Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2009 07:36 - Да не допуснем ченгето от ДС Божидар Димитров в новото правителство!
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 23681 Коментари: 66 Гласове:
5

Последна промяна: 18.08.2009 00:07


Имаме си проекто-кабинет. За това кой какъв е в него, можете да прочетете блестящия анализ на Галина Вълчева  НОВОТО ПРАВИТЕЛСТВО

Начело на този проекто-кабинет стои проекто-премиер. Какви ги говори и върши напоследък този проекто-премиер, можете да разберете в постинга на Мария Николова
The Кмет

Та, този проекто-премиер взе, че включи в своя проекто-кабинет агента на ДС Божидар Димитров. Защото му бил приятел. Или поне това е официалната версия.

Това включване обаче скара сериозно ГЕРБ и Синята коалиция. Кой крив и кой прав най-добре е обяснил Ясен Бояджиев в коментара си за Медиапул "Безпринципността като принцип и принципите като "номерца" http://www.mediapool.bg/show/?storyid=154760&srcpos=4


Забелязах, че доста блогъри са взели отношение по казуса с Божидар Димитров и неговото евентуално назначение за министър без портфейл, отговарящ за връзките с българите в чужбина. Аз обаче няма да пиша. Предлагам направо да действаме.

Това е линк към Фейсбук групата БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА НЕ ИСКАТ БОЖИДАР ДИМИТРОВ. Присъединете се към тази група и поканете своите близки, приятели и познати. В края на краищата става дума за нашето правителство, за нашата България.

http://www.facebook.com/group.php?gid=110776393155#/group.php?gid=124638282493



Гласувай:
5



1. анонимен - ????
25.07.2009 07:54
"Синята коалиция" се провали на изборите, преди да поставяте аутиматуми се погледнете в огледалото и си отговорете защо.
цитирай
2. thetrooper - Този ултиматум не е на Синята коалиция,
25.07.2009 08:00
а на гражданите, които не искаме ДС отрепки във властта.
цитирай
3. анонимен - ГАФ ЗА ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ГЕРБ
25.07.2009 11:54
Божидар Димитров и Тотю Младенов носят разочерование на избирателите на ГЕРБ!
цитирай
4. анонимен - Жалък
25.07.2009 13:36
Не ви ли е срам, вие и подобни на вас недоносчета, като брат Мартин, да се изказвте по отношения на личности, които са ви надрастнали с векове !? Какво ви дразни в професора, че може да вземе в крайна сметка някой да изчисти името българин от петното, които вие, на хранилката на Сорос и сие. антибългари с удоволсвтие лепвате. България над всичко!
цитирай
5. анонимен - мазохисти
25.07.2009 14:01
Явно хората, които посещават този блог са мазохисти.Като не ви харесва блога, защо влизате изобщо в него?
цитирай
6. анонимен - защото
25.07.2009 14:04
Някой го е пуснал в свежо. Иначе - вярно, никой нямаше да го чете този блог.
цитирай
7. анонимен - Неграмотници!!!
25.07.2009 14:09
е официялната версия.

носят разочерование на избирателите на ГЕРБ!

Това, че имате глупава позиция, си е изцяло ваш проблем! Но просто не пишете, докато не се ограмотите! Никой умен човек не гледа сериозно на неграмотни писания! А и не сте в позиция да диктувате условия на когото и да е!
цитирай
8. анонимен - T.Laz.
25.07.2009 14:51
Хей, вие, тъпаците от "Синята коалиция",вие които провалихте синята идея в България, дебили неграмотни, с такива изцепки скоро няма да ви има и в парламента.
цитирай
9. анонимен - Божидар Димитров е пич и аз го хар...
25.07.2009 14:57
Божидар Димитров е пич и аз го харесвам!
И искам от все сърце да е в кабинета! Там трябва да има такива хора!!!
цитирай
10. анонимен - Nuzhka
25.07.2009 15:01
Bezsporen rodolubets, no kakvi ot tova...

Ne moga da zabravia kolko mnogo se zaradvah na entusiazma na balgarite koito glasuvaha v Chicago.
Vsichki iskaha otstraniavaneto na DPS.
Postignahte go i s nasha pomosht.
Borisov, otkaji se ot nego! Zashto zaradi edna lichnost si navlichash tolkova mnogo problemi!
Sinite ne sa ti vragove!
цитирай
11. анонимен - Защо те го искат. . . . . . . . . . . Та не са ...
25.07.2009 15:08
Защо те го искат ...........Та не са ли повечето деца на старата номенклатура, която своевременно ги изпрати навън, за да ги предпази от неприятностите. Или миналото на бащите бързо се забравя.
цитирай
12. анонимен - Test
25.07.2009 15:08
Професора е тест за синята мъгла, който им поставя Бойко. Имам усещането, че няма да го издържат. Не, че харесвам ББ, но не виждам алтернатива при такава компрометация от политическата ни прослойка за последните 20 г.
цитирай
13. анонимен - Божидар Димитров, Тотю Младенов, ...
25.07.2009 15:09
Божидар Димитров,Тотю Младенов,Иван Гарелов....са политически лакеи!!!
цитирай
14. анонимен - Thetrooper,
25.07.2009 15:10
не харесвам коне с капаци, не харесвам и теб. Добре, че не се налага да общуваме!
цитирай
15. анонимен - Българин
25.07.2009 15:16
Божидар Димитров преди месец декларира своята позиция, че е против съглашателската политика на БСП с ДПС в Тройната коалиция.
Сега всички вие , които надигате глас срещу Б.Димитров, всъщност наливате вода във воденицата на ДПС.
Опомнете се,той е един достоен българин.
Сега, след като се отворят досиетата, което ще стане в най-скоро време, ще се види какви материали има в неговото досие.
цитирай
16. анонимен - "Гражданите" знаете ли разликата м/у агенти от 6-то управление на ДС и останалите?
25.07.2009 15:20
thetrooper написа:
а на гражданите, които не искаме ДС отрепки във властта.

