Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2009 00:34 - Коя година сме - 2001-а или 2009-а?
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 17534 Коментари: 59 Гласове:
0

Последна промяна: 19.06.2009 01:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Интересни неща се случват през тази предизборна кампания. Всеки път, когато в разговор или постинг призова да се гласува за Синята коалиция, за да се отървем от сегашните управляващи и да им потърсим сметка, моментално някой започва да размахва "призрака на Иван Костов". В момента нямам намерение да обяснявам кой е Иван Костов и какво направи за България, докато беше министър-председател. Държа обаче да направя някои разяснения, тук и сега, докато още не е късно.

1. Синята коалиция не е само и единствено Иван Костов (ако толкова не ви харесва, има други, заради които си струва да дадете гласа си за Синята коалиция).

2. На фона на геройствата, които сътвориха сегашните управляващи, огромна част от обвиненията към Костов и ОДС (1997-2001) звучат като: "Ама вие защо биехте негрите?"

3. Дори всичко, изказано и изписано срещу Иван Костов да беше вярно, той пак щеше да е ангел небесен в сравнение с Доган, СерГЕЙ, Масларова, Емел Етем, Румен Петков, Р.Овч. и компания.

За по-късопаметните, както и за тези, които нямат ясни спомени от управлението на Костов и ОДС, ще напомня, че:

- при управлението на ОДС няма нито един загинал в полицейско управление поради неправомерно третиране или отказ от осигуряване на медицинска помощ;

- при управлението на ОДС металните заграждения около Парламента бяха вдигнати, а гражданите не обвиняваха силите на реда в "жесток полицейски терор - садистично отношение към деца" (цитирам очевидец на кръвопролитията от 14 януари 2009г.);

- при управлението на ОДС нито веднъж в международния видеообмен не попаднаха кадри от България, подобни на тези от филма за дома в с. Могилино;

- при управлението на ОДС нито един от министрите не си позволяваше да похарчи тогавашния еквивалент на 3 000 лева за чифт обувки или 16 000 лева за самолетен билет до Южна Корея - особено ако тези, заради които е на този пост, измират от недохранване и липса на професионални грижи;

- при управлението на ОДС никой не си и помисляше да узаконява следенето на личния информационен трафик и да подслушва незаконно телефоните на депутати, журналисти и обикновени граждани;

- при управлението на ОДС никой не е източвал 2 млрд. лева ДДС от държавния бюджет;

- при управлението на ОДС нито един политически секретар на парламентарно представена партия не беше "самоубит";

-при управлението на ОДС никой не пребиваше журналисти с чукове;

- при управлението на ОДС знаковите фигури на подземния свят не бяха канени на сутрешно кафе от тези, които трябваше да се борят с тях;

- при управлението на ОДС министърът на вътрешните работи беше отстранен веднага след получаванто на сигнал за корупция, вместо да се упорства цял месец и министър-председателят да заявява, че "няма да го хвърли на вълците";

- при управлението на ОДС нито един отстранен заради корупция заместник-министър не беше върнат на поста си;

-при управлението на ОДС нито веднъж не бе приет закон специално за да може човек без висше образование да стане председател на ДАМС;

- при управлението на ОДС нито една сериозна международна организация не издаде сертификат за корупция и некадърност на правителството;

- при управлението на ОДС не се случиха още много неща, които всички ние считаме за недопустими... но те се случиха впоследствие (виж публикацията 
Тройната коалиция от А до Я )

Изобщо кой има сметка да се връщаме към 2001-а година, когато вече сме в 2009-а?



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hardrock - Всичко това е почти така...
19.06.2009 07:51
Само дето забравяш мистър 10%, както и многобройните "недомислени" приватизационни сделки. Сините трябваше да изкарат на преден план повече нови лица, а не старите муцуни. Какво прави мадам Моузер при вас ? Толкова ли ви е къса паметта ? Че с решаващата й помощ, както и с гласуването на някои "земеделци" като Иван Стаматов, беше съставено правителството на престъпната тройна коалиция.Както и да е, все пак мисля, че Сините имат още потенциал, но не одобрявам също и негативното им отношение към Атака. Доган пусна в обръщение думите фашисти и крайни националисти по отношение на Атака и всички в един глас от другите партии започнаха да му пригласят. Не е много уместно и ти ли мислиш така ?
цитирай
2. thetrooper - Атака също има за какво да бъдат упреквани.
19.06.2009 09:18
Например за това, че на думи са опозиция, но в действителност доста често гласуват заедно с управляващите. Затова, че имат агенти на ДС в редиците си. И най-вече за това, че икономическите им постановки са крайно леви (национализация, социална демагогия).

