Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.10.2009 14:29 - Моето изказване на VI-ото Национално събрание на ДСБ
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 16827 Коментари: 57 Гласове:
10

Последна промяна: 05.10.2009 14:38

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Уважаеми дами и господа,

Обръщам се към вас, защото считам, че тук и сега са мястото и времето да си кажем някои изключително важни неща относно нашата партия. Всички сме съгласни, че изборните резултати на Синята коалиция за Европарламент и Народно събрание бяха незадоволителни. Това, в комбинация с отказа от издигане на кандидатура за кмет на София, показва само едно - ДСБ е в криза, криза на доверието сред българското общество. Въпреки това, аз виждам възможности. Възможности да разширим нашиата електорална подкрепа в близко- и средносрочен план. Затова бих желал тук да ви представя идеите ми за три конкретни стъпки, които, ако бъдат правилно извършени, можем значително да подобрим изборните си резултати още след 2 години.

Първо: ние никога не бива да забравяме, че ДСБ е нещо повече от политическа партия. ДСБ е кауза, ДСБ е общност. Ние не сме просто политическа алтернатива на БСП. ГЕРБ и Бойко Борисов също претендират да бъдат такава политическа алтернатива. Ние обаче сме културна и цивилизационна алтернатива на комунистите и чалгата. Ние сме не просто антикомунисти, ние сме западнобългари. Български европейци. И нашият електорален потенциал може да достигне 800 хиляди до един милион души, които споделят нашите или сходни ценности, но в момента не всички от тях гласуват за нас.

За да достигнем до тези хора, ние трябва да преминем отвъд чисто политическото говорене и да им предложим ценностна алтернатива. Трябва да развием наша, "синя" субкултура, която не просто се дистанцира от чалгата и простотията, но и предлага нещо в замяна. Да започнем да популяризираме колко е хубаво да се четат книги, да се ходи на опера или на рокконцерт, както и да се пътува в чужбина с опознавателна цел, а не за да се снимаш пред някакъв артефакт, за да те видят после комшиите, че си бил там. Така ние ще имаме шанса да си върнем една немалка част от нашите бивши избиратели - тези, които първоначално гласуваха за СДС, а после за ДСБ.

Второ: ние трябва да обърнем внимание на една специфична електорална група, за която не съм чул никой да говори досега. А именно - британските граждани, които постиоянно или временно пребивават в България и имат право на глас на местни избори. Едно неотдавнашно проучване показа, че техният брой достига 250 хиляди души. Една част от тези хора са привърженици на британската консервативна партия, но и останалите могат лесно да бъдат убедени, че ДСБ е партията в България, която в най-голяма степен може да представлява хора, прекарали целия си досегашен живот в една високо развита и уредена страна и имащи съответните по-високи очаквания към своите политици.

Благодаря за вниманието!

(Поради времевото ограничение за изказвания на самото събрание не можах да представя последната част от тезата си, но ви предлагам да я прочетете в следващите редове.)

Трето: Синята коалиция има подкрепата на близо 300 хиляди избиратели и още толкова гравитират около нас. Тези хора обаче не са само граждани и гласоподаватели, те са също така и потребители. Често се оплакваме, че трябва да воюваме срещу парите на мафията, но не съзнаваме, че част от тези пари са дадени от самите нас. В тези 500-600 хиляди българи е съсредоточен финансов ресурс, който не бива да бъде подценяван. Една част от нашите хора са висококвалифицирани специалисти с доходи над средните за страната. Друга част развиват собствен бизнес. Трети работят в чужбина или разчитат на "емигрантски" парични преводи. Четвърти имат доходи от реституцията. На практика това са почти половината от активните потребители в България, защото е известно, че 25% от пълнолетните българи ( или към 1.5 млн. души) имат няколко пъти по-голям дял във вътрешния пазар от всички останали. На всички тези хора ДСБ трябва да предложи политика тип "нашите пари не бива да влизат в техните джобове" (т.е. на мафията и олигарсите). Националното ръководство трябва да изготви и популяризира "черен списък" на фирмите, чиито стоки и услуги трябва да бъдат бойкотирани от привържениците на синята идея. Активният бойкот трябва да бъде придружен с агресивна разяснителна кампания - сред нашите колеги, съседи, чуждестранни познати и бизнеспартньори, сред българските общности в чужбина. Позицията на пасивно дистанциране трябва да се смени с агресивно, войнствено противопоставяне. Така, чрез намаляване на техните приходи от продажби и кампания по дискредитиране на мафиотските фирми можем да постигнем повече, отколкото само с глсуване на избори. Защото ще ги ударим там, където най-много ги боли - по джоба.

Срещу ТИМ, Гергов, Ковачки и сие трябва да поведем студена война - граждански и потребителски терор срещу мафиоти и олигарси!



Гласувай:
10



1. baletlnetpepas - смятам
05.10.2009 14:39
че ДСБ е в криза, защото допускат хора като теб да се изказват на конференциите им
цитирай
2. vasilan - харесваха ми някои
05.10.2009 14:39
твой постове, ама ако найстина лижеш гъзъ на драгалевския циганин - жалко за теб, нищо лично
цитирай
3. thetrooper - @baletlnetpepas
05.10.2009 14:53
baletlnetpepas написа:
че ДСБ е в криза, защото допускат хора като теб да се изказват на конференциите им


Желязна логика. Само дето това е първата конференция, на която се изказвам, затова няма как моите изказвания да са предизвикали кризата в ДСБ. От друга страна, ако ти започнеш да се изказваш там, подкрепата за партията драстично ще се увеличи - малоумните изказвания се котират добре сред редовия български избирател.
цитирай
4. baletlnetpepas - докато си
05.10.2009 14:55
обяснявате, че причина за неуспехите са парите на мафията, а не пълната ви безидейност, ей такива изказвания все ще се четат!
цитирай
5. thetrooper - @vasilan
05.10.2009 14:59
vasilan написа:
твой постове, ама ако найстина лижеш гъзъ на драгалевския циганин - жалко за теб, нищо лично


1. Научи се да различаваш "и" от "й", а съшо така и и разликата между пълен и кратък член ("гъзъ" обаче не е нито едно от двете) - ще ти е от полза, за да не се излагаш.

