Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.11.2009 23:10 - Сто дни в Палермо
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 5199 Коментари: 5 Гласове:
7



Така се казваше един филм на Джузепе Ферара и Джузепе Торнаторе, заснет през далечната 1984 година. Имам много смътни детски спомени от онова време, но в съзнанието ми остана заглавието на този филм, както и "трейлъра", показан по телевизията. Така и не успях да гледам самия филм, но, доколкото разбрах, става дума за това как служител на реда (полицейски офицер или следовател) от континентална Италия е попаднал в сърцето на мафиотска Сицилия. Разбира се, може и да греша. Но някак си този сюжет много ми напомня на ситуацията, в която попадна настоящето правителство. Което, от своя страна, вече отбеляза 100 дни от началото на своето съществуване.

Точно преди 100 дни написах постинга
Смяна на караула, в който пожелах успех на министрите в новото правителство на България (без тези, които са служили на ДС). Също така написах и своите очаквания към правителството, а именно:
- да актуализира дърважния бюджет в съответствие със сегашните икономически реалности и да предприеме адекватни мерки за неутрализиране на ефектите от световната икономическа криза в страната;
- да не допусне прахосване на държавни (т.е. наши) средства за безумия като АЕЦ "Белене" и нефтопровода "Бургас - Александруполис";
- да ликвидира корупционната среда във властта и да даде на прокуратурата корумпираните представители на досегашното правителство и висша държавна администрация;
- да изпрати на подсъдимата скамейка криминалните престъпници от Тройната коалиция, чиито действия описах още преди два месеца и половина в
За мисията  на кандидат-депутатите от десницата (за това ще са нужни и процедури по отнемане на депутатски имунитети, но правителството разполага с комфортно парламентарно мнозинство).

Да видим как се справило правителството на ГЕРБ по тези пунктове:

1. Засега не са настъпили някакви огромни сътресния в икономиката, но очакванията са, че кризата тепърва ще се задълбочава. От голяма важност е да се изслушват и приемат предложенията на тези, които вече са изваждали България от икономическа криза (т.е.Синята коалиция), което засега се случва, макар и не винаги (например, необяснимо защо от ГЕРБ отказаха да подкрепят намаляването на ДДС за лекарствата и учебниците).

2. В началото добре. Правителстото заяви намерение да ревизира съмнителните българо-руски енергийни проекти, но напоследък се огъва под натиска на енергийната мафия и започва да подкрепя вредните за България начинания (най-вече "Бургас-Александруполис"). Няма да е зле Бойко Борисов и сие да си припомнят как преди десетина години правителството на Иван Костов спечели "газовата война" с Русия.

3. Тук нещата никак не са розови. Не защото още няма чиновници, пратени на прокуратурата заради корупция (все пак времето беше сравнително кратко), а защото правителството все още не е прочистило държавната администрация от политическите назначения на БСП и ДПС. Това трябва да се поправи възможно най-скоро, в противен случай тези негодяи ще продължават да  саботират реформите. Кадрите на БСП в голямата си част са едни хрантутници на държавна издръжка, които не могат да прокопсат в реалната икономика, затова винаги, когато БСП дойде на власт, раздува държавната администрация, за да ги уреди на синекурни длъжнсти за сметка на данъкоплатците. ДПС пък напълни държавните ведомства с откровени неграмотници, чиято единствена задача е да изпълняват директивите на движението и неговите "обръчи от фирми". Ако Бойко Борисов не изхвърли тази пасмина от държавата, тя ще му изяде главата.

4. Искането на главния прокурор за сваляне на депутатския имунитет на СерГЕЙ Станишев е добро начало. Ако обвинителният акт е читав, сергеят може да бъде осъден за издаване на класифицирана информация и вкаран в затвора. Това би било повече от прекрасно, но... само един сергей не стига. Не бива да се допуска само той да опере пешкира на тройната коалиция, а останалите бандити да се измъкнат. Още повече, изтичането на секретна информация далеч не е най-голямото прегрешение на бившия премиер, който би трябвало да бъде съден и за държавна измяна (заради енергийното заробване на България от Русия). А и не бива да се пренебрегва възможен сценарий за елиминиране на Станишев и превземане на БСП от Румен Петков със съдействието на фактори от ДАНС и благословията на Гоце и сегашното правителство. Затова по тази точка трябва да се работи много по-усърдно. И  до  края на следващата година не само Станишев, но и Ахмед Доган, Михаил Миков, Румен Петков, Емилия Масларова, Асен Гагаузов, Пламен Орешарски, Иван Искров, Р.Овч., Емел Етем, Джевдет Чакъров, Делян Пеевски, Мария Мургина да влязат в затвора с ефективни присъди. Плюс всички шефове на държавни агенции, замесени в корупция и злоупотреба с бюджетни средства и еврофондове. И естествено, цялата престъпна котерия в ДАНС, отговорна за разработката "Галерия", спирането на "Опасните ноивини", побоя над Огнян Стефанов и всички други безобразия, които сега изплуват в медийното пространство. В противен случай, това управление може да се счете за провал.






Гласувай:
7



1. galinabg - Супер е!
04.11.2009 23:18
Но най ми харесаха пожеланията на финала ти :)))) Поздравления!
цитирай
2. thetrooper - @galinabg
04.11.2009 23:21
Благодаря! 100-те дни минаха, време е вече да предявим високи изисквания...:)
цитирай
3. анонимен - Пълно навеждане
05.11.2009 00:48
СДС и ДСБ подкрепиха агент на ДС за кмет...
цитирай
4. анонимен - Smeshno e !
05.11.2009 11:22
Много неверни работи и глупости е всичкото написано тук.Май излиза за всичко вина има Станишев,ами хайде стига оправдания и търсене,че някой друг е виновен,абсулютно българска работа .
цитирай
5. анонимен - майтапчията
05.11.2009 12:21
А вярно ли е, че др. Станишев е "КУПИЛ" Сл. Трифонов за 5 000 000 евро?
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054525
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031