Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.09.2009 07:53 - Отворено писмо до министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 17411 Коментари: 46 Гласове:
6

Последна промяна: 08.10.2009 14:13


Уважаеми г-н Цветанов,

Точно преди 8 месеца в 4-о РПУ-София загина 60-годишният гражданин Методи Маринов. Г-н Маринов бе арестуван при разпръскването на протеста от 14 януари, отведен в 4-о РПУ, където бе оставен да умре, тъй като му бе отказана медицинска помощ.

Днес, 8 месеца по-късно, все още няма посочени виновни за смъртта на Методи Маринов. Нито дежурните оперативни работници, нито техните началници, нито политическото ръководство на МВР са подведени под съдебна отговорност. И ако при управлението на тройната коалиция не се и очакваше разкриване на това престъпление, то необяснимо е защо и новото правителство  не предприема мерки по случая. Вече близо два месеца на власт е правителството на ГЕРБ, в което Вие сте вътрешен министър. За този преиод част от Вашите колеги изнесоха доста информация относно извършвани административни нарушения, злоупотреби и престъпления в техните ведомства. Логично е и Вие да сте запознат със случая "Методи Маринов", както и с подробности относно действията на МВР по време и след протеста от 14 януари тази година. Ето защо си позволявам да Ви задам следните въпроси:

Кои са дежурните оперативни работници, допуснали нелепата смърт на Методи Маринов? Какви санкции са им наложени от Вашето ведомство? На служба ли са все още в системата на МВР? Защо не са предадени на правосъдието, заедно с началника на 4-о РПУ, шефа на СДВР и бившия министър на вътрешнитеж работи Михаил Миков?

Защо вече осем месеца нито една медиа не е излъчила/публикувала интервю с близките на загиналия Методи Маринов? Нима те не желаят да узнаят истината? Или може би Вашият предшественик е наложил информационно затъмнение по случая, което Вие още не сте вдигнали?

Кои са служителите на МВР, превишили правомощията си и използвали агресия, жестокост и брутално отношение при разгонване на протеста пред Парламента? Какви санкции са им наложени от Вашето ведомство? На служба ли са още в системата на МВР?

Вярно ли е, че металните ограждения пред сградата на Парламента са били предварително разкачени с цел да се улеснят провокациите и да се предизвика масов бой? Ако да, кой е издал тази заповед?

Защо полицията не предприе действия спрямо групичката явни провокатори, които целяха да опорочат протеста? От кого са били инструктирани полицаите за това опасно бездействие?

Защо при разгонването на протеста бяха арестувани над 190 граждани при условие, че броят на агресивните у буйстващи хулигани не надхвърляше тридесетина човека?

Кои от служителите на МВР са отговорни за издевателствата, физическия и психически тормоз над част от арестуваните в полицейските управления след разпръскването на протеста? Какви санкции са им наложени от Вашето ведомство? На служба ли са още в системата на МВР?

И най-накрая: какво ще направят правителството, ръководството на МВР, както и Вие лично за да се разкрият престъпленията на 14 и 15 януари, след като Прокуратурата вчера отказа да стартира производство срещу извършителите на тези престъпления?

Разкриването на убийството на Методи Маринов и истината около потушаването на протеста е от първостепенна важност - по-голяма от разкриването на финансовите измами, злоупотребите с еврофондове и корупцията на предишното правителство. Защото дори и най-голямата финансова далавера не може да се сравнява с отнетия човешки живот и жестоко пребитите и малтретирани мирни граждани, много от тях още деца.

Ако не намерите убийците, извергите и насилницте от 14 януари 2009-а и не ги предадете на правосъдието заедно с техните политически покровители, то Вашето правителство става съучастник в това кърваво деяние.

В момента на арестуването си, Методи Маринов е бил на антиправителствен протест и е носил стикер с надпис "SER GO HOME". Това прави убийството му политическо. Ако Вие не разкриете това политическо убийство, какво да очаквам от Вашето ведомство? Ако утре отношенията между Вашата политическа сила (ГЕРБ) и моята (Синята коалиция) се развалят и аз изляза на протест, носейки стикер с надпис "Boy-Co Go Home", значи ли това, че може и аз да бъда отведен и да пукна като куче в някое полицейско управление?

