Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.05.2009 14:51 - Аз ще гласувам за Синята коалиция, защото...
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 3931 Коментари: 12 Гласове:
0



Синята коалиция е единствената политическа сила, която може да се пребори с мафията и организираната престъпност. Партиите и хората в нея вече са го правили.

До 1997г. всички ние бяхме тероризирани от силовите застрахователи. ВИС-2, СИК и подобните им насила ни караха да застраховаме при тях имотите си, колите си, бизнеса си. След 1997г. правителството на ОДС постави ВИС-2, СИК, Корона инс, Аполо и Болкан, 777 и прочие мутренски бригади извън закона, а стикерите им изчезнаха от стъклата на коли, магазини и кафенета. Премахнат бе "законният" рекет и за българските граждани бе открит пътят към спокойния и осигурен живот.

До 1997г. икономиката на България беше харизана на мафиотски корпорации, създадени от бившата Държавна Сигурност. Мултигруп и подобни на тях фирми стояха на входа и изхода на предприятията, приватизираха печалбите, а загубите се трупаха на сметката на всеки български гражданин. След 1997г. правителството на ОДС смаза Мултигруп (впоследствие Симеон Сакскобургготски я реанимира, но това е отделна тема) и другите комунистически фирми. Вследствие на това икономическата среда се нормализира и чуждестранните инвестиции започнаха да се увеличават прогресивно с всяка изминала година.

До 1997г. България беше превърната в разграден двор, в който "афганци", чеченски терористи, руски мафиоти и вся остальная сволоч се чувстваха като у дома си. Безчинстваха по хотели, ресторанти и дискотеки, а ние се движехме с повишено внимание и се озъртахме на всяка крачка. След 1997г. правителството на ОДС разкара гастролиращите разбойници (дори "бизнесмени" от калибъра на майкъл Чорни и Денис Ершов бяха екстрадирани като заплаха за националната сигурност), затегна граничния контрол и подписа споразумения за реадмисия с всички държави от ЕС. Вследствие на това България беше извадена от унизителния "черен" списък на Шенгенското споразумение и ние, гражданите на България, получихме право да пътуваме по света без визи. Право, на което се радваме и днес.

Дори само тези три причини са ми достатъчни да гласувам за Синята коалиция, въпреки че съществуват още много. На вас оставям да продължите списъка...

 

 




Гласувай:
0



1. kavarma - Без да се обиждаш, ама си за преби...
27.05.2009 15:02
Без да се обиждаш, ама си за пребиване :))))
Така си напоскал оттук-оттам, а доста важти неща от този период мистериозно са изчезнали.
Нещо за РМД? Нещо за Балкан и за други приватизационни сделки от този период? За един интересен кръг и за един още по-интересен келнер, превърнал се в банкер? За една полусмотолевена корупция вежду президент и премиер? За едно изпразване на джобовете на хората пез 1999-2000?
И това ли ще те накара да гласуваш?
цитирай
2. анонимен - уау
27.05.2009 15:23
Баси глупостите.
Продължавам списъка на Каварма - който е имал фирма тогава, още помни десякъка, който трябваше да се плаща на местното СДС. И прословутото "да нахраним журналистите" на сегашната кандидатка за евродепутатка Надежда Михайлова. Ами ДЗУ-Стара Загора? Ами тримата големи политолози на СДС, които бяха на хранилка в Кремиковци?
цитирай
3. thetrooper - Е, не с лошо де. Ако наистина си 17-годишно момиче, както пише в профила ти,
27.05.2009 15:35
нямам право да те удрям дори с цвете, не е джентълменско просто. А ти си тръгнала да ме пребиваш:) Освен това поста е посветен специално на борбата с мафията и организираната престъпност.

Сега по въпросите:

- РМД - съгласен съм , че това беше грешка. Комунистите си направиха РМД-та от името на работниците и мениджърите и изкупиха маса заводи на 10% от пазарната им цена. Но няма хора без грешки, има обаче такива, които не се учат от грешките си и за по-малко от 20 години закопаха страната 3 пъти.

-Балкан - всяка приватизационна сделка подлежи на 5-годишен следприватизационен контрол, в който правителството следи дали купувачът спазва поетите ангажименти относно инвестиции, работни места и т.н. При неспазване на поетите ангажименти сделката се разваля. Тънкият момент в случая е, че този 5-годишен период протече основно по време на следващото правителство. Така че прати сметката на НДСВ.

- корупцията - естествено, че имаше корупция, нали заради корупция една сюрия лекета начело с Христо Бисеров и Йордан Цонев бяха изритани и от СДС, и от управлението. Виж в коя партия са те сега. Основна част от тогавашната "корупция" обаче беше единствено в главите на комуно-ченгесарската мафия и техните слугински медии. Обвинения за корупция нямаше нито от Европейскта комисия, нито от ОЛАФ, нито от Държавния департамент на САЩ.

-изпразването на джобовете се случи малко по-рано, през 1996-97г. , при управлението на Жан Виденов. През 1999г. просто бях премахнати 3 инфлационни нули от лева, без това да доведе до повишение на цените.

btw, впечатлен съм от това, че между 5 и 9 години си се интересувала активно от политика и държавно управление:)

цитирай
4. thetrooper - @ анонимен 2
27.05.2009 15:42
Интерсесна реакция. Да наричаш фактите "глупости", като ги оборваш с други факти, които нямат нищо общо с темата.

