Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.06.2009 23:57 - На Холандия с благодарност!
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 4575 Коментари: 9 Гласове:
0



Според информация на Медиапул холандският министър по европейските въпроси Франс Тимерманс е поискал Европейската Kомисия да наложи предпазна клауза на България в област Правосъдие и вътрешен ред.

Dank u weel, heer Timermans!





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - alstublieft
18.06.2009 12:39
И какво пък има да му се благодари на Тимерманс, че па и на холандски. Ако от твоя страна това е желание нещо да се промени в България, с публично харакири няма да стане. Нито с пеене на Вилхелмус. Благодариш му от холандски или от български патриотизъм? Ако е от холандски, айде няма нужда, в Холандия такъв патриотизъм само у току що инхебюрхерд контингент може да намериш. Ако е от български, да ти припомня, че една от причините за лайната (с извинение), в които е потънала държавата, е тоя карикатурен нихилизъм и мазохистична склонност към национално самоубийство на българите, които лъхат от твоя гордо развят холандски флаг. С веене на холандски флаг няма да се издигнеш над вмирисаните български работи, те са си част от нашата (разбирай и твоята) некадърност да се оправим сами със себе си, дори и ако решим да се скрием в най-дълбоката холандска провинция.
цитирай
2. анонимен - Ще ни е малко
18.06.2009 12:42
Не предпазна клауза, а силен шамар, ако не и ритник, е нужен, за да престанат нашите управляващи да се заблуждават (а и да се перчат пред нас) какви невероятни постижения имат в европеизирането на изстрадалата ни страна. и нямам предвид само настоящите, а всички до момента. колко ли се вайкат в ЕС, че ни отвориха вратата - досега показваме, че не подлежим на превъзпитание.
цитирай
3. thetrooper - Не става дума нито за патриотизъм (холандски или български),
18.06.2009 12:52
нито за нихилизъм. Химнът и флагът са проява на уважение към член на холандското правителство, който проявява твърда позиция против практиката да се прекратяват дела, за да може разни баднити да се кандидатират за народни представители. Не виждам как един такъв жест към съюзник (защото Франс Тимерманс ясно показа, че ми е съюзник срещу тройната коалиция) може да изглежда като публично харакири. Крайно време е да се разбере, че говоренето против българските управляващи не е говорене против България.
цитирай
4. thetrooper - @анонимен 2
18.06.2009 12:58
Съгласен съм с една уговорка: не считам,че аз (а вероятно и голяма част от читателите на блога) принадлежим към същата нация, към която са управляващите. Ние сме западнобългари, българи от европейски тип и нямаме нищо общо със СерГЕЙ, Доган, Масларова, Румен Петков, Р. Овч. и други животински видове.
цитирай
5. zelenbeton - @ alstublieft: Оправи си понятията
18.06.2009 14:31
Патриотизмът е задължителен, когато означава да цениш истински стойностните продукти на нацията и да нямаш комплекс за малоценност пред другите нации.

Няма лошо и от време на време да кажеш "нашто гардже си е най-хубавото". Разбираемо е, даже и когато не е съвсем вярно.

Но когато отиде към убеденост, че всякакви боклуци и престъпления трябва да се защитават само защото имат български произход, тогава понятието "патриотизъм" се обезсмисля. И се превръща в престъпно съучастничество. И още повече: в АНТИпатриотизъм - който е и истинският национален нихилизъм. Защото, упорито защитавайки глупостите и кретениите, ти правиш така, че ВСИЧКО българско започва да изглежда по този начин.

Слава богу, че немците не са"патриоти" по твоя модел. Защото тогава хитлеризмът щеше още да им е национална идеология.

Тимерманс безусловно заслужава благодарност. По същата причина, по която немците трябва да благодарят на съюзническите армии, които изритаха оня с мустачките. Въпреки че Дрезден и Берлин бяха разрушени.

Когато идиотщините стигнат до такива размери, без някой разрушен град (или изритано правителство) няма как да мине. Факт. Да сме мислили по-рано, и да сме си го изритали ние това правителство, докато още можехме. Сега ще трябва да ни помагат отвън. И е коректно да им благодарим.

