Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.10.2010 00:13 - Европа се събужда!
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 6265 Коментари: 6 Гласове:
11

Последна промяна: 22.10.2010 01:31

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

                   image                               
Германският канцлер Ангела Меркел и лидерът на Християн-социалния съюз Хорст  Зеехофер публично признаха провала на мултикултурния модел в Германия.

Крайнодясната партия "Шведски демократи", начело с Джими Акесон, получи парламентарно представителство след проведените наскоро избори, благодарение на ясната и отчетлива антиимигрантска риторика.

"Партията на свободата" постигна впечатляващ изборен успех в Холандия - най-вече заради твърдата антиислямска позиция на нейния лидер Хеерт Вилдерс.

Френският президент Никола Саркози разпореди да бъдат екстрадирани в Румъния и България 200 цигани, незаконно настанили се в градските паркове на Париж.

Унгарската партия "Йобик", която се идентифицира с желанието на унгарците за противодействие на циганската престъпност, вече е трета парламентарна сила.

Гражданите на Швейцария с референдум наложиха забрана за строеж на минарета в страната.

Това, което обединява всички тези събития е факта, че на все повече европейски граждани им писна от налагания от либеруги и толерасти мултикултурализъм. И затова тези европейски граждани реагират. В някои държави техните очаквания се възприемат от "класическите" десни партии и политици. А там, където това не се случва, гражданите дават своя вот за представителите на крайната десница.

Какво всъщност представлява мултикултурализма? Това е една концепция, според която в обществото не бива да има доминираща култура, а самото общество да се отвори за външни културни влияния. Тези влияния се прокарват чрез масирана имиграция на представители на други култури. Веднъж пристигнали, тези представители на други култури ще се интегрират в обществото-приемник и ще обогатят културното разнообразие на нацията. По този начин представителите на обществото-приемник ще се отърсят от натрупваните през вековете етнически, религиозни, расови и прочие предразсъдъци спрямо хората, които принадлежат на други култури.

Привърженици на мултикултурализма са основно либерали и социалисти. Либералите изтъкват на преден план твърдението, че няма значение какъв си и къде си роден, а има значение какъв човек си и какво можеш. По този начин се омаловажават традициите, семейните ценности, религията и националните специфики в името на някакъв универсален космополитизъм. Крайната цел на либералния мултикултурализъм е отмирането на нацията и превръщането на обществото в безлична маса от безродни, безбожни и безполови (хомо-, би-, транссексуални) същества, които по-лесно да възприемат непрекъснато заливащите ги продукти на масовата култура. Консуматорско общество в действие.

Социалистите отиват дори още по-далеч. Както казва философът на новата левица, марксистът-ревизионист Херберт Маркузе (1898-1979): "Буржоазията все още може да бъде победена. Маркс сбърка, че пролетариатът е автентичната революционна класа. Истинската революционна сила на днешния ден са различните малцинства, "гетата", които живеят вън от общия ред. Цялата патология трябва да бъде утвърдена за норма, а цялата норма – за патология. Сливането на политическия и сексуално-моралния бунт е ключово за ефективната опозиция. Тогава най-после ще рухне буржоазното общество." По този начин се дава приоритет на правата на най-различни малцинства - етнически, религиозни, сексуални. Либерализира се миграционният режим с цел да се промени съотношението между представителите на доминиращата култура и "мултикултурните елементи". Малцинствата биват насърчавани да изискват все повече и повече права, докато в един момент те се почувстват достатъчно силни за да оспорват  устоите на доминиращата култура - религия, официален език, традиции, обществен живот, законодателни норми, семейни ценности и т.н. В един момент се стига дотам, че съответната национална държава е на практика обезличена вследствие на мултикултуралисткия натиск или както Хеерт Вилдерс заяви неотдавна в Германия: "Германия, изпълнена с джамии и населена със забулени жени, не е вече Германия на Гьоте, на Шилер, на Хайне, Бах и Менделсон!"