Дядо ми казва, "едно нещо като не го разбираш не го отричай"
Навсякъде във всички блогове хората са против ДС, обаче никой не си задава въпроса какво е ДС.
До колкото съм разбрал до сега в бившата ДС единственно 6-ти отдел на ДС се е занимавал, най-просто казано с вътрешно политическо разузнаване или казано просто слухтене, следене и доносничество.
Пак до колкото съм разбрал другите отдели на ДС не са се занимавали с по-различни неща от разузнавателните служби на други държави, т.е в интерес на държавата. За справка доста от продуктите в електронната, фармацефтичната и парфюмерийната и машиностроителната индустрия на тогавашна България са резултат от "дейноста" на някой от отделите на ДС.
Далеч съм от идеята да защитавам Б.Димитров, най-малкото защото тепърва предстои да му видим качествата на министър, но доколкото разбрах, той е бил агент на културно-историческото разузнаване и никога не е писал доноси за съседите си или докладвал какви вицове разказват колегите му.
Мисля че трябва да правим разлика между агент и агент, защото по тази логика всички агенти на сегашното разузнаване трябва да бъдат заклеймени.
P.S.:Ако някой разбира повече от ДС и нейните отдели и дейностите им, нека разясни за да не слагаме всички и всичко под общ знаменател!
цитирай
17. анонимен - otvrat
25.07.2009 15:20
NE MOGE I NE TRIABVA VALZI DA VLIZAT V KOCHARATA.NE USPORVAM PRAVOTO NA NOVOTO PRAVITELSTVO DA ANGAGIRA LI4NOSTI V UPRAVATA PO SOBSTVEN IZBOR,NO KOGATO SE KASAE ZA LIZE KOETO DA PREDSTAVIA BALGARITE PO SVETA I TO EMIGRANTI KATO MEN ? S ZIALOTO SI UVAGENIE. AMAN OT BOKLUZI I 4INGATA.
цитирай
18. анонимен - анонимен
25.07.2009 15:21
Всичко, което се пише по адрес на професор Б. Димитров е от платени блогъри. Нима смятат за голяма изборна победа жалките резултати, които получиха на изборите. Нима смятат, че И. костов, Мозер, в. Върбанов и наивника М. Димитров са по-достойни от професора. Че те всички взети заедно не са прочели поне една трета от това, което той е прочел, а да не говорим колко е написал. Нима не виждате вие, които пишете, че не бива да допуснем във властта Б. Димитров, защото е бил ченге, че в СДС от 1989 г. до сега ще се окаже, че по-голямата част са ченгета и доносници. Моля ви не пишете глупости, защото ако погледнете статистиката ще видите, че с всяка година синята идея все повече избледнява, а носителите на дясното са вече други нормални партии. Докато Мартин влачи на гърба си тези сини престъпници, СДС все повече ще затъва докато изчезне напълно!!!
цитирай
19. анонимен - Държавна сигурност-документи
25.07.2009 15:36
Проблема е,че докато не се разсекретят всички документи на ДС...така ще бъде,а който иска да се сблъска с още живата ДС и хорат и нека отиде на Врабча 1,кадъто се намира т.нар.Комисия по разсекретяване на архивите на ДС и да виде кое и как е разсекретено...да си поиска копие от документ,който го интересува и ще получи такъв с почти изцяло зачертани с черен фулмастер.... имена,дати,градове и др....и не е само това, но като си платиш за тази услуга...ще ти сложат с цялата си наглост и печат "Вярно с оригинала"... хайде сега кажете кое е вярно....но така било по закон...явно че този закон е не за разсекретяване ...а за "засекретяване" на архивите...така че в българия за сега всичко си е по-старому... бившите ДС-та,комунисти и хората от тройната коалиция си спретнаха закон,който да е удобен на тях...а колко хора "се хранят " в тази комисия там не е за вярване!!!
цитирай
20. анонимен - jojo
25.07.2009 15:50
B.B dali znae 4e novia Energien shef e 4ovek na Dogan i Biserov . Goliam kapan mu gotviat .
цитирай
21. анонимен - пич и половина
25.07.2009 15:51
Всички, които пишат тук нямат никакво морално основание за това... Къде бяха последните 20 години, когато всеки ден се тръбеше за А. Доган, че е ченге и доносник??? Отговорете си на този въпрос. Как така изведнъж всички се настроиха революционно към един професор, който партията получила половината гласове в парламента предлага за министър без портфейл - най-обикновен администратор. Той няма претенции да разпределя "порциите" и еврофондовете... Защо до сега не се организирахте срещу А. Доган? Защо не алармирахте Европарламента и институциите? Защо това не го направи принципната СК. Защо не потърси сметка от В. Върбанов, Костов, Краус и т.н. за заграбеното. И най-накрая уважаеми блогъри след като гръмко се тръбеше, че без СК няма да може да се управлява, защо не отидохте да я подкрепите на изборите, а получи този жалък резултат??? Не мислите ли, че и стази с мешна кампания я правите още по-жалка и безпомощна? С какви очи М. Димитров утре ще погледне в своите редици колегите си-доносници, каквито знаете прекрасно, че има в изобилие...
цитирай
22. анонимен - link
25.07.2009 15:53
Abe kade e link-a za balgarite v chujbina, koito iskat Bojidar Dimitrov?
цитирай
23. анонимен - mo6enici
25.07.2009 16:06
ne vi e sram iz4akaite ,ne znaete o6e kakvo 6e napravi tova pravitelstvo ,daite im vazmojnost da rabotiat ,a posle pravete pricenki ,ta komuniagite ,gi 4akahme tolkova dalgo ,imaha prekrasni vazmojnosti za vsi4ko ,neka glasuvame doverie i na tezi mladi hora
цитирай
24. анонимен - зле сте
25.07.2009 16:07
може ли толкова много да дрънкате не мога да разбера. Досега за Българите зад граница не се е направило нищо сега сложиха човек за тази работа при това историк и вие ве4е почнате да лаете нека да видим какво той ще направи пък дори и малко да е пак ще е добре. Ако пък нищо не направи нещата ще си останат както до сега и такам
цитирай
25. анонимен - да не допуснем прокомунистически изцепки...
25.07.2009 16:27
Преди да продължите, нека да ви подсетя нещо - кой беше на власт, когато България първа в света призна измислената държава Македония, с което фактически довърши започнатото по време на Сталин и Георги Димитров разцепление на българския народ с прокламирането на част от българите за "македонска нация"? Май нещо синичко ми се върти...
цитирай
26. анонимен - cajaliavam
25.07.2009 16:34
Sajaliavam che glasuvah za GERB. Ta ako v pravitelstvoto che vlezat komunisti i donosnici na DC
to az mojeh da glasuvam za BSP ili DPS. te sa palni sas donosnici. Jalko che i tozi pat izlagaha Bulgarsiat narod
beshe izlagan.