И да се засрамим, че не сме си свършили работата, а не да се пеним, че ни посягат на националното достойнство.
цитирай
6. анонимен - alstublieft
18.06.2009 18:55
Кои понятия да си оправя, зеленбетон, ти чете ли коментара ми. Къде точно видя да защитавам управляващи, че па чак и упорито. И кой е моят модел за патриотизъм, в който си намесил/а горките немци. На мен просто ми се видя комичен този напън за борба с управляващите - дай да пеем Вилхелмус, че управляващите бандити изключително ще се трогнат и ще вземат да се уплашат. Колкото до автора, интересна гледна точка - Тимерманс му бил съюзник срещу тройната коалиция и затуй развявал холандския флаг. На Тимерманс му е много важно дали тройната коалиция ще се състои от Доган, цар и Серьожка или бат Бойко, Серьожка и Доган. Аз като половин холандец да ти кажа, че в едно високо организирано общество като холандското, където се знае с голяма точност откъде идват парите и най вече къде отиват и защо, хората получават стрес, сблъсквайки се със "съюзници", които не знаят и не щат да се научат да управляват сами себе си, ами чакат да дойде Дядо Иван, американците или Европейския съюз (да кажем под формата на Тимерманс), според случая. И като дойде някой от тия почва едно веене на флагове. От уважение. Я зауважавайте малко себе си, по възможност без веене на знамена, и вземете да се държите в собствената си страна както бихте се държали в Холандия. Това ще помогне всички да станат по-чувствителни към корупцията и простотиите, които са превзели живота на българите, включително и на борещите се с веене на знамена. В съзнанието на холандеца няма понятие за корупция и той е научен от опита си, че най-евтино излиза да се придържаш към правилата и че те са за всички, независимо за колко по-умни от останалите се имат. Не очаквам нарочилите ме за противник да схванат мисълта ми, но все пак ще обобщя: омразната на коментиралите тук тройна коалиция и бъдещите й превъплащения се крепят на липсващата гражданска култура, на нетърпящия възражения тарикатлък. Привидната демокрация се подкрепя от 30% гласуващи баби, дядовци и малцинства в докараните до феодализъм малки населени места, където някакви ориенталски образи като братята Галеви са благодетели и от неясно колко процента по-грамотни, на които им е по-широко около врата, като някои от коментиралите тук, които всекидневно се провират през вратичките на закона и реда и си мислят, че демокрацията е нещо лъскаво и западняшко, което ще си купят с връзки да се накичат с него като за жълтите павенца. Та, зеленбетон, чудно как реши, че се пеним, щото ни посягат на националното достойнство. Пените се, надявайки се някой друг да ви свърши работата, щото сте му изпели националния химн.
цитирай
7. zelenbeton - @ alstublieft:
18.06.2009 21:30
Да, прочетох какво си написал. За всеки случай сега пак го препрочетох, да не би да съм пропуснал нещо. Не съм. Става въпрос за понятията "патриотизъм" и "нихилизъм" (които ти самият си използвал). Точно обратното на теб, аз смятам, че в случая с искането на Тимерманс патриотите са тези, които смятат, че ИМА за какво да му се благодари, а нихилистите - които смятат, че благодарност не му се полага.

Да поясня: дали е Тимерманс или Мимерманс, и дали е холандец или папуас, не ме интересува ни най-малко. Важното е, че той, някъде отвън, катализира един процес в България така, както аз не мога да го катализирам отвътре. По конкретния случай неговите и моите интереси се припокриват - и оценявам неговия принос. Просто и ясно.

Виж, ако утре интересите ни със същия този Тимерманс се разминат, няма да го галя с перце. В момента обаче се стремим към едно и също: правосъдието в България да заслужи да се нарича "правосъдие". И приветствам действията му - защото те са В ПОЛЗА на България.

Пак заради това се радвам и на очертаващия се паралелен процес във Франция по случая Борилски. Не ми е приятно, че българската правораздавателната система ще трябва да понесе такъв шамар (защото това си е шамар, и то оглушителен); но това е много по-добре, отколкото да продължават да обявяват убийци за невинни.

Иначе ти благодаря за пространното описание как е в Холандия и как е в България. Имам достатъчно ясна представа и от двете. Тук обаче става дума не за българо-холандски сравнения, а за нещо съвсем конкретно: заслужава ли холандският външен министър благодарност за искането си за предпазна клауза срещу България. Да, заслужава.

Друг е въпросът, че thetrooper е подходил доста емоционално, с фразата на холандски и националния химн. Аз лично не бих го написал така. Но това не ми пречи да разбера какво е искал да каже и да се съглася с него. Ако тебе нещо те дразни (в контекста ти на "половин холандец" - каквото и да значи това), то си е твой проблем. И няма нищо общо с Тимерманс и искането му.

Надявам се, че така е достатъчно ясно.
цитирай
8. zelenbeton - Не е външен министър, разбира се
18.06.2009 21:33
а министър по европейските въпроси. Както и да е, това не променя нищо от написаното. Всъщност, доказва, че не ме интересува точно какъв е - важното е, че има възможността да направи нешо, което аз оттук не мога да направя.
цитирай
9. thetrooper - re:
18.06.2009 22:40
@анонимен 6 - благодаря за разясненията как стоят нещата в Холандия. Аз лично ги разбрах по време на обучението ми там, но благодарение на теб не се налага да ги обяснявам и на читателите.

Не чакам нито "дядо Иван", нито американците, нито Тимерманс да ми свършат работата. Що се отнася до опитите да превърнем България в нормално място за живеене (подобно на Холандия), аз моята работа си я върша още от януарските протести (1997г.) насам. Впрочем ако всеки в България беше положил усилия, подобни на моите в тази насока, България отдавна нямаше да бъде асоциирана с корупция, бандитизъм и липса на правосъдие.

@zelenbeton - няма как да не подходя емоционално при сегашната ситуация. Реално ние сме в състояние на гражданска война срещу тройната коалиция (само дето не свистят куршуми).
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054481
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031