Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
08.05.2011 23:42 - 9 май - Ден на Европа? Или ден на смъртта на Европа...
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 11701 Коментари: 14 Гласове:
-425

Последна промяна: 08.05.2011 23:45

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Написаното в този текст е моя лична позиция и по никакъв начин не бива да се асоциира с политическа партия ДСБ, към която принадлежа. Давам си сметка също, че за публикуването на подобен текст в редица европейски страни подлежа на наказателно преследване (слава Богу, България все още не е една от тях).
                                                     *           *          *
9 май се чества като Ден на Европа. На тази дата през 1950 година френският премиер Робер Шуман прочита знаменитата декларация, в която се оповестява създаването на Европейско обединение за въглищата и стоманата - предтечата на днешния Европейски съюз.

Датата 9 май обаче масово се асоциира с едно друго събитие 5 години по-рано - края на Втората световна война. Така не случайно се създава впечатлението, че Денят на Европа е всъщност края на войната и "избавлението на Европа от хитлеро-фашзма". Тази измама усърдно се набива в главите на вече 4 поколения европейци - както от съветската пропаганда, така и от западната такава. А истината всъщност е коренно различна.

Краят на Втората световна война не е щастлив за Европа, тъкмо обратното. На 8 срещу 9 май 1945 година Европа бе унищожена. Нейната източна част бе погълната от азиатско-болшевишкия Съветски съюз, а западната и част, за да се спаси от лапите на съветската сган, трябваше да се откаже от своите ценности (християнски и консервативни) и да прегърне атлантическите такива.

В навечерието на Втората световна война в Европа има само една Империя на Злото - СССР, заплашваща  да погълне целия континент. Останалите европейски държави обаче не успяват да се обединят и да защитят Европа от болшевизиране. Пречат им сериозните разногласия по между им - както идеологически, така и национални. Обединение някакво все пак се постига (в рамките на Оста), но то се оказва недостатъчно да възпре нахлуващата червена чума. Малко известен факт е, че когато на 22 юни 1941 година кръстоносните армии на държавите от Оста, подпомагани от доброволчески формирования от немалко европейски държави, нахлуват в СССР, едни от първите неща, които намират там, са над 2 милиона парашута и топографски карти на цяла Европа, чак до Испания. Недвусмислено доказателство за пъклените намерения на болшевиките. Отделно от това, САЩ и Великобритания се коалират със СССР, решавайки, че той е по-малкото зло в сравнение с нацистка Германия. И резултатите са налице.

Краят на Втората световна война е крушение за всички държави на изток от Виена и Триест. 5 от тях (Хърватия, Словакия, Литва, Латвия и Естония) изчезват от картата на Европа на 9 май 1945 година. Останалите, сред които и България, макар да съществуват формално, на практика са превърнати в колониални владения на СССР (впоследствие Югославия и Албания успяват да се измъкнат от тази хватка, но пораженията вече са твърде големи).

На запад нещата също не са розови, макар все пак тоталната катастрофа да е избегната. Краят на Втората световна война довежда до редица сътресения в свободния свят. Нарушават се християнските устои, премахва се вероучението в училищата, лека-полека започва легализация на абортите, колониите в Третия свят започват да се бунтуват, комунистически и други леви партии набират самочувствие и заплашват да сринат държавността. Кулминацията настъпва по време на студентските вълнения в Париж през май 1968 година, когато тълпи заблудени левичари, водени от откровено безотговорни типове, отправят почти военно предизвикателство към френската държава. И ако бяха успели, днес Париж щеше да прилича на Пхенян.

Да, Втората световна война има своите победители в лицето на СССР, САЩ, евреите и тяхната новосъздадена държава Израел. В известен смисъл победител е и Великобритания, макар че скоро след това и се налага да се раздели с колониите си. Освен победители, от войната излизат и няколко оцелели държави (Испания, Португалия, Ирландия, Швейцария, Швеция). Техният неутралитет им позволява да съхранят достиженията си отпреди началото на войната. Подобно на тях оцелява и Турция, която се включва във войната едва накрая и то на страната на бъдещите победители. Но за всички останали Втората световна война е с лош край. И е проява на върховен цинизъм и гавра тази дата да ни се натрапва като Ден на Европа.

Заради милионите германски жени и момичета, изнасилени от червеноармейските скотове при настъплението на Съветската армия към Берлин.

