Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.07.2009 08:29 - Морската градина във Варна, "Новите български демони" и медиите-гъзолизци
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 8464 Коментари: 19 Гласове:
2

Последна промяна: 01.08.2009 05:13


Снощи по случайност попаднах на новините по МСАТ. Един от репортажите беше посветен на сделката за част от Морската градина във Варна ("Алея Първа") и инвестиционните намерения на "Холдинг Варна" (част от групировката ТИМ), както и за съпротивата на неправителствени организации спрямо сделката. Не особено изненадващо, репортажът беше силно пристрастен - в подкрепа на ТИМ и срещу неправителствените организации. Цитирано беше изявление на пресслужбата на холдинга, в което се казва, че срещу проекта стоят организации с неясна структура, защитаващи лични интереси. Пред камерите на телевизията гражданин обясняваше как преди десетина години районът бил силно занемарен и какви подобрения са направени благодарение на ТИМ. Изброени бяха част от инвестиционните намерения - "10 милиона лева само за осветление", изграждане на медицински център, отводнителни съоръжения и т.н.

Не съм изненадамн от позицията на МСАТ. Все пак това е варненска телевизия и почти съм убеден, че е собственост на ТИМ. А и дори да не е, със сигурност има начини как тази медиа да бъде контролирана.

Това, което ме потресе, беше начинът, по който бе представен материала. Докато представяше инвестиционния проект, дикторката направо накъсваше речта си и натъртваше върху думите. Едва ли не тя четеше конско на непослушните варненци, които се опитват да провалят благородните намерения на "благодетелите" на града.

То бива слагачество, бива подлизурщина, ама това направо... За пореден път се убедих, че голяма част от българските журналисти за едни гъзолизци. Различават се само по това чии задници лижат - на властта или на олигарсите - 
www.afera.bg/index.php

Не очаквам медиите да бъдат абсолютно безпристрастни - особено спрямо тези, от които зависят финансово. Очаквам обаче, когато защитават нечий интерес, поне даго правят интелигентно и без да унижават достойнството на гилдията. В която има и почтени професионалисти. Аз лично познавам няколко такива.

За повече подробности по този казус, можете да прочетете
"Внимание, вие влизате в най-доброто за живеене феодално имение!"  -
великолепен текст на Ваня Панайотова.

Що се отнася до самата ТИМ, във Варна преобладават две мнения. Едното е, че ТИМ се грижи за града и го пази от софийските групировки. Другото мнение е, че въпреки инвестициите, монополното положение на ТИМ пречи за по-нататъшното развитие на Варна.

Германският разследващ журналист Юрген Рот обаче посочва ТИМ за лицето на българската мафия. И аз съм напълно съгласен с него. ТИМ стартира като престъпна групировка и въпреки че впоследствие легализира дейността си, съществуват индикации, че групировката контролира местната власт и представители на съдебната система. А настоящата скандална сделка показва и наличието на нездрави отношения с вече отишлото си правителство.

ТИМ е бедствие не само за Варна, а и за цяла България и затова трябва да бъде елиминирана от икономическия и обществен живот на страната. Не зная какво ще направи новото правителство срещу тях, но ние, гражданите на България, можем поне да бойкотираме ТИМ. И като начало да спрем да пътуваме с България Еър.