A kolkoto za mnenieto izrazeno che donosnicite
sa dobri, tova e laja. Blagodarenie na tezi donosnici
mnogo, mnogo chestni Bulgari biaha ubiti po machitelen nachin v podzemiata na DC. Az imam spomen ot 9 moi priateli ubiti zlodeiski v Dc.
цитирай
27. анонимен - анонимен
25.07.2009 16:41
Да приветстваме проф. Б Димитров в новото правителство ! Аз съм против Вежди Рашидов ,
който нагло посегна на полицай в София . Ако това
се бе случило в САЩ , щеше да бъде осъден светкавично .
цитирай
28. анонимен - nn name
25.07.2009 17:33
Изглежда всички пишещи в този блог са на работно време и то изтече. Или за толкова и на толкова е платено! Ако наистина някой пише по съвест и иска нещо да стане то не може да дойде от само себе си а най-малко от българите в чужбина. Защото те са избягали-отишли са там където им е по-добре, по пътя на най-малкото съпротивление. Как да сме сигурни, че те също не са доносници и не са купени за някаква кауза. Те не са ли също доносници и провокатори като агитират "Да не допуснем ченгето Б. Димитров в новото правителство". Биха имали право на това ако го бяха спечелили в изборите. В случая не могат да налагат своето мнение над болшинството българи, избрали Герб като носител на промяната и на дясното или ако повече ви харесва на синята идея!!! Защото И. Костов и М. Димитров я компроментираха с провала си на изборите. Че Б. Димитров като мажоритарен кандидат спечели повече гласове от цялата СК. И това ако не е резил здраве му кажи!!! Така, че може би трябваше да бъде министър на българите в чужбина А. Доган, защото той успя да мобилизира много повече български граждани в РТурция, отколкото СК в чужбина... А помислете малко сини другари...
цитирай
29. raylight - Вежди
25.07.2009 17:39
Рашидов бие полицаи и после Борисов го натаманява. Какво ли мислят битите полицаи по въпроса?
цитирай
30. haralanov - Ясно е...
25.07.2009 17:53
Всички сътрудничили на репресивната Комунистическа Държавна Сигурност нямат място в управлението на Държава от ЕС!
цитирай
31. анонимен - проект на правителство
25.07.2009 18:36
Според мен и обективно погледнато предложената кандидатура за министър на отбраната на Николай Младенов, Не е подходяща,не достатъчно Експертна и Неприемлива в професионален аспект/ та той не е служил в БА,...някои други ..аргументи,които потвърждават мнението ми/
цитирай
32. thetrooper - Всички сътрудничили на репреси...
25.07.2009 19:02
haralanov написа:
Всички сътрудничили на репресивната Комунистическа Държавна Сигурност нямат място в управлението на Държава от ЕС!


Това е най-точния отговор на всички, комунисти, форумни ченгете, платени отрепки и обикновени малоумници.

@анонимен 14 - и аз бих се радвал не само да не общуваме, но и да не се налага да ти чета скудоумните коментари.
цитирай
33. анонимен - той
25.07.2009 19:50
не бе ли посъветуван от 2 две ведомства да стане областен управител в бургас

писа данаил
цитирай
34. comfy - Светът и хората се променят,
25.07.2009 19:52
а понякога това става и с много голяма скорост...

Нека приведа част от известното стихотворение на Вапцаров:

"Но в месец, или пък
във седмица само
властта го открила и... съд.
Ала във съдът
не потупват по рамото,
а го осъждат на смърт.

Отвели тогава злодея
злосторен,
затворили този субект.
Но във затвора попаднал на хора
и станал
ч о в е к.

Не зная с каква е
закваса заквасен,
не зная и как е
замесен,
но своята участ
от книга по-ясна
му станала с някаква песен.