Мистър 10% беше разследван, но нищо не се доказа и това си остана само един прякор. Нови лица има (Даниел Митов, Петър Николов, Лазар Маречков, Мария Ненова и др.), но смяната на поколенията трябва да стане постепенно и да има приемственост. Не зная какво е гласувала Анастасия Мозер през 2005-а (тогава живеех в Англия и не следях политиката чак в такива детайли), но доколкото знам, тя беше част от парламентарната група на БНС, която не беше част от тройната коалиция.
цитирай
3. анонимен - Koilo Kolev - За Атака
19.06.2009 09:30
Атака е против НАТО! Това е основна ценност за привържениците на "Синята коалиция", наред с членството в ЕС.
Второто е расизмът, който се изповядва съвсем открито по отношение на българомохамеданите и ромите. От тях не всички гласуват за ДПС, не всички крадат и не всички служат на Турция. На Сините тезата е "Не на Доган и ДПС, и "Да на българомохамеданите" т.е. прави се разграничение. Това е европейски подход всеки човек да се оценява сам за себеси, другото наистина е фашизъм - да се приписва на всички хора от дадена малцинствена група еднакви отрицателни качества.
Трето е отношението към Русия. Между ЕС и Русия винаги Атака ще избира Русия, за разлика от Сините, които ще изберат ЕС.
Така че, да не се сърдят атакистите, че всички ги заобикалят. На нас такива помощници не ни трябват.
Ако Атака най-после приеме Евро-атлантическите ценности (това как ще стане - аз лично не знам) тогава имат място сред Сините. Иначе можем да си партнираме по определени въпроси, но принципно са различни платформите на които стъпваме.
цитирай
4. анонимен - Пълна тъпотия
19.06.2009 10:38
Не изтекъл нито един материал за Могилино - това означава ли че тогава не са ставали таива неща там? Не било узаконено следенето на трафика - това означава ли че не е било извършвано? Никой не бил източвал ДДС - хахаха, просто не е бил изобличен. Никой не бил харчил 3000 лева за обувки - хахахаха. Абе вие сте супер заблудени бе. СДС беше създадено от комунистите. Атака беше създадена от ДПС. Никакво значение няма за кого гласуваш - едни и същи хора стоят в сянката на всяко правителство. Въпросът е само кой ще се облагодетелства в личен план.
цитирай
5. анонимен - За синята коалиция и за тройната коалиция
19.06.2009 11:09
Управлението на ОДС не беше идеално, напротив тогава имаше доста грешки, имаше злоупотреби, имаше неправилни решения. Но правителството на ОДС начело с Иван Костов беше и си остана най-доброто българско правителство в най-новата ни история.
В сравнение с него правителствата на Симеон и Станишев са направо жалки. И малкото свестни неща, които бяха извършени при техните мандати бяха благодарение на инерцията, натрупана от периода 1997-2001 г. Нали не си въобразявате, че България щеше да е член на НАТО и ЕС, ако не бяха направени необратимите промени по времето на ОДС ?
Или че икономиката ще има ръст, ако сините не бяха извършили непопулярните реформи, плащайки скъпа цена за това ?
Млади хора, не слушайте тези, които твърдят "И едните, и другите са маскари" Знайте, че избор има винаги, дори ако трябва да се избира по-малкото зло. А в случая имаме избор между най-голямато зло, наречено Тройна коалиция и Синята коалиция. За мене Синята коалиция е доброто, за вас може да е по-малкото зло. Но и в двата случая това е добрият избор !
Гласувайте на 5 юли срещу СерДоган !

цитирай
6. анонимен - Що за наглост...
19.06.2009 11:35
Отговора на въпроса ти е изключително прост.
СДС - не предложи нищо ама нищо ново.
Старите мошеници и крадци кандидатирани пак да влязат във властта, че и изтъняха джобовете горкичките.
Някога номера минаваше - вече не.
Ако ще да се съдерат от рев по телевизии, блогове и всякакви медии стомната вече е счупена и връщане назад няма. Единственият шанс беше да се явят с нови лица нямащи нищо общо с участниците в хранилката наречена посткомунистическа "демокрация". Да да ама не, а със стари ... нов бардак не става.
Видяхме вече "бъдещето" на синята коалиция - безвъзвратно съсипана икономика, закрита енергетика, тотален срив в правораздаването, полицията и армията, тотална загуба на всички морални ценности. Безвъзвратно унищожена образователна система.
цитирай
7. thetrooper - @анонимен 4
19.06.2009 11:43
Да, всички сме заблудени. И Синята коалиция, и Европейската комисия, и ОЛАФ, и ББС, и всички останали империалистически агенти. Само гласът на "мъдрия български народ" винаги и за всичко е наясно.
цитирай
8. hardrock - твърде много се спекулира...
19.06.2009 11:43
1. Гласували били с тройната коалиция - дай пример в който Атака е застанала против принципите си, това, че беше вкарана в един спор около бариерата от 8% нищо не означава.
2. Агенти от ДС, които са работили в разузнаването и контраразузнаването за мен са свестни хора, които са защитавали интересите на Родината.Виж, от 6-тото управление - доносниците, за това кой е против БКП май вие имате повече опит.
3. Национализация, социална демагогия ??? Човече осъзнай се, прочети програмата на Атака. Че кой в България не е за ревизия на криминални приватизиционни сделки.
4. Мозер също като теб беше в чужбина, само че в САЩ, като косвено с това подпомогна удобния кворум за съставяне на правителството. Депутатът й от БЗНС Иван Стаматов гласува за тройната коалиция - ТОВА Е ФАКТ !!!
И накрая - свестно момче ми изглеждаш, дай боже повече като тебе в СДС.
цитирай
9. thetrooper - @анонимен 6
19.06.2009 11:49
"със стари ... нов бардак не става" - само това ли ви е в репертоара? И какво име е "старото" на личностите, които съм изброил в коментар номер 2?
цитирай
10. hardrock - до анонимния 3-ти, Колев
19.06.2009 11:57
СПРЕТЕ С ТЕЗИ НАГЛИ ЛЪЖИ !!! Партия Атака е националистическа и патриотична формация , която няма нищо общо с расизма и ксенофобията. Не ни слагайте под един знаменател с комунистическото творение РАсате, което се подвизава в близката до БСП телевизия ВВТ.Партия Атака е единствената , която защитава интересите на наследниците на тракийските бежанци, но на вас "столичани' изобщо не ви пука за това.В блога ми побликувах малко материали по темата - ограмотете се най сетне и да седнем да дискутираме като нормални хора.По отношение на ЕС - позицията е обединена Европа на нациите, откъде ви хрумна идеята, че Атака била против ЕС. Никой в Атака не дели българите по религиозен признак - стига сте манипулирали обществото, че сме били против тях и против българските граждани от цигански и турски произход.Изобщо, претендирате за интелигентни люде, разграничавате се от нас "лумпените" , а излиза, че изобщо не познавате нашата гледна точка, а бързате да критикувате.Истинският демократ уважава чуждото мнение и възгледи - специално Колев за тебе се съмнявам , че си демократ. Бъдете здрави всички !!!
цитирай
11. анонимен - Kolio kolev - RE: до анонимния 3-ти, Колев
19.06.2009 12:16
Остави го Расате. Знам, че ста за ЕС, но сте едновременно с това сте за излизане от НАТО.

