Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.06.2009 20:15 - Предизборните послания, цензурата и интернет
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 7738 Коментари: 24 Гласове:
-1



Пред камерите на 20 телевизии варненци освиркаха премиера Станишев - внезапно обаче всички камери се оказаха повредени.

Видеото с Догановите излияния в с. Кочан видя бял свят едва седмица по-късно.

Силните чувства на бургазлии към Йордан Цонев, изразени с мятане на яйца, също бяха потулени.

Да не говорим за предизборните изяви на Синята коалиция, където единствено Re:TV и Нова телевизия пробиват информационната блокада (виж постинга на Мария Николова В мъглата ).

Единствената медиа, която управляващи и мафия не могат да превземат, е интернет. Затова само там са ситуирани някои интересни материали. Като например отговорите на Иван Костов по актуални въпроси на управлението на България.

140 въпроса към Иван Костов - за неговото правителство, за днешната реалност, за бъдещите намерения на Синята коалиция. 140 видео отговора, които разбиват митовете на комунисти, ченгета и продажни медии. 140 удара с брадва по мафията
www.otgovori.eu/

Вижте тези отговори. Изпратете ги на роднини и приятели. Говорете за тях с колеги и съседи. Сега е момента - последната седмица ще реши вота, както смята политолога Румяна Коларова
today.actualno.com/news_248399.html

ГЛАСУВАНЕТО ЗА БСП И ДПС Е РАВНОСИЛНО НА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!


Тагове:   отговори,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - аз ще гласувам за БСП
30.06.2009 20:55
Аз ще гласувам за БСП ! За мен вие сте престъпници.
цитирай
2. thetrooper - Давай тогава -
30.06.2009 21:03
може пък да ти върнат народната пенсия
цитирай
3. monarchism - Аз пък поздравявам Даниел Митов за ...
30.06.2009 23:39
Аз пък поздравявам Даниел Митов за представянето на дебата тази вечер.
цитирай
4. thetrooper - Сигурен съм, че се е представил страхотно!
30.06.2009 23:48
С нетърпение очаквам качването на записа в интернет.
цитирай
5. monarchism - Да, много добро беше. Другарката ...
30.06.2009 23:54
Да, много добро беше. Другарката Корнелия непрестанно го гледаше "на кръв". :D
цитирай
6. thetrooper - Ами тя и в един друг"Референдум" излезе извън нерви -
01.07.2009 00:04
когато Дани Митов заяви за СерГЕЙ: "Това,че се разнася наляво-надясно с мотор и на 43 години нито е засадил дръвче,, нито е построил дом, нито е създал семейство, не го прави млад,а го прави инфантилен.":)
цитирай
7. monarchism - Добре и го е казал. :)))
01.07.2009 00:06
Добре и го е казал. :)))
цитирай
8. sparhawk - ох и той
01.07.2009 11:31
големия моторист...
цитирай
9. nkf - Така, изгледах и изслушах внима...
01.07.2009 22:32
Така,изгледах и изслушах внимателни всички отговори на Костов.Дълбоко съм отвратен от позицията му спрямо педерасткото публично сборище .Как може един обявяващ се за "десен" политик да говори абсолютно същите глупости ,като типичен либерал.Даже се приравнява със соц. интерна- те са в позиция на пълна подкрепа на извратените.Ами другаря Костов незнае ли,че в Светото Писание педерастите са осъдени , както и поведението им?Може би Библията трябва да се забрани и преследва,като нетолерантна?Изглежда Костов се учи от болшевика Игнасио Да Силва,който наскоро обяви Християнството за опасно.Обаче измислените, хартиени псевдоценности на отровената от либерализъм и социализъм Европа не струват и хартията на,която са написани.Всичко ясно е очертано в Божият закон.
За мен Костов си е един типичен социалист по начин на мислене и разбирания.
цитирай
10. thetrooper - @nkf
01.07.2009 23:20
Иван Костов изразява позиция относно правото на отделни граждани (в случая гейовете) да манифестират по улиците и против насилието спрямо тях. Акцентът е изместен - той се обявява против забраните и натискът върху човешките права на определена група хора, докато ние с теб обръщаме внимание на пагубните последици от прекаленото толериране на хомосексуализма.
цитирай
11. monarchism - И пак оправданията с КС за това, че не ...
01.07.2009 23:47
Преди малко игледах отговорите. Не е реалност...

