Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.02.2010 00:51 - За паметта на ген. Луков, бенетето, начело с Уляна Пръмова и българският разговор
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 17275 Коментари: 32 Гласове:
17

Последна промяна: 16.02.2010 13:12

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

На 13 февруари се навършиха 67 години от убийството на ген. Христо Луков. Мир на праха му и Бог да го прости!

Преди една година държавната телевизия "почете" паметта на генерала, като излъчи филм, възхваляващ "подвига" на неговите убийци - терористи от "бойните групи" на БКП. Тази година същата телевизия, която отдавна не е национална, ни подготви нова и по-мащабна изненада - оповестяването на "българските събития на XX век", определени от нейните зрители. Докато ние от десницата си припомняхме събития като разстрела на осъдените от "народния съд" регенти, министри и народни представители, от "националната" телевизия гордо обявиха, че политическото събитие на века е 09.09.1944г, строежът на века е Димитровград, а любовната история на века е прощаването на Никола Вапцаров със съпругата му Бойка. Да не забравяме и чушкопека - революцията в бита на българина през отминалия век.

Немалка част от десните журналисти и интелектуалци реагираха на тази провокация и започнаха да ни обясняват как всичко в тези класации е манипулирано. Как всъщност гореспоменатите събития просто са събрали най-много гласове, но мнозинството от хората не ги приема за номер едно. Как вотът бил предопределен чрез селекцията на събитията, която разпръсва десния вот и консолидира левия. Как всъщност това не бил избора на българския народ, а само на зрителите на БНТ (или може би е по-правилно да се изписва бенете), които отдавна не са представителна извадка на цялата нация. Или даже как това дори не е избора на зрителите на бенете, а само на тези, които са решили (или "помолени") да гласуват в класациите.

Не че изброените доводи са грешни. Напротив, всичките са верни. Грешно е представянето им като обяснение на ситуацията. Защото самото провеждане на подобни класации в бенетето, начело на което стои Уляна Пръмова, е пълен абсурд. Резултатите от подобни класации са напълно ясни още преди провеждането им. И не могат да бъдат други.

Когато едно бенете може да се изгаври с паметта на личност от калибъра на ген. Луков (благодарение на когото град Кюстендил е все още в пределите на България) и когато за директорката на това бенете първомайската манифестация е много по-важно събитие от честването на някаква си там годишнина от Априлското въстание, едва ли е проблем да се проведе анкета, която да даде "нужните" резултати. Още преди девет месеца написах как, чисто технически,
може да се манипулира едно социологическо изследване. И как, дори и да не се манипулира, накрая управителя може просто да задраска резултатите и да напише вместо тях каквото трябва. Според него или според поръчителите на изследването.

Така за пореден път попаднахме в капана на червените манипулатори - да обясняваме как всъщност "совите не са това, което са". Вместо решително да отхвърлим техните лъжи, като подемем така и незапочнатия "
български разговор". Разговорът за близкото и по-далечно минало, за случилото се и случващото се с България и със самите нас.

Разговорът, който не започва, защото досега не участвахме в него. Участваха само комунистите.

До 1989г. българският разговор беше всъщност монолог. Този монолог се въртеше около разликата между тях и нас. Те бяха "добрите комунисти", ние - "лошите фашисти". И толкоз. За несъгласните с този монолог се резервираха места в Белене.

Веднага след началото на промените трябваше да се промени и тезата за случващото се. Нямаше как, митът за "добрите комунисти" бе развенчан, но ние от десницата не получихме реабилитация. Вместо това се героизираха спорни фигури като д-р Г. М. Димитров (Гемето) и Никола Петков. Които, от една страна бяха противници на комунистите, но от друга, бяха създавали главоболия и на стария режим. Така усилено се лансираше мотива, че "те комунистите са гадове, няма спор, ама и десните не са стока".

През последните години обаче нещата отново се обърнаха. Комунистите заложиха на две неща - късата памет на част от населението и липсата на памет у най-младите. Така пътят за повторна митологизация на "добрия соц" беше открит. Помагаха им структурите на ДС, помагаха им и слугинските медии. Най-много им помагаше обаче мълчанието на десницата. За 20 години така и не бе организирана стройна система от хора и медии, които да наложат нашата версия за случващото се. В отделни периоди, отделни автори, журналисти и издания се опитваха да проправят път на истината. Но никога, дори и при "сините" правителства, не сме имали надмощие в медийното пространство. Затова и резултатите са такива - "девети септември", чушкопек, Димитровград. Със или без манипулация. А почитането на паметта на ген. Луков е оставено на гвардията на Боян Расате. Пак заради незапочнатия български разговор, който трябва да го проведем и помежду си, в средите на десницата.