Но, отговори на въпросите ясно тогава
1. За или против НАТО?
2. Какво отношение имате към малцинствата (българомохамедани, роми, протестанти, мюсюлмани, евреи, китайци, хомосексиалисти, ...)?
3. На коя страна сте в спора ЕС срещу Русия?
цитирай
12. анонимен - до Iron Maiden
19.06.2009 12:16
Евроинституциите не са заблудени... следват си интереса и крайната цел - едно световно правителство. Присъединяването на България, Румъния и Полша до този момент само от работещи емигранти е донесло на икономиките на старите членки 50 млрд. евро. Какво ни е донесло на нас, че да ми ги изтъкваш като критерий?
цитирай
13. thetrooper - @hardrock
19.06.2009 12:19
1. Хората на Атака в ЦИК отказаха да регистрират Синята коалиция за парламентарните избори. Заедно с комунисти, ДПС и РЗС.

2. Именно там е разликата - вие делите отрепките от ДС на "добри" и "лоши" (както и президента впрочем). За нас всеки, който е служил на ДС, е служил против интересите на българските граждани и в услуга на КГБ, световния комунизъм и международния тероризъм (а също така и на трафика на оръжие и наркотици).

3. Откакто партия Атака е създадена, никога не съм чул нейната икономическа програма да е била подкрепена от уважаван и международно признат икономист.

4. Нямам сведения Иван Стаматов даприсъства в листите на Синята коалиция.

В заключение ще повторя това, което написах относно Атака преди около 2 седмици: Атака не е крайнодясна националистическа, а крайнолява комунистическа партия, рожба на кръвосмешението между руските тайни служби и агентите на ДС. Колкото по-бързо националистите осъзнаят това, толкова по-добре за всички нас.

Иначе благодаря за оценката, но за уточнение аз съм от ДСБ:)
цитирай
14. thetrooper - @анонимен 12
19.06.2009 12:39
Членството на България в ЕС досега ни донесе:
- нарастнал международен престиж на страната;
- повишен интерес от страна на чужди инвеститори (особено от страни извън ЕС);
- облекчения при обучение на български граждани в страните от ЕС;
- улеснена процедура за стартиране на бизнес в страните от ЕС;
- свободен достъп до трудовия пазар на повече от половината страни-членки на ЕС (останалите ще отворят трудовите си пазари не по-късно от 1 януари 2014г., освен ако самите те не излязат от ЕС);
- адекватна защита на гражданските ни и човешки права във всяка точка на планетата от страна на Европейската Комисия - тогава, когато българското правителство е неспособно да ни защити или дори се оптва да ни нарушава правата;
- институционален натиск към реформи в България, които да доведат до подобряване ефективността на администрацията, управлението и съдебната система - изобщо към приравняване с "европейските стандарти" за качество на живота.

Можехме да получим и повече, във вид на финансиране и експертна помощ по различните оперативни програми (земеделие, инфраструктура, човешки ресурси и др.), ако правителството на тройната коалиция не се оля от корупция и кражби.
цитирай
15. hardrock - до анонимния 3-ти, Колев
19.06.2009 12:50
Атака не е расистка партия, няма нищо против другите български граждани с различен от българския етнически произход . Моето лично мнение за геовете е крайно отрицателно когато парадират с това.
цитирай
16. анонимен - до Iron Maiden
19.06.2009 12:55
Хубави неща си изброил... според теб какъв процент от населението на България го касаят?
цитирай
17. hardrock - to thetrooper
19.06.2009 12:55
Атака е националистическа и патриотична партия, нито крайна, още по малко комунистическа. Не ви прави чест на вас сините да уйдисвате на акъла на Доган, като ни наричате лумпени и крайни.
Стаматов беше в листите на БЗНС на Мозер, избран от Хасково - същият гласува за тройната коалиция. В момента същият, който притежава строителна фирма и хотели май е кандидат на РЗС на Яне - ха да ви видя сега как сте с логиката. Значи на Атака ще се търсят кусури под дърво и камък и не щете да се коалирате с нас, а с Янето може, дето прибира хора гласували за тройната коалиция.
цитирай
18. анонимен - до 17
19.06.2009 13:01
Логиката е, че Доган създаде Атака с цел консолидиране и активизиране на избирателите на ДПС
цитирай
19. thetrooper - re:
19.06.2009 13:06
анонимен 16 - тези достижения касаят ВСИЧКИ български граждани, независимо от това колко от тях могат към този момент да се възползват от всяко от изброените достижения.