2. Ако под "драгалевския циганин" имаш пред вид Иван Костов - къде в текста видя дори да съм споменал името му?

3. Изрази от типа "лижеш гъзъ на драгалевския циганин" в този блог са недопустими при каквито и да е обстоятелства, затова ще те помоля да се въздържаш от коментари тук. Поне докато не осмислиш и възприемеш препоръките ми.
цитирай
6. thetrooper - @baletlnetpepas
05.10.2009 15:02
baletlnetpepas написа:
обяснявате, че причина за неуспехите са парите на мафията, а не пълната ви безидейност, ей такива изказвания все ще се четат!


Що да сме безидейни бе, ето само аз съм предложил 3 идеи? А имаше над 40 изказали се...
цитирай
7. анонимен - В България живеели 250 000 брита...
05.10.2009 15:08
В България живеели 250 000 британци.Още малко ако се напънеш можеш да ги изкараш почти колкото електората на ДПС.След 2 год ,на изборите ГЕРБ и десните партии ще спукат гума, а ДСБ конкретно ще получи 1-2% максимум.Гледам гърците ,че показаха сериозен червен картон на десницата и гласуваха за левицата.Като поживее сега малко при криза българина пак ще си мечтае за Тодор Живков,а вие да си мечтаете за 1 милион гласа за ДСБ
цитирай
8. monarchism - Ако ДСБ иска да бъде дясна партия, ...
05.10.2009 15:30
Ако ДСБ иска да бъде дясна партия, трябва сериозно да ревизира левичарската си идеология, съобразена с левичарството на ЕС.

Що се отнася до излизане от кризата - сериозно ли смятате, че ако Костов продължава да бъде председател, това ще се случи?
цитирай
9. baletlnetpepas - за трите идеи
05.10.2009 15:46
1. "ДСБ е кауза, ДСБ е общност" е запалянковски лозунг, а не идея. А като зачете човек блога ти установява че ти не си западнобългарин (ама че странна класификация), а прост антикомунист. Защо прост? Предложението да развиваш "синя субкултура" е чиста форма социализъм. Една субкуртура се развива от самосебе си. Хората я развиват помежду си, във връзките си; в разговорите си; във внезапните им хрумки на маса; в музиката, която харесват; в шегите които си пускат; в специфичния език, в който живеят. Да развиваш субкултура е като да създадеш социалистическия човек - т.е. не правиш системата по човека, а нагаждаш човека по системата.

2. Консервативните англичани, доколкото въобще се интересуват от ориенталска политика (бъди сигурен, че в очите им българската политика е такава) са по-скоро от по-бедната прослойка в англия "изпатила" си от тачериските реформи. А като говориш за консерватизъм ще ми посочиш ли една причина, по която да приема ДСБ като консервативна партия?

3. Как ще ме убедиш, че делението на бизнеса на мафиотски и не мафиотски е обективно, а не на техния обръч от фирми, срещу нашия обръч от фирми?
Освен това, ако моята фирма попадне в мафиотския ти списък, какво ще ме спре от възможността да те скъсам от съдене защото ми уронваш грижливо градения с честен труд имидж!
цитирай
10. gantree - @ monarchism
05.10.2009 16:13
monarchism написа:
Ако ДСБ иска да бъде дясна партия, трябва сериозно да ревизира левичарската си идеология, съобразена с левичарството на ЕС.

Това, което си написал, са едни много големи глупости, нали разбираш?
В ДСБ има още много неща за доизпипване, но чак "левичарска идеология" - не вярвам да очакваш да влезеш в сериозен разговор, тръгвайки с такова глупаво и невярно твърдение.

Поздрави.
цитирай
11. monarchism - Ако ДСБ иска да бъде дясна партия, ...
05.10.2009 16:31
gantree написа:
monarchism написа:
Ако ДСБ иска да бъде дясна партия, трябва сериозно да ревизира левичарската си идеология, съобразена с левичарството на ЕС.

Това, което си написал, са едни много големи глупости, нали разбираш?
В ДСБ има още много неща за доизпипване, но чак "левичарска идеология" - не вярвам да очакваш да влезеш в сериозен разговор, тръгвайки с такова глупаво и невярно твърдение.

Поздрави.

Преди да влезнем в дискусия за идеологията на ДСБ, трябва да се разберем първо "какво е ляво и дясно" в чисто идеологически план. Мисля си, че точно там ще има големи различия, защото това което ти смяташ за дясно, всъщност си е чисто левичарство.

Поздрави.
цитирай
12. анонимен - Извинете, господине, но вие къде ...
05.10.2009 16:35
Извинете,господине,но вие къде бяхте през последните 10-15 год.?Казвате,че не споменавате лицето Костов!Но него ГО ИМА,нали така!?И той е ШЕФ на ВАШАТА партия!Той е основателя на ДСБ!Това че сте дали НЯКАКВИ ИДЕИ за промяна и напредък е похвално!Когато много хора дават идеи,все някоя ще свърши работа!Въпросите са много,а времето ми е ограничено!Затова се спирам само на един:Отговорете си ЧЕСТНО,защо СДС се разцепи и защо при ПЪЛНО МНОЗИНСТВО през мандата си,СДС И ДСБ сега имат няколко мизерни процента!И не бързайте да обвинявате Моню Мадридски,той няма нищо общо!Пожелавам Ви всичко добро и по-бързо просветление!:)
цитирай
13. thetrooper - @7
05.10.2009 16:45
предупредил съм, че не желая анонимници. Следващият път като коментираш, си пиши името.

Сега по темата: 250 хиляди е общият брой на британците, тарйно свързани с България (постоянно живеещи, сезонно пребиваващи, идващи всека година на почивка в своя "втори дом" в България и т.н.).

Няма нужда да ми даваш Гърция за пример. Там винаги е било пълно с левичарски отрепки - и преди ВСВ, и по време на Студената война, и след падането на Берлинската стена.

