Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.10.2009 17:13 - За паметниците, политическата воля и местните избори
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 17072 Коментари: 48 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Днес смятам да поема топката, подадена от моят приятел gantree, който се възмущава от двойния аршин по отношение на паметниците и тяхното събаряне. За рекордно кратко време централната власт, местната власт в с. Славяново и няколко парламентарно представени партии се организираха и разрушиха "паметника на незнайния турски воин". От друга страна, години след падането на Живковия режим, в центъра на София продължава да стърчи паметника на Съветската окупационна армия (дори и след като Съветския съюз вече не съществува, респективно няма и съветска армия).

Още преди месец писах за това как Червената армия
не е освободителна, а окупационна армия. Сега просто ще напомня някои числа и факти - но не от онова време, а от най-новата история на София:
- от октомври 1991-а насам (т.е. от 18 години) София не е имала кмет-комунист;
- от същия период насам партиите, претендиращи да бъдат десни и антикомунистически, винаги са имали мнозинство в Столичния общински съвет;
- паметникът на Съветската армия "надживя" и три "сини"" правителства - съответно на Филип Димитров, Стефан Софиянски и Иван Костов.

Е, как става така, че в единия случай се намира политическа воля за, кажи-речи, 24 часа, а в другия не може да се намери за близо две десетилетия?

А що се отнася до наближаващите частични избори за кмет на София: ако някой от кандидатите, претендиращи за гласовете на десните избиратели обещае, че ако бъде избран за кмет на София, ще взриви/разруши/демонтира този унизителен мемориал на сервилността и срама, то същия кандидат може да разчита на моята подкрепа по време на предизборната кампания. А , сигурен съм, и на немалко от гласовете на истинските антикомунисти в София.




Гласувай:
5



1. gantree - @ thetrooper
02.10.2009 20:08
Здрасти :)) Хубаво, даже много хубаво си направил.
С риск да си загубя времето и донякъде да досадя на суперготините хора в блога ми, мисля да поддържам темата с тоя вече до крайност нетърпим вдигнат шмайзер гореща при мен дълго време. Мисля, например, за "открито писмо", до евентуалния следващ кмет, и дори до госин премиера, дето дядо му бил убит от същата тая армия.

Поздрави.
цитирай
2. jedi - Добро пожелание...
02.10.2009 21:16
Само дето няма да се случи най-вероятно.
Но на нас козината ни е дебела, щото си вършиме работата сами:)
Така че направо да взимаме булдозери, чукове и кой - каквото намери, и го правим на парчета. Може да се заснеме дори - "Операция чисти паркове" или "Ето така се прави, г-н Премиер/Кмет/whatever".
Германците си бутнаха стената, ние - паметниците.
цитирай
3. анонимен - Ако всички хора разсъждават като ...
03.10.2009 11:54
Ако всички хора разсъждават като вас няма да има нито един паметник, защото всяка нова власт отрича всичко направено преди нея и събаря построеното.Какво ви пречи да заведете децата си пред тоя паметник и да кажете ,че това са хората ,които са ни окупирали според вас.Други хора пък ще водят децата си и ще им казват ,че са ни освободили .Кой както ги разбира нещата
цитирай
4. анонимен - pozdrav
03.10.2009 11:56
da se vzrivi!
цитирай
5. merkator - do 3.
03.10.2009 15:04
Да де, но едните ще казват истината, а другите ще лъжат! Схващаш ли тънката разлика! Как ти звучи паметник на Хитлер в Израел за да казват евреите - ей тоя ни ....майката !?!?!?!
цитирай
6. анонимен - do merkatop
03.10.2009 16:48
И според теб истината каква е. Не е безспорна и затова паметника трябва да го има.Мнението на всички хората в Израел за Хитлер е еднакво и затова там няма да има негов паметник.И ако го взривят както направиха с мавзолея това няма да промени нищо докато има хора ,които помнят ,че там е имало такъв мавзолей или паметник.Освен,че ще ни развали отношенията с Русия разбира се ,каквато е целта на сините комсомолчета като вас
цитирай
7. анонимен - НИКОЛИНА
03.10.2009 19:06
Аз, не като анонимен, ще си кажа мнението, което е различно този път от вашето - мисля,че паметниците трябва да остават,за да говорят на другите след нас какво е било /всеки,сам за себе си да си прави извотите/. А иначе приветствам премахването на мавзолея , но това е дръга тема.
цитирай
8. merkator - до 6.
03.10.2009 23:33
Да, ако събарянето на този срамен паметник влоши отношенията ни с Русия, значи си е заслужавало! А това, че има малоумници с робска психика като тебе, за които окупацията на България от черената армия е "освобождение" е жалко и най-добре маркира основната причина заради която родината ни е посмешище в ЕС! Но времето ще свърши своето и комунистчета като теб ще изчезнат безвъзвратно изтрити от историята...за съжаление последствията от десетките години червена чума ще са в тежест и на правнуците ни!
цитирай
9. monarchism - "от октомври 1991-а насам (т. ...
04.10.2009 02:02
"от октомври 1991-а насам (т.е. от 18 години) София не е имала кмет-комунист"

?

