Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.08.2009 16:40 - ПИСМО ДО МАСЛАРОВА ОТ НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ЗА ДЕЦАТА
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 4175 Коментари: 4 Гласове:
5



Трето писмо - този път лично до Масларова, с копие до Станишев ПИСМО ДО МАСЛАРОВА ОТ НАЦИОНАЛНА МРЕЖА ЗА ДЕЦАТА

(можете да видите предишните ДВЕ отворени писма, свързани с каузата, на страницата на каузата
apps.facebook.com/causes/329648, announcements - apps.facebook.com/causes/posts)



ДО ЕМИЛИЯ МАСЛАРОВА
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА КОМИСИЯТА ПО ТРУДА И СОЦИАЛНА ПОЛИТИКА
В 41 НАРОДНО СЪБРАНИЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

КОПИЕ ДО СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ
ПРЕДСЕДАТЕЛ НА ПАРЛАМЕНТАРНАТА ГРУПА НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ

НАЦИОНАЛНИЯ СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКАТА СОЦИАЛИСТИЧЕСКА ПАРТИЯ


Уважаема госпожо Масларова,

През последните няколко седмици е налице сериозно неодобрение, както сред неправителствените организации, така и сред граждани по повод избирането Ви за Председател на Парламентарната комисията по труда и социалната политика. С настоящото писмо бихме искали да заявим нашата позиция и да кажем, че имаше постижения в областта на социалната политика през изминалия четири годишен период на управление, но тези успехи в по-голяма степен се дължаха на икономически растеж на страната, но не и от ефективно водена социална политика.

Един от най-сериозните пропуски в областта на социалната политика беше, че системата за социалното подпомагане не беше реформирана и фокусът отново беше поставен върху социалните помощи, а не върху реалната социална работа с уязвимите групи хора. Провежданата от Вас политика в областта на благосъстоянието на децата в нашата страна претърпя провал, благодарение на който сега системата за закрила е в блокирано състояние, реформата в грижите и услугите за деца в риск на практика е спряна. Освен това, ние считаме, че Вашата реакция по повод на излъчения филм на ББС за дома в Могилино също не беше адекватна и това урони имиджа на страната ни пред партньорите ни от Европейския съюз. Вашата позиция по този конкретен случай забави реалната деинституционализация не само за децата, но и за хората с увреждания. Намаляването на помощите за безработица и социалните помощи три пъти в рамките на четири години също е факт, който постави най-бедните слоеве от населението в изолация и социално неравенство. Тригодишното не увеличаване на Минималния гарантиран доход допринесе за увеличаване на бедността и социалното изключване и той остава най-ниския в страните от целия Европейски съюз, въпреки че всички данни сочат, че бедността в България е една от най-високите. Въпреки множеството декларирани от Вас положителни оценки по отношение на Оперативната програма „Развитие на човешките ресурси”, може да се каже, че тя върви изключително трудно и бенефициентите са все по демотивирани и преуморени от излишната бюрократизация на процедурите.

Уважаема госпожо Масларова,

С настоящото писмо Ви призоваваме на основание на член 22, ал. 1 от Правилника за организация на дейността на Народното събрание да се оттеглите от председателството на Парламентарната комисия по труд и социална политика.

Считаме, че Българската социалистическа партия е партия с опит и може да номинира други Ваши колеги за този пост, със съвременно мислене и познания в модерната социална работа и социална политика.




С уважение:




Георги Богданов
Националната мрежа за децата
е организация, в която членуват 24 неправителствени организации с управителен съвет от Асоциация „Родители”, Институт по социални дейности и практики, Клуб на нестопанските организации – Търговище, Фондация „Пайдея” и Фондация „Шам” – Монтанa.

(Подкрепям всяка дума от това писмо, с изключение на фразата "С уважение" и обръщението "уважаема" към Масларова. Тази  ...
не засужава ничие уважение, най-малко пък моето.)
 



Гласувай:
5



1. анонимен - Каква беше промяната?!
10.08.2009 23:47
Излиза, че един човек, който няма и понятие от социална политика и нормативни актове, не разбира как се прави бюджет, ще заеме отново възлово място в комисия със същите правомощия... Смешно и жалко е Масларова да продължи да се занимава със социална политика!
цитирай
2. thetrooper - Ами да я разкараме оттам
11.08.2009 00:17
тогава
цитирай
3. анонимен - махай се!!
11.08.2009 09:40
просто съм възмутена от наглоста на Масларова!!Дано я осъдят за злоупотребите, които е вършила!!
цитирай
4. thetrooper - Всички сме възмутени,
11.08.2009 16:24
но за да я разкараме трябват енергични действия. Поздрави:)
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2067628
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930