На парламентарните избори от 5 юли тази година над един милион и шестстотин хиляди души гласуваха за ГЕРБ, очаквайки от вас да донесете справедливост и възмездие за престъпниците от предишната власт. Не ги разочаровайте!

15 септември 2009г.                        С уважение,
София                                               Димитър Петров



Гласувай:
6



1. анонимен - Syglasen sym
15.09.2009 08:22
Tochno taka. Trqbva da ima nakazani!!
I otgovorni!
Mariqn
цитирай
2. thetrooper - @Мариян
15.09.2009 08:30
Трябва да има - въпросът е кой ще ги накаже.
цитирай
3. анонимен - След като прокуратурата е отказала ...
15.09.2009 08:37
След като прокуратурата е отказала да образува дело министър Цветанов няма какво да прави .Нали не искаш да кажеш ,че изпълнителната власт трябва да диктува на съдебната какви деле да образува и срещу кого.Поне на теория съдебната власт е независима. Или искаш Бойко да е като Т.Живков-всичката власт в ръцете на един човек.Ако ти си гласувал за това,аз не съм.Всъщност ти си фен на Пиночет и Цанков така ,че е нормално....Фидел Кастро
цитирай
4. strannica - ...
15.09.2009 09:21
Само за това имам забележка:
"Вече близо сва месеца на власт е правителството на ГЕРБ, в което Вие сте външен министър."

Цветанов има какво да прави по случая - в рамките на своето ведомство.
цитирай
5. анонимен - Съществена Грешка
15.09.2009 12:21
Цветанов НЕ Е ВЪНШЕН министър
цитирай
6. анонимен - НЕГРАМОТНО ПАЛЕ
15.09.2009 12:47
Първо се научи на правопис!После се огледай кой какъв е!Трето,преди да задаваш на когото и да е каквито и да е въпроси най напред си ги напиши на листче,прочети си ги и ако не са много тъпи рискувай да ги зададеш! Боооооже,на куцо кьораво на малоумно и бързоизоставащо се даде сцена за изява в тази държава.
цитирай
7. анонимен - Явор никифоров, ръководител на школи по състезателно програмиране, арестуван на 14ти януари.
15.09.2009 14:06
Много ми се щеше да поставя всеки от въпросите, които и вие сте задали на някаква (по- възможност по- видна трибуна), така че някой от новото правителство да се почувства длъжен да отговори.
Жалко е, че мързела ми ме спря да го направя. Всъщност всеки кофти политик разчита точно това- на мързела, тъпотата (и евентуално- страха) у хората като нас- които сме длъжни да защитаваме България.

Колкото до това, че съдебната система трябва да е независима- с подобно оправдание може да се отървеш от всичко ужасно което се случва в милата ни родина. Хората на властта трябва да отговарят за властта като цяло!
цитирай
8. анонимен - КОЕ Е ВАЖНО И КОЕ МАЛОВАЖНО ????
15.09.2009 14:38
В случая е явно, че става дума за техническа грешка "външен" -"вътрешен" министър. Всеки който чете откритото писмо му става ясно, че грешката е техническа. Тук хора бурно се възмущават на НЕГРАМОТНОСТТА на автора, но това за обществото не е толкова важно, ако го сравняваме с отнет човешки живот, защита правата на всички граждани в тази държава, правата на гражданска позиция и протест върху които се крепи правовата държава и демокрацията. Мисля, че това е същностния проблем, който поставя автора, което му прави чест.
цитирай
9. анонимен - ДА!
15.09.2009 14:51
Вие, които сте били там, не ги оставяйте на мира! Нека се потърси отговорност! Ние, на които ни се искаше ба бъдем там, бяхме и сме с вас! Ние "сините" ще потърсим отговорноост и от ББ, ако не се направи нищо!
цитирай
10. анонимен - След като прокуратурата е отказала ...
15.09.2009 15:19
анонимен написа:
След като прокуратурата е отказала да образува дело министър Цветанов няма какво да прави .Нали не искаш да кажеш ,че изпълнителната власт трябва да диктува на съдебната какви деле да образува и срещу кого.Поне на теория съдебната власт е независима. Или искаш Бойко да е като Т.Живков-всичката власт в ръцете на един човек.Ако ти си гласувал за това,аз не съм.Всъщност ти си фен на Пиночет и Цанков така ,че е нормално....Фидел Кастро