Александър Каракачанов - потомствен комунист, син на болшевишкия изверг генерал Панайот Каракачанов, завършва гимназия в Москва.

Александър Янчулев - болшевишки професор от УАСГ, член на БКП, защитава дисертация в Ленинградския политехнически институт през 1973 г.

Минко Герджиков - офицер от ДС.

Бойко Борисов - потомствен комунист, член на БКП, напуснал МВР заради отказ от деполитизиране, бодигард на масовия убиец Тодор Живков...

Тия не са ли комунисти? Или щом един път станеш от СДС или ГЕРБ, вече автоматично се првръщаш в антикомунист?

цитирай
10. анонимен - Я ми кажи, че не ми стана много ясно ...
04.10.2009 02:24
Я ми кажи, че не ми стана много ясно след като руската армия е окупационна, къде видя съпротивата срещу тази окупация? Хората са посрещали руснаците като освободители!!! Паметниците на Съветската армия стоят в цяла Европа и хората ги почитат, ти си седнал да ми обясняваш някакви глупости! Идиот!
цитирай
11. rat - Толкова си малък и слаб, че ти се о...
04.10.2009 09:11
Толкова си малък и слаб, че ти се отдава само да триеш коментари, уникално просто нямам думи, каква силна натура си. хахахахахахах Съжалявам подобни хора и грам не се учудвам, че точно подобен тип хора имат подобни идеи. хахахахаха
цитирай
12. анонимен - Do merkator
04.10.2009 09:21
Никога не съм бил член на БКП-просто 1989г току що бях завършил института.По-добре да гледаш на Русия като необятен пазар за нашите стоки и като източник на суровини и материали.Благодарение на сините мижитурки ,които се подлагаха и продължават да се подлагат на САЩ загубихме този пазар и сега там са другите наши приятели от ЕС.Става въпрос за интереси ,а не за лаене и бутане на паметници.Ако сега Русия ни врътне кранчето можели умнико да кажеш какво ще ни се случи и как ЕС ще ни помогне.Не може преди да си построил нов мост над реката да бутнеш стария защото скърца и е ръждясал-ако искаш да преминаваш разбира се.
цитирай
13. merkator - Тесногръдите, ограничените във ...
04.10.2009 10:43
Тесногръдите, ограничените във кратка времева рамка, чисто материалистичните и от там несъществени разсъждения на тема Русия доведоха България до ниво губерния или 16-та съветска република на империята на мрака! Аз не мога да разглеждам тази "необятна държава" като пазар. Червената чума, родена реално и грижливо отглеждана в СССР е основната бариера за мене, да не забелязвам тази нация на картата на света! Ако се пренесем 50-тина години на пред, когато ще бъдат изчерпани енергийните ресурси под руската земя (а и не само), ще видим как "братушките" ще се въргалят из сибирските блата, пияни като свине и затънали в собствената си духовна мизерия! Това е мъртва държава! Да лижеш задника на тиранина путин за да не ти спре кранчето е меко казано унизително, но за съжаление е бг национална черта! Няма държава в света нанесла (и продължаваща да нанася) по-голяма вреда на България от Русия. Всичко друго е демагогия и погрешно четене на историята!
А паметника на съв. армия трябва да бъде съборен!!!
цитирай
14. анонимен - Do merkator
04.10.2009 10:57
Приличаш ми на моя мини пинчер,който се зъби на големите кучета когато го разхождам.От това ,което пишеш е ясно ,че не си ходил в Русия.Никой не иска да лиже задни части обаче ти не отговори на въпроса, а философстваш.Въпроса е простичък-можем ли в момента и в близките години без Русия.Ако отговора е ДА-теглим им една майна и почваме да лижем задните части на други защото без лизане няма да минем.Ако отговара е НЕ-налягаме си парцалите ,целуваме и лижем докато ситуацията го налага.А честта и достойнството са прекрасни неща-въпроса е можеш ли да си ги позволиш
цитирай
15. анонимен - za pametnika
04.10.2009 11:30
goreshto privetstvsm ideata za premahvane pametnika na armiata okupatorka.O kakvo ni e strah,ot komunistite li?
цитирай
16. gantree - @ анонимен 12
04.10.2009 11:55
анонимен написа:
Ако сега Русия ни врътне кранчето можели умнико да кажеш какво ще ни се случи и как ЕС ще ни помогне.

