Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.10.2009 17:36 - И преди, и сега - БСП е Хизбула!
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 2868 Коментари: 6 Гласове:
5

Последна промяна: 29.10.2009 17:54


Преди десетина дни делегатите на 47-ия конгрес на БСП преизбраха СерГЕЙ Станишев за лидер на партията-столетница. Още тогава ми направи впечатление, че немалко мои съратници от десницата направиха коментари относно събитието. Тези коментари могат да се обобщят в следното: "Халал да им е, чудесно, че си го преизбраха, сега той окончателно ще им затрие партията." По този повод бих желал да представя и моето виждане (макар и с леко закъснение).

Първо, не считам, че ние, привържениците на ДСБ (Синята коалиция) трябва въобще да взимаме страна във вътрешнопартийните боричкания на комунистите. И не защото не трябва да имаме фаворити в тази партия (т.е. да си "избираме" по-удобния политически противник), а защото подобно отношение от наша страна легитимира БСП като политически субект, равностоен на партиите в десния спектър. Заблудата, че БСП и Синята коалиция са идентични политически сили, "левия" и "десния" крак на българската политическа система, трябва окончателно и категорично да бъде опровергана.

БСП НЕ Е НОРМАЛНА ЛЯВА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ. БСП Е ПРЕСТЪПНА ОРГАНИЗАЦИЯ, ОБЛЕЧЕНА В ПОЛИТИЧЕСКА ДРЕХА. И НАШЕТО ОТНОШЕНИЕ КЪМ БСП ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪЩОТО, КАКВОТО Е НА ИЗРАЕЛЦИТЕ КЪМ ХИЗБУЛА!

Доказателства за горното твърдение - колкото искаш. Като започнем от атентата в "Св. неделя" през 1925г. и стигнем до престъпленията на министрите от БСП в правителството на Станишев.

Второ, изобщо не съм убеден, че Станишев (или който и да било друг комунист) така лесно ще затрие БСП и тя ще се превърне от само себе си в маргинална, треторазрядна политическа сила. И в никакъв случай не бива да се оставяме на подобни заблуди. През 1997-а излязохме на улицата, прогонихме комунягите "с камъни и дървье" от властта и ги пратихме в тежък електорален нокдаун. Помните ли как тогава (а и 4 години по-късно) си мислехме, че БСП вече е изпята песен? Да, ама не, както казваше навремето Петко Бочаров. Осем години след Виденовата зима БСП отново се върна на власт. Отчасти заради "самоизяждането" на десницата, но най-вече заради вътрешната сплотеност на комунистите и техния дългогодишен опит в политическите борби.

Сега разбирам, че новият премиер Бойко Борисов се заканвал от екрана на БСП. Как те били баднити и негодяи (напълно точно определение, между другото), как навремето убили дядо му и как така тази партия още не била забранена. Вярно е, че подобни изригвания галят ухото на всеки кръвен антикомунист, но по този начин Б.Б. прави услуга на БСП. Първо, като ги кара да се сплотяват срещу външния враг. И второ, като им дава възможност да се правят на "жертви на политическа репресия" пред европейските институции.

БСП е една хлебарка, която с времето е развила способности да оцелява срещу какво ли не. В миналото Комунистическата партия е била подложена на сериозни изпитания. И "карантинното" отношение на всички останали партии по време на войните за национално обединение (тогава тесните социалисти, вместо да се присъедият към стремленията за присъединяване на земите, населени с българи, се обявават за някаква ефимерна балканска федерация). И "сопаджийските" разбирания за демокрация на БЗНС и Оранжевата гвардия. И третирането със ЗЗД (Закон за защита на държавата) от страна на Цанковото правителство и Военната лига. И акциите на полицията, жандармерията и ловните дружини срещу шумкари и градски терористи. Въпреки всичко изброено обаче Комунистическата партия е оцеляла (макар и като маргинална политическа сила със силно ограничено обществено влияние). Брилянтен топполицай като Никола Гешев не е успял да ликвидира напълно комунистите, че Б.Б. с неговите юнашки изказвания ли ще го направи?

