пред неизбежните слугински световни медии предизвикват смъртно отгечение у нормалните хора. Холивуд от години злбно и безнаказано се подиграва на американските християни и на американската армия. Но най-противно е космическото лицемерие на холивудците. Най-видните представители на лимузинната левица живеят сибаритски разкош и великолепие. Обикновено обитават огромни имения със златни тоалетни и многомилионни, многоетажни каменни къщи в Манхатън(като Д. Мур) и
Bay Area в Сан Франциско. Масово си ходят на гости с частните си самолети, въпреки че силно се тревожат за замърсяването на околната среда. И в същото време милионерите холивудци, които се къпят в злато и брилянти, най-много се безпокоят за....бедните американци и за бедните по света. Чудя се кое е по-противно – холивудското левичарство или космическото холивудско лицемерие.
  Президентът Обама, който също е много загржен за бедните американци , се опота да вмъкне в антикризисния си план 246млн. долара облекчения за верните си подръжници - холивудските милионери. Но тази обяснима щедрост беше отхвърлена от дясната опозиция.
  Преди 20 години най-модното в Холивуд беше борбата против СПИН. Холивудците тогава организираха десетки благотворителни акции, закичени с червени панделки. Днес обаче те имат проблем – оказа се, че омразният им Буш е направил най-много срещу СПИН. в Африка и по света. През 2003 50 хил. африканци  са били лекувани от СПИН, сега – 1.3 млн. През 2003 – 2008 г. САЩ са изразходваха 18 млрд. долара за борба със СПИН по света благодарение на Джордж Буш и неговият план
PEPFAR. Накой холивудец да е казал поне една добра дума за това за Буш? Вместо тях Боб Гелдоф и Боно многократно му благодариха, като Гелдоф заяви: “Буш е направил повече за Африка от всеки друг президент”.
  Безвкусицата продължава и на раздаването на новите оскари. Освен задължителните щастливи ридания, радостни крясъци и скачане по сцената се случиха и други неща. Първата награда спечели някакво индийско повторение на изтърканите до скъсване холивудски приказки. Сякаш още една банална холивудщина ще промени черната и вечна безнадежност на Индия. Продуцентът на филма каза, че ...”Америка възкръсна преди няколко месеца”. Този човек явно счита, че Америка преди Обама е била в гроба, а 59млн. американци, които гласуваха против него, са зомбита. Награди спечелиха специалистката по еротични сцени Кейт Уйнслет и крайно левият активист Шон Пен. Последният, който има чудесни роли (“21 грама”, “Реката на тайните”), е известен със срамната си подкрепа за Садам Хюсейн. През 2002г., преди войната, той демонстратовно посети Ирак, “за да разбере конфликта” между двете страни. Все едно Джон Уейн да да посети Германия на Хитлер през 1940г., “за да ряазбере по-добре конфликта” между двтете страни. Освен неизбежната си привързаност към Кастро и Гевара Шон Пен проявява и топли чусрва към Чавес – вероятно най-яростният враг на САЩ в Латинска Америка. Левият активист получи награда за хомосексуалния фимл
Milk, който е и пропаганда на еднополовите бракове. Тук бих искал да напомня, че тези бракове бяха отхвърлени в най-големият щат Калифорния на изборите през ноември м. г.
  Шон Пен получи наградата си с думите: “Здравейте комунистически кучи синове”, които бяха посрещнати със смх и ръкопляскания от бляскавата публика. Сигурно всички си мислеха колко е оригинален и острумен.
  Но едва ли някой дори и за секунда е разбрал, че Шон Пен със сигурност казва истината.

Огнян Даскърев
в. Седем
брой 9
4 – 10 март 2009       



Тагове:   две,   ТРИ,   едно,


Гласувай:
1



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ianchefff - те са просто
17.03.2009 14:43
добри артисти.
Това не ги прави мислещи хора.
За съжаление.
цитирай
2. kalchomaniq - според мен.....
18.03.2009 15:42
...от изброените малко се допират дo добри артисти!!!аз поне се радвам, че няма споманти: Гари Олдман, Тим Рот, Джон Малкович и ......... каква актриса е Деми Мур.....хахахахахаха, виж Кейт Бланшет :)))))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: kalchomaniq
Категория: Новини
Прочетен: 507047
Постинги: 259
Коментари: 125
Гласове: 523
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930