@hardrock - няма нищо против крайностите, аз самият съм доста краен. Само дето патриотизма не го разбирам като проруска ориентация.

А за Стаматов и РЗС - ние нямаме нищо общо с партия "Ред, законност, държавна сигурност' и не ни вълнува кой отива там. Анастасия Мозер е при нас, а не Иван Стаматов. Що се отнася до РЗС и Яне Янев - аз съм твърдо против коалиция с тях. Въпреки всичките им кусури, ако трябва да избирам между Атака и Яне, бих се спрял на Атака.
цитирай
20. hardrock - до анонимния 18
19.06.2009 13:22
Стига с тези глупости за Доган и Атака, стига сте повтаряли като папагали едно и също, иначе сте с големи претенции... Вярно е че Депесето по най нагъл начин изкривява идеологията на Атака и чете програмата й както дяволът чете евангелието и така капсулира електората си със страх от нов възродителен процес, но вас сините ви имам за интелигентни хора, барем вие не вървете по гайдата на Доган.
цитирай
21. hardrock - to thetrooper
19.06.2009 13:26
Да ти кажа на мен също ми се иска ДСБ, СДС, ГЕРБ и Атака най накрая да стигнат до някакъв консенсус. Макар , че гласувам и съм симпатизант на Атака, желая успех на всички гореизброени от мен партии.
Стаматов беше депутат от БЗНС на Мозер - питай чичко Гугъл ако не вярваш.
цитирай
22. thetrooper - то и Яне Янев
19.06.2009 13:28
беше някога в СДС...
цитирай
23. анонимен - Ромска партия се мушнала в Синята коалиция
19.06.2009 13:43
Един български блогър (Николай Павлов, "Черна станция", http://www.stancianegra.com/) още на 17 юни постави въпроса: защо присъствието на нова ромска партия ("ЩИТ" - с председател Асен Демирев от Симеоновград) в Синята коалиция не е публично оповестено, при положение, че на тази партия са й предоставени челни места в листите (№3 в Пазарджик, №2 в Сливен и №3 в София)? Според този блогър е напълно възможно докато едни от лидерите на Синята коалиция с "ювенилен патос" тръбят за "синя вълна" от 10-15%, то другите, запознатите с реалността лидери, просто да "пазарят цигански махали на дребно."
цитирай
24. анонимен - уточненията са просто ненужни...
19.06.2009 14:35
"Иначе благодаря за оценката, но за уточнение аз съм от ДСБ..."

Това уточнение е повече от излишно, вижда се и с невъоръжено око. Казваш само това ли ни е в репертоара - ми виж кой се мъдри на сайта ти бре - Ваньо циганчето. Докато ДСБ се отъждествява с този лик, няма никакви шансове пак да влезе във властта. Пристига поредният анти вот - преди беше за царчето сега ще е за БББ. След неговият провал кой ли ще е? Аз залагам на Ахмед Доган, защото на хората вече отдавна и е през кура кой точно ще ги ограбва - резултата е константа=обедняване.
цитирай
25. hardrock - ей анонимния 24
19.06.2009 15:12
Слушай депесарче такова, властта ви скоро пада и всичките ви криминални активисти ще заврат в кауша, където им е мястото. За Доган щял да гласува умникът му с умник, то от простак като тебе, който не си мери приказките какво друго да се очаква. Само Костов и Волен за вас !!!
цитирай
26. анонимен - Слушай ти малограмотен, дебилен, ...
19.06.2009 15:37
Слушай ти малограмотен, дебилен, слабоумен, умствено ограничен, невъзпитан... индивид...
Не се опитвай да ме обидиш - прошляци като тебе, които Болен Сидеров купува за по едно кебапче с бира (в някои случаи ви купува и с малко шоу, като пропуска кебапчетата и бирите) не могат да ме засегнат. Как па раши че съм от ДПС - поради факта, че съм достатъчно реалист и виждам как след 10 години Доган ще управлява България ли - това не ме прави негов привърженик
Докато партията на Болен е пълна с тъмни балкански субекти с маймунски интелект като тебе ползващи силата на гласа си и природно вродената и простотия за свои аргументи шанса и за нещо е точно колкото на ДСБ.
цитирай
27. hardrock - смешко 26:)))
19.06.2009 15:57
Много си смешен, айде добре , че ти е дошъл акъла в главата и признаваш , че не си Депесар, защо тогава ще гласуваш за него -за Доган?
Иначе благодаря ти , че ме разсмя - изключително "интелигентен" и проникновен коментар си направил номер 26
хахахахахаха :)))
цитирай
28. boyanov - За късата памет
19.06.2009 15:59
Удивително къса.. или преднамерено къса е паметта на доста от коментиращите тук. Очевидно трябва да се припомнят някои факти. Правителството на СДС дойде на власт в тежка икономическа криза, в която изпадна страната по времето на Жан Виденов. Пълна международна изолация, празна хазна, свръх дефицит на всички стоки (или сте забравили как сме се редяли за хляб на опашки от 300 човека в 3 сутринта), режисиран фалит на банките, при които спестяванията на българите бяха обрани. И тук някои "господа" имат наглостта да питат патетично - "Какво направи правителството на СДС"? Очевидно, че и отговори трябва да се дадат - доведе до стабилизиране на финансовата система, извади страната от международната изолация, нормализира пазара на стоки и услуги, започна дълго отлагани, но необходими реформи, подготви и направи изобщо възможно приемането на България в Европейския съюз и включването и в предприсаединителните фондове. Абсолютно инфантилно е да отречеш тези ФАКТИ, свършени за ЕДИН мандат. Следващите правителства само обираха плодовете от антикризисната политика на СДС водена тогава и проевропейското и поведение. Допуснете чисто теоретично, че в България нямаше управление на СДС и другаря Виденов още е на власт. Сега използвайте въображението си да получите вероятната картинка на днешното ни "виденово ежедневие".

