Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.07.2009 07:24 - БСП и ДПС излъчиха бандити за председатели на парламентарни комисии
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 3885 Коментари: 12 Гласове:
3



"ДПС предложи разследвания за корупция бивш зам.-министър на извънредните ситуации Делян Пеевски да бъде избран за член на спецкомисията за борба с корупцията и конфликт на интереси в новия парламент. 29-годишният син на собственичката на медии Ирена Кръстева беше освободен като зам.-министър на извънредните ситуации заради корупционен скандал, а впоследствие възстановен на поста от бившия премиер Сергей Станишев.

Според правилника на новия парламент спецзвеното за борба с корупцията ще бъде на паритетен принцип - по един депутат от всяка група, и ще се председателства на ротационен принцип от опозицията. Така Пеевски ще бъде в даден момент и шеф на звеното, чието председателство се очаква да поеме сега лидерът на РЗС Яне Янев."


(по информация на в. Дневник -цялата статия заедно със списъка на ръководствата на парламентарните комисии можете да видите тук
www.dnevnik.bg/bulgaria/2009/07/28/762664_delian_peevski_ot_dps_shte_bori_korupciiata_v/)

Ето и статия, която описва в най-пълния му блясък детето-чудо на майка-героиня Делян Пеевски
mediapool.etaligent.net/show/

Демокрацията е несъвършена система, както е казал Чърчил. Враговете на демокрацията използват правилата на демокрацията за да работят във вреда на същата тази демокрация. Сегашното парламентарно мнозинство реши да даде председателството на част от парламентарните комисии на опозицията, а друга част да бъдат ръководени ротационно. За да има по-ефективна демокрация. Комунисти и ДПС обаче използваха жеста, за да намърдат на ръководните  места в тези комисии точно хората, които попдлежат на разследване от новото правителство.

Комисията по труда и социалната политика ще се ръководи от отговорната за геноцида в с. Могилино и десетки други социални домове Емилия Масларова!

Комисията по околната среда и водите ще се ръководи от унищожителя на българската природа Джевдет Чакъров!

Като допълнение в ръководствата на няколко други комисии личат имената на още няколко знакови "герои" на Тройната коалиция - Румен Петков, Йордан Цонев, Емел Етем.

И "черешката на тортата" - в определен момент комисията за борба с корупцията и конфликта на интереси ще се ръководи от изхвърления за корупция и впоследствие върнат под натиск на Доган Делян Пеевски!

Преди близо две седмици чрез този блог призовах
Вън престъпниците от Народното събрание!  Да се отнемат депутатските имунитети на заподозрените в извършване на престъпления бивши управляващи. Сега изглежда, че това е не само справедливо, но и наложително, защото съществува реална опасност разследваните даконтролират разследващите ги. И опитите за налагане на справедливопст на базата на законите и правовия ред да се превърнат във фарс.

Нужни са най-решителни мерки! За пример може да послужи тази
Новина от далечна Колумбия или как нормалните хора и общества процедират с комунистите



Гласувай:
3



1. elkapitan - Демокрацията у нас е фасадна и де...
29.07.2009 08:49
Демокрацията у нас е фасадна и дефектна!
цитирай
2. elkapitan - Н. Чомски пише: "Политиче...
29.07.2009 09:28
Н. Чомски пише: "Политическите термини по начало имат двойнствен смисъл.Единият се описва в речниците.Другият е необходим за обслужаване на власта.Той е доктриналният смисъл.Да вземем например думата "демокрация".В обобщения й смисъл дадено общество е демократично дотолкова, доколкото хората могат да участват съзнателно в управлението на собствените си дела.Доктриналинят смисъл на думата "демокрация" обаче е различен - става дума за система, в която решенията се взимат от определени среди на деловата общност и свързаните с тях елити.Публиката в случая е единствено "зрител, наблюдаващ действието", но не и "участник" в него, както ни обясняват водещи теоретици на демокрацията...Ако някои сектори от публиката излязат от апатията си и започнат да се организират с цел да се явят на публичната сцена, това вече не е демокрация.В техническия смисъл на думата това е заплаха, която трябва да бъде отстранена по един или дру гначин..."
цитирай
3. prado - На първо място фасадната демокр...
29.07.2009 09:35
На първо място фасадната демокрация показва външното имитиране на елементитена модерната демократична държава - свободни избори, многопартиен плурализъм,свобода на медиите, разделение на властите - изобщо налице са и външно функционират всички или повечето елементи на
съвременната демокрация.

