Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.06.2010 23:09 - Наши момчета (назаем от блога на templar)
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 5226 Коментари: 3 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Едно мнение, което публикувам и подкрепям изцяло...

Линк към оригинала
http://templar.blog.bg/politika/2010/06/08/nashi-momcheta.558630


Наши момчета... Автор: templar Категория: Политика   image
Прочетен: 938 Коментари: 0 Гласове: 14
Последна промяна: 08.06 23:43

  image image
image
Генерал - лейт. Габи Ашкенази, началник на Генералния щаб на Израелските сили за отбрана (IDF) е роден през 1954г. в семейството на пловдивския евреин Йосиф Пепо Ашкенази.

image
Габи Ашкенази служи в прославената бригада Голани, която се смята за елитната част на източните евреи (Сефаради и Мизрахи*). Участва във войната Йом Кипур, операция "Мълния", операция "Литани", Ливанската война от 1982 и конфликта в Южен Ливан продължил до 2000, Първата интифада, Интифадата Ал-Акса, и войната в Газа (2008-2009).

image
Завършил е школа за младши командири в Тел Авив, Командно-щабен колеж на Морската пехота в САЩ, има бакалавърска степен по политически науки от университета в Хайфа и МБА от Харвард. Женен, с две деца.

imageimage
Бащата на командващия IDF e Йосиф Пепо Ашкенази. Роден е в Пловдив и е спасен от депортация в лагерите на смъртта благодарение на митрополит (по-късно патриарх) Кирил и пловдивската общественост. Във войната за независимост на Израел (1948 - 1949) участва като командир на отряд български евреи в състава на така наречените "Зверове на Нагев" - елитна бронирана специална част.  "Българите" на Пепо Ашкенази влизат в историята на войната с това, че по време на най-тежките боеве в операция Хорев, едва не започват сражение със свои колеги, които искат да екзекутират група египетски пленници, като отмъщение за жестоко инквизирани до смърт израелски командоси предишния ден. "Българите" надделяват и успяват да опазят пленниците невредими.

image
Взводът български "Зверове на Нагев"  начело с Пепо Ашкенази, операция "Хорев", 1949


image
Ген Габи Ашкенази с гордост  изтъква българския си произход. Миналата година нарочно избра българската стена в Яд Вашем за фон на своя програмна реч като военен командир. В тази реч той разказа как баща му е бил арестуван и приготвен за депортиране и как е бил спасен след отмяна на заповедта.
"... Ние никога повече не бива да бъдем безпомощни и да разчитаме на милостта на другите.."

image
Вторият син на пловдивчанина също е висш израелски офицер - бригаден генерал Ави Ашкенази - началник на Командно-щабната академия на IDF.

Понякога ме обвиняват в зле-прикрит анти-семитизъм (те леваците нямат много мозък, нито богат речник и фантазия),   защото категорично защитавам проф. Богдан Филов и ген. Христо Луков и настоявам техните достойни имена да получат улици в София, въпреки протестите на организацията Шалом и дори на посолството на Израел. През 1937г. ген. Луков прави точно това, което днес върши ген. Ашкенази - защитава страната си,  напук на вилнеещата левичарска шумотевица и въпреки лицемерния двoен аршин на международната общност. Всеки мъж, който поставя страната си на първо място е достоен за уважение!

Днес  Израел е прицел на най-гнусната част от световните "полезни идиоти"- активистите, зелените, правозащитниците, особено много от.нар. "не-евреи" (евреи-които са се отказали от вярата и произхода си и го раздават "космополити" като Троцки и Сорос), и разбира се най-вече от ислямистите във всичките им форми. Имам някакъв вътрешен инстинкт за повръщане срещу левичарското лицемерие и  либералната демагогия и нейния нов фашизъм - "политическата коректност" Не понасям опростения, черно-бял поглед върху историята и политиката. Затова често взимам страната на набедените за "лоши", особено, когато са атакувани от лицемери.

Така че: Хайде Наш"те! ;)



___
*imageimageОсновен "конкурент" на Голани е Парашутната бригада, която е традиционно средище на "западните" евреи. Израелските парашутни части са създадени от друг български евреин - полк. Сами Рафаел, (р. 1927г. в София в семейството на активист на ВМРО) служил в българската Парашутна дружина, откъдето пренесъл бойния опит в Израел . Участва във войните от 40-те и 50-те г. и е  награден с орден "за изключителна служба" 


image
Полк. Сами Рафаел (в средата с баретата) със свои възпитаници


Тагове:   НАШИ,   момчета,


Гласувай:
13



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - "Не понасям опростения, ч...
10.06.2010 09:06
"Не понасям опростения, черно-бял поглед върху историята и политиката. Затова често взимам страната на набедените за "лоши", особено, когато са атакувани от лицемери."
Аз също !!!

цитирай
2. pontis - семитизмът без основание е също толкова празен, колкото и анти-семитизма,
10.06.2010 18:26
съжалявам че трябва да го напиша тук, но templar не позволява коментари.
И аз не харесвам елементарните "съкровения".
цитирай
3. gothic - И аз като karambol5. . . презирам т. ...
10.06.2010 19:02
И аз като karambol5 ... презирам т.нар. "полезни идиоти" и всички останали, за които мисленето се свежда до основните физиологични функции. Използвам мястото, за да поздравя templar за постинга!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054940
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031