Сега за подмятанията относно Иван Костов. Винаги съм казвал, че българите още не сме се отърсили напълно от култа към личността. Може би предишната колективна безотговорност на социализма ни тласна в другата крайност - да идеализираме или демонизираме напълно една единствена личност (в случая на Иван Костов). Разбира се личните качества на всеки политик са от значение, но те са НИЩО без колективните усилия на огромен екип от хора. Вероятно Иван Костов е имал силно влияние в СДС по времето, когато беше министър-председател, но не ЧАК толкова, колкото се опитват да му припишат неговите критици. Като всеки човек, вероятно и той е допуснал грешки, но да видим съизмерими ли са те с грешките допуснати от управлението на БСП през всичките тези години?
Друг инфантилен лайтмотив е, че "всички са еднакви". Разбира се всеки политически неграмотен човек може да си мисли така. Но достатъчно е да се вгледаме в най-очебийните факти за да видим, че това е пълна заблуда. СДС винаги е водил проевропейска политика, основана на европейските ценности, норми и правила. БСП винаги е водила проруска политика, основана на руските ценности, норми и правила. Трябва ли отново да припомням, че когато Георги Първанов организираше шествия в подкрепа на Милошевич, и му пишеше поздравителни писма, настоявайки премиера Костов да отвори българското въздушно пространство за руски самолети... в същото това време управлението на СДС категорично се придържаше към европейската политика по въпроса.
Всичко това са факти. Неспособността да се правят изводи от тях е ... политически инфантилизъм.
цитирай
29. анонимен - Дали?
19.06.2009 16:26
СДС водеше проевропейска политика в интерес на частни бизнес интереси и против интересите на България.

Като тръгнем от закриването на Козлодуй, минем през фалита на рафинерия Плама, съсипването на химическата промишленост и още и още ... край няма.

Докато се гласува за цветна мъгла промяна няма да има - с риск онова нищожество на шоумена Болен пак да лае по мен ще дам пример с Доган - какво прави той - разчита на личен контакт, обикаля цяла България. Провежда срещи, събирания. Хората виждат за кого гласуват. Срещу поетите ангажименти има лице. И най-тъжното е, че Доган успява да спази поетите ангажименти в по-голямата си част. Така се получи че последните ми командировки бяха в Кърджали, Търговище, Разград... градчетата са озис в бунището в което се е превърнала България. Чисто е, има работещи фирми финансирани с турски капитали разбира се.

С пропорционалната система СДС/БСП от ден на ден отвращават избирателя от себе си. Наистина след 10 години на никой няма да му дреме кой управлява и тогава ще спечели ... познайте кой.

Защо толкова предъвкваният мажоритарен вот не влиза в сила - все пак има достатъчно държави по света където работи и дава резултати?
А откъде идват парите на партиите - от частният бизнес срещу поети ангажименти, които няма как да се изпълнят ако не вкараш послушна маса депутати гласуващи по твоя команда. На мажоритарен принцип обаче това е неосъществимо.
Дали ще е Иван, Драган, Петкан - докато се гласува за оцветена мъгла резултата е един. Народните избраници защитават частни фирмени, а не национални интереси. Не съм съгласен да дам гласа си за Атака и да вкарат лумпен с маймунска физиономия с моя глас - искам да видя личност насреща си.
Прецедентът Галеви е ИМЕННО това - на хората от региона не и дреме дали са престъпници, те подсигуряват работа и сигурност в района, останалото не ги засяга.
БББ (бат Бойко Борисов - да поясня, че интелекта на Атака ще сбърка абревиатурата със сокчетата на Гриша Ганчев) ще спечели тези избори именно поради медийните си изяви и благодарение на скопената кампания против него която се поде на принципа оплюй другарчето. Да ама българина е с обратна психология и разсъждава на принципа - щом масово го плюят значи ги е страх от него, щом боклуците ги е страх значи е свестен. Елементарно Уотсън.