Аз не мечатя за 1 милион гласа за ДСБ. Казвам, че това е ПОТЕНЦИАЛ, защото горе-долу толкова е броя на нормалните, цивилизовани, европейски българи. Останалото е лумпениат.
цитирай
14. thetrooper - @monarchism
05.10.2009 16:48
ДСБ не е само Иван Костов (ако и той да е председател). А докога той самият ще бъде начело, е тема на друга дискусия, която аз няма да започвам.
цитирай
15. gantree - @ monarchism
05.10.2009 16:50
monarchism написа:
Преди да влезнем в дискусия за идеологията на ДСБ, трябва да се разберем първо "какво е ляво и дясно" в чисто идеологически план.

Не, не мисля, че трябва предварително да си уточняваме разбиранията. Ако ще си ги уточняваме предварително, няма да се получи нищо свежо, най-малкото поради основния антагонизъм между нас двамата с теб - въпроса с монархията и републиката. А и в крайна сметка нали не става дума за "нас двамата" в невярното ти твърдение.

monarchism написа:
Мисля си, че точно там ще има големи различия, защото това което ти смяташ за дясно, всъщност си е чисто левичарство.

Поздрави.

"Това, което аз смятам" е нещо напълно неизвестно за теб до момента, и е безсмислено да туряш каруцата пред коня. Нека поне да съм казал нещо, преди то да бъде охарактеризирано, става ли? :))
И още веднъж да уточня - ставаше дума за идеологията на ДСБ в онова твое изхвърляне.

Поздрави.
цитирай
16. thetrooper - @baletlnetpepas
05.10.2009 16:55
1. Предложението ми да развиваме синята субкултура го правя в качеството си на член на общността, а не на политик. Така че това няма нищо общо с твоите примери за социализма.

2. Живял съм повече от година в Англия и още толкова време съм общувал ас англичани в България. Така че не ми обяснявай какви са англичаните и доколко се интересуват от нашата политика.

3. Няма да те убеждавам. За всеки нормален човек е ясна разликата между естествено създадената фирма и "назначените от ДС капиталисти". Между спазващите закона и съществуващите само извън закона.

Можеш да ме съдиш колкото си искаш, но докато казвам само ИСТИНАТА, няма да спечелиш нищо. А "дискредитирането" на мафиотските фирми означава точно това - изнасяне на ИСТИНАТА за тях. "Грижливо създаденият с честен труд имидж" е всъщност платения PR на продажните и лакейски медии към точно тези бандити.
цитирай
17. thetrooper - @12
05.10.2009 16:57
анонимен написа:
Извинете,господине,но вие къде бяхте през последните 10-15 год.?Казвате,че не споменавате лицето Костов!Но него ГО ИМА,нали така!?И той е ШЕФ на ВАШАТА партия!Той е основателя на ДСБ!Това че сте дали НЯКАКВИ ИДЕИ за промяна и напредък е похвално!Когато много хора дават идеи,все някоя ще свърши работа!Въпросите са много,а времето ми е ограничено!Затова се спирам само на един:Отговорете си ЧЕСТНО,защо СДС се разцепи и защо при ПЪЛНО МНОЗИНСТВО през мандата си,СДС И ДСБ сега имат няколко мизерни процента!И не бързайте да обвинявате Моню Мадридски,той няма нищо общо!Пожелавам Ви всичко добро и по-бързо просветление!:)


Ще си направя труда да ти отговоря, ако ти си напишеш името. На анонимници не отговарям.
цитирай
18. ploudinperper - Делфийския оракул?
05.10.2009 17:13
анонимен написа:
В България живеели 250 000 британци.Още малко ако се напънеш можеш да ги изкараш почти колкото електората на ДПС.След 2 год ,на изборите ГЕРБ и десните партии ще спукат гума, а ДСБ конкретно ще получи 1-2% максимум.Гледам гърците ,че показаха сериозен червен картон на десницата и гласуваха за левицата.Като поживее сега малко при криза българина пак ще си мечтае за Тодор Живков,а вие да си мечтаете за 1 милион гласа за
ДСБ


Мира Янова ли се крие зад анонима - сигурно! - нито един път не позна в меренето си на бъдещото гласоподаване - за 15 години.
цитирай
19. baletlnetpepas - thetrooper
05.10.2009 17:17
thetrooper написа:
1. Предложението ми да развиваме синята субкултура го правя в качеството си на член на общността, а не на политик. Така че това няма нищо общо с твоите примери за социализма.

Ти, в качеството на човек се поставяш над субкултурата - очакваш ти да я развиваш в желани от теб посоки, а не приемаш, че всъщносття те развива в неизвестни за теб посоки. Твоето е социалицъм, защото нагаждаш човека по системата, а не системата по човека.

thetrooper написа:
2. Живял съм повече от година в Англия и още толкова време съм общувал ас англичани в България. Така че не ми обяснявай какви са англичаните и доколко се интересуват от нашата политика.

Това беше и основния аргумент на Бай Ганьо, за да влезе в политиката


thetrooper написа:
3. Няма да те убеждавам. За всеки нормален човек е ясна разликата между естествено създадената фирма и "назначените от ДС капиталисти". Между спазващите закона и съществуващите само извън закона.

Може да съм ненормален, ама струва ми се трудно да намериш фирма, която е "само" извън закона. А и да класифицираш другите като "ненормални", защото не притежават твоите разбирания, е доста не-демократично (но забелязвам харесваш Поночет, може би е нормално)




thetrooper написа:
Можеш да ме съдиш колкото си искаш, но докато казвам само ИСТИНАТА, няма да спечелиш нищо. А "дискредитирането" на мафиотските фирми означава точно това - изнасяне на ИСТИНАТА за тях. "Грижливо създаденият с честен труд имидж" е всъщност платения PR на продажните и лакейски медии към точно тези бандити.

Няма ПР, който да не почива на желанието на медиите за печалба. Самият термин ПР идва от Америка, страна където леви не са управлявали още, и където граденето на имидж, чрез платени публикации се счита ча добър, честен и стабилен бизнес. В крайна сметка, ти срещу какво си срещу бизнеса? Имаш наистина странни "десни" разбирания
цитирай
20. ploudinperper - Болнеосанаториум,
05.10.2009 17:22
baletlnetpepas написа:
че ДСБ е в криза, защото допускат хора като теб да се изказват на конференциите им


отвори да коментираме в твоя блог - що се подвизаваш наляво-надясно бестопанствен?
цитирай
21. thetrooper - @baletlnetpepas
05.10.2009 17:27
Нямам време за безсмислени спорове, затова можеш да пренесеш вижданията си на "своя територия" (т.е. в твоя блог), където да ме оборваш, колкото си искаш.