Доколкото знам МВР трябва да даде необходимите доказателства на прокуратурата за да се повдигне обвинение. Как очаквате сумати и полицаи които не им е пукало за този човешки живот да съберат такива доказателства?
цитирай
11. анонимен - неграмотен народ
15.09.2009 15:49
Неграмотен и некадърен глупендер, писал той отворено писмо до външния министър Цветанов.
цитирай
12. анонимен - Борба с престъпността
15.09.2009 16:29
Очакванията към ГЕРБ бяха огромни.Те са длъжни да оправдаят очакванията на българския народ.От писмото става ясно, че близо два месеца от както Цветанов е министър все още не е разкрит убиецът на Методи Маринов.На Цветанов това му е работата, да залавя убийците, да ги предава на прокоратурата и съда и, и те да отиват в затвора.Ако новата власт не прави всичко възможно да бъдат залавяни и вкарвани в затвора убийците на невинни хора, това значи, че тя е забравила за доверието, което народът и гласува на пети юли.Това значи, че тя просто е забравила за това доверие и то доста бързо.Шест месеца са минали от това убийство и извършителите му все още не са разкрити.Не са разкрити убийците на един невинен човек.Хората очакват от правителството да води безмилостножестока борба с престъпността.Аз в качеството си на български гражданин очаквам това.Виждам, че Цветан Цветанов прави нещо за престъпността, имаше един случай, поне се опитва да направи нещо, но трябва още повече.Доста повече е необходимо.Но има и друг голям проблем-в България престъпността е в много големи размери.Убийства стават много често.На която и да е власт без значение синя, червена, жълта и т.н. и е много трудно да се бори с престъпността, но тя е длъжна да се старае.Длъжна е пред българския народ и най-вече
пред близките на убитите!Няма смисъл да пиша каква трагедия е за тях това, защото е ясно.Управляващите вече трябваше да са направили сериозна крачка по разкриването на убийството на Методи Маринов.Затова дано новото правителство води много жестока борба с престъпността.
цитирай
13. анонимен - Да попитам Явор Николов, който е ...
15.09.2009 16:57
Да попитам Явор Николов,който е участвал това което гледах по телевизора вярно ли е или не.А именно-мятане на снежни топки ,камъни и заграждения по полицаите.Псуване на същите и наричането им с какви ли не приятни неща.А навсякъде по света полицията разпръсква тълпата по този начин ,че и малко отгоре.А за починалия от инфаркт човек(бог да го прости),което наричате убийство много добре знаете ,че по този начин си отиват ежедневно стотици хора само ,че не в полицията ,а на улицата ,в къщи ,на раб .място и т.н.Така ,че това е трупане на някакви активи на гърба на пострадалия .Като сте загрижени да бяхте събрали малко дарения за семейството и да им помогнете ..Фидел Кастро
цитирай
14. анонимен - защо?
15.09.2009 18:56
Много на място, но ми е чудно защо за да им давате достатъчна и правилна гласност не ги публикувате и на английски език с копия до съответните европейски комисии.

Така там си мислят, че всичко у нас е по мед и масло, а всъщност дали е така?
цитирай
15. thetrooper - @strannica
15.09.2009 19:00
Грешното изречение вече е поправено, благодаря.
цитирай
16. thetrooper - @6
15.09.2009 19:02
А ти като се възмущаваш от "неграмотността" ми, защо пишеш "най напред" вместо "най-напред", а?
цитирай
17. thetrooper - @Явор Никифоров
15.09.2009 19:06
Ами дано този текст да Ви накара да се преборите с мързела си:)
цитирай
18. thetrooper - @11
15.09.2009 19:09
"Неграмотен и некадърен глупендер, писал той отворено писмо до външния министър Цветанов." - И анонимен нещастен комплексар, който си търси да се заяжда по форумите и за когото две технически грешки, направени в 7 сутринта са по-голям проблем от един загинал човек и десетки бити и малтретирани.
цитирай
19. анонимен - re :
15.09.2009 19:10
Както си спомняме отлично, с идването си на власт – новото правителство обеща да ревизира напълно управлението но тройната коалиция. Тови би следвало да включва и полицейския произвол по време на протестите през месец януари 2009 г. Сега сме изправени пред парадокс, за който научихме вчера от « Дневник ». Прокуратурата е отказала разследване за полицейско насилие на протеста на 14 януари.