Това е стандартният мутренски аргумент на всички български русофили и комунисти - налягайте си парцалите и обичайте Русия и паметниците на нейната армия-агресор, защото иначе Русия ще ни врътне кранчето на газта, вследствие на което ние, българите, ще измрем до крак :))))))

Странно е, че "никога" не си бил член на БКП.
Членовете на БКП постоянно използват същия мутренски аргумент, точно като теб.
цитирай
17. анонимен - За мен рушенето на паметници...
04.10.2009 11:59
ИЗДАВА БЕЗСИЛИЕ ДА ПОБЕДИШ ПРОТИВНИКА-да го обориш с думи / макар някои опоненти да имат дървени глави:) / и на дело също да го победиш. Когато Б.Б например вкара в съда с достатъчно доказателства олигарси и мутри-тогава на никой няма да му пука дали има или няма паметник - световно неизвестен ще остане; когато се потруди да осигури алтернатива на населението от смесените райони-тогава никакви братя-ни християни като Галеви, ни мохамедани като Юзеирови ще да имат почва да развиват болните си амбиции....и най-важното ще строят детски пързалки, а не паметници.

цитирай
18. merkator - "А честта и достойнството са ...
04.10.2009 12:01
"А честта и достойнството са прекрасни неща-въпроса е можеш ли да си ги позволиш" - личи си какъв възпитаник си! Честта и достойнството или ги имаш и ги отстояваш или си сива сянка и никой няма да забележи жалкото ти съществуване! Да, прав си, в момента сме зависими от Русия поради дългите години комунистическа власт и абсолютната нелоялност и некоректност от страна на червения "партньор", но ти отново не мислиш по далеч от носа си. Цял свят е на ясно, че да зависиш от Русия е все едно да разчиташ на тото 2 да станеш богат! При тотото имаш по големи шансове за успех!
Колкото по-бързо се откъснем от пагубното влияние на путинизирана Русия, толкова по-ясен сигнал ще дадем на света за курс към ценностите на Западната култура и цивилизация! Но съм сигурен, че ти искаш точно обратното...
цитирай
19. thetrooper - @Николина
04.10.2009 12:08
Да, нека паметниците да остават, но преместени в музей на комунизма, а не в центъра на столицата, точно срещу най-стария Университет в България.
цитирай
20. thetrooper - @monarchism
04.10.2009 12:13
Ал. Каракачанов беше кмет преди октомври 1991-а.

Минко Герджиков никога не е бил ИЗБИРАН за кмет.

Останалите изброени са били номинирани от СДС или ГЕРБ и са били избрани от привържениците на тези партии. Следователно те са влезли на "МОсковска" 33, натоварени с очакванията на десните избиратели. Никой не очаква от кмет, номиниран от БСП да бутне паметника. Учудващо е защо "сините" кметове не направиха нищо.

А относно това кой е комунист и кой не е - моята теза съм я развивал и преди. Червената партийна книжка от преди 1989-а (твоя или на родителите ти) не те прави автоматично комунист. Комунизмът не е политическа ориентация, а светоглед и мисловна вселена (доста примитивна, впрочем).
цитирай
21. thetrooper - @10
04.10.2009 12:29
"Я ми кажи, че не ми стана много ясно след като руската армия е окупационна, къде видя съпротивата срещу тази окупация?" І Ето две статии:

едната е за горянското движение - http://liternet.bg/publish19/d_gorcheva/gorianite.htm

другата е за Българската бронеизтрбителна легия, рекрутирана от Българското национално правителство (в изгнание) на проф. Ал. Цанков - http://enews.blog.bg/hobi/2009/09/29/bylgarskite-waffen-ss.406065 (има в клип във Vbox7 - http://vbox7.com/play:c775e358, както и в youtube - http://www.youtube.com/watch?v=NSC0g0A-Uj4)