На практика обаче това е само външна фасада, която прикрива дълбоки противоречия и същностни разминавания между провъзгласените и дори формално действащи демократични принципи и практика, която няма нищо общо с тях.

"Всички политически институции в момента са в една или друга степен в криза. Демокрацията се превръща в бутафория, във фасадна демокрация, която скрива това, което се случва. Беше демонтиран законът за достъп до досиетата, беше премахнат този член, който забраняваше бившите кадри от ДС да заемат публични длъжности и те влязоха в МВР, влязоха в държавната администрация и те инфектират политическата структура на България до степен тя да спре да функционира.
цитирай
4. thetrooper - Дали демокрацията е фасадна или истинска,
29.07.2009 23:35
зависи основно от гражданите. Ако ние не контролираме ефективно политиците, те могат да превърнат демокрацията във фасада, или дори във фикция.
цитирай
5. lyudmilstefanov - Браво на мнозинството,
30.07.2009 08:02
че така решително "отбичи" лекето Пеевски. Нищо, че Лютфи Местан говореше, че се задавала диктатура, защото обвиненията срещу Пеевски не били доказани в съда. Предпочитам решителни действия на цялата администрация срещу такива хора, да ги махат, пък те да си търсят "правата" в съда, вместо само да се чака на заспалия и подкупен съд да ги осъди.
А като се събуди съда - тогава нека си влезе в пълна сила презумпцията за невинност. Сега от тази презумпция се възползват само престъпниците.
цитирай
6. jblog - "Фенклубът на Пеевски"
30.07.2009 11:41
http://www.capital.bg/show.php?storyid=763188
цитирай
7. thetrooper - @lyudmilstefanov
30.07.2009 18:02
Мнозинството обаче трябваше да"отбичи" и другите хубав(и)ци, споменати в поста.
цитирай
8. thetrooper - @jblog
30.07.2009 18:05
В този фенклуб личат имената и на други "герои" на Тройната коалиция - Румен Петков, Масларова, Орешарски...
цитирай
9. анонимен - Струва ми се отдавна
30.07.2009 21:43
че българската демокрация е пиратска и само петни името демокрация ,съпоставяйки я с демокрациите по света . Това за гражданският контрол е много важно и наложително ! Не ми е ясно само парадокса хора ,като Масларова ,които са за разстрел , а не за затвор , къде са тръгнали с "подвизите" си пак във властта ? Не и тежи само Могилино на съвеста ! Невероятна наглост и морал съзирах в действията и , като соц .министер ! Сега пак се наредила ! Изглежда ми невероятно !?? Беззаконието ,явно е изродило до крайност моралът на управляващите , не само демокрацията ни !
Поздрави за поста !
цитирай
10. thetrooper - @lidis
30.07.2009 22:39
Тя Масларова е направо клиничен случай...
цитирай
11. lyudmilstefanov - Мнозинството обаче трябваше да...
31.07.2009 07:44
thetrooper написа:
Мнозинството обаче трябваше да"отбичи" и другите хубав(и)ци, споменати в поста.

Все пак,ако ги отбичи всичките, тове си е вече наистина диктатура. Но едно такова отстраняване на Пеевски за мен е и знак към съдебната система да заработи по-качествено.
цитирай
12. thetrooper - Е, не е нужно всички от БСП и ДПС.
31.07.2009 08:44
Само престъпниците - Масларова и Чакъров.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054566
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031