Само ще уточня, че не съм срещу бизнеса, а срещу "бизнеса", натрапен от комунистите и техните мафиотски структури. В действителност аз считам, че в България трябва да се направи нова приватизация, защото голяма част от собствеността не е частна, а на държавни фирми с частна регистрация. Тоест, от държавна собственост преминахме към собственост на Държавна сигурност.

цитирай
22. baletlnetpepas - А така
05.10.2009 17:33
преди новата приватизация, естествено е необходимо одържавяване (иначе как да стане!?) - това някак те сродява с комунистите и атака!

П.П.
Не виждам, защо да пренасям дискусията в друга територия. Този блог е за свободни политически дискусии така и така (или и това ще забраниш, което ще те сроди с Ким Чен Ир)
цитирай
23. gantree - @ baletlnetpepas
05.10.2009 17:34
baletlnetpepas написа:
Ти, в качеството на човек се поставяш над субкултурата - очакваш ти да я развиваш в желани от теб посоки, а не приемаш, че всъщност тя те развива в неизвестни за теб посоки. Твоето е социалицъм, защото нагаждаш човека по системата, а не системата по човека.

Това е тотален бошлаф. Хем го обвиняваш, че "в качеството на човек се поставя над субкултурата", хем го обвиняваш в точно обратното - че "нагажда човека по системата". Няма как човекът да се нагажда по системата, ако той я създава и я развива, а не тя него.

Много си зле, пич. :)) Не се обиждай.
Такива бошлафи може и да ти минават пред разни тийнейджърки, но - само там.
цитирай
24. baletlnetpepas - gantree
05.10.2009 17:39
всъщност, човек, който казва че ще "развива субкултура", казва и че знае на къде трябва да се насочи. Това ми изглежда невъзможно! Резултатите ги видяхме при социалистическия експеримент
цитирай
25. thetrooper - @baletlnetpepas
05.10.2009 17:45
baletlnetpepas написа:
преди новата приватизация, естествено е необходимо одържавяване (иначе как да стане!?) - това някак те сродява с комунистите и атака!

П.П.
Не виждам, защо да пренасям дискусията в друга територия. Този блог е за свободни политически дискусии така и така (или и това ще забраниш, което ще те сроди с Ким Чен Ир)


Този блог не е за свободни политически дискусии, а за представяне на авторовото (т.е. моето) виждане по определени политически въпроси. Коментарите под него са за мое удобство, да получавам обратна връзка от читателите си, а не да давам трибуна на Сульо и Пульо. А с безнадеждни популисти и дебелоглави комуноиди аз не споря - както е казал Ботев: "Със глупеца не спори!" В момента си много близо до отрязване от форума, но досега те търпях, защото с твоя помощ вкарах постинга в най-коментирани.
цитирай
26. merkator - Аз лично не мога да припозная ДСБ ...
05.10.2009 17:46
Аз лично не мога да припозная ДСБ като анти комунистическа партия! Трудно ми е да открия такава в бг политическото пространство за което съжалявам много. До колко Костов е десен политик е дълга тема, но съм съгласен, че правителството на СДС под негово ръководство обърна страната ни към западната ценностна система. Което не е малко! Но не е и достатъчно за да се наредиш до западните дясно мислещи политици. Ако мислиш,че ДСБ е елитарна партия, събрала каймака на обществото ни, според мен дълбоко се заблуждаваш....а и кому е нужна таква при нация, от която 90% от хората или слушат чалга, или плачат за т. живков, или слугуват на доган, или мислят, че "театър" е вид динозавър?!?!
Трябва по-ясна, по-разбираема дясна концепция, не център-дясно, а плътно в дясно за да може да бъде разбрана и асимилирана от обикновените хора в България! Мисля, че ДСБ е много далече от тази позиция и роля. Успех!
цитирай
27. haralanov - Здрасти!
05.10.2009 17:46
Самият аз съм симпатизант на ДСБ но от доста време насам,политически съм се отчаял!Истината е,че голяма част от нашите гласоподаватели са от София.Тази ,,общност,, за която пишете е концентрирана в няколко по-големи града.Примерно вижте процентът на СИНЯТА КОАЛИЦИЯ на Изборите в Силистренско,Кърджалийско,Смолянско,Ямболско...Трудно е за един син симпатизант да живее сред варвари.Чиста проба варварин е онзи написал за ,,драгалевският циганин,,.
цитирай
28. baletlnetpepas - Чудесно,
05.10.2009 17:48
сега, след като постигна целта си да влезеш в най-коментирани с моя помощ, за да прочетем всички чудесното ти задълбочено изказване, ще ме резнеш само защото съм ти неудобен.

Да, освен всичко друго си чудесен политик от школата на Макиавели!
цитирай
29. thetrooper - @merkator
05.10.2009 17:54
ДСБ не е събрала каймака на обществото поради простата причина, че голяма част от този "каймак" не се интересува активно от политика и не членува в партии. Но човешкият ресурс на ДСБ е с класи над всички останали партии в България.

Иначе и аз съм за плътно в дясно , а не за център-дясно и заради това съм в ДСБ - да помогна с усилията си за превръщането и в колкото се може по-дясна (даже с крайнодесен, християнско-монархически уклон) консервативна партия на образованото и просветено малцинсвто, което обаче да движи обществото напред.

Това, което пишеш за 90% от хората е вярно. Ето защо аз се стремя ДСБ да бъде партията на "другите 10%".
цитирай
30. thetrooper - @haralanov
05.10.2009 17:57
"Трудно е за един син симпатизант да живее сред варвари.Чиста проба варварин е онзи написал за ,,драгалевският циганин,,." - разбирам те напълно...