Срещу БСП трябва да се действа не със закани, а с правосъдие. За да бъде унищожена политически, БСП трябва първо да бъде ударена икономически и съдебно. Може да ви се струва странно, но немалко хора не правят съществена разлика между управленията на последните 3 кабинета - "Костов", "Сакскобургготски" и "Станишев". В смисъл, че за тях всички са "един дол дренки", понеже са били във властта и не са оправдали очакванията на хората. А разлика има. И тя е в това, че всички правителства допускаха грешки, но това на тройната коалиция се забърка в откровени престъпления. Затова Станишев, Румен Петков, Миков, Масларова, Гагаузов, Орешарски трябва да влязат в затвора с ефективни присъди (последното с пълна сила се отнася и за Доган, Джевдет Чакъров, Емел Етем, Делян Пеевски и останалата престъпна депесарска сган). Тогава комунистите (и ДПС) няма да минават с номера "ние може да не сме стока, ама те и другите не са по-добри от нас", защото тяхната негодност ще бъде официално призната от съда. А когато една партия трябва да носи подобно наследство, тогава със сигурност ще и бъде много по-трудно да изчисти имиджа си и да се върне в играта. Независимо дали след 4, 8 или 28 години.

Най-голямата грешка на управлението на ОДС (1997-2001) бе, че не се разправи по съдебен път с бандитите от Виденовото правителство. В крайна сметка това му изяде главата. Затова нека сегашното правителство да не повтаря тази грешка.



Тагове:   конгрес,   Станишев,


Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Докато е жив инстинктът за самосъхранение,
29.10.2009 18:33
а той при някои животни и "столетни "партии е много силен, нито правосъдие, нито закани и други действия могат да ги превърнат в НОРМАЛНИ ПАРТИИ. Остава само действието на биологичния природен закон, но се изисква доста време. Е, ще почакаме !
цитирай
2. velichka84 - а какво ще напишете за ДСБ. Мислите ...
29.10.2009 19:26
а какво ще напишете за ДСБ. Мислите ли,че ще влезнете в парламента. Аз гласувах за вас, защото исках да влезнете в парламента, за да има коалиция с герб. сега съжалявам за решението си и ме е срам да си го призная.
цитирай
3. анонимен - istinata...
29.10.2009 21:00
Istinata-upravnicite ni ot vsi4ki partii do sega sa vse nekadwrnici-bez neobhodimoto obrazovanie,vse izbrani po twmni dobi-nasofri s deputatite.Moge6tite,obrazovani i moralni li4nosti v malkite naseleni mesta ne sa obi4ani ot "partiinite veli4ia"-ne smehiaemi po dvadeset godini.I kakvo kato horata gi nenavigdat?
miastoto na vsi4ki e v zatvora.Naroda ne im viarva,ne gi iska,no te naglo podmeniat predlogeniata i rediat sebe si,i priatelite po "vsiakakvi" linii.Svestnite ne mogat da probiat tazi stena-strahwt e goliam-uvolnenie...
цитирай
4. анонимен - ДОБРА СТАТИЯ
29.10.2009 21:58
статията е хубава и има върху какво да се замислиш само незнам защо обиждаш хизбула като ги сравняваш с БСП... по долна и бездарна партия от комунистите няма в цял свят...да се надяваме че никой млад и умен човек няма да гласува пове4е за тях(за жалост умните в БГ много изчезнаха през последните години) ...а техния електорат ще изчезне през следващите 4 до 8 години
цитирай
5. raylight - Коалицията
29.10.2009 22:36
с Герб, г=жо Величка я няма, защото ББ изрично каза, че ще управлява сам. Обърнете се към него по този въпрос. Ние искахме, но той иска сам да носи отговорността
цитирай
6. thetrooper - @andreshko
30.10.2009 16:48
В една правова държава никой не е над закона. Така че - да ги унищожим със силата на закона.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054610
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031