Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.08.2010 14:42 - Не ни кефиш, пич! (от блога на templar)
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 3528 Коментари: 2 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Линк към оригинала http://templar.blog.bg/politika/2010/08/03/ne-ni-kefish-pich.585968

Какво е република?
Това е такава държава, в която хора като Гоце мечтаят да живеят като Симеончовци.

Какво е Народна република?
Това е такава държава, в която хора като Гоце мечтаят хората като Симеон  да заживеят като Гоце.

Какво е Република България?
Това е такава държава, в която няма царски двор, но има дворцова тоалетна, покрита с черен шлейф, за да не се излагаме пред чужденците.
Държава, в която има молове със септични ями, в които хора като Гоце си живеят като Симеончовци.
Най-демократичната държава на земята, защото в нея управляват не представители на народа, а направо хора от народа. Пряка демокрация, в която парламентът прилича на биг брадър, а бигбрадърът - на парламента.
Държава, в която закрива операта в Пловдив, за да открие университет в Перник.
Победа на диалектическия материализъм - буиство на говорещите на диалект в преследване на материални мечти, възбудени от телевизията на Гергов.


Обсъждане на  "царските имоти" с години по шарените страници на вестници, които четат потни таксиджии по стоянките в Обеля и Надежда, а след това циганки на средна възраст увиват в тях слънчогледово семе, за да го продадат на мразещи циганите  лумпени , които да ги люпят, докато гледат натурализирани африканци тичащи след топка и да храчат ошлюпките върху счупени седалки, собственост на Тодор Батков. Това само по себе си вече е грандиозна и епична победа на пролетариата, народовластие в най-народностната му форма, триумф на шаячната правда. Победа на републиканския принцип, създаващ измамната илюзия, че демиюргът на европейския университет в Перник Георги Седефчов Първанов(Гоце) от с. Сирищник, община Ковачевци, област Перник  може да бъде легитимен приемник на възпитаника на Магнаурския университет в Истанбул  Симеон Борисов Дулов (Велики) от с. Плиска, община Каспичан, област Шумен, защото народът - суверен е гласоподал съответно, в изблик на изначалната си мъдрост, пряко произтичаща от славянските му корени и декларацията за правата на човека.

Тази пълна морална победа на недоурбанизираните_деурбанизатори (бившите селяни и техните наследници) над мрачното средновековие, постигната не без активното съдействие на царя на българите (28 август 1943 - 12 юли 1991) не оставя друга възможност, освен примирени с дъхавата на кисело зеле и "чесън на прах" действителност да се забавляваме с  турския сериал след поредното руско освобождение.

image

image
Др. Георги Димитров - вожд и учител по професия, гражданин на СССР гласува за Народна Република. 8 септември 1946. Република, зачената от измислен подпалвач, рано или късно по естествен и демократичен път води на власт измислен пожарникар.


"Закон за обявяване държавна собственост на имотите на бившите царе Фердинанд и Борис и на техните наследници"

Така се нарича законът, с който след победата над доброто над фашизма, пристигналата  на американски камион Студебейкър, окичена с червена звезда на челото международна общност, освободила народа от фашистко робство и му дала народовластие, та субектът на това народовластие побързал да отпъне кой килим, кой сервиз, кой огледало от дворците на омразните Кобурги.

Едни приятели казват, че всъщност имотите  са били не на бившите царе, а на интендантството, което е държавна структура близка по смисъл и съдържание до бай-тошовото  УБО. Т.е. дворците и горите винаги са били на държавата, а действащият монарх е бил само техен ползвател. Демек цар къмто дворец се съотнасят тъй  както Цецка къмто мерцедес. Като и свърши мандата (и на власт се върнат комунистите) Цецка няма да си вземе мерцедеса в с. Пелишат, Плевенско, нали?
Е, по същия начин наследниците на бившите царе (много смешно понятие) нямат право да си върнат държавните (според моите приятели) дворци, които служебно са ползвали докато са работели цар в административната сграда на пл. "Ал. Батемберг"*

Очаквам,  в изблик на същата принципност някой да зададе въпроса защо докато са работели цар бившите царе и техните наследници не са плащали социални и здравни осигуровки. Да вземе прокуратурата да се сезира и да им подири сметка. Или може би прокуратурата на въоръжените сили, защото бившите царе и техните наследници са имали чин генерал от българската армия.