цитирай
31. thetrooper - @baletlnetpepas
05.10.2009 17:58
baletlnetpepas написа:
сега, след като постигна целта си да влезеш в най-коментирани с моя помощ, за да прочетем всички чудесното ти задълбочено изказване, ще ме резнеш само защото съм ти неудобен.

Да, освен всичко друго си чудесен политик от школата на Макиавели!


Дали ще те резна или не, си е моя работа. Ти обаче нямаш основания да се оплакваш, след като изобщо си забранил коментарите в твоя блог.

А за школата на Макиавели - благодаря за комплимента:)
цитирай
32. mamkamu - ~
05.10.2009 18:20
Първото и второто въобще не ги споменавай повече, ако искаш да си сериозен!

За третото си напълно прав и идеята ти, макар и нестандартна, е прекрасна! Бойкот му е майката, за да покажем, че сме граждани! Иначе ще им сърбаме попарата още поне петдесет години.
цитирай
33. анонимен - Партия на 10% от българите е свръ...
05.10.2009 18:27
Партия на 10% от българите е свръхабициозно желание.Сега са около 1%.Доста трябва да се потрудите
цитирай
34. baletlnetpepas - Интересна партия,
05.10.2009 18:50
подкрепяща социалното инжинерство, одържавяването на частната собственост и борбата срещу несъгласните. Вярно е, това е начин за създаване на Силна България, ама къде отиват Демократите?
цитирай
35. gantree - @ baletlnetpepas
05.10.2009 19:52
baletlnetpepas написа:
всъщност, човек, който казва че ще "развива субкултура", казва и че знае на къде трябва да се насочи. Това ми изглежда невъзможно! Резултатите ги видяхме при социалистическия експеримент

Нормално е да ти "изглежда невъзможно" нещо, което според мен просто не си разбрал. При социалистическият експеримент не сме видели онова, за което ти го обвиняваш в бошлафа си от коментар 19 - че като човек се поставя над субкултурата. Видяхме точно обратното, за което ти също го обвиняваш, разбира се. Общо взето, обвиняваш го и при двете положения - и ако е с шапка, и ако е без шапка. По същество обаче не казваш абсолютно нищо смислено.

baletlnetpepas написа:
Интересна партия, подкрепяща социалното инжинерство, одържавяването на частната собственост и борбата срещу несъгласните. Вярно е, това е начин за създаване на Силна България, ама къде отиват Демократите?

Инженерство се пише с "Е".
Иначе, можеш да приписваш каквито си искаш небивалици на ДСБ.
Разговор по тях няма да се получи.
цитирай
36. baletlnetpepas - Така ли?
05.10.2009 20:03
В социалистические експеримент видяхме задължително ходене на театър, кино, опера, слушане на правилна интелигентна музика, четенето на подходящи книги и въобще оформяне на правилно, културно мислене подходящо за "добрия" човек!

"Да започнем да популяризираме колко е хубаво да се четат книги, да се ходи на опера или на рокконцерт, както и да се пътува в чужбина с опознавателна цел, а не за да се снимаш пред някакъв артефакт, за да те видят после комшиите, че си бил там." - ето какво е казал нашия политически лидер!

Дали е с И или с Е - чуждица, кой я знае!
цитирай
37. nakom - Само едно не мога да си обясня
05.10.2009 20:35
След като потенциала на тези идеи са около милион български граждани, как така от самостоятелно представена в парламента партия (малко след еуфорията при създаването си), ДСБ влиза в парламента в коалиция, с клизма при това.Явно губи електорат.След като там са събрани толкова умни хора (др, адв, и инж, ове), как не можете да увлечете хората с правене на нещо полезно и умно.Отговорите май са два
Отговор А (любим на симпатизантите на ДСБ) - българина е тотален идиот, чалгаджия и не оценя какви умни хора могат да го управляват ако гласува с еди коя си бюлетина
Отговор Б (смятам че това е е верен отговор, но ще изчакаме и друго мнение) - май не са чак толкова умни тия хора събрани в тази партия, след като както партията, така и електората им се топи от ден на ден.
Предлагам и моят личен отговор - как да гласуваш за някой, който има само една политическа теза - тотален, пещерен антикомунизъм, като за всичко останало ползва препратки ( програма за силна България и етц).Сфинети другарю, мои съм прост чалгаджия, ма ни моа да сбира на власт ора, дет саму мразят.Сакам да ма управлиаат ора дет искат да строят мелници, не да се борят със строй умрял преди 20 лазарника.ЛИчно аз комунизма го сменям с демокрация, а тоталитарен капитализъм с елитарна класа - наследници на военната хунта от 30 те години не желая да ме управлява.
цитирай
38. анонимен - ДСБ ли, що е това? /радерс/
05.10.2009 20:46
Несъмнено срутването в дясното пространство ще продължава, докато не се махне Костов. Изцяло и завинаги. Това е човекът, който определено е нежелан от гласоподавателите. Не защото е лош, а защото работеше в един период на съсипана от други икономика и събра всички негативи от властта с непопулярни мерки. Това нещо примитивният б.г. електорат не е в състояние да проумее и приписва на него всички неудачи на прехода. Поради което, колкото и да е несправедливо, Костов трябва да си отиде. Присъствайки като фактор в десницата, той повече пречи. Чак тогава може да се мисли за някакво съживяване от дясно и всички тези еднолични партийки дето ги нацвъкаха напоследък да се влеят отново в СДС. Що се отнася до идейните проекти, те вече са измислени, изпробвани, употребени, компрометирани и малко им се обръща внимание. Не се знае кое е ляво, кое - дясно и кое - псевдодясно, що се отнася до Герб. Електоратът е втренчен в дъното на тенджерата и разчита на дебелия врат на настоящия премиер. Но без съмнение 4 години са много и...
цитирай
39. lado - "как да гласуваш за някой, ...
05.10.2009 21:02
"как да гласуваш за някой, който има само една политическа теза - тотален, пещерен антикомунизъм,"
Няма такова нещо - казва ви го един от първите седесари . Сегашните са объркани неврастеници, които знаят че 2 и 2 е 4 , но това ги изнервя неимоверно. Какво правеха социалдемократи в СДС , какво правеха николапетковисти, Сашо Каракачанов - динята(отвън зелен, отвътре червен), Петко Симеонов - комунистически агент - ограби Агенцията ,АСП, Другите земеделци - пълно левичарство, оглавявано в един период от асистента по политикономия, уж натискан от комунистите. Я вижте каква характеристика му пуска водещия професор в негова защита.
Да бяхте антикомунисти - да съм се върнал, на рамо да ви нося. Единственият истински антикомунист е Георги Жеков - не ви харесва , а?
Имаше един, когото изгонихте - истински антикомунист -Петър Гогов , помните ли призивите му по митингите - "Кожите на комунистите трябва да виснат по стените"?
Червеното минало не може да роди дясна идеология....затова и комунистите са още тук, и настоящето също е червено
цитирай
40. nkf - Четох (включително) до изречен...
05.10.2009 22:14
Четох (включително) до изречението в което си призовал за "обръщане към британските граждани живеещи в България".Не мисля,че интересите на британските граждани прибаващи у нас и нямащи нищо общо с българската нация имат някаква, каквато и да е, българска успоредица.В този смисъл да те попитам как ще ти прозучи,ако някой представител на комунистическата партия призове "да се обърнем към руските граждани прибиваващи у нас"?С какво тогава вашата партя се различава от партиите на комунистическата мафия ,които традиционно разчитат на гласовете на циганите ,турците ...?ДСБ би имала шанс ,ако има идеология и ценностна система, и ги отстоява,а тя няма и затова ще иде в небитието.Неизбежно е.Със сляпо копиране на субкултурни явления , а пренебрегване на българското, традицията, национализма и вярата, сте обречени.Осъзнайте се преди да сте станали политически трупове ...окончателни.
цитирай
41. nkf - "как да гласуваш за някой, ...
05.10.2009 22:21
lado написа:
"как да гласуваш за някой, който има само една политическа теза - тотален, пещерен антикомунизъм,"
Няма такова нещо - казва ви го един от първите седесари . Сегашните са объркани неврастеници, които знаят че 2 и 2 е 4 , но това ги изнервя неимоверно. Какво правеха социалдемократи в СДС , какво правеха николапетковисти, Сашо Каракачанов - динята(отвън зелен, отвътре червен), Петко Симеонов - комунистически агент - ограби Агенцията ,АСП, Другите земеделци - пълно левичарство, оглавявано в един период от асистента по политикономия, уж натискан от комунистите. Я вижте каква характеристика му пуска водещия професор в негова защита.
Да бяхте антикомунисти - да съм се върнал, на рамо да ви нося. Единственият истински антикомунист е Георги Жеков - не ви харесва , а?
Имаше един, когото изгонихте - истински антикомунист -Петър Гогов , помните ли призивите му по митингите - "Кожите на комунистите трябва да виснат по стените"?
Червеното минало не може да роди дясна идеология....затова и комунистите са още тук, и настоящето също е червено