И после разправял:
"Брей, как се обърках
и ето ти тебе
бесило.
Не стига ти хлеба,
залитнеш
от мъка
и стъпиш в погрешност на гнило.
И чакаш така като скот
в скотобойна,
въртиш се, в очите ти - ножа.
Ех, лошо,
ех, лошо
светът е устроен!
А може, по-иначе може..."

Тогава запявал той
своята песен,
запявал я бавно и тихо
Пред него живота
изплаввал чудесен -
и после
заспивал
усмихнат... "



А тук, в случая, дори не става въпрос за затвор, а за България (е, за някои тя си е затвор, не отричам - чувам ги всеки ден..)

Не мисля, че трябва да хулим професора, а избора на Бойко, ако е направен безпринципно, под натиск, или шуробаджанашки...

... Не бих искал да защитавам професора (той сам ще може да се защити), но и на мен той ми е симпатичен - като учен, разбира се...

Поздрави за откровения постинг!!!! Адмирирам това!!!

к.к.
цитирай
35. nkf - Божидар Димитров няма място в из...
25.07.2009 20:06
Божидар Димитров няма място в изпълнителната власт (изобщо в никоя власт) освен ,че е доказан агент на ДС,а това значи и някаква обвързаност с русия, то той е тотално компрометирана личност.Не бива да се забравя,че имаше образувани дела срещу него във връзка с подозрения,че е замесен в трафик на антики.Б.Д. беше и един вид консултант на Васил Божков-Черепа.И още нещо, Б.Д. е бил изгонен от библиотеките на Светия Престол.
Оставям настрана компетентността и добронамереността му като историк.В тази област, за мен, той е един професионален мошеник.
С назначаването на Б.Д. в изпълнителната власт се официализира чалгата, простотията, безпардонността и манипулацията .Б.Д. е един своеобразен политически Азис.Изобщо въпрос на политическа и морална хигиена е този човек да не бъде допуснат до министерското кресло.
цитирай
36. анонимен - Категорично съм против !
25.07.2009 20:07
Мисля ,че мога да взема отношение по въпроса кой ще ми е министер ,тъй като живея в чужбина и ме е срам вече от кгб ,дс и не знам какви утрепки ! Бойко да си управлява тези ,които гласуваха за него ! Още от сега се вижда ,че нови години на неизпълнени обещания идат през мандата ! Вие сте свикнали да крадете и да ви ругаят от ЕС ! Цялата тази мърсотия рефлектира върху нас живеещите в чужбина да сме гледани с пренебрежение за произходът си опетнен от такива ченгета и борчета ! Категорично съм против !!! Все пак ЕС Е СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИ ОБЩЕСТВА ,А НЕ НА БОРЦИ И БАНДЮГИ ! СТИГА НИ ПРАВИХТЕ ЗА СМЯХ ! НИКАКЪВ БОЖИДАР ДИМИТРОВ !!! ДА СИ ВИ СЕДИ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ГО ПРАТЕТЕ ПОСЛАННИК НЯКЪДЕ !МИСЛЕХМЕ И СЕ НАДЯВАХМЕ ,ЧЕ ВСИЧКИ ДИПЛОМАТИ ЩЕ СИ ГИ ПРИБЕРЕТЕ И ЩЕ ИЗПРАТИТЕ СВЕСТНИ ХОРА ,А ВИЕ ИМ НАЗНАЧАВАТЕ И АЛИ БАБА !!!
цитирай
37. анонимен - Вие от къде знаете, че е ченге!
25.07.2009 20:15
Не го защитавам, но го уважавам като специалист по история, като можещ, знаещ и смятам, че е стойностен човек. Друго не ме интересува. Нека времето покаже.
А какво е Вашето мнение? Наслагали сте линк, след линк, но това са мнения на други. Това, че ги защитаватеили подкрепяте не означава, че имате мнение, и което не сте изразили, а може би нямате!
Напишете поне две изречения, за да разберем и Вашето становище.
Димитрова
цитирай
38. nkf - Мисля, че мога да взема отношение по ...
25.07.2009 20:32
lidis написа:
Мисля ,че мога да взема отношение по въпроса кой ще ми е министер ,тъй като живея в чужбина и ме е срам вече от кгб ,дс и не знам какви утрепки ! Бойко да си управлява тези ,които гласуваха за него ! Още от сега се вижда ,че нови години на неизпълнени обещания идат през мандата ! Вие сте свикнали да крадете и да ви ругаят от ЕС ! Цялата тази мърсотия рефлектира върху нас живеещите в чужбина да сме гледани с пренебрежение за произходът си опетнен от такива ченгета и борчета ! Категорично съм против !!! Все пак ЕС Е СЪЮЗ НА ДЕМОКРАТИЧНИ ОБЩЕСТВА ,А НЕ НА БОРЦИ И БАНДЮГИ ! СТИГА НИ ПРАВИХТЕ ЗА СМЯХ ! НИКАКЪВ БОЖИДАР ДИМИТРОВ !!! ДА СИ ВИ СЕДИ В БЪЛГАРИЯ ИЛИ ГО ПРАТЕТЕ ПОСЛАННИК НЯКЪДЕ !МИСЛЕХМЕ И СЕ НАДЯВАХМЕ ,ЧЕ ВСИЧКИ ДИПЛОМАТИ ЩЕ СИ ГИ ПРИБЕРЕТЕ И ЩЕ ИЗПРАТИТЕ СВЕСТНИ ХОРА ,А ВИЕ ИМ НАЗНАЧАВАТЕ И АЛИ БАБА !!!

