Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.02.2011 15:40 - В какво се превръщат мечтите за демокрация?
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 3159 Коментари: 3 Гласове:
5



Основната причина да не коментирам събитията в Египет се състои в това, че не познавам достатъчно добре ситуацията там. Досега не съм посещавал тази страна, почти не съм имал контакти с египтяни и това което зная за Египет, за населението, културата, политическата система и т.н., са основно разкази на очевидци, познания по световна (и в частност египетска) история и разбира се, професионалните ми познания за Египет като туристическа дестинация. Затова ви предлагам да прочетете един много добър анализ на професионален журналист, изключително добре запознат със спецификите на Близкия изток и Северна Африка.

В какво се превръщат мечтите за демокрация?

И докато цялото прогресивно човечество се радва на оставката на Хосни Мубарак, аз си мисля за нещо друго: дали, когато един ден успея да отида заедно с любимата жена в Египет, на нея ще и се налага да гледа Пирамидите през чадри?



Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. jedi - Дали ще превърнат пирамидите в м...
12.02.2011 18:03
Дали ще превърнат пирамидите в минарета или не, вече не е от значение. Те отдавна са дискредитирани и присвоени от малоумното и кариеристко културно управление на историческите им паметници.
1.Наричат ги египетски, а те не са тяхна собственост, макар и на тяхна административна територия;
2.Подиграват се със световната история, твърдейки, че египтяни са ги строили;
3.Подиграват се със собствената си история, твърдейки, че египтяни са ги строили;
4.Не са гробници;
И още тонове фактология в тази посока.
Да, разбирам, че ти се интересуваш от политическата перспектива на държавата Египет, но трябва да ти кажа, че няма да я втасят, докато не престанат да се държат авторитарно с най-великото доказателство на планетата, че някога не сме били маймуни.
Сори за спама.
цитирай
2. zaw12929 - АЗ СИ ПОМИСЛИХ, НЕКА, СЕГА Е ТЕХЕН ...
16.02.2011 16:08
АЗ СИ ПОМИСЛИХ, НЕКА , СЕГА Е ТЕХЕН РЕД ДА ВИДЯТ ДЕМОКРАЦИЯТА У НАС ЦИРКЪТ ВЪРВИ...
цитирай
3. nkf - Не бих си губил времето в разсъжд...
21.02.2011 14:32
Не бих си губил времето в разсъждения за "демокрацията" в едно ислямско общество-откровено казано това са глупости.Нещата са от ясни по-ясни.Военно-светските режими в ислямските държави,бяха буфер срещу исляма и гарантираха известна стабилност и спокойствие в един обширен регион , простиращ се от мароко до Индия.Тези режими "омекотяваха" цивилизационното "триене" между Християнството и исляма.Сега тези режими се сриват и на тяхно място-без уговорки- идват ислямистите.От там нататък ,започва предстартовото броене за нов сблъсък между -САЩ,ЕС, и др. с новооформящият се ислямски халифат.Това е!Тепърва предстоят нови войни .И те няма да закъснеят.Що се отнася до твърдението на автора на статията,че САЩ били бездейни по отношение на ислямската революция над Екватора-то аз не съм съгласен.Негърът-мюсюлманин, настанен в Белия дом, и бандата му долнопробни демократи стоят директно зад тази ислямо-болшевишка революция.Негърът допусна мюсюлманите да минат в контра-настъпление и да изнесат битката си извън Ирак,Авганистан и Ивицата Газа.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054437
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031