Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.09.2009 19:59 - Юрген Рот: Борисов не е Месия
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 4386 Коментари: 2 Гласове:
6



Материал на Frognews frognews.bg/news_15654/IUrgen_Rot_Borisov_ne_e_Mesiia/

    image Юрген Рот
Юрген Рот е разследващ журналист, експерт по организираната престъпност и мафията в Централна и Източна Европа и автор на бестселъри, измежду които Новите Български Демони.



В интервю за Novinite.com той изразява съжаление, че българската съдебна система не е реагирала на неговите разкрития във връзка със симбиозата между политическите сили и организираната престъпност. Но не е и особено учуден – не е имало развитие дори когато български журналисти са писали за същия проблем, камо ли чужденец.

По повод конфликтът му с Румен Петков казва, “Скандално е, че този така-наречен политик все още има влияние в партията си!” Рот уверява, че в книгата “Новите Български Демони” има 2-3 грешки и те се дължат на неточности в превода от немски на български, а тези грешки са били използвани като аргумент, че книгата като цяло не е базирана на достоверни факти и причина да не се говори за властта на организираната престъпност в една демократична страна.

Според него България се различава от Румъния и другите източноевропейски страни по това, че тук гражданското общество и много журналисти се опитват да променят статуквото. Разликата между нас и западните общества е, че тук журналистите ги бият и убиват. Западноевропейските страни говорят само за България, но не споменават Румъния, Полша, Унгария, Гърция, Италия и “същинската мафиотска държава Косово”, в които положението е що-годе същото.

За Бойко Борисов казва, че имиджът му на нестандартен и успешен политик и единствена алтернатива на крадливата тройна коалиция е наложен от медиите и затова е спечелил почти пълно мнозинство в последните избори. Той е направил много обещания и много хора му вярват, но действително не е Месия. Според Рот сходствата между Борисов и Тодор Живков са тревожни, но още по-притеснителна е връзката му с генералния директор на ЛУКойл - България Валентин Златев.

Въпреки обещанията, че ще премахне политическия чадър Борисов не предприе нищо след като стана премиер. Действията му са много противоречиви, особено след като назначи кмета на Правец (родния град на Живков и Златев) за губернатор на Софийска област. Преди време Рот призова Борисов да започне разследване срещу групата ТИМ. Според експертът това би било първия голям успех на новото правителство. На въпроса дали смята, че Брюксел трябва да предприеме по-строги мерки срещу България той отговаря, че в Италия има същите проблеми. Публична тайна са връзките на Берлускони с мафията. Берлускони приема закони в защита на съмнителните си приятели като използва властта на медиите, така че има ли разлика въобще, завършва Рот.


Тагове:   Месия,


Гласувай:
6



1. анонимен - Блага
30.09.2009 20:36
"Преди време Рот призова Борисов да започне разследване срещу групата ТИМ. Според експертът това би било първия голям успех на новото правителство."
А Б.Б. кашля...

http://www.youtube.com/watch?v=mJ8jAGKLAnA&feature=player_embedded
цитирай
2. thetrooper - @Блага
30.09.2009 20:45
Б.Б. кашля, а 100-те дни изтичат...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2064081
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930