А това, че ме обиждаш, скрит зад анонимност, само показва какъв жалък плазмодий си. Така че върви по дяволите!
цитирай
22. thetrooper - @rat
04.10.2009 12:32
Това, че съм те изтрил без обяснение, означава само едно - считам, че не заслужаваш да ти обяснявам каквото и да било. И нямам намерение да си губя времето с теб, така че марш обратно там, откъдето си изпълзял. Kоментар 11 го оставям, за да видят читателите какво ти е нивото (вкл. ниво на грамотност), но отсега нататък всеки твой коментар ще бъде изтриван - без обяснения.
цитирай
23. thetrooper - @17
04.10.2009 12:35
Нямам намерение да оборвам с думи комуняги и русофилски отрепки - това не е безсилие, а просто загуба на време. А на мен времето ми е ценно. Каквото съм имал да кажа, съм го казал в постингите си.
цитирай
24. thetrooper - @gantree, @merkator
04.10.2009 12:37
Що се занимавате с тоя анонимен червен боклук, дето "никога" не е бил член на БКП? Такива не подлежат на никакъв коментар, а само на delete.
цитирай
25. анонимен - Ники
04.10.2009 12:59
Великия "демократ" ми изтри коментара само защото изразих собствено мнение ,което беше и много точно!Ти си пълен майтап човече и лицемер,адЙе изтрий и този и докажи ,че не си по -добър от така наречените червени диктатори изпитващи непоносимост към хората с различна позиция!
цитирай
26. gantree - @ thetrooper
04.10.2009 13:06
thetrooper написа:
Що се занимавате с тоя анонимен червен боклук, дето "никога" не е бил член на БКП? Такива не подлежат на никакъв коментар, а само на delete.

Принципно погледнато си прав - не може да се разговаря с човек, който постоянно ти пробутва версията, че не е част от това, което защитава като мнение. Все "не са били" членове на БКП, имам предвид всичките ония, дето са в един глас точно с тях.

Ей го и тоя сега, анонимен 25, седнал да обяснява как "не си" демократ само защото си изтрил някоя от брадатите простотии, които е написал. Дори ти се оспорва правото да определяш с кого искаш да разговаряш в блога си. Излиза, че ти не си демократ, а те, дето мило и драго дават, за да защитят паметника на съветската армия-агресор - те са демократите.
цитирай
27. gantree - @ анонимен 28
04.10.2009 14:23
анонимен 28 написа:
Нещо не си разбрал какво ти говоря-става въпрос за достойнсто и чест на държавата ,а не на човек по принцип.

Ти луд ли си, какъв си? Честта и достойнството са качества на личността. Честта е индивидуално съществително нарицателно, а достойнство е онази преценка на всеки един човек, за мястото, което заема сред другите хора.
Няма как да нямаш предвид личността, когато говориш за чест и достойнство. Държавите, нациите, обществата - към тях няма как да съотнесеш качествата на личността. Само марксистите и останалите подобни на тях луди, които отричат личността за сметка на колективизирането могат да говорят за индивидуални човешки категории, прикачвайки ги към обществата и държавите си.

анонимен 28 написа:
Някой ви е излъгал ,че сте демократи.

Разбира се, ти си най-големият демократ наоколо. Всичко ти е наред, само дето си толкова безнадеждно глупав.
цитирай
28. анонимен - ники
04.10.2009 14:24
gantree написа:
thetrooper написа:
Що се занимавате с тоя анонимен червен боклук, дето "никога" не е бил член на БКП? Такива не подлежат на никакъв коментар, а само на delete.

Принципно погледнато си прав - не може да се разговаря с човек, който постоянно ти пробутва версията, че не е част от това, което защитава като мнение. Все "не са били" членове на БКП, имам предвид всичките ония, дето са в един глас точно с тях.

Ей го и тоя сега, анонимен 25, седнал да обяснява как "не си" демократ само защото си изтрил някоя от брадатите простотии, които е написал. Дори ти се оспорва правото да определяш с кого искаш да разговаряш в блога си. Излиза, че ти не си демократ, а те, дето мило и драго дават, за да защитят паметника на съветската армия-агресор - те са демократите.