Затова крайно време е да се чуе Гласът на ДОБРИТЕ! На тези, които имат какво да кажат, но никой не ги търси, за да ги попита. В моят блог стартирам поредица от разговори и интервюта с тези, които трябва да наложат нашата версия за събитията и да запушат мръсните усти на червените лъжци и манипулатори. Обикновени хора, участвали в правенето на история през последните 20, а и повече години. Хора, които помнят стачките, протестите, изборните кампании и могат да извадят неща "от кухнята". Хора, пред които Гоце не смее да застане и да ги лъже в очите, но пък сервилните медии не смеят да допуснат в студиата си. Хора, които нямат лични блогове и затова техните истории стават достояние само на непосредственото им обкръжение, на тяхната Фейсбук-листа или най-много на потребителите на някой интернет-форум. Точно тези истории трябва да излязат наяве, защото в тях има много истини за всичко, което ни се е случило и продължава да ни се случва.

Време е да чуем Гласът на ДОБРИТЕ!




Гласувай:
17



1. raylight - Много
16.02.2010 09:01
добре и точно написано, браво :))
цитирай
2. vayaleta - за бнт...
16.02.2010 11:36
бнт е телевия, която продължава да се издържа от данъкоплатеца, но е предназначена да го манипулира. Хората, които я правят, нямат нищо общо със сериозната журналистика, а са откровени чалгаджии. По-добре да стане частна и да не тежи на бюджета, или да вземаат да я закрият?!?. А за класацията на събитията на ХХ век в Бг, нямам думи...Изпитвам само омерзение!
цитирай
3. thetrooper - @raylight
16.02.2010 12:37
Благодаря:)
цитирай
4. thetrooper - @vayaleta
16.02.2010 12:38
vayaleta написа:
бнт е телевия, която продължава да се издържа от данъкоплатеца, но е предназначена да го манипулира. Хората, които я правят, нямат нищо общо със сериозната журналистика, а са откровени чалгаджии. По-добре да стане частна и да не тежи на бюджета, или да вземаат да я закрият?!?. А за класацията на събитията на ХХ век в Бг, нямам думи...Изпитвам само омерзение!