С настоящата препубликация подкрепям отвореното писмо. Нека му дадем гласност. Ако го подкрепяте и Вие – препубликувайте поне препратка към страницата на автора му.

http://www.krassyo.info/2009/09/15/open-letter-to-minister-of-internals/
цитирай
20. thetrooper - @Фидел Кастро
15.09.2009 19:11
Спред теб от инфаркт винаги ли се умира или само когато те оставят без медицинска помощ?
цитирай
21. thetrooper - @14
15.09.2009 19:12
Ако вътрешното министрство не реагира адекватно, ще стигна и до европейските институции.
цитирай
22. thetrooper - @19
15.09.2009 19:15
Благодаря Ви:)
цитирай
23. анонимен - моля
15.09.2009 19:19
Моят блог подкрепя всяка кауза, целяща справедливост!
цитирай
24. анонимен - Явор до Nо 13
15.09.2009 20:19
анонимен написа:
Да попитам Явор Николов,който е участвал това което гледах по телевизора вярно ли е или не.А именно-мятане на снежни топки ,камъни и заграждения по полицаите.Псуване на същите и наричането им с какви ли не приятни неща.А навсякъде по света полицията разпръсква тълпата по този начин ,че и малко отгоре.А за починалия от инфаркт човек(бог да го прости),което наричате убийство много добре знаете ,че по този начин си отиват ежедневно стотици хора само ,че не в полицията ,а на улицата ,в къщи ,на раб .място и т.н.Така ,че това е трупане на някакви активи на гърба на пострадалия .Като сте загрижени да бяхте събрали малко дарения за семейството и да им помогнете ..Фидел Кастро


Считам, че вие умишлено пропускате факта, че в митинга е имало отделни видове хора. Изказвате се по темата- ваш дълг е да сте поне малко запознат с нещата които се повтаряха и повтаряха дори по недъгавите нашенски медии. А те бяха:
на митинга има студенти, има интелектуалци, има хора които вече са сваляли червено управление 2 пъти точно по този начин (и слава богу, че го направихме!)
На митинга имаше и 30-50 души които са дошли организирани от футболен фенклуб.