Не съм анонимен сложил съм си името.Това което написах и беше изтрито беше не простотия а самата истина ,че тази ваша борба срещу "комунизма" е борба срещу вятърни мелници!Вие сте зациклили в няква анахронична тема и само това знаете ,да не споменавам за изявлените щуротии също от типа на съветска окупация и агресия за които явно само вие знаете, с нищо не си помагате ако продължавате да живеете във вашия измислен свят с измислените си проблеми!
цитирай
29. merkator - Не си разбрал! Аз няма претенции да ...
04.10.2009 14:25
Не си разбрал! Аз няма претенции да съм демократ и също така се съгласих, че в момента СМЕ зависими от Русия, но алтернатива ВИНАГИ има...стига да имаш воля и ДОСТОЙНСТВО за това, дори и държавно такова! Проблемът на тази държава не е моето фолосовстване, а годините комунизъм, които продължават и до днес и такива носталгично настроени червени динозаври като тебе, които дърпат като с котва родината ни на зад, много на зад към ссср!
цитирай
30. gantree - @ анонимен 30 (Ники)
04.10.2009 14:49
анонимен Ники написа:
Не съм анонимен сложил съм си името.Това което написах и беше изтрито беше не простотия а самата истина ,че тази ваша борба срещу "комунизма" е борба срещу вятърни мелници!

Добре, добре - Ники си, спокойно.
Да напишеш метафората си за мелниците не е никаква "истина", а обикновено литературно отклонение. Отделен е въпросът, че с подобен тип метафори нищо съществено не казваш по темата.


анонимен Ники написа:
Вие сте зациклили в няква анахронична тема и само това знаете ,да не споменавам за изявлените щуротии също от типа на съветска окупация и агресия за които явно само вие знаете, с нищо не си помагате ако продължавате да живеете във вашия измислен свят с измислените си проблеми!

Анахронизмът, всъщност, ако не знаеш, означава "погрешно свързване на явления или предмети от една епоха с друга, в която те не се срещат". Проблемът с въпросния паметник е именно в това - че той все още "се среща", въпреки, че е само една жалка останка от вече отминала епоха, и с което влиза в пълно противоречие с днешните времена. Няма "съветски съюз", но има "съветска армия", на която ти и такива като теб сте все още в поклон - ето това е анахронизма на темата, всъщност. Добре е да се замислиш дали и ти самият, с твоите и вчерашни, и днешни почитания, не си съществена част от този анахронизъм.

Впрочем, явно темата тук е прекрасна, щом вече втори ден те кара да влизаш тук и да се интересуваш от нея.
цитирай
31. boristodorov56 - Боклук, ако беше истински мъж а не ляв - щеше да пишеш с името си!
04.10.2009 17:07
анонимен написа:
Великия "демократ" ми изтри коментара само защото изразих собствено мнение ,което беше и много точно!Ти си пълен майтап човече и лицемер,адЙе изтрий и този и докажи ,че не си по -добър от така наречените червени диктатори изпитващи непоносимост към хората с различна позиция!


Защо не си сложиш името - за да ти се смеят хората - срам те е нали?
цитирай
32. анонимен - НИКИ
04.10.2009 18:26
boristodorov56 написа:
анонимен написа:
Великия "демократ" ми изтри коментара само защото изразих собствено мнение ,което беше и много точно!Ти си пълен майтап човече и лицемер,адЙе изтрий и този и докажи ,че не си по -добър от така наречените червени диктатори изпитващи непоносимост към хората с различна позиция!


Защо не си сложиш името - за да ти се смеят хората - срам те е нали?


