Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.02.2010 15:10 - "Пътуване до Европарламента"
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 3055 Коментари: 4 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

"Пътуване до Европарламента" е най-новото предаване на Канал 3, което се излъчва всяка събота от 16:30ч. (повторение - следващата сряда от 22:30ч.). Предаването се реализира благодарение на успешно представен проект по Оперативна програма "Комуникации" на ЕС. Повече подробности можете да прочетете в постинга на Галина Вълчева, която заедно с Веселин Гарабитов е редактор и продуцент на предаването.

Вчера бе излъчено първото издание на предаването, в което имах честта да бъда един от участниците. Няма да коментирам представянето си (това е работа на други), но за сметка на това ще споделя мотивите ми да участвам. И не само да участвам в първия брой, но и да продължа да подпомагам това чудесно начинание според силите и възможностите си.

"Пътуване до Европарламента" е телевизионен продукт, който несъмнено влиза в графата "интелигентни и стойностни предавания" - нещо, което вече е почти изчезнало от българските медии. Това предаване е остров на нормалността сред бушуващото море от телевизионна чалга, простотия, посредственост и скудоумие. Канят се стойностни личности, които има не само какво да кажат, но и знаят как да се изразят. Участниците в предаването се стремят да покажат инетелект, знания и стил. Публиката в залата не е дошла да гледа панаири, а успешно се вписва в общия културен фон.

Силно се надявам, че в България един телевизионен продукт може да бъде успешен и гледаем, без в него да се налага примитивизъм, кич, долнопробна комерсиализация и високоволтова простащина. Това предаване е опит да се докаже, че българският зрител не иска нон-стоп от екрана да му се блещят разни славитрифоновци, юлианвучковци, иваниандреевци, азисовци, брадъри, фолкпевачки, астролози-шарлатани, обикновени психопати и други животински видове. Също така, на българския зрител му е писнало да бъде поучаван от андрейрайчевци, николайбарековци, стефанцаневци, недялкойордановци и други по-безизвестни негодяи. Българският зрител (или поне неговата образована, интелигентна, "европеидна" част) е зажаднял за стойностни продукции с интелигентен изказ на правилен български език и смислени, адекватни послания.

Затова нека да подкрепим "Пътуване до Европарламента"! Всеки, който има предложения за нови теми, участници или специални гости, нека да ги сподели с
екипа на предаването или да ги помести в блога на Галя Вълчева. Начинанието си струва дори само заради един-единствен факт: по време на вчерашното предаване, един от участниците, 18-годишният Рудолф, в рамките на един час успя да формулира и артикулира повече смислени изречения, отколкото Румен Петков, Емилия Масларова, Петър Димитров и Джевдет Чакъров взети заедно успяха да изрекат за 4 години във властта!




Гласувай:
10



1. galinabg - Митко, ти си истински джентълмен!
28.02.2010 21:38
Благодаря ти за всичко, което си написал, но шапка ти свалям за думите, които казваш за опонента си Рудолф!!!! Това твоето е благородство, интелигентност и нормалност в буквалния смисъл на думите! Много успех ти желая!
цитирай
2. thetrooper - @galinabg
01.03.2010 16:18
Благодаря - благородството задължава:)

Интересно ми е обаче кой е този кретен, дето е гласувал отрицателно за този пост. И най-вече защо е гласувал отрицателно? Какво има против нормалните предавания?
цитирай
3. galinabg - Хахахах!
01.03.2010 19:27
Митко, толкова е просто, ....някой от разпозналите се в цитираните от теб....или просто припозналите се:)))))
цитирай
4. chitatel - Има ли го качено някъде? И една ...
02.03.2010 09:31
Има ли го качено някъде?

И една приятелска забележка - дайте някой лев да ви преработят страницата. Ужасен дизайн.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2064231
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930