И пак оправданията с КС за това, че не отвори досиетата. Дали има хора, които се връзват на това обяснение?

Ами, това че не могло да се въведе лустрационен закон?

Колкото до хомосексуалистите - тотален ужас.

Съгласен съм с nkf - абсолютен социалист - егалитарист и то от съветски тип.
цитирай
12. nkf - В отговор ще си позволя да цитирам ...
02.07.2009 00:07
В отговор ще си позволя да цитирам една мисъл на templar ( www.templar.blog.bg)Моята лична позиция напълно съвпада с изразената от него .
"Това е лична позиция. Надявам се да се споделя от много други хора, за които границата между добро и зло е начертана с кръвта на Спасителя преди 2 хилядолетия и не подлежи на предоговаряне по "обществен договор"."

Бих добавил, не подлежи на преформулиране, не подлежи на ревизия , не подлежи на еквилибристики и не подлежи на замяна с някакви евроценности.
Или си приел Божият Зкон и като човек се стремиш да го съблюдаваш ,и е част от твоята ценностна система ,или си приел правилата на либерализма и социализма - правилата на сатанаил.
Очевидно е , че Костов одобрява това сборище, одобрява парадирането с извращението наречено хомосексуализъм.
Ако беше истински християнин и десен човек,просто щеше да осъди този уличен разврат, но не би-педалите имали права.
цитирай
13. thetrooper - re:
02.07.2009 01:02
@monarchism - от 140 отговора едва ли има човек, на когото всички да му се харесат. И аз не съм съгласен с всички отговори. Но по-важното е, че ги има.

@nkf - разликата е следната: ти, аз, monarchism и templar сме блогъри, които пишем това, което искаме, без да се замисляме дали ще се хареса нанякого или не. Иван Костов е политик,който търси подкрепа непосредствено преди избори - като такъв е нормално даизбягва конфронтационни теми и да търси това, което обединява хората. Иначе и аз не съм доволен от отговора му за гей-парада. Но няма пълно щастие:)
цитирай
14. monarchism - Там е работата, че на въпросите, ...
02.07.2009 19:25
Там е работата, че на въпросите, които засягат осъждането на комунизъмъ, Костов не отговаря като антикомунист. Нищо учудващо. Имам един въпрос обаче, за да си изясня позицията ти - ако един ден в България се появи истински десен лидер, който е готов да декомунизира страната, да въведе лустрационни закони и изобщо, да унищожи комунизъмъ у нас, би ли напуснал Иван Костов и ДСБ и би ли се присъединил към каузата на този човек?
цитирай
15. thetrooper - Подкрепям ДСБ и Иван Костов
02.07.2009 20:47
сравнително отскоро. Допреди година не се бях ориентирал измежду ДСБ, СДС и другите партии вдясно (отчасти защото живях доста време в чужбина и не следях съвсем изкъсо политиката в България, отчасти заради размития отговор на въпроса"Кой разцепи дясното?"). Основна роля за избора ми изиграха няколко блогъри - най-вече templar, също така divini, raylight, gantree и т.н.Избрах ДСБ защото смятам, че това е най-автентично дясната и най-последователно антикомунистическата партия от СЪЩЕСТВУВАЩИТЕ В МОМЕНТА СЕРИОЗНИ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ. По мое мнение в ДСБ са голяма част (макар и не всички) от кръвните, потомствени, отявлени и непримирими антикомунисти в София и най-големите градове. В СДС са по-скоро идеологическите антикомунисти, както и десните хора от средноголемите градове (20-100 хил. жители) - там ДСБ няма сериозни позиции. В по-малките населени места тази ниша е заета от БЗНС.

Бих напуснал ДСБ, ако има с какво да ги заменя. Критичен съм към управлението на ОДС и Костов от гледна точка на това, че не доведе декомунизацията докрай, а направи само частична лустрация. Ако се появи още по-радиклана антикомунистическа партия, би било добре, защото конкуренцията ражда качество. Но не бих подкрепил политик, който, унищожавайки комунизма, да унищожи и демокрацията и свободата.

За по-нагледно, ще направя сравнение с някои световни лидери. Възхищавам се на лейди Маргарет Тачър, сър Уинстън Чърчил, ген. Карл-Густав Манерхайм, Роналд Рейгън, Хелмут Кол, адмирал Хорти, ген. Аугусто Пиночет (той не премахна демокрацията в Чили, само ликвидира комунистите), Юджийн Тер-Бланш (в Южна Африка демокрация и плурализъм са възможни само за белите, но не и за черните). Не одобрявам политиката на Адолф Хитлер и Бенито Мусолини. За ген. Франко съм с особено мнение.