Ладо,коментара ти е максимално точен.Аз бих добавил,че идеологическият хаос продължава да е отлечителен белег на така наречената "традиционна десница",която всъщност нито е традиционна,нито е десница.Каква ще да е тази десница, дето "погребва" национализма (българския),защитава хомосексуалисти и т.н.
цитирай
42. boristodorov56 - Много думи - малко смислени неща са изприказвани тук. Нахалост!
05.10.2009 22:44
Омешването, омърсяването и окарикатуряването на политическите субекти у нас е плод на преднамерено начертана линия на ситуиране на политическия живот у нас от алхимиците и некрофилите от ДС.
Никога не забравяйте това.
ДС е зад всяко значително вътрешно-политическо събитие и съзнателното омърсяване на всички политици, за да могат чрез задкулисието да опъват конците на властта и бизнеса. И едното и другото е плод на техните лаболатории за убийство на тази държава в полза на бащинските ласки на КГБ.
Всичко, което се случва у нас е само и единствено от полза на Русия - каквото и да правят, каквото и говорят - така се нареждат нещата все в нейна полза.
Още малко и да повярваме, че Бог е руснак.
ББ - след планина от глупости и раздувки - ще даде картбланш на всички руски проекти в България - помнете ми думата.
Всичко зависи от нивото на интелигентност на хората.
Всеки народ си заслужава ръководителите и участта.
цитирай
43. gantree - :))))))
06.10.2009 07:23
Хахахах
цитирай
44. monarchism - Не, не мисля, че трябва предвари...
06.10.2009 10:06
gantree написа:
Не, не мисля, че трябва предварително да си уточняваме разбиранията. Ако ще си ги уточняваме предварително, няма да се получи нищо свежо, най-малкото поради основния антагонизъм между нас двамата с теб - въпроса с монархията и републиката.

Републиканизмът в България винаги е бил и винаги ще бъде идея на крайните левичарски движения.

gantree написа:
"Това, което аз смятам" е нещо напълно неизвестно за теб до момента, и е безсмислено да туряш каруцата пред коня. Нека поне да съм казал нещо, преди то да бъде охарактеризирано, става ли? :))

Нали имаш блог? В него не изразяваш ли собственото си мнение и идеологически пристрастия? :)

gantree написа:
И още веднъж да уточня - ставаше дума за идеологията на ДСБ в онова твое изхвърляне.

Разбира се. За момента ЕС се развива като левичарска организация, чиито либерални и антиконсервативни ценности ДСБ споделя.
цитирай
45. monarchism - ДСБ не е само Иван Костов (ако и той да ...
06.10.2009 10:09
thetrooper написа:
ДСБ не е само Иван Костов (ако и той да е председател). А докога той самият ще бъде начело, е тема на друга дискусия, която аз няма да започвам.

Не е според теб, но като споменеш ДСБ редовият избирател се сеща именно за Костов.
цитирай
46. monarchism - Иначе и аз съм за плътно в дясно, а ...
06.10.2009 10:13
thetrooper написа:

Иначе и аз съм за плътно в дясно , а не за център-дясно и заради това съм в ДСБ - да помогна с усилията си за превръщането и в колкото се може по-дясна (даже с крайнодесен, християнско-монархически уклон) консервативна партия на образованото и просветено малцинсвто, което обаче да движи обществото напред.