Гласувай:
2



1. jblog - Само да допълня, че широко афиши...
31.07.2009 11:10
Само да допълня, че широко афишираният нов устройствен план на Варна е всъщност проектиран от фирма на ТИМ! Бившата "Проектантска организация", след приватизация, печели поръчката за този план през 2005 г. През 2008 г. 100% от тази фирма е изкупена от "Холдинг Варна"! Т.е. - затворен цикъл - имаме си план, имаме си собственост, имаме си "връзки' в местните общински органи... Какво повече му трябва на ... ТИМ?
цитирай
2. анонимен - Ot Varna
31.07.2009 11:49
Не се чуди - МСАТ си е ТИМ-аджийска собственост. Какво друго да дават. Аз повече се учудвам, че се появиха организации, които се изправиха срещу това. Много смело от тяхна страна. БРАВО!!! Такова нещо не се е случвало досега във Варна. От години ТИМ си строят къщички в Морската градина, но чак сега се намери някой да възрази. То не беше реституиране на имоти в нея, не беше чудо. Дано да успеят!
цитирай
3. анонимен - А сега, да те видим Бат Бойко!!!
31.07.2009 12:27
Въпреки, че засега няма какво да се гледа де. То и прокуратурата не само има право, НО и е длъжна да се самосезира и по публикации в медиите, ама... де я?
цитирай
4. анонимен - от Варна
31.07.2009 12:37
Учудвам се, че все още има хора, които гледат тази телевизия!
цитирай
5. анонимен - Какво предлагате вие?
31.07.2009 12:43
Разбирам, че сте против. А какво предлагате да се направи там? Да си беше стояло както преди - цялата алея беше дупки и боклуци? Разбирам да протестирате, ама излезте с алтернативен план. Кажете колко ще инвестирате вие и всичките тези организации които са против? 100 милиона, 200 милиона, колко?
Или според вас не трябва нищо да се прави и да си стоим в собствените боклуци дупки и фекалии.
цитирай
6. анонимен - По-малкото зло
31.07.2009 13:42
На това му се вика - да избереш по-малкото зло. Така или наче на този етап всички лапат, то поне да са тези, които пускат част от парите и нататък. Аз лично не виждам никакво слагачество - на хората започна да има става чисто, приятно и относително красиво и просто са доволни.
цитирай
7. анонимен - ЕнтИлЕгентни
31.07.2009 14:13
Вижте, в ТИМ са много ЕнтИлЕгентни, всички са армейски шампиони по ръкопашен бой. А единият си ВЗЕ диплома по архитектура в много реномирания ВСУ.
Тази система да отслабиш една държава, като дадеш власт и позици на тъпанарите и поттискаш умните се прилага в България от 9 септември насам. Вижте муцуните на бившето Политбюро, вижте сегашния """елит"""...И после ама що тъй децата печелят олимпиади по науките, а България на опашката! Ами затуй!
И те горките не са виновни - дали им баница перат...
цитирай
8. thetrooper - re:
31.07.2009 18:55
@анонимен 5 - естествено, че няма да отговарям от името на тези организации, нека те сами дапредставят техния алтернативен план. Но когато се сключват сделки в нарушение на законите, разбира се, че ще бъда против.

@анонимен 6 - ако не сте забелязал(а), темата е за медийното слагачество, а ако не сте гледал(а) въпросния репортаж или не Ви е направил впечатление - друг въпрос.

цитирай
9. анонимен - 600 човека подписали против
31.07.2009 19:01
http://www.moreto.net/novini.php?n=54393

Малкичко ми изглеждат
цитирай
10. thetrooper - Явно обаче са достатъчно
01.08.2009 00:01
да предизвикат искане за ревизия на сделката, отправено от ДСБ. А Иван Костов в момента е председател на комисията за контрол на ДАНС, така че на ТИМ може да им се стъжни:)
цитирай
11. анонимен - пич, не си в час
05.08.2009 11:48
Тим ги остави, те са си наредили добре работата.И без тебе ще се оправят, просто ти е къса позицията. Ентусиазма ти е похвален ,но като поживееш малко,ще разбереш някой истинки, не това ,което плува отгоре.По добре погледни "Зелените" и т.н. гр.организации, че там е по-притеснително.Еи това са подлоги .Ето ти малко матриал : Не един път сме смятали да не отговаряме на лъжи и инсинуации от подобен род, но нашето мълчание в този случай не е най-доброто решение. Не защото в текста на написаното от тях е казана някаква истина, а защото тиражираната лъжа постепенно започва да се превръща в истина в съзнанието на хората. Заблуждаването на общественото мнение даде възможност на една малка група от хора да извървят пътя от никому неизвестни защитници на природата до добре организиран и строен съюз от рекетьорски екологични организации, както и да се стигне до създаването на политическа партия, която претендира да получи част от управлението на страната.