Все едно четете мислите ми...:)
цитирай
5. nicodima - Д-р Тони Филипов написа преди време:
16.02.2010 14:44
"Народите с къса памет имат дълги преходи."
А ние май изобщо я нямаме нашата памет.
Страхувам се от аполитичността на младите, отвращението им към политиката или откровено левите им настроения... Още повече, че те не могат да направят разлика между една действително социалистическа партия и лицемерния олигархичен мастодонт БСП...
цитирай
6. boniface - Биещото Сърце на Партията
16.02.2010 17:57
Отдел Пропаганда и Агитация=бенете -чак такива авгиеви обори трудно ми е да си представя че има.
цитирай
7. razkazvachka - Това е като при психоанализата
16.02.2010 20:28
когато травмираният не иска да си спомни и най-малкото нещо, което води към травмата
цитирай
8. vidrica - Един велик мъж !
16.02.2010 22:43
Преклон пред паметта, на ген. Луков ! Един велик мъж . При такъв човек гербът на страната неможе да е друго освен лъв, за съжаление при повечето сегашни трябва да е гъз. Светла му памет !
цитирай
9. hatanasov - Отличен коментар!
17.02.2010 00:56
С една забележка. На практика имаше само едно "Синьо" правителство. Но то нямаше пълно мнозинство, защото беше пълно с ДС агенти и комунисти. А и трябваше да решава много тежки проблеми.
цитирай
10. nkostoff - И все пак
17.02.2010 09:45
ген Луков е фашист, привърженик на хитлерова Германия.
Колкото до БНТ, писанията на една по-горе, че "Хората, които я правят, нямат нищо общо със сериозната журналистика, а са откровени чалгаджии." са направо нелепи. Кои са серозните журналисти, Виолета ? Бареков ? Милен Цветков ? Или Иван и Андрей ?
цитирай
11. vayaleta - примитивен коментар в стил соцчушкопек!
17.02.2010 13:12
господин nkostoff, изброените от вас лица изобщо не съм коментирала, но ако питате за мнението ми и те са там - в същата смръдлива чалга-гилдия!
цитирай
12. hatanasov - 10.
17.02.2010 22:44
За вас, комунистите, патриотите са фашисти. Малко сте чели история. А пък и вашата история беше измислена.
цитирай
13. nkostoff - @Атанасов
18.02.2010 08:58
Нима ? Затова ли след 1990-а всяка патриотична проява бе обявявана за комунизъм ?
цитирай
14. hatanasov - 13.
18.02.2010 11:56
Това са приказки за селската кръчма. Когато фактите говорят всички мълчат.
цитирай
15. nakom - След като е така за фактите
18.02.2010 15:33
Нека да кажа малко факти.Същите тези офицери разбиха демократичният модел на управление- добър, лош -имаше го.Взеха властта с преврат, поведоха война срещу собственият си народ, избиха доста хора без никакво значение какви са им били поводите и причините - имало е тероризъм и олевяване и то масови - значи е имало защо да ги има.Същите тези офицери ни вързаха с нацистка Германия, а когато червената армия се пръкна на дунава, драснаха където им видят очите, оставяйки няколко концлагера, страна с 2 железопътни линии и към 200 км павирани улици -далеч в развитието си от цяла Европа,и благодарение на тях комунизма тук намери благодатна почва и съществува без сериозна съпротива половин век.Така че господата офицери не ми ги тикайте за пример, нека си почиват по гробовете.Можели са и по-адекватно да управляват страната, така че да не им сърбаме попарата.
цитирай
16. hatanasov - 15.
18.02.2010 17:06
Майор Христо Луков единствен защитава Родината си с помощта на няколко пастирчета спасява Кюстендилско от завладяване от Сърбия през 1918 г., след като патриотите-комунисти са подвели войската и тя е напуснала позициите си. За това този "народен враг" е убит по нареждане от Москва от терористичните бойни групи на БКП.
цитирай
17. nakom - лека му пръст на човека
19.02.2010 00:11
Тук не сядам да обвинявам когото и да е, не отричам ничии бойни заслуги.А защо бойни - ами заради войните в които ни е натикало офицерството, и заради които бяхме девета дупка 2 десетилетия.Така че гордейте се с нечии подвизи, я се замисли обаче защо се е стигнало до тях
А-много офицер, много жажда за слава и цар педераст влюбен в левенти руси фуражки
Б-БКП или някоя друга причина
И престани да плещиш глупости, по това време БКП е била слаба ракия, БЗНС и Райко Даскалов са водели хорото.За което са си платили няколко години по-късно с кървав преврат и още по-кърваво клане малко по-нататък.Изобщо защо не вземеш да прочетеш малко hatanasov, още малко ще намесиш комунистите и в априлското възстание.
Аман от разни където им трябва цар за да умират за него, а уж за Отечеството го правели.Що не умират за някоя коза например, поне дава мляко.
Нещо не виждам никой да споменава 100те хиляди български войници, закопани по чужди страни за славата на Царя и Отечеството.Иначе храбри офицери от щаба - колкото щеш.И все жертва бедните, и все комунистическа.
цитирай
18. hatanasov - 17.-Националният идеал
19.02.2010 01:40
В името на националното обединение в етническите български граници броят на жертвите не е най-важното. А нима през 1877-8 не сме дали жертви? Целият народ с радост подкрепя всяко действие, което ще доведе до обединение.
цитирай
19. hatanasov - 17.-Националният идеал
19.02.2010 01:42
В името на националното обединение в етническите български граници броят на жертвите не е най-важното. А нима през 1877-8 не сме дали жертви? Целият народ с радост подкрепя всяко действие, което би довело до обединение.
цитирай
20. nakom - Викаш, броят на жертивите не е най-важното
19.02.2010 15:40
и Йосиф Висарионович така разсъждаваше за идеалите, не знам дали си спомняш.
А народът какво е подкрепил с радост, няма особено значение.Неотдавна подкрепи Сергей Станишев, съгласен ли си с народа или как?.
Поне да се беше състояло това национално обединение, а то от 1878 г. си е още мечта.И то вече нереална някак си.Така че жертвите никаква цел не са оправдали, явно че шапките които са мислели са се чудели как да умрат за Царя и Отечеството.
цитирай
21. hatanasov - Нима агентите са народът?
19.02.2010 20:01
След като получи всенародна подкрепа Станишев защо не състави сам кабинет, ами разчиташе на ДС агентите от ДПС и НДСВ.
цитирай
22. nakom - Ох, колко неочаквано
20.02.2010 10:41
Писна ми от тия завои в стил "ти знаеш ли колко е лош комунизма?".Еми знам.И не защитавам Станишев.Само отчитам че от 10 години насам, събира повече гласове от т.нар "дясно пространство".Което се е свило до "малко дясно ъгълче".Значи или водачите му не стават, или изобщто нищо не става от т.нар "дясно".
А по въпроса за офицерството - поне една война да беше спечелило в 20ти век, да има за какво да колят сърби, гърци, турци, македонци и основно - Българи.Та да има и за какво да ги почитаме сега.Лично аз не се сещам, нищо хубаво да са докарали на България.
цитирай
23. monarchism - Всичко е точно, само че в днешно в...
24.02.2010 10:36
Всичко е точно, само че в днешно време под "десни" се означават единствено демократите, а пък ген. Луков никога не е бил част от демократическата общност в Царство България. Бил е убеден националсоциалист. Трудно ще чуем добри думи за него в медиите.
цитирай
24. thetrooper - @monarchism
24.02.2010 22:36
Националсоциалъзмът не е ли лява идеология? Иначе си прав, че ген. Луков не се родее с "демократите"...
цитирай
25. monarchism - Националсоциалъзмът не е ли лява ...
25.02.2010 14:38
thetrooper написа:
Националсоциалъзмът не е ли лява идеология?