Името ми е Николай не съм ляв нито в политически нито в сексуален смисъл,но ти определено си пълен селяндур на твойта възраст така да говориш на хората това е трагедия пълна, епично падение!
цитирай
33. анонимен - За паметниците, политическата воля и местните избори
04.10.2009 20:53
Специално до thetrooper: Моето момче, чного си надъхaн с антикомунизъм, а оттам и с АНТИРУСИЗЪМ и АНТИСЪВЕТИЗЪМ!!! Паметниците са за да ни напомнят за историята, събитията, личностите и...всичко, което "тъпият" човешки мозък забравя - почти винаги след политически промени!!! Много ще ми е интересно, какво ще пишеш след време, за направените американски паметници в България, след алкохолните и сексуални подвизи на американските окупационни войници от US военните бази в България!? За 1300 г. България, никога не сме имали чужди окупационни войски и бази в страната, а сега имаме! Както беше писал някой по-горе; винаги сме били гъ--близци, но чак пък толково, колкото сега не е бивало никога? Най-смешното е, че се появиха и всевъзможни "ГОЛЕМИ" специалисти и интелектуалци като тебе, които пишат за щяло и нещяло в мрежата, без никакво четене на книжки и натрупване на знания(м.гънки), преди да се изкажат...!
Ако се мислиш, че си от МИ 6, аз съм от МИ 5, ФБР, КГБ, Бълг. тайни служби (оценени изключително високо на Запад), т.е. - четворен агент; човек, който знае и може много! O.K.!
цитирай
34. merkator - do 37.
04.10.2009 22:37
Съвсем естествено е всеки средно интелигентен човек да е анти комунист! Това е нормална човешка реакция, когато настъпиш лайно те някак гнус! А анти русизмът е свързан 100% с червената чума! Отново нормална реакция на свободолюбиви млади хора! Интересно ми е как изписа толкова изречения без да успееш да кажеш нищо?!?!? Толкова си далече в миналото, че сигурно познаваш ленин лично...
цитирай
35. dagma - До защитниците на съветския шмайзер
04.10.2009 23:17
Пишете за памет, а не познавате миналото. Дори не любопитствате да го познавате. Даже и да сте подочували нещо, нямате никаква чувствителност към чутото.
Онзи паметник наистина напомня, но не личности и събития, а тъмната човешка природа, унижението, унищожението и тържествуващото зло. Някой е написал, че трябва да излъскваме паметника заради руската газ. Това е ужасяващ хладнокръвен цинизъм. По-добре идете в някоя малка църква и тихо се помолете за това, събуждайки се на другата сутрин да знаете кои сте вие самите.
цитирай
36. nkf - Наистина капищата на руско-съв...
05.10.2009 01:10
Наистина капищата на руско-съветският окупатор,като че ли не правят особено впечатление и за тях, и дума не се обелва.Ние комай сме единствената държава, дето в самият си център ,пред самия си парламент имаме паметник на един чужд цар. Къде са паметниците българските царе и държавници?
Този паметник издигнат от група дебилни депесари не е нищо повече от един рецидив.Рецидив, който се казва "национален нихилизъм", успешно посят и раздухван от москва.
Рецидив на започналото преди 60 години масово изграждане на чужди паметници.
цитирай
37. monarchism - Останалите изброени са били н...
05.10.2009 10:29
thetrooper написа:

Останалите изброени са били номинирани от СДС или ГЕРБ и са били избрани от привържениците на тези партии. Следователно те са влезли на "МОсковска" 33, натоварени с очакванията на десните избиратели. Никой не очаква от кмет, номиниран от БСП да бутне паметника. Учудващо е защо "сините" кметове не направиха нищо.

Това какво са си мислели имагинерните десни избиратели не е важно в случая. Важното е, че те са дали гласа си за комунисти, пък били те и от БКП-СДС. И на децата вече им стана ясно, че т.нар. "преход" у нас се извърши от БКП и ДС, които създадоха мнимите си алтернативи, пълни с ченгета, партийни секретари и всякаква червена паплач. Какво учудващо има в това, че уж антикомунистите от СДС не са направили нищо за премахването на тези позорни паметници?

thetrooper написа:
А относно това кой е комунист и кой не е - моята теза съм я развивал и преди. Червената партийна книжка от преди 1989-а (твоя или на родителите ти) не те прави автоматично комунист. Комунизмът не е политическа ориентация, а светоглед и мисловна вселена (доста примитивна, впрочем).

Отново без особено голямо значение, защото при една евентуална декомунизация (а такава няма да има никога) подобни оправдания не важат. Апропо, познавам хора, които са членували в БКП, но които след 1989 г. щом получиха право на избор захвърлиха книжките и изобщо не искат и да чуят за политика. Ето това е морална позиция. А тези, дето преди 10-ти ноември са се клели в Сесесере, а след това започнаха да се пишат патриоти и антикомунисти, не ми ги хвали. Тоя народ е обречен на вечен комунизъм. Ужасяващо Божие наказание.
цитирай
38. gantree - @ rat
05.10.2009 11:32
rat написа:
... Ти си слаб, мойто момченце. Да триеш коментари, при това, не съдържащи обиди към теб, а разискващи "твоят" постинг, който всъщност не е твой, защото си присвои чужда идея, само доказва колко безплоден и немислещ човек си. Чао и всичко хубаво от мен.