Проблемът с екологичния рекет в България не е от вчера, но той се игнорираше от досегашните правителства с цел да си осигурят комфорт, за да не протестират 20-30 до болка познати на обществото хора пред различните институции. Разчитаме на Вас като премиер на България да разследвате и разрешите генералния проблем със съществуващия еко-тероризъм, съпътстван от заплахи за бомбени атентати и еко-рекет в България. Всеки инвестиционен проект в България е подложен на атака от така наречените еко-активисти, които десетилетия наред не са направили нищо за опазване на природата и за намаляване здравния риск за населението, но са успели трайно да компрометират понятието „природозащитник”, превръщайки го в непочтен бизнес.

Управлението на защитени територии в България от 1990 г. насам е узурпирано само от една неправителствена организация „Зелени Балкани” и нейните сателити – Фондация „Тайм-екопроекти”,Учебен и информационен център по екология, Сдружение за дива природа „Балкани”, „За земята” и още две-три други свързани юридически лица с нестопанска цел, с неясен произход на средствата и форми на финансиране. Идеолог, скрит собственик и лидер е Симеон Марин, главни негови съратници са Петко Ковачев, Андрей Ковачев, Ирина Йорданова, Тома Белев, Катерина Раковска, Весела Кавръкова, Христо Николов, Фиданка Бачева, като някои от тези хора са свързани помежду си. Така тяхната дейност се превръща все повече в семеен бизнес. Усвоявайки бюджетни средсва и грантове от европейски програми и директиви, с етикета „представители” на българската екологична общност, свързани с хора от изпълнителната и законодателната власт, те са недосегаеми за българските органи на правораздаване.
цитирай
12. thetrooper - @11
06.08.2009 00:09
Това да не би да е декларацията на прес-отдела на "Холдинг Варна", или само така изглежда?

Изпбщо не симпатизирам на партия "Зелените", но тук става дума за нещо друго - продажба на публична собственост в нарушение на закона. Що се отнася до ТИМ, това е само началото - борбата срещу тази бандитска групировка трябва да е повсеместна.
цитирай
13. анонимен - dyym
07.08.2009 10:35
Не е на "Холдинг Варна" ,нито свързани с тях лица. Други компании също страдат от рекета на подлогите.
Ако говорим за генерално нарушение на закона, то това се случва в 95% от действята на всеки от нас.
Атаката срещу публични дружества (ТИМ) също е нарушение на закона. Ако нямаш някакъв персеонален проблем с тези хора ,просто изкарай повече факти ,защото иначе не е сериозно.
цитирай
14. thetrooper - Призивът за бойкот на "България Еър"
07.08.2009 19:12
също ли е нарушение на закона? Щото аз не мисля...

Целта ми (а и на много други граждани) е да се направи СЕРИОЗНА проверка на капиталите на ТИМ, както и дейността им в миналото. Тоест, твърденията на Юрген Рот да се докажат/отхвърлят.
цитирай
15. анонимен - гогоман
10.08.2009 11:25
По тази логика, дори и ББ ,и 99 % от върхушката е за затвора ,предвид миналото му. Няма как да стане това. Просто много хора вкл. и ти имате някакви персеонални проблеми с ТИМ. За ваше съжаление ,поне в настоящия момент сте обречени. Пък и във бъдеще. Борсата лудна днес, тия хора имат капитал и са официални вече. Намери си нещо друго за занимание
цитирай
16. thetrooper - @гогоман
10.08.2009 20:14
Всеки, който е за затвора, трябва да се озове там, независимо дали е политик, "бизнесмен" или обикновен бандит.

Аз нямам персонални проблеми с ТИМ. Твоето мнение дали сме обречени или не, не ме интересува. И ще те помоля в моя блог да не ми казваш с какво да се занимавам и с какво не.
цитирай
17. анонимен - ТИМ се застъпвали пред Путин за Бойко
21.08.2009 11:18
Преди известно време ТИМаджиите са уреждали среща между Путин и Бойко, но Путин го отрязал. Сега ще гледаме продължението. А за Приморския парк - жалко за този природен феномен който ще бъде напълно урбанизиран.
цитирай
18. thetrooper - @17
21.08.2009 17:22
Абе не може ли да участваме в продължението, вместо само да го гледаме?
цитирай
19. анонимен - Ей, завистливи човечета, вместо да ...
30.09.2009 22:46
Ей,завистливи човечета,вместо да плюете по хората вземете поработете малко.Когато те си трупаха капиталите всеки се спасяваше както може.Тогава що не ревахте?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2055072
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031