Тези 30-50 души направиха малка и голяма злина (това е нормално, те са малоумни, мястото им е в затвора, обвинявам полицията и за това, че никой от тях не си е понесъл отговорността).
Малката злина на тези лумпени беше, че хвърляха снежни топки, псуваха и се биеха с полицаи (нещо което вършат ежеседмично по малки и големи стадиони- там където никой не им обръща почти никакво внимание, докато някой (обикновенно някой от тях) не се спомине от собствената им глупост).
Голямата злина, която тези хора не осъзнават, че сториха- те бяха малка брънка от механизъма който уби свалянето на третото червено управление. Други малки брънки бяха полицаите които също няма за какво да подкрепят това управление- те също декларираха, че са против него. Въпреки това, на 14ти бяха принудени да потъпчат правото на българина да поиска отговорност. Висшите полицаи които са издали тази заповед трябва да бъдат наказани от съда. Отделни полицаи на ниско ниво, които са проявили самоинициативност и са измъчвали ненужно вече арестувани хора (или пък са арестували очевидно невинни хора) също трябва да бъдат съдени.
цитирай
25. анонимен - Наистина ли си вярваш, че си свалял ...
16.09.2009 11:11
Наистина ли си вярваш ,че си свалял някакви правителства.Последните информации за подпалването на Партийния дом и нападението над Народното събрание показват съвсем различна картина-да ти може и да си бил там но като декор-нападателите и подпалвачите се оказа ,че са изпроводени от едни други хора.И ако си очаквал,че само с викове оставка е щяло да свалите правителството ,най-вероятно си очаквал да се засрамят и да си отидат сами.По-скоро размириците и проливането на кръв щеше да доведе евентуално до това.Фидел Кастро
цитирай
26. indreal - Относно самия митинг от 14 януари
16.09.2009 11:22
В крайна сметка митингът беше провален от 30-40 нациста. Което не стана случайно. Защото за реализирането на подобен краен резултат лумпените са първото необходимо условие. Между 11:00 и 11:15 ч. те все още не показваха присъствието си по никакъв начин. Единствено към сградата на парламента спорадично летяха снежни топки. С други думи не се случваше нищо особено. И в този момент от западната страна на парламента (от към сградата на БАН) съвсем изненадващо се появиха най-малко един взвод полицаи, въоръжени с щитове, палки и каски, и заеха позиция пред металните ограждения. Точно срещу лумпените. Перфектната полицейска провокация. Появата на униформените, каквато несъмнено е била и идеята, предизвика яростна вълна на недоволство. Мисля че това беше първият белег, че организаторите изпускат контрола на протеста. Въпреки многократните им, накрая направо отчаяни опити да озаптят ситуацията, вече всичко беше изтървано. Вероятно са подходили съвсем формално при създаването на предварителна охрана на митинга, така че сега по никакъв начин не можеха да се справят с провокаторите. Въпросните 30-40 нациста започнаха да замерят полицаите с металните ограждения, които отделяха сградата на парламента от протестиращите. Не последва обаче никаква намеса. Отделни полицаи реагираха с палките си единствено в случаи на крайна самозащита срещу най-самозабравилите се провокатори. Използването на метални ограждения като своеобразни тарани продължи много дълго. Също толкова дълго продължи и търпението на полицейските шефове, наблюдаващи случващото се от стълбите пред главния вход на Народното събрание.
В този момент стана ясно, че каквато и да е била предварителната програма на протеста, вече всичко отиде по дяволите. Единственият разумен ход на организаторите, за да не им бъде търсена отговорност за ексцесиите, беше да обявят край на митинга. Нещо, което те не направиха.
От мястото, което заемах, виждах съвсем ясно, че групата от 30-40 нациста е изключително обособена. Само при желание полицаите много лесно биха могли да се вклинят между тях и останалата част от демонстрантите, които не само че не бяха агресивно настроени, ами изглеждаха и доста слисани от случващото се. Такава намеса обаче не се състоя. В един момент компактната група от 30-40 нациста реши да измести фронта към средата на митинга, т.е. към парадния вход на Народното събрание. Дали времето за тази маневра беше случайно избрано? Едва ли, защото точно тогава разбрах, че кметът е издал заповед за отменяне на митинга. Веднага напуснах мястото си при паметника и се отправих към сградата на БАН. След не повече от 5-6 мин. полицаите и жандармеристите явно получиха заповед да се опразни площадът, защото море от униформени се втурна срещу протестиращите. Много бързо журналистите, които до този момент снимаха с камери и фотоапарати от стълбите на Народното събрание, бяха изведени от там, а към полицейските автомобили поеха първите арестувани. Надявам се единствено сред тях приоритетен брой са били нацистите, които така или иначе провалиха митинга. Но както знаем от други подобни случаи, покрай сухото гори и мокрото, и в мелето може да са го отнесли и мирно протестиращи.