От българските политици в миналото (първата половина на 20.век) се възхищавам на проф. Александър Цанков, ген. Христо Луков и Иван Дочев (заради безкрайното им родолюбие и непримирим антикомунизъм, макар да не съм съгласен с всички техни постановки). Над всички за мен обаче е Н.В. Цар Борис Трети Обединител.
цитирай
16. monarchism - Въпросът ми бе конкретно за Костов, ...
02.07.2009 21:44
Въпросът ми бе конкретно за Костов, защото той не е антикомунист, камо ли пък десен политик. От написаното разбрах, че не си в ДСБ заради костовизъм. Прав ли съм?

ДСБ може би ги подкрепя старата столична буржоазия, но със сигурност не ги подкрепят политическите затворници.

Не ми е ясно само, как съчетаваш възхищението си към Чърчил и Тачър с това към ген. Пиночет и Роналд Рейгън; с възхищението към проф. Цанков и ген. Луков и това към отрепката Дочев?

цитирай
17. thetrooper - За мен Иван Костов е преди всичко
02.07.2009 22:43
Държавник с главно "Д", който може да е правил грешки,но 3 неща са неоспорими:
- ликвидира ВИС-2, СИК, Мултигруп и прочие комуно-мафиотска сган;
- винаги е играл твърдо срещу Доган;
- по време на косовската криза не се нагъзи нито на САЩ (за бежанците), нито на Русия (за самолетите).
Също така смятам, че Костов стои в основата на икономическите реформи, които на 2 пъти (1991-а и 1997-а) спасиха икономиката на страната.
Иначе не съм привърженик на вождизма - костовист съм дотолкова, доколкото Костов е трън в очите на комунисти, ченгета и мафиоти (което до голяма степен е едно и също).
Иначе самият Костов отговаря на въпроса за своя антикомунизъм http://www.otgovori.eu/index.php?a=135

Част от старата столична буржоазия са също и бишви политически затворници и лагеристи.

Изброените държавници ги разглеждам ИНДИВИДУАЛНО (зная, че някои от тях са били политически противници в определени периоди). Оценявам ги по техните лични качества (твърдост, решителност, непримиримост),както и по заслугите за страните им.

NB: Специално Тачър и Пиночет се съчетават лесно: Пиночет подкрепи Великобритания по време на Фолклъндската война (като даде пристанища на британската флота), а Великобритания дълго упорстваше да го предаде на испанския съд.
цитирай
18. monarchism - Държавник с главно "Д", ...
03.07.2009 20:30
thetrooper написа:
Държавник с главно "Д", който може да е правил грешки,но 3 неща са неоспорими:
- ликвидира ВИС-2, СИК, Мултигруп и прочие комуно-мафиотска сган;

Това не е вярно. ВИС беше структура финансирана от ДС и подопечна на Луканов. СИК си беше червената "ударна бригада" на сегашния кръг "Монтерей". СДС беше партията на ВИС. С убийството на Луканов и Васил Илиев ВИС практически беше победен. Въпрос на време бе СИК да се справи тотално с висаджиите. Категоричната им победа дойде с идването на Симеон, който бе посрещнат на летището лично от ген. Любен Гоцев. Костов не е разрушавал никакви организации. По негово време мутрите си легализираха бизнеса, тези които не можаха ги думнаха.

Познавам мутри достатъчно, никой не приема Костов за някакъв борец срещу тях, това дори е нелепо. :D

Колко мутри осъди Костов? А колко комунисти? Пак ли КС беше виновен? :)

thetrooper написа:
- винаги е играл твърдо срещу Доган

И това не е вярно. По времето на Костов беше приета декларацията за националните малцинства в България. По-голям реверанс към Доган и по-голяма анти-българска глупост надали някой друг е правил. Да признаеш, че в България има малцинства, при положение, че няма...няма смисъл да коментирам. Сега онова ченге Мюмюн, дето е в Синята коалиция, иска да прилага рамковата конвенция и да въвежда турския език за втори официален.

По времето на управлението на Костов, ако не се лъжа грозноватата другарка Михайлова разреши новините на турски по тогавашния Канал 1.