Хайде да не слагаш всички под общият знаменател "крадци", какво ще кажеш?А Б.Б. за зло или добро ще управлява ВСИЧКИ ,защото той е премиер.Няма хипотеза нито конституционна,нито законова, която да указва,че Б.Б. ще управлява само гласоподавателите си.
цитирай
39. thetrooper - re:
25.07.2009 20:44
@Данаил - от кои две ведомсвта? А и тук въпросът е принципен - никакви ДС ченгета във властта, на каквито и да е позиции

@comfy - доколкото си спомням от часовете по история, Никола Вапцаров е осъден на смърт и разстрелян за терористична дейност срещу моята ИСТИНСКА Родина - Царство България. Иначе е много талантлив поет, международно признат...

@nkf - подкрепям мнението ти с две ръцже

@Димитрова - ето и моето мнение:

За мен всички, свързани по някакъв начин с Държавна сигурност, са МРЪСНИ СКОТОВЕ, служили не на България, а на Антибългарската Комунистическа партия. Нещо повече, ДС беше просто един филиал на КГБ и като такъв защитаваше не българските, а съветските интереси. Да не говорим, че до 1989г. България нямаше собствена външна политика, а слугуваше безропотно на Москва.

Б.Д. е ченге, разкриха го от Комисията по досиетата. Такива нямат място в правителството. Да не би в правитествата на ФРГ да е имало агенти на Гестапо, а в тези на Обединена Германия (след 1990г.) - агенти на ЩАЗИ?

Ето Ви моето мнение, дори в повече от две изречения. Със здраве:)
цитирай
40. monarchism - Гръкоманският комуноид Божидар ...
25.07.2009 21:21
Гръкоманският комуноид Божидар Димитров няма място в Министерски съвет, в Народното събрание и изобщо никъде другаде освен в затвора.

От Синята коалиция хубаво искат в правителството да няма ченгета на ДС, но какво правим с членовете на БКП? Самият премиер - Бойко Мутров е бил член на тази терористична организация; председателката на парламента - другарката Цецка е била и партиен секретар. Защо вниманието се приковава само върху гръцкият циганин?
цитирай
41. monarchism - А дали новият министър на отбраната ...
25.07.2009 21:22
А дали новият министър на отбраната наистина е племеник на Петър Младенов? ;)
цитирай
42. thetrooper - За членовете на БКП ситуацията е следната:
25.07.2009 21:31
прави се разграничение между "номинални" и "активни" комунисти, затова няма пълна лустрация за тях. При ДС боклуците обаче такова разгранияение не бива да има.

Иначе да сложиш другарката Цецка за парламентарен шеф е голяма излагация, но на Б.Б. нер бива да му се изненадваме...:)
цитирай
43. thetrooper - Явно въпроса трябва дабъде насочен към самия Николай Младенов,
25.07.2009 21:32
аз нямам представа...
цитирай
44. monarchism - прави се разграничение между &q...
25.07.2009 21:44
thetrooper написа:
прави се разграничение между "номинални" и "активни" комунисти, затова няма пълна лустрация за тях. При ДС боклуците обаче такова разгранияение не бива да има.

Не съм съгласен. Лустрацията трябва да бъде тотална - нито един член на комунистическата Банда не трябва да участва в управлението на държавата.

Пълен и посевместен остракизъм.
цитирай
45. анонимен - Антибългарски издънки
25.07.2009 21:44
Полезен ли е за България и българите в чужбина Божидар Димитров? Да!
Има ли друг по-квалифициран от него за тази работа? Не!
(Ако мислите, че има - покажете ми го!)

А за какво става дума тогава? Вероятно Бойко е прав - игрички!
цитирай
46. slovoto - Министрите са си на място сложен...
25.07.2009 21:49
Министрите са си на място сложени:
- който не е ходил войник, ще ни отбранява;
- който се съветва с тези, които предизвикаха световната финансова криза, ще управлява хазната;
- прокуристът на монополиста ще развива икономиката;
- който раздава юмруци, ще ни възпитава в култура;
- който тръби, че българите са дошляци в земята си, ще отговаря за българите в чужбина.
цитирай
47. monarchism - Полезен ли е за България и българите ...
25.07.2009 21:50
анонимен написа:
Полезен ли е за България и българите в чужбина Божидар Димитров? Да!
Има ли друг по-квалифициран от него за тази работа? Не!
(Ако мислите, че има - покажете ми го!)

А за какво става дума тогава? Вероятно Бойко е прав - игрички!

Убедил съм се в едно нещо - ако достатъчно дълго време дават по телевизията един изпечен престъпник, рано или късно народа ще го припознае като "свой". PR-a е страхотен бизнес за манипулиране на широките маси.
цитирай
48. анонимен - Лустрация
25.07.2009 21:55
За тези, дето викат по ДС. Моля малко да се позамислите. В повечето отдели на ДС работеха патриотични български офицери, които не допуснаха провокации в Пиринска Македония и Кърджалийско. Югославските служби подготвяха възстание на "македонците" в България за независимост и отделяне на целия Благоевгеадски окръг. Осуетени бяха атентати. Осуетена беше и гражданска война в Кърджалийско. Сега тези хора биват оплювани, а на отцепниците мед им капе на сърцето. Тези плюнки срещу българските офицери се финансират с пари от Турция и Гърция именно за тази цел - напълно да ликвидират България като държава.
цитирай
49. jedi - @ 50
25.07.2009 22:40
ДС винаги са имали един-единствен приоритет - щит на БКП. Физически преследване на собствените си сънародници - вътре и вън от страната. Всички останали нелепи опити за бяло в черното са именно резултат от по-горе описаното. Не бъдете наивни!
цитирай
50. анонимен - Плитко!
25.07.2009 23:06
Хей "50", не мислиш ли, че говориш с голи фрази без покритие? Какво знаеш за историята и за проблемите на България през последните 100 години? Известно ли ти е откъде се е появил днешния "македонски език"? Дали изобщо те е еня колко български градчета и села са потурчени през последните 20 години? А може би просто си турски патриот и точно за това си мечтаеш?
цитирай
51. valsodar - Чета коментарите на репликиралите ...
26.07.2009 00:03
Чета коментарите на репликиралите и стигам до извода, че авторът на постинга е постигнал противоположният на желаният от него ефект.