Чувствам се длъжен да взема отношение към гореказаното.
Постингът тук си е постинг на автора, thetrooper, това е очевиден факт, и е тъпо да бъде отричан или да се преиначава по смисъл. Идеята на постинга е също стопроцентова собствена идея на автора, thetrooper, което ясно се доказва и от последващите му коментари. А това, че ти, "rat", не си добре дошъл не само при мен, а и при коментиращите тук, би трябвало да те накара да се позамислиш, какво не ти е наред, та те отхвърля по абсолютно същата тема не само един, аз, ами и втори автор. Хайде, да кажем, че само един те е отхвърлил, аз или thetrooper, няма значение кой точно. Ама не е само един, ами и втория също. За втори път, във втора дискусия и на втори различен човек ти се налага да пишеш "слаб си", "чао" и други такива глупости. Честно казано, слабият явно си ти, защото в противен случай нямаше да се докараш дотук дори и във втора дискусия по абсолютно същата тема.
По-добре малко се замисли, може пък и да имаш някаква полза от едно макар и кратко замисляне.
цитирай
39. gantree - @ rat
05.10.2009 12:21
rat написа:
Еми вие двамцата сте адски еднакви. Пишете си постинги и после си ги коментирате, слагайки се един на друг, а ако някой ви критикува го триете Егати мазнярската история. Абе кво съм седнал да се занимавам с глупости, я да отида да хапна нещо.

Да, правилно, иди хапни малко, и си посъбери мислите, че съвсем ти се разпиляха.
И не си въобразявай, че коментарите ти тук или оттатък при мен са, или са били "критични". Ако бяха "критични", щеше да има поне зрънце здрав разум в тях, или някаква стройна теза с някакви аргументи, а не само откровени безсмислици, копирани от провалената съветска комунистическа пропаганда отпреди двайсет и повече години. Такива дебелашки лъжи като твоите дори и в "КАмсАмольская правда" вече не публикуват, дори и там вече ги досрамя, малко от малко.
Хайде, и умната.
цитирай
40. thetrooper - Време беше да се въведе малко ред в този форум.
05.10.2009 13:07
Изтрих известен брой анонимни коментари, защото в описанието на блога с големи букви съм написал, че не желая анонимници в блога си. А те, не стига, че не са спазили това условие, ами двама от тях тръгнали да спорят по тема, различна от зададената - какво било в Гърция. Аре чупката!
цитирай
41. thetrooper - @Ники
05.10.2009 13:10
Щом ведниъж съм ти изтрил коментара, къде се буташ, бе? Откъде тоя зор НЕПРЕМЕННО да пишеш при мен (а не, примерно, да си направиш твой блог и да пишеш в него)? Не разбра ли, че не си желан тук? Все едно да изгониш някого от къщата си и той да се намъкне отново, докато теб те няма.

цитирай
42. thetrooper - @33
05.10.2009 13:26
анонимен написа:
Специално до thetrooper: Моето момче, чного си надъхaн с антикомунизъм, а оттам и с АНТИРУСИЗЪМ и АНТИСЪВЕТИЗЪМ!!! Паметниците са за да ни напомнят за историята, събитията, личностите и...всичко, което "тъпият" човешки мозък забравя - почти винаги след политически промени!!! Много ще ми е интересно, какво ще пишеш след време, за направените американски паметници в България, след алкохолните и сексуални подвизи на американските окупационни войници от US военните бази в България!? За 1300 г. България, никога не сме имали чужди окупационни войски и бази в страната, а сега имаме! Както беше писал някой по-горе; винаги сме били гъ--близци, но чак пък толково, колкото сега не е бивало никога? Най-смешното е, че се появиха и всевъзможни "ГОЛЕМИ" специалисти и интелектуалци като тебе, които пишат за щяло и нещяло в мрежата, без никакво четене на книжки и натрупване на знания(м.гънки), преди да се изкажат...!
Ако се мислиш, че си от МИ 6, аз съм от МИ 5, ФБР, КГБ, Бълг. тайни служби (оценени изключително високо на Запад), т.е. - четворен агент; човек, който знае и може много! O.K.!


Първо: не съм твоето момче, нещастна гнидо!

Второ: да, аз съм антикомунист и антисъветист (няма да ти обяснявам защо, има много причини), но не съм надъхан с антирусизъм - нямам нищо против обикновените руснаци, само против руската имперска политика спрямо България и сегашната тирания на Путин и Медведев.

Трето: аз нямам нужда от такъв паметник, за да ми напомня историята - Българската история я знам наизуст още от гимназията. Ако ти имаш нужда от напомняне, това си е твой проблем.

Четвърто: в България НЯМА АМЕРИКАНСКИ военни бази, а бази на НАТО (военен съюз, в който членува и България), в които се помещават американски войници и офицери. така че не ми разтягай локуми за някаква "американска окупация".

Пето: ами така е, днес в мрежата всеки може да пише каквото си иска, макар че на такива като теб много им се ще да се върне цензурата от комунистическите времена.