И как да гласувам за хора чиято предизборна кампания се базира на махленско пазарски подходи, или за сбирщина лумпени които с тъпите си псевдоидеали могат единствено да разпалят етнически конфликт в България? То май само това ни липсва за да е пълен купона наречен българска политика.
цитирай
30. hardrock - @boyanov
19.06.2009 16:30
Да се отричат заслугите на СДС и на Костов за стабилизацията на страната след комунистическата катастрофа на Виденов е еднакво инфантилно, както и да се омаловажават грешките им в недоогледаните приватизационни сделки, нанесли щети на икономиката ни.Както и да е, минали работи,,,Сега е важното да свалим престъпната тройна коалиция от власт, да се състави ново демократично правителство на десните партии и коалиции.Ще ми се Синята коалиция да не е негативно настроена спрямо Атака и да има консенсус между тях поне по основните въпроси на управлението на страната.
цитирай
31. boyanov - hardrock - съгласен съм с теб, от...
19.06.2009 16:38
hardrock - съгласен съм с теб, отчасти и с предния писал. Никой не отрича, че доста неща можеха да бъдат направени по-добре, а някои изобщо не трябваше да се правят. Просто ме учудва непростимостта към грешките на едно управление от един мандат, а толерантността към десетилетните грешки на друг тип управление. Значи може да простим лагерите, издевателствата на държавна сигурност, разграбването на българия от соцвърхушката, сриването на страната до ниво последни в Европа, а видите ли четиригодишното управление на СДС било абсолютното зло. Столетницата може да се "учи от грешките си" и да и се дава редовно шанс да ги повтаря, потретва, а другите са алчни, крадливи копелета, продали страната си... Много ми е плоско такова мислене.
цитирай
32. hardrock - до анонимен 29:)))
19.06.2009 16:42
Е, малко по свестен коментар си написал момче :))) Значи все пак имаш акъл в главата :))) Когато идваш в командировка в Хасково, обади се да пием по една бира, искам да ти променя мнението за "лумпените"от Атака. Не харчи толкова емоционална и умствена енергия в обиди - използвай я за нещо по градивно.Колкото до национализма и атака, тука по блоговете има много свестни постинги - попрочети, ограмоти се. Младо момче, уж интелигентно, а каквъв каруцарски речник само :))) Бъди здрав и умната на изборите :)))
цитирай
33. анонимен - Брех каква важна цел...
19.06.2009 16:50
Каква тройна коалиция те гони, бе момък я прегледай кой е в парламента. Кой ще ги свали? Маскираните скинарчета които опорочиха протеста пред парламента ли? Ти ли ще ги свалиш? Дето сипеш обиди по всеки който не е съгласен с тебе. Кой ще гласува за сбирщина неграмотни лумпени водени от няколко рибаря тръгнали да ловят риба в мътните води?
Новият победител в конкурса за тъпота на българският избирател се казва Бойко Борисов, следван веднага от БСП, ДПС, а партиите като Атака, Зелените, ДСБ, оня водевил на Яне и пр. участващи на олимпийският принцип ще си поделят по някой и друг депутат - това са фактите в момента изнасят ти или не. Сидеров имаше своя шанс но го проигра, именно защото е неграмотен и ограничен. Привлече хора като тебе, но отврати такива като мене... СДС положиха неимоверни усилия да се самоунищожат. Кой знае дано да съм лош пророк и да не позная, но кошмара за България тепърва започва, със серия антивотове спрямо управляващите, които ще вкарат в политиката дилетанти без основни познания как се управлява държава.
цитирай
34. haralanov - Аз ще гласувам за Синята Коалиция пак...
19.06.2009 16:51
Време е да мислим за БЪДЕЩЕТО СИ!!!
цитирай
35. hardrock - @boyanov
19.06.2009 16:54
Най малко оправдавам десетилетията комунистически режим. Това го правят само червените бетонирани номенклатури, синовете и дъщерите на които ни управляват и грабят и днес. Според моето скромно мнение на страната ни е нужно дясно управление и колкото по сигурно е мнозинството, толкова и по стабилно ще е правителството. Партия Атака мисля , че ще подкрепи такова правителство, дори и да не я поканят да влезе в коалиция.
цитирай
36. hardrock - до анонимен 33:)))
19.06.2009 16:59
И с какво по точно те отврати Волен ? Бъди конкретен !
цитирай
37. chichstefcho - ...
19.06.2009 17:15
Има много причини поради които аз ще гласувам за Синята Коалиция, но най-главната е, че желая мръсния фес Доган да бъде наврян в миша дупка и единствените, които ще го направят са сините.
Пожелавм успех на Синята Колиция и призовавам всички истински българи да гласуват за нея !
цитирай
38. lado - вервай си
19.06.2009 17:22
вервай си
цитирай
39. buket - Добрия ръководител има много последователи
19.06.2009 17:56
Костов не изгради ново общество, а то беше почти готово. Причини винаги се намират, резултатите говорят.
И сега се правят основни грешки, които и елементарен избирател не би допуснал а това може да е фатално. Армия има, водачи няма.
цитирай
40. lambo - Няма да гласувам за Костов,
19.06.2009 18:07
защото като всеки фанатичен цигански расист, в програмата на Сините няма нито дума, за престъпната демографска политика на Тричленката.

В момента безбройните мургави "самотни" майки получават над 85% от детските в БГ,
без да имат и един работен ден, без да са внесли и 1 лв данъци.

А на нашите български майки са спрели детските,
щото имали трудов доход от над 350 лв. бруто = 9 лв. чисто на ден !

Поради същата причина няма да гласувам и за циганите Бойко Борисов (ГЕРБ),
Доган (ДПС), Седефчо (БСП), Сидер (Атака).