Което за мен си води до два извода:
- Първият е, че автора не може аргументирано да обоснове тезата си за да събере съмишленици зад нея, та и за това бих го питал - чел ли е точно с какво е съдействал Божидар Димитров на бишата служба за национална сигурност?
Сигурен съм че не е, както и че не може да направи никаква разлика между различните й управления и задачите, които са били поставени пред тях!

- Вторият логичен извод е, че българите най-сетне са зпочнали да проглеждат и искат професионалисти да са начело на държавата ни.

Апропо, като са толкоз ербап от СДС, защо направиха гафа да оплюят една от малко достойните кандидатури, за министерство което трябаше да го има още преди 20 години?
Да припомня ли как си мълчаха като насрани за медиците ни в Либия и тук научихме за тях едва половин година след задържането им??!

Евала на подобно политическо дебелоочие!
цитирай
52. monarchism - За тези, дето викат по ДС. Моля малко ...
26.07.2009 00:06
анонимен написа:
За тези, дето викат по ДС. Моля малко да се позамислите. В повечето отдели на ДС работеха патриотични български офицери, които не допуснаха провокации в Пиринска Македония и Кърджалийско. Югославските служби подготвяха възстание на "македонците" в България за независимост и отделяне на целия Благоевгеадски окръг. Осуетени бяха атентати. Осуетена беше и гражданска война в Кърджалийско. Сега тези хора биват оплювани, а на отцепниците мед им капе на сърцето. Тези плюнки срещу българските офицери се финансират с пари от Турция и Гърция именно за тази цел - напълно да ликвидират България като държава.

Какви патриоти са били тези безродници? Съветски патриоти - да, но не и български. Абсолютно всички офицери на ДС служеха на КГБ и СССР - Империята на Злото, окупирала на 9-ти септември 1944 г. сувереното Царство България. Тези "патриотични" "офицери" (що за офицери са тия майкопродавци?) защитаваха комунистическата шайка и НРБ от истинските български патриоти. Тези "патриотични" "офицери" пазеха границите на концлагера НРБ и арестуваха всеки българин дръзнал да избяга от "славния" комунистически ад. Такива като тях пропагандираха комунизма и управлението на БКП в нормалните държави. Пример др. Асен Агов.

Това е облика на тези полуживотни. Всичко останало са приказки от "Хиляда и една нощ". Като са били толкова анти-турски настроени тези "патриоти" защо заедно с МИТ държаха основните нарко-канали минаващи през Източните Балкани? А защо даваха убежище на турски терористи като Али Агджа например, или Бекир Челенк?
цитирай
53. buket - "О, неразумний..."
26.07.2009 04:01
Който иска още да "духа супата" от миналото, да си се връща Там. Предпочитам напред с кадърните, отколкото назад със "сини", съмнителни патриоти.
цитирай
54. thetrooper - @valsodar
26.07.2009 06:18
Основната цел на постинга е да набере поддръжнци на Фейсбук групата БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА НЕ ИСКАТ БОЖИДАР ДИМИТРОВ (естествено, тази група не е ограничена само до българите в чужбина). Засега набирането върви с добри темпове. Коментарите всъщност помагат, защото държат поста в класацията за най-коментирани и така допълнително привличат интерес.

Не съм чел досието на Б.Д. и не ме интересува. Всеки, който се е продал на ДС заслужава единствено презрение, независимо с какво точно им е съдействал.