Ако имаш критики към тогавашното управление, заповядай. Но можеш ли да отречеш, че това, което съм написал, е истина? Май не можеш...
цитирай
5. kavarma - Добре е, че макар и след известно ...
27.05.2009 19:48
Добре е, че макар и след известно напомняне се сети за някои неща, които си пропуснал в постинга.
Това, че се впечатляваш е хубаво. Лошото е, че използваш англицизъм в чист вид при наличието на звучни български думи.
Аз не бих се гордяла със себе си, ако момиченце на 5 - 9 е видяло и разбрало повече от мен, но ти си мъж и ти е простено. По принцип мъжете са развиват малко по-бавно, а при теб нещата са вървели още по-спокойно.
И понеже се изказваш като експерт да те попитам - знаеш ли, че едната голяма мутренска групировка бе под протекцията на СДС, а другата на БСП? Ако не знаеш - лошо...
А случайно името Краси Стойчев да ти говори нещо? А Майкъл Чорни? Ако имаш пропуски в знанията се позаинтересувай.
Аз може да съм на 17, както бих могла да бъда и на 77. Но аз съм на 17, дишай спокойно.
Но и момиче на моята възраст може да е от семейство на ангажирани хора. Плевен е дал интересни хора на българската политика, че и един "чутовен" министър на правосъдието в кабената на Костов.
И за да пресека предварително глупави предположения - сини сме!
Но истински сини, а не конюнктурни лапачи и безгръбначни!
цитирай
6. анонимен - alouu,kavarmata
27.05.2009 21:18
млада и зелена си и дрънкаш само ,чути от нейде,чужди приказки.айде да си поиграеш с барбитата и да почетеш още 3-4 годинки,пък тогава пак се изказвай. може би ще имаш и собствено мнение.
цитирай
7. veselaj - kavarma
27.05.2009 22:35
ти повтаряш чужди глупости, защото по онова време си ходила права под маста. Нищо не си нито видяла, нито разбрала - просто повтаряш като папагал. БГА "Балкан" беше фалирала много преди това. Както и повечето социалистически предприятия. Беше фалирала цялата държава. За втори път след 89-та. Първия беше пак при комунистите - правителството на Луканов. Остава да обясниш как "Костов предаде синята идея" и съвсем ще заприличаш на папагал. Вземи и прочети малко документи от онова време. Колко беше една заплата в края на 96-та и какво можеше да се купи с нея. Както и защо дорарът беше 3600 лв. И какво можеше да се купи с 50 000 лв. преди деноминацията (толкова беше минималната заплата). Но прочети документи, а не питай родителите си - ясно е какво ще ти кажат.
цитирай
8. анонимен - mey
27.05.2009 23:06
Зарежете ги комунистите. Те си отиват! Но...да почакаме да видим какво ще дойде, и пак ще си пишем
цитирай
9. анонимен - 97-ма Костов
28.05.2009 01:33
на хора (за да не казвам деца) на твоята възраст, препоръчвам една книга на Ремарк - Черният обелиск. Запознайте се с ефектите на хиперинфлацията и си представете как се живееше по време на "Виденовата зима". Хората бяха толкова отчаяни, че нагърбиха Костов с изцелението на народа. Не може Костов да изцели народа, народа сам трябва да се оправи. КОЙ КОЙ КОЙ? Кой ще ни оправи?! Това ли искате - някой да ви оправи. Ай сиктир.
цитирай
10. анонимен - Само така приятел - Аз и моите познати СМЕ С ВАС !
28.05.2009 09:49
Най-накрая истината ще излезе наяве ! Искам СПЕЦИАЛНО да благодаря на г-н Костов за това, че удържа обещанието си, което даде пред храм Александър Невски, - той НЕ МЕ ИЗЛЪГА! Искам СПЕЦИАЛНО ДА БЛАГОДАРЯ на тогавашното СДС, за това че и АЗ, в моят живот съм бил 4 години СВОБОДНО ЧОВЕШКО СЪЩЕСТВО! За това ЩЕ ГЛАСУВАМ ЗА СИНЯТА КОАЛИЦИЯ, макар че съм безпартиен и ще остана такъв! Благодаря приятели, че възстановихте синята идея! Бог да пази Човеците в България и нейните деца! Приятелю - ВДИГНИ ОЧИ !
цитирай
11. thetrooper - @ kavarma 5
28.05.2009 11:31
Англицизмите ми останаха още от обучението в британските тайни служби, за които работя и до днес, както е написано в профила ми:)

Ако за теб 128 точки на тест за интелигентност (влизащи в 4-те % най-висок резултат в света), две завършени университетски програми (едната от втория най-престижен университет в Европа, що се отнася до туристически специалности - NHTV Breda University в Холандия) и кариера, преминала досега в 6 страни на 4 континента е атестат за бавно развитие, то наистина съм горд, че си посетила блога ми:)

За Майкъл Чорни съм написал каквото трябва в постинга, ама то нали "чукчи не читател, чукчи писател"...

Плевен даде също така и един "чутовен" вътрешен министър от БСП, който и сега ще им води листата...
цитирай
12. buket - Чува се...
28.05.2009 11:40
Говори се, че сега ти звънят по телефона с въпрос,"Ти за кого ще гласуваш"?
Демократично било.казват, въпросчето...
За мен е терористично...
Защото преди, когато "мутрите" ни охраняваха магазинчетата, влизайки за първи път в дома ти, за да ти предложат охрана, първия им въпрос беше: "Ти деца имаш ли?". После следваше "зделка".
И това беше демократично...
...А сега започвам да мисля,че без "мутри" не можем да се оправим. Представете си, че тези здравеняци решат да се променят...:), ще изорат Българийка за нула време...а сеенето е по-лесно нали? Всичко е възможно.
И по-весело!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054371
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031