Разбира се, мултикултурната инвазия има своите обяснения - демографския спад в Европа от втората половина на ХХ век насам, нуждата от работна ръка и "топлата връзка" на бившите колониални държави в Африка и Азия с техните европейски метрополии. От имигрантите обаче се очаква не само да дават своя трудов и демографски принос, но също така и да се интегрират успешно в новите за тях общества. Да научат официалния език на страната, да спазват законите, традициите, обичаите и да приемат наложения от векове местен културен модел като свой, т.е. "в Рим по римски". А не да преобръщат съществуващия порядък с главата надолу, налагайки свои порядки, донесени от други части на света.

Очакванията на европейските либерали, че представителите на други раси и религии ще се впишат успешно в европейските общества, се провалиха с гръм и трясък. Естествено, във всяка европейска държава могат да се намерят примери за успешно интегрирани представители на малцинствени групи, но те са по-скоро изключения, които потвърждават правилото. Културните различия не могат да бъдат преодоляни толкова лесно, както си го представят либералите. А интеграцията е невъзможна, когато хората от съответните малцинства просто не желаят да се интегрират.

И резултатите са налице. Повече от една трета от британските мюсюлмани настояват за върховенство на шараиата над британското законодателство, а в самия Лондон британците са вече малцинство (както е тръгнало, скоро белите ще бъдат малцинство в Лондон). В Германия мюсюлмански момичета биват омъжвани насилствено, а в центъра на Берлин левичари публично изгарят Библията. Във френския национален отбор по футбол потомците на гали и франки са малцинство, а в Марсилия втория говорим език е... френски. В Холандия китайски имигранти, пристигнали преди повече от десет години, не знаят нито дума холандски или английски. В Швеция имигрантите от Африка и Близкия изток, които са вече 10% от населението, имат основен принос за нарастналата престъпност в последните десетилетия. Циганите, където и да се намират в Европа (а не само в България, Унгария или Франция) масово не зачитат законите и социалните норми.

Но чашата на търпението вече е преляла и все повече европейци казват: "Стига!". Вижда се края на либералния модел и завръщането към корените на европейската култура. А тя, както всички знаем, произлиза от християнството.

Европа се събужда!







Гласувай:
11


Вълнообразно


1. zelen - Прекрасен материал!
21.10.2010 00:57
Само че смятам проблема с мултикултуризацията за далеч по - друг - да вземем например София или Варна, които привлякоха представители на най-лесно манипулируемата суб-култура на планетата, а имено чалга - субкултурата, за която с огромно прискърбие мога да заявя, не съм чул да бъде определена, като явление в обществения живот от нито един специалист - културовед!
Хора от Добрич, Гоце Делчев, Дупница, Червен Бряг, Мездра, Търговище, Попово и ... да не почвам селата, учтиво и недядолано представяни от селяндурите за градове от типа (аз съм си от село Правда ама на тебе казвам, че съм от Горна Оряховица...)напълниха големите градове и буквално смазаха нормалния местен гражданин.
Дори бих казал, те го прогониха. Тъй като педставителите на чалга - културата искат дюнер, прическа тип "Андрея" и мерцедес на старо.
Тях не ги интересува театъра, операта, изкуството ... а да не отваряме думи за книгите, които са "пълен игнор!"
Същите въпросни чалга-културисти пристигайки в големия град, бързат да се заплодят с една единствена цел - Продаване на нивите на село, с цел закупуване на апартамент в нова кооперация, където така и така всички съседи са нови, можеш да лъжеш колкото си искаш. Кой си... откъде си... и т.н. Лъжеш - не лъжеш няма проблеми, ама след като си си оставил боклука при обувките тип "налъмки за навънка" в продължение на 2 денонощия и междувременно си къртил с дрелката в 23 часа, щото тогава те пуснала ракията от 16.30 и си решил, че то е "само 2 дупки, ей сега ще стане...", вече на всички им е ясно, че си селянин.
За тези хора и явления, мисля че е добре да се отвори дума!
Защото още навремето, безсмъртния Алеко обясни какво се случва, когато Бая ти Ганя отиде в Европа...
И ти какво искаш, драги ми thetrooper?!... Вече си в Европа - свиквай...;)
цитирай
2. strannica - ...
21.10.2010 08:04
Поздрави за поста!