А за медиците в Либия - тези хора лежаха в затвора 8 години, не само при управлението на ОДС, а и при следващите две парвителства, които нищо не постигнаха за освобождаването им. Заслугата за свободата на медиците е на Сесилия Саркози и Бенита Фереро-Валднер.
цитирай
55. анонимен - нещо не разбрах за какво се говори по-горе
26.07.2009 09:30
Нещо не разбрах за какво се говори по-горе. Авторът призовава всички с комсомолски жар "Да не допуснем ченгето от ДС Божидар Димитров в новото правителство!". Вероятно някой му е платил за това? Дано да е така, защото иначе е много тъпо и безсмислено цялото упражнение. ЗАЩО??? Ами, то е ясно. СК, която сама се определи като носител на синята идея и на господар на дяснотото, се оказа с катастрофален смешен изборен резултат. Логична беше деклрацията, че няма да правят пазарлъци ("да се циганят") за министрески кресла. Ами то няма и смисъл. След това М. Димитров заяви, че СК няма да подкрепи правителството на ББ, заради агентурното минало на Б. Димитров. После "патриотично" настроените блогъри от чужбина "Възстанаха" с призива "Да не допуснем ченгето от ДС Божидар Димитров в новото правителство!"... и ето вече 56 последователи за два дни... Ами обяснението е просто: по същия начин постъпиха същите тези "българи в чужбина" когато трябваше да гласуват за здравите сини сили. Защо не го направиха авторът няма отговор или мълчи по въпроса. След това в най-топлия юлски ден след обяд М. Димитров заля със студена вода всички тези 56 блогъри а и другите сини другари, като се изцепи, че СК все пак "ЩЕ ПОДКРЕПИ ББ, защото и т.н." простотии от латиноамерикански серияли. Абе, младо момче, ако са ти платили да пишеш тези неща добре, но ако не са, тогава не разбираш ли целия този резил на тази СК???
Че на тези избори народа им показ СРЕДЕН ПРЪСТ... Как по-ясно да им се каже, че мястото на повечето от тях е в затвора за няколко мандата поне....
цитирай
56. анонимен - хора кой ви заблуждава??!?!?
26.07.2009 10:36
заблуждават ви... ако Б.Д беше някое важно ченге ние нямаше да знаем, че е бил такова!!!!
опомнете се!
цитирай
57. анонимен - хора кой ви заблуждава??!?!?
26.07.2009 14:51
Нещо се компроментира идеята за недопускане на БД във властта или някой ОТГОРЕ прекрати активното мероприятие. Колко е смешен този автор и блогът му! Предлагам му да си закрие блога или да пише хвалебствени слова за ББ. Защото хора от този тип, които си сменят мнението всеки ден като М. Димитров не са за вярване. Как да им вярваш кажете ми!
цитирай
58. galinabg - Лелее, Митко,
26.07.2009 17:22
що ти трябваше да пишеш този пост?! Като гледам коментарите отдолу тръпки ме побиват. Честно! Накъде отиваме, не знам, но усещам, че има много да патим още....
цитирай
59. thetrooper - @galinabg
26.07.2009 18:34
Беше въпрос на време да ми се озъбят разни анонимни психопати. Явно инициативата срещу Б.Д. много им бърка в здравето на другарите. Защо ли? Дали пък не им се присънват вече лустрационни мерки или пък направо "бял терор" (всички на шлепове и на дъното на Дунава)? Абе щом така се зверят значи се справяме добре:)
цитирай
60. thetrooper - @анонимен 57
26.07.2009 19:13
"Комсомолски жар" тук няма. Търси го другаде. И 56 е не броя на последователите на призива, а броя на коментарите, преди да се появиш.

На въпроса дали някой ми плаща за да пиша, няма и да отговоря - ти явно няма как да разбереш понятия като лично мнение, гражданска позиция, писане по съвест и т.н. Партийните другари не са те учили на подобни неща.
цитирай
61. thetrooper - анонимен 58
26.07.2009 19:14
Не сме и помисляли, че Б.Д. е "вжано" ченге...
цитирай
62. thetrooper - @анонимен 59
26.07.2009 19:19
То бива простотия и наглост, ама твоето чупи рекорди направо. Не стига, че никой не те е канил в този блог, ами и искаш да го закрия - що не си ебеш майката, бе? А "хвалебствени слова" за когото и да било търси другаде - айде bugger off!
цитирай
63. анонимен - С всичко написано по-горе авторът ...
27.07.2009 12:07
С всичко написано по-горе авторът показва само, че е мноого голям тъпанар и че неговото лично мнение, гражданска позиция, писане по съвест и т.н. са изцепки, за които няистина някой му плаща. Факта, че не може да се контролира и псува като клошар достатъчно говори какви са писачите и читателите в "блога му". Ясно е , че той е лумпен и много като него безделници се мъчат да слово блудстват по всякакви теми. Разбирам, че всеки има право на лично мнение, гражданска позиция, писане по съвест и т.н. но и стова се обяснява и защо интернет е толкова замърсен от подобни "блогъри" - помияри...
цитирай
64. thetrooper - @анонимен 65
28.07.2009 00:45
За теб и подобни на теб животински видове, които продължавате да се натрисате в блога и да нарушавате санитарно-хигиенните стандарти (въобще и не обелвам дума за ниво на култура и възпитание, защото явно за теб това звучи като на патагонски), ще го напиша възможно най-ясно - не ме интересува какво мислиш. Нито дали някой ми плаща за постингите, нито каква е оценката ти за мен и писането ми.

Аз заставам зад всичко, което пиша с името и лицето си. Ти си един жалък страхливец, който се крие зад анонимност, за да обижда мен и читателите ми. Достойните хора оставят поне малкото си име, ако нямат регистрация в блог.бг. Това ги идентифицира като Личности. Останалите сте това, което Иван Хаджийски нарича "безличия", а аз бих нарекъл "добитък".

Всяко следващо изливане на словесна повръщня ще доведе до хигиенизиране в блога, т.е. - изтриване.
цитирай
65. анонимен - ИНФОРМАЦИЯ заjvbz НЕВЕЖИТЕ ЗАЩИТНИЦИ НА Божидар Димитров
17.08.2009 15:22
Андреев-до Митко Станков

Г-н Станков ,близо сте до истината ,но емоцията Ви подвежда донейде.

За конкретния епизод от ченгеджийската кариера на БД,истината започва от там,че отдавнашния(към 1973 г) доносник на ДС е гласен за ЩАТЕН служител на ДС.

Следователно той a priori е подлежал на РУТИННА проверка за качествата си на "щатен служител на ДС"

Именно в това се обобщава и цялата истина за 6-те книги на Солженицин които внася в България в самото начало на юни 1974 г.кандидат-ченгето БД.

Това му е поръчано,но тайно( ! ) за водещия го офицер Александър Фол....и контролирано като изпълнение , от друг човек от ДС!

