Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.07.2009 05:30 - Маниака - враг номер едно на българската демокрация?
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 1845 Коментари: 1 Гласове:
1



"Уважаеми членове на Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ,

Вероятно всички вие сте се убедили, че след 20 години демокрация в България някои неща са си останали същите както по време на комунизма. Оказа се, че в наши дни изпяването на една песен може да превърне автора й в “престъпник”, точно както е било в годините преди 1989 година.

Фактът, че няколко поред правителства оставиха нас младите хора по улиците и никой не мислеше за бъдещето ни ме накара да изпея песните, които вече седмица някои медии не спират да показват със злонамерени коментари. Клиповете са от преди шест години. Тогава тъкмо бях навършил 20 г. и това беше моя граждански протест срещу корупцията, уличната престъпност и безхаберието на управляващите. Част от тези същите тогавашни управници отново са избрани за народни представители, но никой не споменава лоша дума за тях, въпреки че те изгониха десетки хиляди българи зад граница, а тези, които останаха в България редовно са посочвани от световните наблюдатели като най-бедните хора в Европа.

През последните няколко дни някои медии спряха да пишат за корупцията, дори темата за последните скандални назначения на Тройната коалиция беше засенчена от “топ новината за рапъра депутат”. Моята музика се оказа най-важната тема около ГЕРБ и за страната. Медийните интерпретации започнаха да придобиват заплашителни размери. Това е и причината да напиша писмото до вас. Нездравия журналистически интерес към моите песни от преди шест години може да навреди на ПП ГЕРБ, за която аз съм посветил последните три години от живота си. Това е атака срещу младите хора в България, но въпреки всичко аз ще продължа да работя за тях и за МГЕРБ. Не мога да допусна с манипулации по мой адрес да бъда пречка за работата на новата управляваща партия и бъдещия министър-председател ген. Бойко Борисов. Затова моля да бъда отзован от листата за народни представители на ПП ГЕРБ. Надявам се в най-бързи срокове молбата ми да бъде удоволетворена."


Това е писмото, с което избраният за депутат от Бургаски избирателен район Тодор Йосифов - Маниака изявява желание да бъде отзован от Народното събрание. В действителност, отзоваването му може да стане само ако г-н Йосифов напише съответното заявление в ЦИК. Това обаче е само техническа подробност.

Няма да пиша за причините, довели до това действие. Те са описани блестящо в постинга на Ваня Панайотова
Бийтълс го отнесоха преди половин век, ред е на рапа

Съществува версия, че Маниака не е взел сам това решение, а е бил принуден лично от Бойко Борисов да се откаже от депутатското си място. Не зная дали е така, но за мен дори това не е най-важното.

Един редовно избран депутат няма да отиде в Парламента, защото е изпял една песен преди шест години. Когато е бил на 20. И независимо, че текстът на тази песен е скандален (недопустимо е да се уронва престижа на полицейската институция по какъвто и да е начин), никой не допуска възможността автора да се е развил като личност оттогава насетне.

За сметка на това в Народното събрание влизат хора с много по-тежки прегрешения. Те обаче няма да напишат писма до своите партии, в които да поискат отзоваването си.

Кои са тези хора? Преди два месеца написах постинга  
Тройната коалиция от А до Я  , където описах "най-бляскавите" индивиди в управляващата клика и техните геройства. Днес част от тях са също депутати, влизащи в Парламента от пропорционалните листи на БСП и ДПС. Асен Гагаузов, Делян Пеевски, Джевдет Чакъров, Емел Етем, Емилия Масларова, Корнелия Нинова, Михаил Миков, Пламен Орешарски, Румен Овчаров, Румен Петков... Плюс мажоритарно избрания Ахмед Доган. Все лица, отговорни за убийства, геноцид, полицейско насилие и произвол, политически чадър над организираната престъпност, създаване на "обръчи от фирми", корупционни схеми, скандални заменки, кражби от държавния бюджет, измами при усвояването на еврофондовете... А тях кой ще ги отзове? Или поне ще им бъде ли отнет депутатския имунитет, за да бъдат предадени на правосъдието?


 



Тагове:   писмо,   отзоваване,   маниака,


Гласувай:
1



1. djgator - ...
14.07.2009 06:52
дано повече хора го прочетат!!! ако искаш , постни го пак по-късно.. до 9ч тази статия ще е затрупана от плява..
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2069247
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930