"Отникъде взорът надежда не вижда"
цитирай
41. galinabg - В десятката!
19.06.2009 19:18
Митко, сега го бухвам този постинг във Фейс-а. Да се чете от всички, които продължават да не са наясно с миналото и живота си. Още повече за смисъла на бъдещето си. Ти нали виждаш и под снимката, която публикувах за какво става дума:))))Нямам сили да им отговарям, особено на последните 7-8! Поздрави!
цитирай
42. borsi - Тоя Костов като байрак го развяват ...
19.06.2009 20:36
Тоя Костов като байрак го развяват всички
цитирай
43. gantree - @ hardrock
19.06.2009 21:11
АТАКА е комунистическа, проруска, антибългарска и антизападна партия.
цитирай
44. jedi - Пред фактите...
19.06.2009 22:13
... и синята коалиция мълчи:)

Поздрави.
цитирай
45. raylight - Фактите недвусмислено и катего...
19.06.2009 23:29
Фактите недвусмислено и категорично сочат, че 1997 - 2001 беше най - добрият период за демокрацията
цитирай
46. maistora - За демокрацията - може би,
20.06.2009 17:23
но дали и за гражданите?
Сигурното е това, че по- лошо от БСП + ДПС няма! Не мога да разбера защо синята коалиция се сравняват с тях!? Защо не се сравнят с ПП "Зелените", които като политическа стратегия значително изпреварват всички известни партии.
цитирай
47. анонимен - никой не бил теглил 2 млрд лева ДДС - ...
20.06.2009 20:18
никой не бил теглил 2 млрд лева ДДС - щото тогава още не знаеха как :-))
цитирай
48. batstefan - 46. и за гражданите
21.06.2009 00:04
за това ще гласувам за синята коалиция.
цитирай
49. boyanov - Защо ли, наистина :)
21.06.2009 12:10
maistora Зелените още са далеч от сериозната политика. Единственото, с което станаха популярни малко преди избори е подкрепата им на гей-парада в София. Нито една друга част от тяхната "политическа стратегия" не стана ясна на избирателя. Или нямат такава или не могат да я изразят както трябва за да бъде чута.
Питаш защо сравняваме БСП+ДПС със Синята коалиция. Защото в момента у нас има ясно изразени две основни политически сили, които могат да спечелят и управляват страната. От една страна за БСП и ДПС от друга - ГЕРБ и Синята Коалиция. Всички останали са... как да се изразя - неясни откъм намерения, позиция и политически виждания. НДСВ се опитва да мине в дясно, но така или иначе носи отговорност за участнието си в Тройната коалиция. Атака е фактор, с твърд електорат, но странното и поведение при определени гласувания заедно с БСП и ДПС я прави ненадеждна за колебаещият се избирател. РЗС е нова, шумна партия, за която има основателни съмнения, че печели популярността с "разкритията" си не без помоща на специалните служби, контролирани в момента от БСП. Самите Зелени, за които говориш спечелиха 18450 гласа на изборите за Европейски парламент. Дали причината за това е неправилната им политическа тактика, или неясна стратегия - нека си кажат анализаторите, но дори и с удвоени гласове на предстоящите избори са... пренебрежим фактор в рамките на статистическата грешка. И в техните форуми съм писал, че къща не се строи от покрива надолу. Първо трябва да се докажат на местни избори, да навлезат убедително в политиката отдолу нагоре. Няма друг нормален начин. Предстои им много сериозна работа, за да се превърнат в някакъв политически фактор у нас. Не само по отношение на гей-парадите, обамче.
цитирай
50. maistora - До batstefan
22.06.2009 20:53
Аз също дълго се колебаех между Синята коалиция и ПП Зелените. Спрях се на вторите с ясното съзнание, че е възможно гласът ми да бъде "разкъсан" и поделен основно между ГЕРБ и БСП. Превъзмогнах тази кражба на вот. Дълго писах против бариерата и не срещнах подкрепа нито от десни нито от леви. Този мълчалив консенсус на "сериозните политици", цитирам Боянов, не ми допада, защото е на мой гръб.
Ето затова ще дам шанс на нови и необръгнали в политиката хора.
цитирай
51. maistora - До БОЯНОВ
22.06.2009 21:47
Съжалявам за пълната си неосведоменост за гей-мероприятията и се учудвам, че ги споменамаш два пъти в един разговор на политическа тема. Аз няма да коментирам на гей-теми.
Хората с десни разбирания ги приемам за близки. За мен свободата и отговорността са основните стълбове около които се крепи съвременната цивилизация. Точно затова заявих на кого ще се доверя.
Да Зелените са още "зелени" и това е шанса на младите формации. Програма имат и тя е много различна от тази на "сериозните" политици от изминалите две десетилетия. Съветвам всички да се запознаят с нея. Не е лоша!
ПП зелените нямат нито финансовите нито медиините възможности на "сериозните политици". Това ги поставя в неравностойно положение стартирайки в трудно състезание. Затова и хората знаят малко за тях. Ако съпоставим вложените ресурси с постигнати резултати сигурно ще имат най-добрият коефициент.
Не искам да се задълбочавам много. Не съм им член, нито застъпник, нито имам лични контакти.
Просто им вярвам, защото искаха оставката на управлявящите през януари и бяха разгонени от жандармерията на Миков.
Няма значение, че може да изгубя гласът си, защото и без това в България не уважават гласовете на гражданите. Никоя от "сериозните партии" не предизвика референдум по никой въпрос.
Ще кажа в заключение, че си прав и повечето политически фаворити на тези избори се явяват все скрити козове на БСП. Дори и ГЕРБ, което ти не го допускаш, но спомни си 2001 и 2005г.
Ако Синята коалиция иска да бъде фактор в УПРАВЛЕНИЕТО трябва да спечели доверието на повече избиратели отколкото има БСП плюс всичките и скрити козове. За това са и необходими нови виждания и НОВИ ПАРТНЬОРИ.
Всичко това го пиша добронамерено и приятелски
Колкото до БСП, то нека не ги преекспонираме. Подобре да ги забравим когато избираме.
цитирай
52. thetrooper - @maistora
22.06.2009 22:06
И какво им е дясното на Зелените?
Нас също ни разгони жандармерията през януари 1997г., но ние не се уплашихме и изритахме комунистите от властта. А Зелените тотално се провалиха...
цитирай
53. maistora - До thetrooper
22.06.2009 22:47
Има една разлика между нас двамата. Аз бях там и през 1997 и през 2009.
Десните ценности са свързани с човешките свободи, левите наблягат на човешката солидарност. Практически и двете не могат една без друга.
Не се проваля този който е в процес на развитие.
Провалят се тези които от подкрепа 51% стигат до 20%. В тази група влизат всички управлявали ЛОШО!
цитирай
54. thetrooper - Разликата между 51% и 20%
22.06.2009 23:45
я направиха онези, които очакваха ЧУДЕСА - първо от ОДС, после от мадридския помияр.

