Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.06.2009 21:16 - За гей-парада, толерантността и криворазбраната европеизация
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 3963 Коментари: 10 Гласове:
0

Последна промяна: 26.06.2009 22:45


Темата на настоящия постинг е предстоящия утре в София гей-парад и дискусиите около него. Прави ми впечатление, че всеки, който се изкаже против това събитие или по някакъв начин оспори "справелдивите" искания на ЛГБТ общността автоматически бива определян като лумпен, нацист или най-малкото като тъмен балканско-ориенталски субект с тесен мироглед, архаични разбирания и нежелаещ да се интегрира в съвременния свят.

Е, аз претендирам да не представлявам никой от горепосочените типажи. Винаги съм се старал да възприема и разбера чуждата гледна точка. Прекарах последните 6 години основно "на Запад" (САЩ, Великобритания, Холандия) и не само, че придобих неоценим опит в съответните общества, но и правя всичко възможно да споделя този опит в България с цел колкото се може по-бързо тукашното общество да възприеме и усвои добрите практики на развитите страни. Хората, които ме познават лично,биха го потвърдили. Както, предполагам, и голяма част от редовните читатели на този блог.

Въпреки това, аз не приемам и не одобрявам събитието, наречено гей-парад. Считам за недопустимо публичното афиширане на една природна аномалия (хомосексуализъм) и представянето и за равностойна алтернатива на благословената от Бога и природосъобразна хетеросексуална ориентация. Още по-малко мога да приема развяването на знамето на хомосексуализма като модна и лайфстайл тендеция за сметка на традиционното и адекватно сексуално поведение.

Не считам хората с нетрадиционна сексуална ориентация за нещо по-долу от нас, "нормалните". Далеч съм от мисълта, че педерастията е болест - това в повечето случаи е вродена физиологична особеност. Съгласен съм, че гейовете са хора като нас, и като такива, имат равни права - така, като например плешивите или тези с наднормено тегло. Да сте видели обаче парад на някои от тези групи хора?

Защитниците на гей-парада лансират три основни аргумента, които аз искам да оборя:

1. ЛГБТ общността в България е подложена на дискриминация и правата на нейните представители не са защитени.
Склонен съм да се съглася, че гейовете в България са по-онеправдани, отколкото техните събратя във високоразвитите държави като САЩ или Великобритания например. Това обаче е така, не защото са хомосексуалисти, а заради общото ниво на защита правата на човека и неефективната съдебна система в България. Ако гейовете искат да протестират срещу нарушаването на техните права, нека да го направят, но не в качеството си на привилегировано малцинство, а като граждани на Република България - рамо до рамо с всички останали.

2. На Запад хората са по-толерантни към гейовете - целта на парада е да европеизира "изостаналите" българи.
Глупости на n-та степен. Както вече споменах, в съответните държави гражданските права са много по-ефективно защитени. Там никой не може току-така да обиди (камо ли да нападне) другия на сексуална, етническа, религиозна или расова основа. Санкциите за подобни действия са изключително сурови, а вероятността те да бъдат приложени - достатъчно голяма. За sexual discrimination/sexual harrasment човек може дори да попадне в затвора. Затова привидно обществото изглежда по-толерантно. Това обаче не означава, че всички са с отворени обятия към лайфстайла, налаган от "обратните". Лично на мен този стремеж към "западнячество" много ми напомня на криворазбраната цивилизация от началото на 90-те, когато всички се стремяха да карат западна кола втора употреба и да носят "западни" дрехи, произведени в Турция и Ливан.

3. На много места по света ежегодния гей-парад е превърнат в туристическа атракция, а в Сан Франциско дори е емблема на града.
Аре нема нужда. Като възпитаник на втория в Европа най-престижен университет по туризъм (NHTV Breda University of Applied Science, the Netherlands) мога да предложа много идеи как да се развие туризма в София. Не желая обаче родният ми град да се асоциира по света с подобна проява.

Бих искал също така да изясня личната си позиция по основните искания на хомосексуалистите:

- узаконяване на съжителството - доколкото подобен акт легитимира една връзка и регулира финансовите и имуществени отношения в нея, съм по-скоро "За". Не виждам нищо лошо в това една гей-двойка дапритежава общ имот или да има общи банкови сметки;

- гей-бракове - едва ли е уместно да изказвам мнение по отношение на гражданските бракове, при положение, че аз по принцип съм против поставянето на гражданския брак над църковния и като условие за сключване на такъв; по отношение на евентуални църковни гей-бракове съм категорично"Против" (God made Adam and Eve, not Adam and Steve");

- осиновяване - в никакъв случай! Какво влияние ще има такава двойка над едно осиновено хетеросексуално дете?

- рекламиране на гей-култура, гей-лайфстайл и т.н. - категорично "Против". След като те не се и опитват да "влязат в правия път", защо ще ни агитират ние да "обръщаме резбата"?

Ако Ви се струвам твърде либерален, държа да отбележа, че позицията ми е съобразена със съвременните реалности в България. Част от които са фактическото отсъствие на Църквата от живота на българина през последните 65 години и практическата липса на респект към Бога.