Изводът е, че някой успя да създаде предпоставка протестът от мирен като замисъл и декларация, да ескалира до сблъсък. Не стига това, ами в развоя на нещата беше включен сигнал за намерение да бъде взривено самоделно взривно устройство. В крайна сметка студентите, които стояха зад организацията на протеста пред сградата на парламента от 14 януари, бяха употребени по най-класически начин.
цитирай
27. thetrooper - @Фидел Кастро
16.09.2009 12:11
Разбирам, че са те прикачили да следиш моя блог (и да докладваш комуто трябва), но не е нужно да се престараваш и да се заяждаш с други участници в дискусията.
цитирай
28. thetrooper - @indreal
16.09.2009 12:12
Добре написано - стига да има кой да чете...
цитирай
29. indreal - Няма, thetrooper, няма кой да чете...
16.09.2009 12:17
Това съм го писал в деня на протеста, сиреч на 14 януари, а до момента е прочетен едва от 133ма... Коментари няма.
цитирай
30. анонимен - Много си дрееебничък за специално ...
16.09.2009 13:02
Много си дрееебничък за специално внимание. Правя ти постингите интересни .Фидел Кастро
цитирай
31. анонимен - До indreal
16.09.2009 14:21
Не искам да се заяждам ,но може ли да ми обясните какво е предназначението на загражденията пред Народното събрание.Нали не мислите ,че са за украса или за да се хвърлят по полицаите.Преди този митинг се нагледахме на какви ли не протести (учители,металурзе ,пенсионери и т.н.)Всичките бяха срещу правителството-защо никой не ги разпръсква или арестува.Слаби организатори и още по-слаби изпълнители.Това е моята оценка на "революцията" на 14-ти, няколко месеца преди изборите.
цитирай
32. indreal - @ 31
16.09.2009 15:06
Загражденията са подвижни и се поставят от полицията, за да се ограничи допстъпа до дадено място, в случая Народното събрание. Измислени са така, че захванати здраво едно за друго, правят преодоляването им доста трудно. Когато обаче без надеждно захващане са просто подредени едно до друго, не само че се преодоляват доста лесно, ами могат да бъдат съборени или направо пренесени, както видяхме и на описания митинг. Начинът, по който бяха подредени загражденията, е поредното нещо, което ме кара да мисля, че протестът беше перфектна провокация.
цитирай
33. thetrooper - @30 Фидел Кастро
16.09.2009 15:22
Нямам нужда от твоите усилия, за да станат постингите ми интересни - по-скоро ти си се прикачил към блога като пиявица. Така че, ако това е единствената причина да пишеш коментари, ще те помоля да престанеш - секудните, които губя, за да ги чета и да ти отговарям, са ми твърде ценни, за да ги пилея по теб. Благодаря.
цитирай
34. анонимен - Така си мислиш. Виж си постинга за ...
16.09.2009 15:49
Така си мислиш.Виж си постинга за ген Атанасов-спрях да пиша и интереса е нулев.Ни ми изглеждаш много зает(все пак ,пишеш всеки ден-аз те следя,за което ми плащат).Ако трябва да се обръща внимание на всеки писател по блоговете на Цветанов ще му трябват 1 000 000 души служители.Няма лошо тъкмо ще има работа за бъдещите безработни.А предназначението на загражденията е само едно-показват, че не трябва да се преминава зад тях, а не са сложени с надеждата ,че сте спрат тълпата.И органите на реда това правят-който мине зад тях или ги руши получава палка по главата както е по цял свят.Фидел Кастро
цитирай
35. indreal - @34
16.09.2009 16:26
Така е, предназначението на огражденията е да показват, че зад тях не бива да се преминава, но грешиш, че нямат и чисто възпираща функция. Ако си бил на първа линия на митинг или на концерт би трябвало да знаеш, че дори да нямаш никакво желание да минаваш зад загражденията, ако тълпата зад теб тръгне, в общи линии нямаш особен избор Ако в подобен момент се окаже, че огражденията не са свързани помежду си както трябва, много лесно ще бъдат преминати, пък дори и волята на някои от преминалите ги да не е била точно такава. В случая с митинга от 14 януари отново отркити остават въпросите защо полицията не започна да бие, както е по цял свят, още в самото начало на изстъпленията, причинени от компактната група на нацистите, и как така се стигна до разпадане на огражденията точно срещу тях?
цитирай
36. анонимен - Ако загражденията са здрави пър...
