Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.05.2009 17:21 - Копието на Св. Георги и триглавата ламя
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 3392 Коментари: 3 Гласове:
0



                                     image  

Днес е 6 Май, денят на Св. Георги Победоносец и патронен празник на Българската армия. Честит имен ден на всички, които носят името на светеца и честит празник на всички българи!

Няма да разяснявам смисъла и значението на Гергьовденския военен парад.  Темплар го е описал брилянтно в За храбростта, мечовете и плуговете 
Днес ще Ви разкажа легендата за Св. Георги и ламята.

Едно от най-известните чудеса извършено от св. Георги и заради което е често изобразяван на иконите, убиващ змей, е чудото станало близо до град Вирит, днешен Бейрут, недалеч от град Лида, където лежало тялото на светеца.

Близо до град Вирит имало голямо езеро, в което живеел страшен змей. Той често излизал и много хора ставали негова жертва. Когато пък доближавал градските стени дъхът му отравял онези, които били на близо и го вдишвали. Гражданите се опитвали да се преборят със звяра неведнъж, но нямали успех.

Така един ден те решили да помолят техния владетел за помощ. Той пък от своя страна издал заповед, с която разпоредил всеки ден да предават на змея по едно от децата си и тъй да да се спасят останалите. Издавайки тази заповед, той уверил хората, че когато дойде неговия ред и той ще предаде дъщеря си на чудовището. И така всеки ден те отвеждали на брега на езерото по едно от децата си, докато не дошъл ред на дъщерята на управителя. Когато това станало, гражданите поискали от бащата да изпълни думата си.Той заповядал на детето си да облече най-хубавата си премяна и да отиде на брега на езерото.

Когато змеят излязъл, се появил Св. Георги, яхнал бял кон и отишъл при девойката.Попитал я защо стои там и плаче, а тя като му обяснила защо е там викала към него да бяга. В този момент светецът-воин препуснал към змея и го пробол с копието си. После наредил на момичето да го върже с пояса си и да го завлече в града. Народът, като видял това, се разбягал от страх, но Св. Георги им заговорил, да не се страхуват, защото Господ Иисус Христос го е изпратил да ги избави от това зло, за да повярват в Него. Подир тези думи светият воин отрязъл с меча си главата на змея, а хората повярвали в Бога и всички до един се покръстили.

На това място по късно била съградена голяма църква на името на Божията Майка и друга една на името на Св. Георги Победоносец. Тук именно станало и друго чудо, при освещаването на този храм избликнал извор с жива вода, която лекувала много душевно и телесно болни.

Днес отново трябва да се отървем от една ламя (този път триглава), която изяжда децата на България. Стоян Балтов, Радостина Евтимова, Кирил Въжаров и Васил Александров (намушкани с нож пред дискотека в София), Кирил Христов (син на полицейски шеф в Перник)... Докога? Още колко млади хора ще загинат заради разюздаността и беззаконието, които упраявляващите ни наложиха? И как да очакваме ред и сигурност, когато тези, които трябва да ги въдворяват, се събират на по цигара и минерална вода, за да изразят "благодарността" си към своя министър?

Вече забихме първите 20 000 копия в търбуха на управляващата триглава ламя (20 000 подписа= на 20 000 гвоздея в ковчега на БСП и ДПС). За да я сразим обаче, са нужни още много. Стотици хиляди, може би милион. На 7 юни и 5 юли. И нека Св. Георги  ни помага в святото дело!

P.S. Посвещава се на баща ми, който не доживя да види възстановения Гергьовденски парад на именния си ден... 



 



Тагове:   св Георги,


Гласувай:
0



1. infectionofinsanity - ...
06.05.2009 17:34
http://www.stoyanbaltov.com/

цитирай
2. анонимен - Rockbul
08.05.2009 04:01
Май в Бейрут от това време не останал покръстен християнин? Иначе за отсичането на трите глави сън абсолютно за. Ето с това мога да помогна http://rockbul.blogspot.com/ в общата борба!
цитирай
3. анонимен - до анонимен
08.05.2009 08:28
Някой май не е много наясно с фактите. Я вземи да прочетеш малко повече за Бейрут и Ливан преди да правиш некомпетентни изказвания.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054739
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031