Ако Ви се струвам твърде нетолерантен, вървете и проверете отново дефинициите за толерантност и отказ от защитаване на собствените права.

Ако Вашата позиция съвпада поне отчасти с моята, не се колебайте да я изразите. Ако не искате в града ви да има гей-парад, протестирайте - мирно и цивилизовано, но протестирайте. Очаквам също и основните политически сили (особено тези, които се стремят да защитават и пропагандират християнските и семейни ценности) да излязат с позиция по случая. Да покажем , че несъгласните с гей-парада сме повече от няколко богослови, малко повече националисти и тук-таме някой блогър (прочее, изцяло подкрепям позицията на Темплар
templar.blog.bg/politika/2009/06/23/tolerantnost-kym-zloto.352776 и се гордея, че гласувах преференциално за него на изборите за ЕП).

И накрая, ето един поздрав, изпълнен от група, чиито вокалист е с "нетрадиционна сексуална ориентация"...





Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. raylight - Аз не съм леберал
26.06.2009 21:27
кат Бай ти Ганя, но на мен гей парадът не ми пречи. Не ми привличз и вниманието и не ми се струва, че нещо страшно ще се случи, ако се проведе (стига да не надуват много децибелите)
цитирай
2. templar - поздравления
26.06.2009 21:42
и благодарности! Не само за този пост. Важно е да казваме високо и ясно мнението си по нравствените теми. Иначе пъбликата остава с впечатление, че сме малко. Защото ако 10 либерала напишат "За" гей парада, Лъчо се прави на интересен и широко скроен, все пак си мисля, че голямото мнозинство нормални, умерени, културни и грамотни хора мислят като теб и мен, само че по някакви причини си траят - явно темата им е изначално противна.

Ще направя място в блогрола си за теб.
цитирай
3. анонимен - гей парадирането нарушава моите права!
26.06.2009 21:46
Прекалената ни "либералност" що се отнася до утрешния гей-парад си е просто залитане от едната крайност- тотално отхвърляне на "различията" и заедно с тях- на "различните", в другата- натрапено приемане, както на "различните", така и на "различията" !
Свободата е добро нещо, човешките права също и трябва да бъдат защитавани, но отивайки в тази друга крайност и позволявайки на хомосексуалистите да развяват полички из центъра на София демонстративно, те получават не просто правото да са РАВНИ с всички хора и да не бъдат дискриминирани, а всъщност им позволяваме да НАТРАПЯТ различието си над всички останали! Да го направят "МОДЕРНО" и да сложат обвинение към всеки, несъгласен с тази "мода"! И това търсено от гей общността отношение на одобрение също е ДИСКРИМИНАЦИЯ, понеже тези хора пак ще са третирани като РАЗЛИЧНИ!! Да не говорим, че аз като различна от тях и определено не откриваща нищо назидателно в тяхното "различие", "избор" или... по-скоро противоестествено състояние, чувствам това демонстративно парадиране като насилие над моето право на избор и човешки права! Не, определено не харесвам натиска на гей-лобито над общественото мнение и над моето в частност! Имам пълното право да смятам тяхното различие за противно,неестествено, деформация и извратеност!! БЕЗ да дискриминирам самите хора и като зачитам правата им!
Стига и те да зачитат моето право да не се съглася с тях!!
цитирай
4. анонимен - Браво!
26.06.2009 21:48
Прекрасен коментар на една болна тема напоследък.. да позволих си да коментирам в този ред на мисли на няколко места и бях жестоко охулен.Разбрах за себе си че съм фаяист :) Радвам се че има инакомислещи ..все още
цитирай
5. maistora - Мога да добавя само, че
26.06.2009 21:56
при голяма толерантност от обществото към гей-двойките, следващите парадиращи сигурно ще са некрофилите или зоофилите.
цитирай
6. thetrooper - re:
26.06.2009 22:24
@raylight - ако гей-парада просто "мине и замине" сигурно няма да ти попречи. Но не ти ли пречи липсата на толерантност точно от неговите защитници?

@templar - за мен е чест!

@анонимен 3 - лично аз намирам прилика с обвиненията към апартейда в ЮАР, който впоследствие се смени с черен такъв...

@анонимен 4 - факт е, че в общественото пространство липсва интелигентна и аргументирана позиция "против" гей-парада...

@maistora - ако наистина обществото беше супертолерантно към това явление, ок. Обаче има много хора "против", чието мнение се неглижира или изопачава.
цитирай
7. sparhawk - въпрос
27.06.2009 12:04
а не смятате ли, че дори да не ни харесва едно събитие, хората имат право да го проведат по законите за шествия и митинги и правата на човека?
цитирай
8. thetrooper - Законът може да позволява гей-парада,
27.06.2009 22:55
но също така позволява и изразяване на несъгласие с него
цитирай
9. sparhawk - именно
28.06.2009 22:58
ето затова имаше и контрашествие. Аз не съм във възторг от парада, но съм против забраната му.
цитирай
10. monarchism - Не съм съгласен категорично с едно ...
01.07.2009 23:17
Не съм съгласен категорично с едно нещо - хомосексуализмът не е вроден. Това е повече от сигурно.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054524
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031