16.09.2009 16:49
Ако загражденията са здрави първите редици ще бъдат смазани от натиска на тълпата зад тях-ако си гледал какво стана на Хейзъл ще ти стане ясно за какво говоря.След няколко месеца се знаеше ,че мандата на това правителство изтича и по всички прогнози победата на ГЕРБ на изборите беше сигурна.Как така спонтанно решихте да сваляте правителсвото-не ви ли помогна някой в тази спонтанност. Сега ако се съберат 100 000 недоволни от новото правителство-"спонтанно разбира се и искат оставката му дали ще е правилно.Нали не мислиш, че всички вече са доволни, а след зимата "доволните " ще са доста.Фидел Кастро
цитирай
37. indreal - @ 36
16.09.2009 17:51
Основната помощ в спонтанността, за която пишеш, оказа интернет. А ако сега, а и когато и да било друг път, се съберат 100 000 недоволни от дадено правителство, независимо чие е то, това би означавало със сигурност, че подобно действие ще е правилно. Защото ако 100 000 са се събрали на улицата, то със сигурност поне още толкова мислят като тях, ама си стоят в къщи. А 200 000 е една доста добра представителна извадка от населението на страната, така че щом на тях им е криво от дадено правителство, значи то не струва и 5 пари. Само че сега не ми се вярва да стане подобно нещо. Прекалено скоро новото правителство дойде на власт, за да има вече толкова много недоволни, при това готови да излязат на улицата.
цитирай
38. анонимен - Мисълта ми беше, че 100 000 недов...
16.09.2009 18:09
Мисълта ми беше ,че 100 000 недоволни не може да свалят правителство избрано примерно от 2 милиона души.Изборите нали това показаха -недоволни от управлението хора и червен картон. Фидел Кастро
цитирай
39. анонимен - Завиждам Ви.
16.09.2009 21:02
Такава смелост и силна гражданска позиция-ако имаше 10000 като Вас-България щеше да бъде на друго место в историята...
цитирай
40. анонимен - Съвет
16.09.2009 21:05
Още по-голяма активност -създавайте гражданско обединение на съмишленици...Поздравявам Ви.
цитирай
41. анонимен - До the trooper
16.09.2009 21:10
По-малко политицески обиди-това са чисто криминални деяния и престъпления-те нямат цвят и партийна принадлежност.,,Пътят към ада е постлан с добри намерения''.
цитирай
42. анонимен - мнение
16.09.2009 21:15
Всеки който милее за България да създава бизнес и осигурява пабота и шанс за другите-стига политика и умно и безполезно философстване-и 240 депутати са прекалено много за фалирала икономика-след като навсякъде се съкращава-редно е да се помисли за икономии и в Парламента...
цитирай
43. enige - The trooper,
16.09.2009 21:49
ти разлая кучетата! Не мога да разбера как може хора като част от анонимните по-горе да защитават безнаказаността при криминални престъпления! Явно са или добре платени клакьори, или от биячите. А престъпленията бяха абсолютно вандалски, включително и кьорфишекът с бомбата, услужливо пуснат от общината. Разсмиват ме клакьорчетата и с позоваването си на конституцията, че българската съдебна система е независима. Може да трябва, ама не е и това и бебетата по света вече го научиха.
цитирай
44. анонимен - До 43
17.09.2009 08:48
А така .Браво - това автора и повечето коментиращи си го премълчават.Кмета Борисов нареди да се прекрати митинга след сигнала за поставената бомба.А ако наистина имаше бомба и тя гръмнеше кой щеше да отговаря.И като не е съдебната система тази ,която да казва кой е виновен и кой невинен ти какво предлагаш -да си изберем племенен съвет .Фидел Кастро
цитирай
45. enige - Не става въпрос, че може наистина да ...
17.09.2009 10:36
Не става въпрос, че може наистина да е имало бомба. Става дума, че със сигурност нямаше.

Ти беше ли там?
Щото първо взеха микрофоните и после без да съобщят, че митингът се прекратява/по каквато и да било причина/ взеха да бутат и бият. Хората бяха в пълно неведение и даже не предполагаха за заплаха /макар и мнима/ с бомба.
Това, което пиша, навежда на поне 2 изключително смущаващи факта.
цитирай
46. indreal - @38
17.09.2009 11:32
100 000 недоволни наистина не могат да свалят правителство с един мирен протест. Но пък е добро начало да се покаже, че за съществена част от населението управлението явно създава сериозен проблем. Не вярвам някой от протестиращите на 14 януари да е имал илюзията, че с тоя митинг ще бутне правителството. Е, може да е имало и такива, но те явно са били по младежки наивни. Целта на протества беше да се покаже недоволство с начина и стила на управление.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2069509
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930