Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.09.2009 15:49 - "Алея Първа", "Холдинг Варна" и (не)постъпилите жалби в полицията
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 7570 Коментари: 14 Гласове:
3

Последна промяна: 21.09.2009 15:53


Препечатано от блога на Христо Марков - toross http://toross.blog.bg/politika/2009/09/21/mai-i-novoto-pravitelstvo-si-ima-grupirovka.401300

Май и новото правителство си има групировка...

МВР май пак си избра любима групировка
        През юли тази година  с подписа на царския на Неговото Му величество областен управител на Варна Христо Контров  в противоречие със Закона за черноморското крайбрежие „Холдинг Варна” се сдобива с 118 декара на метри от морето в най-стария градски парк в страната, така наречената „Алея първа”. Цената  за всичките декари е като на нива от шеста категория – 11 млн. лв.  Следват протести от граждански сдружения, подписки и петиции в мрежата за една от най-големите далавери на миналото управление.   В навечерието на изборите варненци декларират надеждата си за разваляне на сделката от новото управление. Изборите минават, но ... През това време край морето стават странни неща.
На 11 септември във Второ РПУ - Варна е регистриран сигнал с входящ номер Ж 5625 за отправяни заплахи към участници в протестите срещу сделката между държавата и "Холдинг Варна" (част от ТИМ) по закупуването на 118 дка в Морската градина. Подателят е местната архитектка Калина Павлова – един от основните организатори на протеста срещу незаконната сделка. В края на юли бившият кмет на Варна и бивш депутат от СДС Христо Кирчев праща имейл на Павлова, че Иво Маринов, един от тримата основатели на ТИМ  я кани на среща. Тя отказва провеждането на тайни срещи, а Кирчев й пише, че същият човек смята да я съди, защото накърнява правата на "Холдинг Варна".  После лобистът и седесар-умиротворител Кирчев се оправдава в пресата, че искал да направи ... добро. След „случката” я атакува  Марин Митев, друг от основателите на групата ТИМ като я „дарява” с букет с цветя и картичка "пожелания за бъдещо сътрудничество". След като Павлова огласява това, "Холдинг Варна" излиза в официално съобщение в медиите, че това е бил "кавалерски жест". Да, но няколко дни след това нейният девер Светослав Павлов примрял от страх и казва, че е заплашван заради нейните действия. Предупредили го, че може да му се случи пътен инцидент. Жената подава сигнал в полицията.
Освен архитектката са заплашвани организаторите на подписката Николай Цветков и Кънчо Бонев, атакувани със съобщение, че „знаят с какво се занимават”, т.е. да внимават в картинката.
И как мислите реагира държавната власт на сигналите? Кметът на Варна Кирил Йорданов /БСП/  на официален въпрос каква е връзката на общинската му администрация с групировката ТИМ пише дълбокомудрено, че „понятието групировка е много общо и моля да го уточните". Кратко и ясно.
Още по-странна е реакцията на върховния пазител на реда и сигурността в страната Цветан Цветанов. Той заявява дежурното в такива случаи  „до този момент не е постъпил сигнал срещу групировката, ако постъпи ще го проверим”. Да де, ама сигнала е с № Ж 5625/11.09.2009 г. във варненската полиция, т.е. или полицаите лъжат началника си или го подвеждат. А най-интерсното е, че ТИМ не са регистрирани като холдинг и не съществуват в правния мир като юридическо лице с такова наименование. По тази логика вътрешният министър Цветан Цветанов никога няма да получи сигнал срещу тях.
Неправителствените организации, защитаващи разтурянето на скандалната сделка пишат официални писма и до главния прокурор и Бойко Борисов. Реакция няма.
Точно преди три дни немският разследващ журналист Юрген Рот изпрати писмо до премиера с призив да се разследва варненската групировка. Помните ли го? Написа книга за българската мафия и разбуни духовете не само тук, но и в Европа за родния ъндърграунд и покровителите му от комунистическата ДС.  Ако не му отговорят като нищо ще спретне ново разследване. Дотам го докарахме – чужди журналисти да се занимават с опазването на природните ни богатства и защита на обикновенните граждани.

Моят коментар: Изобщо не е за чудене, че комунистическият кмет на Варна Кирил Йорданов заема подобна позиция - той отдавна е известен като подлога на ТИМ. Защо обаче Борисов и Цветанов не вземат мерки - нали тяхната партия ГЕРБ обещаваше преди изборите, че ще се бори срещу мафията?

Вместо това разбираме, че Варненската районна прокуратура е
започнала проверка по сигнал на "Холдинг Варна" срещу арх. Калина Павлова. Което показва не само двойните стандарти на официалните власти във Варна (в полза на ТИМ се работи, срещу ТИМ - никога), това показва, че де факто Варна не е българска територия. Варна е територия на ТИМ ( или, ако щете - на "Холдинг Варна". Това устойва ли господата Борисов и Цветанов, олицетворяващи официалната власт в България?

