Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.09.2009 07:45 - Поредният гаф на Гоце
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 6351 Коментари: 23 Гласове:
7



Статия, която препечатвам от информационния сайт Bulgaria-News www.bulgaria-news.bg/category/bulgaria/society/article/post5824.html
ЗА ИМИДЖА НА ЕДИН ПРЕЗИДЕНТ image Снимка: images.ibox.bg Кой предложи самолета, няма никакво значение! Важното беше хората тази вечер да спят при семействата си, а не да висят по чакалните. imageimageimageimageimageimage

Оцелелите от катастрофата в Охрид българи чакаха час и половина президента Георги Първанов да кацне и да им пожелае кураж. Защо?

Весислава Танчева | 2009-09-06 00:29:00

 

  С повече от час и половина беше отложено излитането на правителствения самолет със спасените от водите на Охридското езеро сънародници. В групата изчакващи бяха 37-те физически здрави, но психически много разстроени хора и една по-тежко пострадала жена, току що излязла от реанимация и докарана на носилка от местната болница. На летището имаше и кореспонденти на повечето български медии, търсещи личната история в обществената трагедия. „За съжаление, не мога да кажа, че мисията ни в Македония приключи успешно, - каза за Bulgaria News заместник министърът на външните работи Марин Райков, след като правителствения самолет кацна в София – 15 души изгубиха живота си днес и останаха в Охрид.   Оцелелите са много изтощени, буквално на ръба на силите си. Физически не са много пострадали, с изключение на една жена, но психически са просто сринати.   Не случайно решихме да пътуваме с голям медицински екип, в който са включени много психолози.”
Според проф. Вихра Миланова, ръководител на психиатричната клиника към Александровска болница в София и национален консултант по психиатрия, хората са в стрес. Реална е възможността в следващите шест месеца да имат сериозни психологически проблеми.
Правителственият кризисен щаб, сформиран днес във външно министерство във връзка с трагедията, ще продължи да работи. „Сега най-важно е да върнем хората по домовете им”, каза на специална пресконференция в Министерски съвет премиерът Бойко Борисов. Каза го човешки, с очевидна загриженост.   Реакцията на българския премиер беше най-нормалното нещо в този тъжен ненормален ден.   За първи път от... от кога ли, наистина?, сме свидетели на адекватна реакция на правителствен глава. Светкавично сформиран кризисен щаб, още по-светкавично решение за изпращането на правителствения самолет и осигуряване на микробусчета, които да откарат хората по родните им места. Станахме свидетели на най-бързото обявяване на ден на национален траур и отмененяне на всякакви тържества и рязане на ленти. Даже новата отсечка на софийското метро няма да бъде открита с фанфари, влакчетата ще се наложи да тръгнат по релсите в отсъствие на  официални лица и камери. Премиерът този път не допусна грешка, никакво размотаване, никакви условности. На фона на тази ефективна експедитивност президентът Георги Първанов май отиде на разходка до Охрид. Така и не разбрахме каква точно целесъобразност наложи кортежът му да прекоси цяла България в късния следобед и към 8 вечерта „делегацията” да излети за македонския град. Гадно звучи, но умрелите отдавна са били извадени и строени в местната морга, а оцелелите вече са чакали на летището, бързащи да се приберат в България. Според присъстващите там журналисти

чакането си е било тягостно, македонските медици на няколко пъти сваляли и качвали носилката с тежко пострадалата жена от линейката.

Вместо с облекчение, мнозина посрещнали появата на държавния глава с раздразнение...
Разбираме ги. В момент на тотална дезориентация, когато единственото, което вероятно са искали е да се скрият от ужаса на спомените, се е наложило да висят на малкото охридско летище и да чакат бащицата да ги помилва по главиците и да има каже „Кураж!” И някак многозначително да намекне на медиите, че премиерът послушно е приел неговата, на президента, идея да се прати самолет с медицински екипи.

И вярно да е, хвалбата е неуместна, крайно неуместна!
 
