Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.03.2010 01:06 - Доктрината "Ататюрк" е против Обединена Европа
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 7767 Коментари: 8 Гласове:
18

Последна промяна: 26.03.2010 14:46

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

"Турция трябва да се откаже от намеса във вътрешните работи на съседите си и да закрие т.нар. министерство "външни турци“...Турция трябва да преосмисли и своята национална доктрина "Ататюрк", ако има претенции да бъде приета в ЕС"

/Иван Костов,  април 2009 пред студенти от СУ "Св. Климент Охридски", /


"Турция да не се меси във вътрешните ни работи чрез ДПС. Доктрината "Ататюрк  е против обединена Европа"

/Иван Костов, март 2010 в-к СЕДЕМ, /


ДПС се утвърди като инструмент на влияние на турската държава във вътрепнополитическия живот на България. Анкара активно съдействаше на ДПС да монополизира вота на българските турци, отнемайки им правото на свободен и демократичен избор. Постепенно тази политика създаде гнезда на етническо разделение и напрежение в някои райони на страната. Турция подпомагаше изселническите организации през организация на гласоподаватели за участие във всички видове избори, провеждани в България. КС касира парламентарния вот в 23 изб.секции в Турция - около 18 000 гласа - грандиозна манипулация, която не може да се извърши без съдействието на турската държава.  Турски дипломати, депутати и министри участваха в митингите на ДПС. Турски политически и икономически фактори съсредоточаваха ресурси в "обръчите от фирми" около Ахмед Доган, като превърнаха ДПС в "държава в държавата".... На този фон последните два български кабинета дадоха безусловна и безрезервна подкрепа за турското членство в ЕС...

... В Турция в неравностойно отношение са поставени хората с различна вяра, все още нерешен остава въпросът с признаването на арменския геноцид, Турция продължава да има неразрешени териториални спорове с две държави - членки на ЕС - Гърция и Кипър.
Едва ли за някого е тайна, че в основата на всички тези нерешени проблеми лежи турската национална доктрина от началото на ХХ век - т.нар. доктрина "Ататюрк". Очевидно е, че с подобна доктрина, Турция няма как да се превърне в част от обединена Европа. ... Това бе разбрано и от турския политически елит след военния преврат от 1980...като започна търсенето на нов подход за европеизирането на Турция...свързващата нишка във времето, основата на която стъпват все по-често турските политици в говоренето и поведението си предизвиква отново безпокойство у европейските наблюдатели.  а именно опитите турската политика да черпи политически основания от историята и практиката на Османската империя...

Трябва да си дадем сметка, че България сама едва ли има ресурса да отстоява и наложи подобна политика. Но българският национален интерес в случая съвпада изцяло с този на Гърция и Кипър. Затова с общи усилия и координация подобна политика, включително и с участието на Румъния, може да разчита на успех. В случая подобно единодействие е един от най-големите кошмари на турската външна политика.


Из позиция на Иван Костов и Даниел Митов, в-к СЕДЕМ 24.03.2010г.


image

Карта в официален турски учебник за началните училища в окръг Истанбул. Цяла Тракия заедно с Южна България до Пловдив, част от Армения, Грузия, Кипър и Иран са включени в теритоията на неоосманската държава.



Тагове:   Обединена,


Гласувай:
19



1. divna8 - Лично мнение...
25.03.2010 05:20
Личното ми мнение, абстрахирано от политически окраски е, че няма логика в едно членство на Турция в Евросъюза. 97% от територията й е на Азиатският континент и само 3% са на Европейския. Не виждам логично обяснение дори само за започване на преговори с Турция.
А колкото до картата в турският учебник... Видяхме светкавичната реакция на Гърция на поставените билбордове от ВМРО по повод 3-тимарт. Не съм разбрала за реакция от страна на нашите Управленци на подобни исторически издевателсва. Защото си е точно това.
цитирай
2. crisis - Иван Костов е най-умният, смел и държавнически отговорен политик у нас.
25.03.2010 12:28
Иван костов не е светец и това не е ода за него, а обективна оценка.
Той беше премиерът, който се противопостави на САЩ и НАТО да приемем косовари на българска територия, което ни спести огромни проблеми, част от които може щяха да бъдат фатални.
Той изправи на крака една фалирара България, ограбена от социалистите - капиталисти.
Той се опита да ни предпази от връщането на Оправяча Симеон, но ГРУ беше по-силно от него и чрез резидента си Илия Павлов го промоцираха на наивния български народ.
Аз лично го упреквам, че позволи сред обкръжението му да е пълно с червени агенти, но явно толкова са му били силите. Все пак това е Главно Разузнавателно Управление на Ген Щаба на Руската Армия - (съветската) и това, че продаде Нефтохима на руснаците.
Е, аз няма да хвърля камък по Костов за последното.

Позицията му за посочване на турската заплаха за националната цялост и просперитет на българите е навременна и много нужна на България.
цитирай
3. bezpotrebitelskoime - "Карта в официален турски ...
25.03.2010 13:44
"Карта в официален турски учебник за началните училища в окръг Истанбул. Цяла Тракия заедно с Южна България до Пловдив, част от Армения, Грузия, Кипър и Иран са включени в теритоията на неоосманската държава."

IRAQ, LEBANON, RUSSIA, ISRAEL не са турски думи. Ако беше официален турски учебник картата щях да пише IRAK, LÜBNAN, RUSYA, İSRAİL и така. Аз съм учил в Турция до 12 клас не съм срещнал с такова карта. Ти откаде намери картата от гоогле ли? Или просто искаш напражение между Българите и Турците.
цитирай
4. nikolaydelchev - Идеологът Ахмед Давудоглу и жел...
25.03.2010 14:21
Идеологът Ахмед Давудоглу и желанието за съвременна Османска империя............


цитирай
5. shagrath - Турция ще има да взема
25.03.2010 20:25
Няма кой да пусне читаците в Европа, и в тази връзка винаги ще получаваме нейната подкрепа. Всички видяхме много добре какво могат измекярите от дпс, колко безцеремонни и нагли са, и до къде могат да стигнат. То не бяха издигане на паметници на турски терористи, то не беше нагло крадене, то не бяха речи на турски език ( в същност го намирам за доста грозен езика им), безцеремонно държане, и прочие "серсемлици", съвсем типични в прочем за нискообразованите каиши, каквито си бяха сложили във властта. И всичко това просто преля чашата. На последните избори им казахме достатъчно ясно : "Гледайте си работата" ( превод за трудно разбиращите и не чак толкова трудно разбиращите Български език: "ай сиктир" ). Повече няма кой да допусне участието ви във властта. И от сега - нататък на всички следващи народни вотове ще получавате червени картони.
цитирай
6. chitatel - Една добронамерена забележка
26.03.2010 08:16
България се пише с главно "Б".
цитирай
7. thetrooper - България се пише с главно "...
26.03.2010 14:47
chitatel написа:
България се пише с главно "Б".


Разбира се - грешката е техническа и вече е отстранена...
цитирай
8. inspecteur - Danger lurks
04.04.2010 11:37
Турция е третия по големина вносител на оръжие в света.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054430
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031