През 1934 година на югозапад България граничи с ВМРО. Организацията е на практика "държава в държавата" - събира данъци, раздава правосъдие и т.н. Отгоре на всичко представители на враждуващи фракции се избиват почти ежеседмично не само в региона, но и в София. Ето защо военните, дошли на власт с преврата от 19 май, се налага да обявят ВМРО извън закона и да завземат силово околиите в Югозападна България. Дали така не трябва да се процедира и днес - на югоизток срещу ДПС, а на североизток срещу ТИМ? И дали официалната власт днес има куража да го направи?



Гласувай:
3



1. анонимен - ВМРО
21.09.2009 21:18
Хубава статия, само че не ми хареса примера с ВМРО. Това е българска революционна организация, бори ла се за българските интереси в Македония. Това, че някакви комунисти са се опитали да сеят раздори и затова е имало убийства, не трябва да ви прави впечатление.
цитирай
2. enige - И на мене не ми харесва този паралел, ...
21.09.2009 22:23
И на мене не ми харесва този паралел, споделям мнението на 1-анонимен.
Какво искаме? "Генералите да дойдат на власт" -това ли? не случайно го слагам в кавички - като термин, най-кратко и ясно писващ цели периоди от историята на някои нации.
Ето ги генералите и какво? Юрген Рот има казва да разследват тим, под-генералчето казва: Нямаме сигнали.
Ами да се самосезират, колко му е!
цитирай
3. анонимен - да да ама не
22.09.2009 08:53
1.Историята трябва да се чете не само от държавния учебник -към 1 и 2
2.Кмета на Варна работи за тим още отпреди да стане какъвто и да е било
3.Що се отнася до границите на Бг, то тази източната я начерта Премянов
4.ДАНО ДА СЕ САМОИЗБИЯТ КОПЕЛАТАТА ГАДНИ
5.Да се махаме от тази шибана държавица
цитирай
4. thetrooper - @1
22.09.2009 12:12
И на мен не ми харесва паралела с ВМРО, но за съжаление тази наистина революционна организация е започнала да действа по бандитски.
цитирай
5. thetrooper - @enige
22.09.2009 12:13
Не искам генералите да идват на власт. Искам сегашната власт да действа твърдо срещу бандитите.
цитирай
6. thetrooper - @3
22.09.2009 12:13
Да де, ама те ТИМ не се избиват помежду си, а заплашват нас, почтените хора.
цитирай
7. enige - The trooper, ako ne si zabelqzal, da ...
22.09.2009 19:12
The trooper, ako ne si zabelqzal, da ti kaja 4e generalite sa doshli!
цитирай
8. thetrooper - @enige
23.09.2009 10:40
Тези не са генерали от армията...
цитирай
9. enige - а не е ли даже по-зле?
23.09.2009 23:21
а не е ли даже по-зле?
цитирай
10. анонимен - Трупът Варна
24.09.2009 09:55
Бог да прости Варна ! Варна вече е труп, положен в реанимация на командно дишане. Достатъчно е да погледнете ОУП за да видите , че дробовете й / зелените площи/ са разположени извън тялото. Единственото зелено петно са старите гробища ?!
А убийците й се радват на огромни печалби / 300-400%/ от презастрояване на града , продавайки прескъпо построеното и без да са вложили и лев в инфраструктура. Позор за всички общинари !! Няма ли кой да подскаже какво да се прави?
цитирай
11. анонимен - Варненец
23.10.2009 00:18
Абе що не го ***** всичките? Варна е супер благодарение точно на ТИМ! Затова и в Бургас се чувстваш като в Перник или Димитровград или някоя друга подобна дупка, а Варна става над 1,5 млн души през лятото! Да ви *** в псевдокомептентните идиоти! Да живее ТИМ!
цитирай
12. анонимен - Варненецът явно е от село
29.10.2009 03:52
Варненецо, не знам в кой свят живееш, ама явно и ти си нареден да лапаш някъде в схемата... Абсолютно вярно е че Варна прилича на бардак от доста време на сам. Ако не си гледал бъдещия план на града, погледни го и ако разбираш нещо (в което силно се съмнявам) ще видиш как господата от ТИМ са го подготвили за твоите деца...не за техните със сигурност. А че са боклуци е ясно на всички нормални и мислещи хора. Ти явно не си от мислещите....
цитирай
13. анонимен - Миражът не винаги е мираж!
28.12.2009 12:57
Не съм от Варнана,но живея в този град.
Всичко което пишете донякъде е свързано с липсата на доверие.Бъдете благодарни,че има изградена толкова стройна структура,кавато е ТИМ.Зная,че един от управляващите в тази групировка е бивш военен.Определено,това гарантира някаква форма на ред и дисциплина.Останалото ще бъде изградено с времето.
цитирай
14. thetrooper - @13
28.12.2009 20:21
Тази стройна структура (ТИМ) трябва да бъде физически унищожена, за да се възцари върховенството на Закона и не само Варна, но и България като цяло да започнат да се развиват нормално.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054513
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031