А след това, напълно в реда на редовно посещение на високо държавно ниво, да се скрие с македонския си колега Георге Иванов в резиденция „Биляна” и да си поговорят... за инцидента! Дано поне Първанов се е сетил да обсъди с адаша си и съдбата на  Спаска Митрова - другата жертва с български паспорт, която още гние в македонски затвор. Иначе, нахалост е цялото това хвърчане през половината Балкански полуостров, нахалост и за единия президентски имидж само.


Моят коментар: абе, докога ще го търпим  тоя начело на държавата? За този си гаф Гоце заслужава да бъде изкаран с ритници от "Дондуков 2" и изпратен обратно в Сирищник. Ега ти и гротеската!

Пфу!

 


Тагове:   охрид,   Гоце,   гаф,


Гласувай:
7



1. анонимен - Goze
07.09.2009 09:31
Да за този и много други гафове,заслужава да бъде изкаран с ритници.
цитирай
2. анонимен - Объркан, попаднал в безвремието,
07.09.2009 10:37
изолиран не само от "собствения си електорат " , но което е още по-опасно и позорно за България - изритан от политическия живот в Европа и света . Това е днес " първият между първите" в България. С дълбоко съмнение в положителния отговор се питам, дали е в състояние да прозре трагедията си и да си зададе съдбовния въпрос : To be, or not to be ! В противен случай би трябвало ежедневно да питаме ние : He is, or not he is !!! Независимо, че отговорът отдавна ни е пределно ясен.
цитирай
3. анонимен - първанов Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ ПОЗОР ЗА БЪЛГАРИТЕ
07.09.2009 11:31
и за ИСТОРИЯТА ни. То пък, по ирония, той има диплома за историк. Каква история е учил, каква докторска е защитил!

Обикновено виним американците, ционистите и кой ли не за съдбата си. Но Американец никога не предава държавата си, а ние търпим 2 манадата подобен държавен глава! Що за хора сме, не разбирам