Ако Костов беше против Доган можеше съвсем спокойно да го вкара зад решетките, но НЕ - той спазва "европейските правила". ;) Да виждаш корабче да плува в окото ми?

thetrooper написа:
- по време на косовската криза не се нагъзи нито на САЩ (за бежанците), нито на Русия (за самолетите).

Тук съм съгласен.

thetrooper написа:
Също така смятам, че Костов стои в основата на икономическите реформи, които на 2 пъти (1991-а и 1997-а) спасиха икономиката на страната.

Освен валутният борд, който бе приет от правителството на Софиянски, какво друго постигна с реформите си? В състоянието, в което беше България след Жан Виденов, каквото и да беше направил, който и да е, все щеше да е по-добре.

Сега се подсещам - какво стана с Жан Виденов? Гледам, че сега Костов иска да съди Тройната коалиция, защо не осъди правителството на Виденов? Знаеш ли какво прави Жан сега? Аз ще ти кажа - най-вероятно е милионер и си живее живота необезпокояван от "антикомунисти".

Чете ли писмото на Сугарев до Костов? Много интересни истини вади на бял свят.

thetrooper написа:
Иначе не съм привърженик на вождизма - костовист съм дотолкова, доколкото Костов е трън в очите на комунисти, ченгета и мафиоти (което до голяма степен е едно и също).

На редовите комунисти може и да е трън, но не и на тези в БСП. Не е доказал с нищо, че ги застрашава.

thetrooper написа:
Иначе самият Костов отговаря на въпроса за своя антикомунизъм http://www.otgovori.eu/index.php?a=135

Технически процес, "антикомунист" - ала-бала.

thetrooper написа:
Част от старата столична буржоазия са също и бишви политически затворници и лагеристи.

Дори и така да е, какво направи Костов за политическите затворници? Имаш ли представа с какви мизерни пенсии живеят тези достойни българи, които наистина се бориха срещу болшевизъма? А колко още от тях си търсят правата? Миналия месец си говорих с един политически затворник, който е бил част от СДС и който ми разправи как Костов веднага е започнал чистки на антикомунистите от редиците на СДС. Склонен съм да му повярвам. От полит. затворниците около Костов останаха само ченгета като Дянко Марков и прочее лъже-антикомунисти.

thetrooper написа:
Изброените държавници ги разглеждам ИНДИВИДУАЛНО (зная, че някои от тях са били политически противници в определени периоди). Оценявам ги по техните лични качества (твърдост, решителност, непримиримост),както и по заслугите за страните им.

NB: Специално Тачър и Пиночет се съчетават лесно: Пиночет подкрепи Великобритания по време на Фолклъндската война (като даде пристанища на британската флота), а Великобритания дълго упорстваше да го предаде на испанския съд.

Не виждам как един български консерватор би харесал британски консерватори от типа на Тачър, чиито консерватизъм не е обвързан с религията по никакъв начин. Да не говорим, че е жена...

Що се отнася до Чърчил - името на този пияница е първото, което се сещам като чуя думата българофоб.
цитирай
19. thetrooper - Не очаквам да постигнем съгласие -
03.07.2009 21:24
нормално е различните хора да имат различно виждане. Само ще направя някои уточнения:
- колко мутри са осъдени при Костов може да се провери от съдебните архиви. Аз не съм ги броил, но помня, че стикерите на ВИС-2 и СИК изчезнаха от коли, офиси и магазини. А това не е малко, особено на фона на другите управления;
- не зная дали Сезгин Мюмюн планира да наложи турския език като втори официален - ако това е така, наш дълг е да го спрем (гражданската активност започва с гласуването, а не завършва с него;
- за всякакви въпроси относно действията на Костов като премиер можеш даго питаш самия него (и-мейл до Костов в otgovori.eu). Аз по-скоро бих му задавал въпроси относно бъдещите му намерения във властта - независимо от всичко, което (не) е направил досега, за мен той е най-добрият премиер от 1989г. до сега;
- на мен не ми пречи факта, че г-жа Тачър е жена. Начинът по който тя: а) устоя на натиска на гладната стачка на ИРА през 1981г.; б) спечели Фолклъндската война; в) закри мините в Лутън и не отстъпи пред миньори и синдикати; показва, че тя е с много по-силен характер от много "мъже";
-"българофоб" не е човек, който мрази българите, а такъв, който се страхува от българите. Специално Чърчил е българофоб заради загубената от неговата военна част Галиполска битка срещу българската армия. Така че не е ли по-добре някой да не ни харесва и да се страхува от нас заради нашата сила, отколкото да ни харесва заради нашето сервилничене?
цитирай
20. monarchism - - колко мутри са осъдени при Костов ...
03.07.2009 22:56
thetrooper написа:
- колко мутри са осъдени при Костов може да се провери от съдебните архиви. Аз не съм ги броил, но помня, че стикерите на ВИС-2 и СИК изчезнаха от коли, офиси и магазини. А това не е малко, особено на фона на другите управления;

