Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.10.2009 18:49 - Заветът на дедите
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 3529 Коментари: 3 Гласове:
3

Последна промяна: 29.10.2009 12:15


На 26 октомври 2009 година (денят на св. вмчк Димитър Солунски Чудотворец) в сградата на Информационния център на Министерството на отбраната в София тържествено бе учреден „Един завет”  – клуб на потомците на царския офицерски корпус. Подробна информация за събитието, както и данни за организацията-майка Съюза на възпитаниците на Военните на Негово Величество училища, Школата за запасни офицери и родолюбивото войнство и гражданство, можете да прочетете на сайта "Един завет".

Съюзът на възпитаниците на Военните на Негово Величество училища обединява останалите живи български "царски" офицери, заклели се някога пред Бог към Цар и Отечество и днес, повече от 60 години по-късно, все още непристъпили тази си клетва. Тези хора са с едни от най-чистите души в цяла България, воювали храбро за Отечеството в дни на война, а в мирно време служили най-безкористно на своя народ и своята родина. Това са послендите кавалери на Ордена "За храброст", последните рицари на Царство България, запазили неопетнени своя безкраен патриотизъм и своите идеали. Дълг, чест, респект към Бога, вярност към Царя и любов към Отечеството. Въпреки всички репресии и унижения, на които са били подложени по времето на комунизма, българските царски офицери пренесоха през времето своя кодекс на честта, за да го завещаят на нас, днешните българи.

В най-ново време Съюзът успя да се опази от изкушенията на последните 20 години преход към демокрация и не опетни името си, тъй като никога не е влизал в непочтени комбинации със силните на деня. "Царските" офицери отказаха да легитимират периодично появяващите се "спасители на България" и са сред малцината, които нито веднъж не се поддадоха на политически и медиини манипулации. Дори по време на "сините" правителства през 1991-92 и 1997-2001 години членовете на Съюза не се натискаха нито за държавни постове, нито за привилегии, които да изкопчат от "нашата" власт. Със своя безупречен морал "царските" офицери са пример за всички нас.

"Един завет" е клубът на потомците на офицерите на Царство България. Освен преки наследници на български офицери, в него се приемат и хора с изключителни заслуги за популяризиране на каузата и идеите на Българското Царско офицерство. Ето защо аз съм горд и щастлив, че преди два дни бях приет за член на "Един завет".

Едно истинско посвещаване в рицарство...


"Обещавам се и се кълна в името на Всемогущия Бог, че аз, който съм повикан в редовете на войските на Българското царство, ще слугувам честно и вярно на Негово Величество, българския цар и, като изпълнявам точно и безпротиворечиво всичките му заповеди,  няма да пожаля живота си, както в мирно време за запазване реда и законите в страната, така и във военно време против враговете на моето отечество. В свидетелство на което целувам кръста и думите на светото Евангелие. Амин."




Тагове:   съюз,   училища,


Гласувай:
3



1. gantree - :))
29.10.2009 10:52
Ще слугуваш честно и вярно на негово величество българския цар, така ли?
И ти ли, Бруте?

п.п. честит имен ден, "на патерици".
цитирай
2. thetrooper - @gantree
29.10.2009 16:34
"Негово Величество" се пише само с главни букви:)

Иначе занеш, че съм заклет, фанатичен и отявлен монархист:)))

И благодаря за честитката...:)))
цитирай
3. анонимен - Нужда от помощ
27.11.2009 19:51
Здравейте, научих случайно за клуба от моя близка. Поздравления за инициативата, всеки трябва да знае и помни историята си. Казвам се Теодора Димова - дядо ми Георги Василев Иванов е бил царски офицер, генерал. За съжаление около 1949 г. една вечер го прибират за справка, и повече никой не го е видял - нито баща ми, който тогава е бил на 18 г., нито баба ми. Баща ми споменаваше за лагегера Богдановдол и Куциян, но явно и на него са му казвали много малко. Според Вас има ли някакъв шанс да открия поне кой випуск е завършил, и повече подробности ... Може и кълбото да се развърти, стига отнякъде да успея да намеря нишка... С уважение, предварително благодаря
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2065042
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930