Шесто: твоите оценки за мен НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ. Аз съм оценен където трябва и от когото трябва (в различни страни на 4 континента, между другото).

Седмо: Българските тайни служби (оценени изключително високо на Запад) - хахахахахахаха...

Айде марш оттука!


цитирай
43. анонимен - ники
05.10.2009 14:17
thetrooper написа:
Щом ведниъж съм ти изтрил коментара, къде се буташ, бе? Откъде тоя зор НЕПРЕМЕННО да пишеш при мен (а не, примерно, да си направиш твой блог и да пишеш в него)? Не разбра ли, че не си желан тук? Все едно да изгониш някого от къщата си и той да се намъкне отново, докато теб те няма.


Споко бе не се пали толкова аз само ти казвам истината и се опитвам и твойте очи да отворя,ако не искаш добре остани си заблудено човече.Оставям те на спокойствие айде и без лоши чувства просто си мислех ,че всеки може да изрази позицията си в твоя блок и че уважаваш различните мнения коита са и по-обективни в случая!
цитирай
44. thetrooper - @Ники
05.10.2009 14:46
анонимен написа:
thetrooper написа:
Щом ведниъж съм ти изтрил коментара, къде се буташ, бе? Откъде тоя зор НЕПРЕМЕННО да пишеш при мен (а не, примерно, да си направиш твой блог и да пишеш в него)? Не разбра ли, че не си желан тук? Все едно да изгониш някого от къщата си и той да се намъкне отново, докато теб те няма.


Споко бе не се пали толкова аз само ти казвам истината и се опитвам и твойте очи да отворя,ако не искаш добре остани си заблудено човече.Оставям те на спокойствие айде и без лоши чувства просто си мислех ,че всеки може да изрази позицията си в твоя блок и че уважаваш различните мнения коита са и по-обективни в случая!


Нямам нужда от мнението на някой, който държи да ми отвори очите, защото според него съм бил "заблудено човече". Типично по комунистически - еднолично отсъжда кой е "прав" и кой "заблуден". И как неговото мнение е по-обективно от моето.
цитирай
45. анонимен - Браво сини комсомолецо, изтри в...
05.10.2009 15:20
Браво сини комсомолецо,изтри всички коментари ,които не те подкрепят .Избиваш го на фашизъм малко.Сложи си в заглавието ,че коментари ,които не плюят Русия,комунистите и БСП не са добре дошли.
цитирай
46. thetrooper - @45
05.10.2009 16:25
анонимен написа:
Браво сини комсомолецо,изтри всички коментари ,които не те подкрепят .Избиваш го на фашизъм малко.Сложи си в заглавието ,че коментари ,които не плюят Русия,комунистите и БСП не са добре дошли.


Коментари с номера 3, 6, 7, 10, 11, 12, 14, 17, 25, 28, 32, 33, 43 и 45 (твоя) не ме подкрепят, но не са изтрити. 14 от 35 оставени коментара (без да броим моите собствени). и при нас, сините, няма комсомол, нещо си в грешка. А за фашизма - думата "фашист" излязла от устата на комуниста, си е огромен комплимент. За комунистите всеки почтен, родолюбив българин беше фашист. А най-големите патриоти - съответно най-отявлени фашисти.
цитирай
47. thetrooper - @pachangel
07.10.2009 17:39
Не, не изпитвам никакъв срам. И нещата, за които пиша, съм ги проучвал съвестно. Това, че моята гледна точка (скандална или не) не ти харесва, си е твой проблем. Така че върви по дяволите!
цитирай
48. thetrooper - @pachangel
09.10.2009 21:03
"Ние българите казваме "Върви на майната си" но такива като теб интелектуалци :) не би трябвало да държат такъв тон а да се аргументират.Престани като папагал да повтаряш едно и също за комунисти защото не е нужно да си какъвто и да е за да уважаваш един народ който е по близо до теб и ти е помагал за своя сметка отколкото контетата дето им миеш чиниите в ресторантите за жълти стотинки и никога няма да си равен с тях."

Кой си ти, че да ми заповядваш какво и как да пиша в моя блог бе, гнидо? И ти ли ще ми говориш за идентичност бе, мръсна русофилска измет?

Отсега нататък изобщо не си прави труда да пишеш в блога ми - ще бъдеш изтриван без обяснения.

П.П. Да, работил съм в ресторант в Англия - да трупам стаж по специалността ми. Наравно с англичаните и не за жълти стотинки. Там, за разлика от България, ничий труд не се заплаща с жълти стотинки.

цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054610
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031