Ако нещо няма здрави устои, то неизбежно рухва.
цитирай
3. templar - верен на традицията
21.10.2010 14:29
верен на традицията да се заяждам с текстове на приятелите, които 95 или повече % споеделям, бих искал да попитам:

Решението да илюстрираш статията с детски рицар - играчка е намек, че обратното отвоюване на Европа от варварите ще бъде лесно като детска игра,
или пък че политиците, които засягат темата са инфантили, които си играят със събитията, наивно игнорирайки тяхната сериозност?
цитирай
4. thetrooper - @templar
21.10.2010 14:48
Нито едното, нито другото. Обърни внимание в какъв час е писан текста - а картинката е поставена след първоначалната публикация. Просто не ми е направило впечетление, че това е снимка на рицар-играчка...:)
цитирай
5. kordon - multi-kulti is tod
22.10.2010 20:28
Г-н Петров,поздравления за добрата статия.Мога да допълня представената от Вас информация с решението на норвежкото правителство да се забрани в Норвегия строежът на джамии с финансовата подкрепа на саудитската държава и арабски бизнесмени.Отказът е основателно аргументиран с очевидния,но като че ли умишлено игнориран от радетелите на мултикултурализма факт,че в Саудитска арабия практикуването на християнството се трактува като ... престъпление.В повечето мюсюлмански страни християнската религия е или забранена,или подложена на груба дискриминация.Това важи също и за "светска" Турция,където християни продължават да бъдат преследвани и дори убивани.Междувременно свръхлибералните мултикултуралисти правят все повече отстъпки на същите тия крайно нетолерантни и агресивни пришълци,създавайки почва за организиране на терористични ядра в сърцето на Европа.Вероятно Вие не по-зле от мен осъзнавате,че ислямът сам по себе си не разполага с интелектуалния и технологичен потенциал да застраши християнските общества.Неговото настъпление се дължи не на иманентна духовна и материална мощ,не на някакво превъзходство,а на безотговорната,съзнателно провеждана от ляво-либералните сили политика на "широко отворени врати".Използваната от болшевиките стратегия за създаване на социално напрежение,чрез възбуждане на антагонистични настроения между различни обществени групи,отново влиза в практическа употреба.А целта остава същата-дискредитиране на обществения консенсус,създаване на социален хаос и разрушаване устоите на християнската цивилизация и капиталистическите взаимоотношения.Във Вашата статия за пръв път намирам потвърждение,при това толкова добре аргументирано,на собствените си наблюдения и изводи,а във Ваше лице-идеен съмишленик.Бъдете здрав! Виктор Кордон
цитирай
6. watchtowerman - Поздравления !
24.10.2010 10:28
Според мен си на верния път в развитието на бъдеща Европа. И илюстрацията е подходяща. И за Маркузе - последния пристан на левичарите-атеисти. Но дали "последен" ?! Да сме наясно - левичарите-атеисти разиграват и сценария с "исляма" - тук им е последното убежище: да сблъскат двете монотеистични ВЕРИ за да оцелее Атеизмът им.
Предполагам си успял да се запознаеш с изявленията на Буковски, бидейки в България тия дни - говори също и за Маркузе, много интересно и обнадеждаващо - последните "игри" на Атеизма се разконспирират много по-бързо. Хайдер го "самоубиха", на Вилдерс му кроят съдебна разправа, само че обществото в Европа разбира за какво става въпрос и се консолидира, идва ново поколение - и политици, и избиратели-защитници...
Преди няколко години качих някъде из Интернета моя статията "Първо съботата, после - неделята", ако я намериш прочети я, мисля че ще намериш някои ценни неща, нищо, че малко е поостаряла...
Желая ти успех и занапред!!!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054424
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031