По времето на Костов имаше единствено показни убийства, нито един мафиотски бос не бе осъден. Както написах по-горе, СДС бе партията на ВИС, а по време на управлението на ОДС мутрите просто легализираха бизнеса си. Не им бяха нужни вече силови групировки, капитала се преразпредели.

thetrooper написа:
- не зная дали Сезгин Мюмюн планира да наложи турския език като втори официален - ако това е така, наш дълг е да го спрем (гражданската активност започва с гласуването, а не завършва с него;

Да, Рамковата конвенция за защита на националните малцинства му позволява такова лавиране.

thetrooper написа:
- за всякакви въпроси относно действията на Костов като премиер можеш даго питаш самия него (и-мейл до Костов в otgovori.eu). Аз по-скоро бих му задавал въпроси относно бъдещите му намерения във властта - независимо от всичко, което (не) е направил досега, за мен той е най-добрият премиер от 1989г. до сега;

За мен е ясно, че Иван Костов никога няма да приеме закон за лустрация. Самият той попада под ударите на подобен закон. Нужна е смяна на ръководството на ДСБ и изобщо изчистването на партията от старите муцуни. Калин Янакиев може би е удачен избор за лидер.

thetrooper написа:
- на мен не ми пречи факта, че г-жа Тачър е жена. Начинът по който тя: а) устоя на натиска на гладната стачка на ИРА през 1981г.; б) спечели Фолклъндската война; в) закри мините в Лутън и не отстъпи пред миньори и синдикати; показва, че тя е с много по-силен характер от много "мъже";

Според Християнският морал основна роля на жената е да създаде семейство и да отгледа деца, не да се занимава с политика. При патриархалният тип общество мъжа е глава на семейството, както и на държавата. Това че мъжете се превръщат в путьовци не трябва да засяга политиката.

thetrooper написа:
-"българофоб" не е човек, който мрази българите, а такъв, който се страхува от българите. Специално Чърчил е българофоб заради загубената от неговата военна част Галиполска битка срещу българската армия. Така че не е ли по-добре някой да не ни харесва и да се страхува от нас заради нашата сила, отколкото да ни харесва заради нашето сервилничене?

Именно страхът от българите е в основата на прекомерната омраза към нас. Чърчил е един от главните виновници за избухването на ВСВ и един от главните покровители на изверга Сталин. В политиката му няма и капка морал, за разлика от един Хосе Антонио Примо де Ривера например и много други истински национал-консерватори.
цитирай
21. thetrooper - Ако искаш да лансираш Калин Янакиев (или когото и да било друг)
04.07.2009 00:13
за лидер на ДСБ вместо Костов, единственият начин е да го направиш в качеството си на член на ДСБ или поне на регистриран симпатизант. Ако го правишкато страничен човек, ще се счете за вмешателство във вътрешните работи на партията...
цитирай
22. monarchism - Е, аз си имам партия. В ДСБ Перник ...
04.07.2009 15:23
Е, аз си имам партия. В ДСБ Перник имам добри познати, но шанса да имам нещо общо с тази партия минава през коалиция, нещо което ми се вижда нереално, поне на този етап. :)

Колкото до Костов - ако стана член на ДСБ и предложа някой друг за лидер, възможността да ме изхвърлят от партията е някъде към 120%. :)
цитирай
23. thetrooper - Костов няма да векува като лидер на ДСБ,
04.07.2009 22:23
но трябва да мине време за да се подготвят негови евентуални заместници...
цитирай
24. monarchism - Костов ако имаше морал отдавна т...
04.07.2009 23:33
Костов ако имаше морал отдавна трябваше да предаде лидерското място на някой друг неопетнен мъж. Политици в неговото положение, на запад си, подават оставките...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054640
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031