Значи според теб ОДС са управлявали лошо, защото са загубили подкрепа. Ами ДПС добре ли управляват, след като подкрепата за тях не само, че не намалява, ами се и увеличава?
цитирай
55. maistora - До Thetrooper
23.06.2009 00:40
Не. Причинно-следствената връзка е точно обратната. ОДС загубиха доверие, защото не оправдаха очакванита на милиони българи. Заради това загубиха доверието на избирателите и лъжецът Симеончо и Лъжесоциалистите през 1997г.
Следващият ще е Бойко. Ако изобщо може да събере достатъчна тежест да управлява.
ДПС не е самостоятелен играч.Утре могат да ги заменят с някоя от другите партии.
Чудеса! Това е дума неподходяща в политиката.
Достатъчно е управляващите да създават добри закони и да ги спазват. Хората ще го забележат.
цитирай
56. анонимен - Всички се тупате в гърдите -
23.06.2009 09:22
Нашата партия и не виждате че всички говорят за демокрация а в края на краищтата няма никаква демокрация.Защо?Защото комунизма е еврейска измишльотина и никой не може да се похвали че го е сразил защото си уредиха нежна революция.От 44та ви мотат като рибета в живарник и не можете да ги усетите.Като се появи някой който не слушка и вадят живарника, та останем на сухо.Защо не се организират протести - защото всичко са корумпирали и правят каквото си искат.Ако някой журналист покаже нещо - веднага кисилини, чукове и какво ли още не за да не се говори лошо за послушната власт.Георги Стоев каза и написа всичко и го убиха.На протестите мачкаха народа защото търсели бомба.Като не ви дават демокрация - тоест възможност за контрол над властта вие им дайте пък каквото те търсят.Бомба, две, ако трябва три но с гласуване и дрямане тази България няма да се оправи и тази раота нас чака.Седефчовото момче, Сергейчо, Мединчо и Монката, пък и който и да е друг послушко нищо няма да направят.Софиянци само се правят на с8толичани но не упражняват пряката деморация, а дремят като овце, защото на тях им дават повечко зоб и муцуните доят стрижът, че и убиват даже.Да сте виждали вълк с пострижка?
цитирай
57. boyanov - До maistora
23.06.2009 10:31
Споменавам го два пъти защото през последните месеци само с това се "изявиха" достатъчно ясно и категорично. Като изключим екологичната тема, която им е пришита по подразбиране избирателите не чуха нищо друго от Зелените. Млади били, пари нямали - оправданието е като задника - всеки го има. Но когато се целиш нависоко трябва да си готов за това. На всичко отгоре (пак по подразбиране) Зелените (не Зелената партия) се ползват със симпатиите на много хора. Това е изключително ценен капитал в политиката, който трябва да бъде инвестиран разумно. В една от дискусиите един от Зелените ме уверяваше че сред тях имало сериозни хора - философи, социолози, икономисти. Прекрасно. Така и трябва да бъде. Но наличието на хора с някакви способности нищо не означава, ако техните умения не бъдат насочени в правилната посока. Красивият ум е нищо без продукта си, нали така. Не знам ти колко следиш Зелените, но на мен те са интересни и редовно чета форумите им и това, което пишат. Да не ти казвам колко дълго се коментираше темата червените или сините са по-добри - абсолютен носенс (според мен) и се стигаше до типичния ганьовски извод - всички са маскари ние сме най-велики. В същото време никой от зелените коментатори не се нае да даде някакво виждане за проблеми като здравеопазване, образование, съдебна реформа, вътрешна сигурност. Да, вероятно всеки от тях може да ми изброи поименно застрашените видове, защитените зони и т.н. и... дотук. Извини ме този път мен, но моите приоритети са различни от техните.Явно трябва да мине време докато спра да гледам със симпатия на тях като на едно много хубаво гражданско движение. Само че и те трябва да се понапънат малко за да ги вземат насериозно.
цитирай
58. hardrock - избори 2009
23.06.2009 11:17
Костов Борисов Сидеров - ДАНО се разберат - това е нужно за да има стабилно правителство
цитирай
59. nkf - Без съмнение управлението на ОДС ...
25.06.2009 02:11
Без съмнение управлението на ОДС 1997-2001 г. имаше своите положителни черти.Най-важните,че постави България в правилната геополитическа орбита-ЕС,НАТО,САЩ.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054513
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031