Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.07.2010 16:54 - "Освободителните" мисии на Русия-Съветския съюз във и около България
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 6929 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 15.07.2010 16:56

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Така се нарича книгата, написана от Иван Лилов и издадена в София през 2004 година. В нея авторът разкрива истинската същност на руската/съветската имперска политика спрямо България. Вековният стремеж на Русия да завладее Босфора и Дарданелите. Азовския завет на Петър I Велики ("Неизведнъж, а малко помалко"). Начертанието на Петър I Велики и Начертанието на Екатерина II Велика. "Гръцкият проект" - план за освобождаване на Гърция, възстановяване на Византия и впоследствие заграбване от Русия на Балканския п-в, Проливите, Мала Азия, Близкия изток.  Заговорът между Русия и Сърбия за подялба на българските земи. Създаването на румънската нация. Превръщането на БКП в Пета колона на Коминтерна, респективно на Съветска Русия. И още много други малко познати и откровено скривани факти от българската и европейска история.

Книгата си заслужава да бъде прочетена, защото фактите в нея няма да бъдат намерени в учебниците по фалшифицирана история на България - такава, каквато е тя в последните 65 години. А за да представя авторовата мотивация за написването на тази книга, бих желал да цитирам част от Увода ("Въвод"), запазвайки автентичния авторов правопис:

"През 2003г., в десетина поредни дни, преди и след Националния празник "3 март 1878", по медиите имаше материали за освободителката Русия, за освобождаването ни. Понеже истината е, че Русия е завоевателка, на която е попречено да ни завладее, и че е неверно, и срамно, да се говори, че тя е освободителка, в мен всекидневно растеше недоволството. То стана причина да напиша книга от около 60 страници с заглавие "Освободителната" мисия на Русия в 1877-1878 г.". Книгата бе в предпечатна подготовка, и на 19 май чух от радио Свободна Европа, че цар Борис III направил преврата от 19 май 1934г. Чух, и четох, други небивалици. Това доведе до написване на още страници. Но наедката идва с яденето. Чувайки още небивалици, написах още неколко глави, разширих старите. Преглеждайки за последен път написаното, почувствах, че проблема с създаването на румъния нее изяснен.Написването му, и съответната преработка, отне 8 месеца, и, освен това, добавянето на неколко глави, забави издаването на книгата. На свой ред, всичко това, наложи промена на заглавието. От прилагателното в заглавието се вижда, че не за всичките "освободителни" мисии и действия е писано. Чини ми се, че несъм постъпил зле. С новото заглавие и  съдържание, читател, книгата е в ръцете ти. Добре ще направиш че ще я четеш.

Минало, Настояще, Бъдно, са взаимносвързани, и поради това е необходимо знаене за миналото. Част от получателите и читателите на фалшифицирана, или на некомпетентно написана, история, както и получателите на фалшиви банкноти, злини берат. Другата част от получателите и читателите на фалшифицирана, или на некомпетентно написана, историятова са зложелатели, завоеватели, претопители, имат полза. И заради това историята съзнателно се фалшифицира. Но зада има мир, разбирателство, и добруване, е необходима истинска, верна история. Затова М. Сервантес иска авторите на фалшифицирана, или на некомпетентно написана, история, да се наказват като фалшификаторите на пари.

Геостратегическото  положение на България има огромна важност. България е, картинно казано, собственик на магазините и сградите на великолепен площад. И заради това геостратегическо положение, България, от вси страни, и с всички средства, постоянно, е атакувана от лицемерни врази. Гражданите на България требва да я пазат. Това може да се направи ако познават миналото. Истинската, верната, история, небива да стои, под формата на книги, по рафтовете, и там да събира прах. Тя требва да бъде в ума, и в сърдцето, на гражданите на демократичната държава, защото те, в по-голема или по-малка степен, избират управниците си.

Ако средствата за строеж на Народния театър през 1903-1907г. беха изразходвани за превод и издаване на исторически и правни книги, неби имало национални катастрофи, сегашните граници, четиридесет и пет години управление на Пета колона.

Книгата е написана с добросъвестност и интелектуална честност. Тя е за миналото, но образно казано, е обърната и към утрешниа ден. Читател, немой да мислиш, че щом книгата гледа към утрешниа ден, че тя неказва истината за миналото. Немой, ще сбъркаш. Всичко казано за миналото е истина, и верно."



Тагове:   българия,   Около,   мисии,   съюз,


Гласувай:
4



1. venstar - Езикът на книгата
14.02.2011 17:26
Първото, което ме порази, когато отворих електронната версия на книгата, беше нейният език. На места се набиват на очи граматически и правописни грешки. В първия момент си помислих, че става дума за някой, който иска да се прави на интересен. После като видях, че авторът е връстник (че и батко) на цар Симеон II, си рекох, че явно става дума за ползване на стар стил. Напр. "требва", "пазат", "утрешниа", "дадът" и подобни. Обаче сега чета книга печатана през 1935 година и в нея няма подобни изкривявания. Пише се със стария правопис, но граматиката е перфектна. Не мога да повярвам, че горната книга е рецензирана от няколоко човека и е оставена в това състояние. Не и от хора, които претендират за грамотност.

Оттам вече тежестта и значението на предоставените факти и съждения олекват значително, но все пак си струва човек да се запознае с тях.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2068749
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930