Сн Серафимова
цитирай
4. galinabg - Митко, бих ти казала да не си цапаш Блога с този човек, но
07.09.2009 12:09
проблемът е, че той цапа цялата ни държава, стоейки начело й! Вече няколко пъти казвам по този повод, че президентчето ни нещо или е изтрещяло или е започнало да си говорие на "ние"! Какво самочувствие трябва да имаш, за да накараш изстрадали и съсипани хора да те чакат като месия? Да си мислиш, че появата ти ще ги накара да припаднат от възторг, може би? Да трошиш държавни пари за тъпи ПР- акции? Наистина не ми го побира мозъкът!
цитирай
5. nkf - Някой да е очаквал нещо по-различно ...
07.09.2009 12:09
Някой да е очаквал нещо по-различно от "Гоце"?
цитирай
6. анонимен - за импичмана/пардон/за имиджаджа на президента
07.09.2009 13:27
Когато не си човек,а демагог-резултата е трагикомичен.
Жал да му стане на човек,срам да го хване от подобни"адекватни-президентски"действия.
Дано световната общественност да схване тази псевдо загриженост,тази гротеска на съпричастност,като елитарна дипломация.
Г.П.със сигурност си мисли,че е "Мъж на годината",но си е на 100% за скунск-а.
То бива,бива, а ма пък,толкова липса на политически усет,толкова кичозно поведение...сигурен съм,че и онзи клоун Берлускони ще се смее от сърце!...абсолютна "Парвенющина"!
цитирай
7. анонимен - На такава нация-такъв президент. ...
07.09.2009 15:46
На такава нация-такъв президент.Като ви чета коментарите е повече от ясно ,че не сте гласували за него.Но той е мажоритарно избран президент и трябва да уважавате президентската институция колкото и да не ви е приятен президента.А да обръщате една трагедия на политиканстване е срамно, а ощие по-срамно е да се превръща в състезание между премиер и президент за трупане на рейтинг на гърба на пострадалите.Ако не беше отишъл пък щяхте да плюете защо не е отишъл.
цитирай
8. merkator - Българският народ избира вече в...
07.09.2009 18:31
Българският народ избира вече втори мандат този радомирски селяндур с външен вид на ремсист!!! Българският народ вече доста години търпи тарикатлъците на червеното ченге Гоце?! Защо?!
На мишките и плъхът е цар! Просто и ясно...не ставаме за нищо! За да ни е президент този комедиант с чук и сърп на едно сантиметровото му чело, значи ние сме със мнооооого сгрешен чип!!!!
цитирай
9. thetrooper - @1
07.09.2009 19:28
Той си е направо за кногата "Гинес" с тези гафове...
цитирай
10. thetrooper - @andresko
07.09.2009 19:31
Че Гоце няма да се махне сам, това е ясно. Въпросът е защо ние не взимаме адекватни мерки по отстраняването му.
цитирай
11. thetrooper - @Сн. Серафимова
07.09.2009 19:32
Напълно съгласен - Гоце е позор за България!
цитирай
12. thetrooper - @galinabg
07.09.2009 19:46
Галя, защо изобщо очакваш подобно мислене от страна на един комунист? Казано е - ние сме чада Божии, а те са произлезли от маймуните. Така че от него (и подобните му) не можем да очакваме да разсъждават по нормалния, цивилизован и човешки начин.
цитирай
13. thetrooper - @nkf
07.09.2009 19:47
Не, но той вече бие собствените си "рекорди" по тъпанарщина и неадекватност.
цитирай
14. thetrooper - @6
07.09.2009 19:49
Световната общественост отдавна му е дала "скункса".
цитирай
15. thetrooper - @7
07.09.2009 19:51
Ето го и гласът на загрижената "патриотична" общественост - направо анти-българска кампания водим тук, по-лоша и от Могилино:)))
цитирай
16. thetrooper - @merkator
07.09.2009 19:53
Абе избира го народа - избира го. Само дето защо същия този народ още не се е възпротивил на безумията на своя президент?
цитирай
17. galinabg - @ Митко,
07.09.2009 19:55
не очаквам от него нормално, човешко, християнско мислене. В никакъв случай! Очаквам, иска ми се обаче народът да се събуди и да започне да си задава въпросите, които ние,тук, в твоя блог, а и не само, си задаваме вече втори ден! Мъчно ми е, че това скоро няма как да стане!
цитирай
18. thetrooper - @galinabg
07.09.2009 20:04
Наблюденията ми са, че народът се събужда само в екстремни ситуции - когато изчезне хляба от магазините или когато някоя впиянчена мумия заяви в прав тескт, че в него е концентрирана властта и той разпределя фондовете.
цитирай
19. анонимен - бракониер
08.09.2009 00:12
Що сега се заяждате с човека, като сме на лов, ако ще и в Узбекистан да е, винаги е точен... Гоце е пич, ама Живков е по-пич!
цитирай
20. thetrooper - @бракониер
08.09.2009 09:01
А, не се заяждаме, просто не става запрезидент. Вие, ако искате, си го направете главатар на ловната дружинка.
цитирай
21. анонимен - naglost
09.09.2009 16:16
По-голяма наглост от тази не съм виждала! И колко ми струва на мен и на българския народ екскурзията на Гоце?! Когато хазната е празна, България е на първо място по нисък стандарт и хиляди хора остават без работа и препитание, той реши да се разходи за наша сметка....Бюджета на Президентството не се ли актуализира в съответствие с останалите или той ще си харчи на воля народните пари за глупости!
цитирай
22. thetrooper - @21
10.09.2009 00:28
То на Гоце наглостта му е в стила...
цитирай
23. анонимен - ха така, , даите му да разбере на тоз, ...
14.09.2009 03:24
ха така,,даите му да разбере на тоз ,парт.секретар и агент мазен,пфу,пфу,пляс,пляс,дрън,дрън,ала бала....
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2064875
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930