ЦЕЛТА НА "МЕРОПРИЯТИЕТО"- ЧЕТВОРНА ПРОВЕРКА (или както се казва с 1 куршум-4 заека)

1)Да бъде проверена лоялноста на А.Фол-дали той ще докладва,че подопечният му кандидат за щатен служител в ДС е купил шестомника на Солженицин (Собрание сочинений в шести томах) на рускоезичното емигрантско издателство "Посев" ?

2)Да бъде проверена лоялноста и "качествата на ДС-служител" на приятелката на БД "Росица",която е (sic)стипендиантка на МВР в Ленинград и дъщеря на баща и майка-СЛУЖИТЕЛИ В ДС (!),сиреч,дали тя ще докладва на съответния служител,че БД й е дал книги на Солженицин..или ще го прикрие.

3)Чрез раздаването на шесттомника освен на "Росица"но и на още 5 приятели на БД да бъде постигнато :
-удобно легендиране на известният "воаяж"на все още недоучилия студент БД в Париж.
-възможност за "филтриране" на приятелите на БД

4) НО И НАЙ-ВАЖНО !Проверка на качествата на БД да щатен работник на ДС !

Това е най-важната задача на ДС в случая и тя получава необходимият резултат -Тази проверка БД НЕ ИЗДЪРЖА !
Устроена му е малка провокация,в смисъл ,че той в очите на (уж)МВР вече ще е бъде вносител на антисоциалистическа литература и ,образно казано,бушоните на БД не издържат-уплашен от „строгите милиционери“,БОЖИДАР ДИМИТРОВ СЕ "ДЕШИФРИРА",ТОЕСТ ТОЙ СЕ РАЗКРИВА ПРЕД "МИЛИЦИОНЕРИТЕ" КАТО СЕКРЕТЕН СЪТРУДНИК НА ДС ,КОЙТО ПО ЗАДАНИЕ НА ДС ВНАСЯ И РАЗПРОСТРАНЯВА СОЛЖЕНИЦИН !

Това става преди 16 юни 1974 г.и от тук нататък съдбата на Божидар Димитров в ДС е ПРЕДОПРЕДЕЛЕНА ! Поради липса на качества и проявена СТРАХЛИВОСТ ,ЛИПСА НА ПСИХИЧЕСКА И МОРАЛНА УСТОЙЧИВОСТ И.....НЕСЪОБРАЗИТЕЛНОСТ ,той НИКОГА няма да стане неин "щатен служител" и до края на кариерата си през 1998 г.ще остане на равнището СЕКРЕТЕН СЪТРУДНИК-РЕДОВИ ИЗПЪЛНИТЕЛ на евтини поръчки и провокации.

Приключвам с забележката,че в досието на БД тази ситуация около 1990 г.е "напудрена"с цел евентуалното легендиране при необходимост на БД като един вид "ченге -дисидент в редиците на ДС"..което заради Солженицин било "наказано" с отстраняване от органите !

Няма нищо подобно ! На 18 декември 1974 г. БД е само приведен в статута на "БРОНИРАН сътрудник" на ДС по съвсем прозаична причина !

БД просто не е успява да се дипломира на октомврийската сесия от 1974 г. и като човек без висше образование не може да изпълнява задачите предвидени за 14 отдел РИК на ПГУ.

"Брониран" е до дипломирането си през 1975 г.след което започва ВТОРАТА му командировка в Париж ,а след това и в Рим
11.08.2009 г. 21:16 ч.
Митко Станков

МОЕТО МНЕНИЕ Е, ЧЕ АГЕНТ КАРДАМ НЕ СИ Е ПОЗВОЛИЛ САМОВОЛНО И НАИВНО „Докато е в Париж ... да вземе от книжарница безплатно произведения на забранения автор Солженицин, без да уведоми за това своя ВОДЕЩ ОФИЦЕР" . ТОВА Е БИЛО „АКТИВНО МЕРОПРИЯТИЕ“ ПРЕСЛЕДВАЩО НЯКОЛКО ЦЕЛИ . ПЪРВО ДА ГИ „ПОДХВЪРЛИ“ И ТАКА ДА КОМПРОМЕНТИРА НЯКОИ ЛИЦА (ДА ИМ ОТРОВИ ЖИВОТА) . ВТОРО , ДА МУ БЪДЕ СЪЗДАДЕНО „АЛИБИ“ НА „ДИСИДЕНТ“ С ОГЛЕД ПОДГОТВЯНЕТО МУ ЗА НОВА РОЛЯ - НАПРИМЕР „ВОДАЧ НА ОПОЗИЦИЯТА“ ПРИ ЕДНА „СМЯНА НА СИСТЕМАТА“ И„ДЕМОКРАТИЗИРАНЕ“ НА БЪЛГАРИЯ ( ДРУГ ТАКЪВ ПРИМЕР - ЖЕЛЬО ЖЕЛЕЛ И С-ИЕ ) . ЗА Б.Д. НЯКЪДЕ ПРОГРАМАТА Е ЗАБОКСУВАЛА, НО ВЪПРЕКИ ТОВА ТОИ НАПРАВИ УСПЕШНА КАРИЕРА - ДИРЕКТОР, ВОДЕЩ НА ТЕЛЕВЗИОННИ ПРЕДАВАНИЯ, ПРЗИДЕНТСКИ СЪВЕТНИК... МИНИСТЪР НЕ НА КУЛТУРАТА, НО БЕЗ ПАСПОРТ НА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА .
цитирай
66. thetrooper - @67
18.08.2009 00:10
Интересна информация...:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054370
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031