Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.07.2009 21:19 - Blaze of Glory
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 1842 Коментари: 2 Гласове:
1



Днес ще си позволя да публикувам две съобщения, които получих в пощата си във Фейсбук. Първото е от популярния блогър и водещ на "Пристрастно" по Re:TV Константин Павлов - Комитата www.komitata.blogspot.com/ до всички, които подпомагахме предизборната кампания на Синята коалиция в интернет:

"Здравейте, искам от все сърце да ви благодаря за страхотното ви участие в Интернет пространството. За нашата кампания говорят всички с уважение - и свои, и чужди. Починете си добре, защото наесен ни чакат местни избори, и може би не само в София!"
Второто е от Антони де ла Реа, създател на Фейсбук групата Гласуване без граници, която помогна на българите в чужбина да преодолеят административния саботаж на Външно министерство и дипломатическите мисии зад граница по отношение на гласуването в чужбина:

"Здравейте всички!

Искам от все сърце да благодаря на всеки един от вас за страхотното ви участие в тази Интернет кампания!

Направихме всичко, каквото можахме за да спасим демокрацията в България.
Постигнахме точно 103.55% увеличаване на избирателната активност на българите зад граница.
Значението на нашата мобилизацията отива отвъд тези сметки. Сега можем аргументирано да кажем на следващото правителство: направете електронно и дистанционно гласуване.
Българите в чужбина (без Турция) гласуваха за десницата. Искаха да ни попречат, но ние се самоорганизирахме и чакахме на опашки пред посолствата.
Ако има дистанционен вот ще сме още по-организирани и комунистите няма да помиришат парламента поне още два мандата.

Ние спокойно и с чиста съвест можем да се наречем "Групата, която спря ДПС (или поне контролираното двойно гласуване) зад граница".

И това само за три седмици!
Три седмици, но какви! Няма такава емоция, според мен. :)
Горд съм, че съм част от това, което се случи.


Антони
един от вас"



В заключение ще добавя: и аз се гордея, че бях част от всичко това. Гордея се също, че бях неколкократен участник в предаването "Часът на иборите" по Re:TV. И заедно с другите участници Мария, Ангел, Адриан, Валя, Дона и Радослав, заедно с водещите Николай Чадаров, София Червенкова и Веселина Петракиева - Грозданова, заедно с редактора Галина Вълчева и целия екип на това страхотно предаване допринесохме за това, което се случи вчера. За отварянето на съзнанието. За освобождаването от страха. За отърсването от апатията. За разсейването на информационната мъгла. За преборването с песимизма и недоверието. За победата на гражданите над мафията.

Честито и поклон пред всички вас!




Тагове:   активност,


Гласувай:
1



1. galinabg - Успехът на 5-ти юли
07.07.2009 00:56
е успех за всички нормални, свободни и както казваш Митко, с отворено съзнание хора! И думите за благодарност и на Комитата, и на Антони де ла Реа са продължение и част от онази огромна енергия, която ни обедини на 5-ти.
С думи на благодарност се присъединявам и аз към всички,които гласуваха със сърцето и разума си, но и специално към теб и към останалите участници от "Часът на изборите", които ни повярвахте и ни се доверихте и близо 2 месеца заедно раздавахме от своята енергия, за всички, които имаха нужда от нея! Благодаря ви!
Що се отнася до новите избори, които се задават - аз мисля, че вече сме толкова готови, че само чакаме старта, нали?
Поздрави!
цитирай
2. kardzhali - Поздравявам всички, които
07.07.2009 09:03
работиха за да информират и пробудят патриотизма на българите в странство. Има много наши близки и роднини, които заминаха за далечни страни още в зората на демокрацичта, а и дори преди това. Радостна съм, че след като са прочели моите постинги, свързани с изборите, не само са отишли да гласуват, но са привлекли и мотивирали много техни приятели да гласуват.Поздравявам всички, които са направили усилие да ангажират емоционално българите в чужбина!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2068134
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930