Похвално, само че на подобна позиция сте само ти и Борис Станимиров. :)
цитирай
47. анонимен - "Образовано и просветено ...
06.10.2009 14:05
"Образовано и просветено малцинство" :) Това ми звучи забавно. А защо не сте зад идеята за образовано и просветено мнозинство? Не казвам, че трябва да е на цената на социализъм и някакви равноправия, но не мислите ли, че ще е чудесно да живеем сред образовани и културни хора, а не да има една групичка умни и богати, които да се отделят в кварталчета с охрана, защото необразованите са престъпници.
цитирай
48. luben - Интересно
06.10.2009 14:51
ала относно 1, според мен развиване на субкултури и западнобългарско мислене е ... политическо самоубийство. Партиите търсят най-масова подкрепа, защото искат да спечелят избори. Как точно и как да си представят платформите/идеите е друг въпрос. Това, че аз не харесвам чалга, слушам едикво си и чета едикво си не значи, че всички, които бих искал да гласуват със синьо ще очаквам да четат/гледат същото. Нито да мислят като мен.

Относно 2 - оргинално - безпорно. Ала съмнително. Англичаните, които познавам и живеят в България с малки изключения нямат интерес да гласуват. И надали усилията за кампания сред тях си струва. Пък и голяма част от тях живеят тук само през лятото или когато решат да дойдат. Освен това политически да се отделят в кампания усилия към българи и англичани ми звучи доста атакуемо и със слабости.

Относно 3 - харесва ми "политика тип "нашите пари не бива да влизат в техните джобове"", но никак не ми е ясно как ще стане това, след като си има сраснали структури (за жалост) с държавата - не избирам аз Титан за изпълнител на поръчки за боклука, не избирам аз Главболгарстрой или коя бе там фирмата на Черепа и т.н. и т.н. Повечето избори стават или на базата на ЗОП или на ... друга база. Порочен или не, все пак ЗОП е нещо. Ужасно опорочен, но все пак е закон. Как ще кажеш, че законът не важи за фирмата на Черепа и на Японеца (или който е там)?

Идеализмът и политиката имат нещо общо, но май по-близки са реализмът и политиката. За жалост в политиката има толкова много мръсотия и необосновани компромиси, че ... рядко виждам идеализъм там. Което разбира се не ми пречи да считам различни партии и движения за кошмар и вредни за страната ни, а други - за по-европейски и по-принципни, които са далеч по-добри за страната ни.
цитирай
49. thetrooper - @nkf
06.10.2009 15:46
nkf написа:
Четох (включително) до изречението в което си призовал за "обръщане към британските граждани живеещи в България".Не мисля,че интересите на британските граждани прибаващи у нас и нямащи нищо общо с българската нация имат някаква, каквато и да е, българска успоредица.В този смисъл да те попитам как ще ти прозучи,ако някой представител на комунистическата партия призове "да се обърнем към руските граждани прибиваващи у нас"?С какво тогава вашата партя се различава от партиите на комунистическата мафия ,които традиционно разчитат на гласовете на циганите ,турците ...?ДСБ би имала шанс ,ако има идеология и ценностна система, и ги отстоява,а тя няма и затова ще иде в небитието.Неизбежно е.Със сляпо копиране на субкултурни явления , а пренебрегване на българското, традицията, национализма и вярата, сте обречени.Осъзнайте се преди да сте станали политически трупове ...окончателни.


Британците, които живеят у нас, са приели България за свой дом и не виждам защо да не се интересуват как ще изглежда този дом. Още повече, особено на местно ниво, те имат интерес тяхната община да си реши проблемите, които ги засягат и тях самите, не само нас.

Що се отнася до "българското, традицията, национализма и вярата" - ти си абсолютно прав. Моето предложение беше не да копираме субкултурни явления, а да отстояваме своето и да го превърнем в разпознаваема субкултура.
цитирай
50. thetrooper - @luben
06.10.2009 15:50
По точка 1: съгласен съм, че масовата подкрепа е необходима за спечелване на избори, но ние още не сме консолидирали "нашите" си хора, че да се опитваме да привлечем останалите.

В България има 6 милиона гласоподаватели. 5 милиона от тях за загубена кауза за нас, освен ако не се превърнем в масова, популистка партия от типа на ГЕРБ. Проблемът е, че от останалия 1 милион далеч не всички са с нас - към тези хора трябва да насочим усилията си.
цитирай
51. thetrooper - @nakom
06.10.2009 16:00
Твоят отговор А важи за голяма част от българите, но не за всички.

Отговор Б е верен дотолкова, доколкото сегашното ръководство на ДСБ не може да привлече тези хора, на които тази партия желае да бъде политическо представителство, но те в момента са се отдръпнали от нея.

Ето ти и малко статистика:
Както вече споменах, нормалните, западномислещи, "десни" български избиратели са около 1 милион.
От тях, близо 300 хиляди гласуваха за Синята коалиция.
Още толкова гласуваха за ГЕРБ - било поради по-добрата им агитация, било, за да увеличат разликата между ГЕРБ и комунистите.
50-ина хиляди гласа се разпиляха по други партии - НДСВ, РЗС, ЛИДЕР (заради Новото време).
Останалите до 350-400 хиляди не гласуваха - защото нямат доверие на никого и не намират своето политическо представителство. Това са хората, които сме загубили до момента.
цитирай
52. thetrooper - @mamkamu
06.10.2009 16:03
Защо първите две предложения да са несериозни? А сериозно ли е да се подкрепя кандидата на Алексей Петров на изборите за кмет на София?
цитирай
53. nakom - Извинявай трупъре
06.10.2009 21:35
Но някак си не ми се връзва.Имаме един милион "свестни" гласоподаватели, интелигенция, образовани, мислещи про-дясно, про-западно, про-нам кво си, итн итн.Това са хора учили, чели, пътували и видяли, които са направили своя избор в живота докато чалгаджиите са правили минети и курабийки или каквото правят там.
Това което ти се опитваш да ми обясниш, е че ДСБ иска да привлече тези хора.Това което искам аз да ти обясня, е че ДСБ не само че не може, а и ако е имало шансове ги е изпуснало безвъзвратно.Защото съм съгласен с теб, около милион са хората (горе-долу или най-вероятно) които са готови да работят и да дадат своят дял за да стане тази държава по-добра.Защо след като сте толкова дясно разпознаваеми, не гласуват за ДСБ.Да не ви знаят - знаят ви, години вече присъствате на сцената.Да не познават лидерите ви- познават ги и още как.Да не ви знаят какво искате, можете итн - знае си и още как.Когато именно тези гласоподаватели гласуват за друг, те са не подведени, а са направили избор,.Това не е иванчо тракториста който не знае яде ли се - пие ли се бюлетината.Отлива от вашите редици е наказание, а вие като политическа партия сте в издънка.Няма да обяснявам защо, може да си на едно мнение с мен.
цитирай
54. gantree - @ monarchism
07.10.2009 12:48
monarchism написа:
Републиканизмът в България винаги е бил и винаги ще бъде идея на крайните левичарски движения.