Глупости. :)))
цитирай
26. thetrooper - @monarchism
25.02.2010 19:52
Ами има "социализъм" в него... И партията на Хилер е "работническа"... Отелно между националсоциализмът в Германия и болшевизмът в СССР по времето на Сталин има доста прилики... Като че ли повече, отколкото в фашизма на Мусолини, който определено е дясна идеология...
цитирай
27. monarchism - Накратко, колкото мога. Първото ...
26.02.2010 13:32
Накратко, колкото мога.

Първото нещо, което прави Адолф Хитлер, спечелвайки властта в Германия, е да забрани партията на атеистите в Германия и практикуването на всякакъв род окултизъм и езотерика. За пет години НСДАП строи над 250 църкви (ако не ме лъже паметта), въвежда вероучението като задължителен предмет в училищата и постига трайни и тесни връзки с Ватикана и папа Пий XII. По време на цялото си управление Фюрера се опитва да обедини германските католици и протестанти.
Забранява всички масонски ложи в Германия.
НСДАП се обявява в защита на Християнството.

В икономически план - няма национализация и насилствено коопериране. Държавата има роля в икономическите процеси, но за прилики с болшевизма не може да се говори. Едни от световноизвестните немски концерни водят началото си от Третия Райх. В момента не ми е под ръка, но имах едно писмо на един стар германец, който описваше пазарните механизми в Райха по онова време.

"Социализма" в името на партията няма общо с Маркс, най-малкото защото социализма като икономически феномен е създаден поне 200 години преди брадатия. Немската школа като цяло е привърженик на по-голямото участие на държавата в икономиката. Едни от най-изтъкнатите теоритици - Адам Мюлер и Карл Ротбертус - последния е убеден монархо-консерватор, но в икономически аспект - привърженик на германския социализъм.
В книгата си "Прусачество и социализъм" Освалд Шпенглер прави ясен паралел между марксизма, който той нарича "английски социализъм" и германския социализъм, който няма нищо общо с Маркс. Редица немски социалисти от онова време са били върли противници на идеите му.

Няма как да се направи паралел между една градивна идеология, която връща самочувствието на германската нация, издига я духовно и материално и една гнусна доктрина, която съсипва десетки държави и унищожава населението им и духовно и материално.
Е, в днешно време денацификацията върлува и човек може да прочете всякакви небивалици. :)

цитирай
28. thetrooper - Интересна информация, благодаря.
26.02.2010 14:41
Под приликите имах пред вид това - http://boristodorov56.blog.bg/politika/2010/02/22/praznika-na-iosif-hitler-i-adolf-stalin.497866
цитирай
29. chitatel - :) Тази статия (за Хитлер и Сталин) е ...
27.02.2010 10:42
:) Тази статия (за Хитлер и Сталин) е една от най-големите глупости, които съм чел. Разликите във двете идеологии са фундаментални, както на философско ниво, така и от икономическа гледна точка.

По темата ще пусна една статия, на която попаднах случайно. Браво на всички "патриоти".

ГЕРБ, АТАКА, БСП и “сините” заедно срещу ген. Христо Луков

Днес, на сесията на Столичния Общински Съвет, една от точките в дневния ред беше отмяна на решение на СОС от м. декември 2009г., с което улица “Тракия” в район Оборище се преименува на “Ген. Христо Луков”. “За” отмяна на решението гласуваха ГЕРБ, СДС, ДСБ, двамата от АТАКА, и, разбира се, БСП.

http://logr.org/lukov/?p=296
цитирай
30. анонимен - Докато
27.02.2010 21:11
Докато шестаци и всякакви мутраци
ни учат на " морал и ум",
щастливи ще живеем всички
като в цигански катун !
цитирай
31. nkostoff - Пълна дивотия
28.02.2010 09:08
е това писание за Сталин и Хитлер. Не може да се вземат на сериозно писания на човек, който черпи вдъхновение от подобни кретенизми.
цитирай
32. monarchism - Под приликите имах пред вид това - ...
02.03.2010 11:06
thetrooper написа:
Под приликите имах пред вид това - http://boristodorov56.blog.bg/politika/2010/02/22/praznika-na-iosif-hitler-i-adolf-stalin.497866

Моите уважения към Борис Тодоров... обаче, да се сравняват и уеднаквяват две напълно противоположни неща, които спокойно могат да бъдат разделени по оста Добро/зло, е меко казано глупаво...ама много меко казано.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054929
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031