На мен малко ми виси един въпрос:
Защо след като имотите на интендантсвото са държавни, народната власт е имала нужда да ги нарича имоти на бившите царе и да ги обявява отново за държавни със специален закон?


БДЖ е било държавно през епохата на монархофашизма и фашисткото робство, и е останало държавно при правителството на ОФ (в което са участвали нашите приятели от БЗНС) без нарочен закон. Що не вземе Негово Величество да си поиска и БДЖ да му върне Олимпи Кътев ? Ами много просто, щото БДЖ не са му го отнемали със "Закон за обявяване за държавна собственост на железниците на бившите царе и техните наследници".

Ето какво заключавам: Народното събрание е признало, че дворците и горите не са държавна собственост, а са собственост на онези коварни монархофашисти бившите царе и техните наследници. Затова народната власт е отнела тези имоти на бившите царе и ги е направила държавни.

И сега, когато едни приятели решиха да раз-държавяват и да връщат на кой-каквото му е отнела Народната власт, някъде отзад на опашката се наредил и един пооплешивял възрастен мъж с интелигентно излъчване. Той размахвал не купчина стари  нотариални актове и решения на вълчедръмския народен съвет, а цял закон от Народното събрание, който гласи, че конкретно и лично на него имотите му се отнемат и обявяват за държавни.

На което реакцията е : Не става, щото не ни кефиш, пич!  Върни се сега отново на края на опашката, защото не си живял 5 години в НРБ. Ако трябва ще изгласуваме ОФ-закона наново, ама докато ние сме в политиката, ти няма да видиш нито керемидка от тоа истрадал нарот. ГСП.

ГСП, ГСП, ГСП.  Е, вярно, по-добре от БСП, но все пак ГСП. Че какво друго? Отде друго?

Много искам Негово Величество да осъди Република България за всичките си имоти и да си ги върне барабар с курниците, които едроглавите от УБО са завъдили като мил спомен за клубена си. Пожелавам на Негово Величество да осъди Република България в Страсбург и за милиарди пропуснати ползи за владеене на имотите му от цървулите в продължение на 65 години. 

Любопитно ми е да видя дали тогава моите приятели ще задават актуални въпроси към министър-председателя Борисов (той ще управлява 30 - 1000 години) по време на парламентарния контрол защо държавата се бави и не плаща присъдените обезщетения на гражданина Симеон Борисов Сакскобургготски.

Негово Величество е с най-голям принос за разсипията на монархическата идея, така че имам всички основания да му имам зъб. За съсипията на идеята Царство България той има по-голяма вина от Вълко Червенков. За разлика от моите приятели, той не ми е приятел, а нещо средно между неприятел и цар.
Въпреки това, справедливостта трябва да е принцип всеобщ, дори за онези, на които имаме зъб.  Дори и за Негово Величество, колкото и да не ни кефи. Щото другото е "фашиско ропство".  А от него обикновено ни освобождават... знаете кои.

__
* Княз Александър I. Така се е казвал васалният български владетел,  генерал-адютант на  Султан Абдул Хамид II. Ако говорим за генеалогията на княза, можем да уточним, че последният принадлежи на владетелския дом  БатеНберг. БатеНберг се пише в Н в средата.  Името БатеМберг (с М в средата) не съществува в Almanach de Gotha, но се среща като име на улица в много български градове.


Тагове:   От,


Гласувай:
8



1. анонимен - Казусът с една част от така наречените "царски имоти"
04.08.2010 16:22
е доста сложен, но може да се реши при ваистина добро желание - имлячни книги, платени данъци и банкови проверки.Но явно има нещо гнило. Ще поживеем, ще разберем. Засега никой не може да даде окончателно становище, тъй като има различни трактовки, а по трактовки казус не се решава юридически.
цитирай
2. boristodorov56 - Така си е!
05.08.2010 20:43
Република, зачената от измислен подпалвач, рано или късно по естествен и демократичен път води на власт измислен пожарникар.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2055165
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031