Това е доста подличка спекулация. Като кажеш "републиканизмът в България" и т.н., няма как да не се съглася, така е. Получава се като стая без врата, в която ме поставяш в компанията на БКП и земеделците на Стамболийски. Спекулацията ти е в това, че представяш републиканството като наша собствена българска екзотика, в която аз трябва да знам, че съм и че се намирам, както и че нямам никакво право да излизам извън рамките на "България", когато говоря за републиканските си убеждения. Отнемаш ми правото да се отнеса в аргументите си до американската република, или още по-назад, ако щеш - до венецианската или до древноримската. Още древните римляни са били против имперския абсолют на монарха. И тяхната антична идея ли ще оприличиш на крайните ни левичарски движения?


monarchism написа:
Нали имаш блог? В него не изразяваш ли собственото си мнение и идеологически пристрастия? :)

Става ли да се разберем за едно - ще коментираш нещата от блога ми тогава, когато цитираш нещо конкретно, а не общи приказки.

monarchism написа:
Разбира се. За момента ЕС се развива като левичарска организация, чиито либерални и антиконсервативни ценности ДСБ споделя.

Това са пълни глупости, открай докрай. Още сме много далеч от това политическо самоопределение. В момента сме все още на кота нула - Изтокът или Западът. Като се оттласнем от кота нула, едва тогава може да поговорим за европейските ценности и за онова, което ДСБ споделя.

Поздрави.
цитирай
55. thetrooper - @nakom
07.10.2009 17:33
"Това което ти се опитваш да ми обясниш, е че ДСБ иска да привлече тези хора.Това което искам аз да ти обясня, е че ДСБ не само че не може, а и ако е имало шансове ги е изпуснало безвъзвратно." - ДСБ беше създадена като партия точно за да бъде представителство на тази част от обществото (както и СДС навремето). Дали ДСБ може или не може да привлече хората обратно, зависи от самото ДСБ, т.е. от нас самите. Ако обаче и да не успее в този си вид, с тази структура, с това ръководство, с този лидер и т.н., със сигурност ще бъде създаден нов политически проект. В каря на краищата, както прежалихме марката СДС, така можем да прежалим и марката ДСБ (ако се стигне дотам). Това, което никога няма да изоставим, е общността и нейната нужда от политическо представителство.
цитирай
56. thetrooper - @pachangel
07.10.2009 17:37
pachangel написа:
Не се излагай с такова геройство че утре ще се срамуваш от простотиите които си писал и то точно където хората имат мнение а не мислене на кариеристи.Абе ДСБ толкова ли са изостанали че не си направят свой сайт.Откровенно нахалство е да пробутваш нещо което отдавна е изхвърлено от употреба за актуално.Имаш право че Мартинчо колкото и да е нередовен го наложиха на СДС но ти си още по нередовен от него ако смяташ че ще заместиш Костов :))


Не се безпокой, изобщо няма да се срамувам от казаното (както и никога не съм се срамувал досега). И нямам намерение да замествам Иван Костов (най-малкото защото ще ми е трудно да бъда лидер на ДСБ, като живея в чужбина през по-голямата част от годината).
цитирай
57. monarchism - Спекулацията ти е в това, че пред...
08.10.2009 11:15
gantree написа:
Спекулацията ти е в това, че представяш републиканството като наша собствена българска екзотика, в която аз трябва да знам, че съм и че се намирам, както и че нямам никакво право да излизам извън рамките на "България", когато говоря за републиканските си убеждения.

Републиканизмът е екзотика на левичарските течения в цял свят, които се стремят да унищожат развитието на човечеството съгласно Божиите повели. Специално за България, той е патент на комунягите и дружбашите, както правилно отбелязваш.

gantree написа:
Отнемаш ми правото да се отнеса в аргументите си до американската република, или още по-назад, ако щеш - до венецианската или до древноримската.

Коментираме България и нейните държавнически традиции, сродени с Християнството. Сащ никога не са били монархия, макар в началото да е имало много силно монархическо течение. Какво общо имат държавническите традиции на Сащ с тези на България? Ако се имаш за гражданин на света, така кажи. Мислех, че коментираме българската гледна точка и уж консервативната ДСБ. Българският консерватизъм (спокойно можем да го наречем българизъм) е неразривно свързан с монархическата идея и Християнството.

gantree написа:
Още древните римляни са били против имперския абсолют на монарха. И тяхната антична идея ли ще оприличиш на крайните ни левичарски движения?

Римската държава е създадена като монархия. Всяко деяние, което се стреми да разруши установения Божи ред на земята, е левичарско.

gantree написа:
Става ли да се разберем за едно - ще коментираш нещата от блога ми тогава, когато цитираш нещо конкретно, а не общи приказки.

Съгласен.

gantree написа:
Това са пълни глупости, открай докрай. Още сме много далеч от това политическо самоопределение. В момента сме все още на кота нула - Изтокът или Западът. Като се оттласнем от кота нула, едва тогава може да поговорим за европейските ценности и за онова, което ДСБ споделя.

Европейските ценности нямат нищо общо с мондиализма на Жак Атали. Това, което предоставя ЕС като ценностна система е тотално незачитане на истинския европеизъм. ДСБ е мондиалистка партия, не консерваторска.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054473
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031