Заради клането  при Блайберг на хърватски усташи, заедно с техните жени и деца,  от страна на Титовите главорези под безучастния поглед на британската армия.

Заради подигравката с цяла една нация - полската. От непризнаването на вината на НКВД за масовите убийства в Катин до предаването на цяла Полша в ръцете на Сталин.

Зарди милионите пленени войници и офицери от Руската Освободителна Армия, начело с ген. Власов, репатрирани в Съветския съюз, които впоследствие са разстреляни или изпратени в ГУЛАГ.

Заради заличаването на Хърватия, Словакия, Литва, Латвия и Естония от картата на Европа.

Заради неполучения статут на съвоюваща страна за България, въпреки активното участие на българската армия в заключителния етап на войната и дадените 32 хиляди жертви на бойното поле.

Заради чистките, които съветските варвари и техните местни лакеи извършиха във всяка една от страните, окупирани от СССР.

И накрая, още една малко позната подробност. В последните дни и часове преди примирието, Берлин е защитаван основно от чуждестранни военни формирования на доброволци. Тези бойци са воювали не заради нацистката идеология (доста елементарна, междувпрочем), а с ясното съзнание, че бранят Европа от комунизма. Мир на праха им!




Тагове:   война,   ден,   Европа,   световна,   9,   втора,


Гласувай:
16



1. kasnaprolet9999 - Не споделям изводите ти от твоето ...
09.05.2011 00:00
Не споделям изводите ти от твоето есе. Мисля, че много добре щеше да ти се отрази да живееш по това време някъде в бившия СССР, тогава друга песничка щеше да ни пееш.
цитирай
2. kableshkov - "Краят на Втората световна ...
09.05.2011 01:17
"Краят на Втората световна война не е щастлив за Европа, тъкмо обратното. На 8 срещу 9 май 1945 година Европа бе унищожена."
живи ли сме? живи сме. стига с тоя антисъветски популизъм. по-скоро анти семитизъм. кога за последно спечелихте някакви избори или свършихте нещо полезно като опозиция, че тръгна да се правиш на историк?
единственото, което трябва да те тревожи е дали нашите деца няма да видят следващата световна война...
хубаво разсъждаваш над въпроса как е свършила войната, но още по-хубаво трябва да се види как и защо започва (да да започва заради края на първата война). или напиши антисценарий на гадни копилета, където хитлер печели срещу СССР.
нямаш ли кандидат президентска кампания да подготвяш, че се занимаваш с глупости?
цитирай
3. germantiger - ...
09.05.2011 01:49
ПРЕВОДИ В БЛОГА МИ за съветските изнасилвачи:

http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/05/genocid-dyshterite-na-germaniia-1.723077

http://germantiger.blog.bg/history/2011/04/12/genocid-dyshterite-na-germaniia-2.727897

НЕ ЗА СЛАБИ НЕРВИ!

ЗА ТЕЗИ ЖЕРТВИ - ГЕРМАНСКИТЕ ПОЧИТ НЯМА!

За родината Пройссен на половината ми род извинение от руските и полски шлюхи няма! Днес германска Прусия е поделена между тях - победителите!

ГЕРМАНСКИ БЕБЕТА И ДЕЦА НА СМЪРТ

ИСТОРИЯТА НА АННА КЛАЙН - ГЕРМАНКАТА (не Анне Франк) – ОТНЕТА И РАЗДЕЛЕНА В ЮГОСЛАВИЯ от сърбите

„МАРШЪТ НА СМЪРТТА” на германските жени

А КАК германска МАЙКА РАЗКАЗВА СЪС СВЕТНАЛИ ОЧИ ЗА УБИЙСТВОТО НА СОБСТВЕНОТО СИ ЧЕДО…

... това в блога ми!
цитирай
4. germantiger - ...+
09.05.2011 01:51
КАКВО Е ГЕРМАНИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

-РУСКИЯ НИ ЦАР ОСВОБОДИТЕЛ АЛЕКСАНДЪР II ВСЪЩНОСТ Е ГЕРМАНЕЦ ПО МАЙКА
-ГЕРМАНЕЦ Е И ТОТЛЕБЕН-ПРЕВЗЕЛИЯ ПЛЕВЕН, ГЕРМАНЕЦ Е И ДИБИЧ-ЗАБАЛКАНСКИ
-ЕКАТЕРИНА ВЕЛИКА Е ГЕРМАНКА, ЕЛИЗАВЕТА СЪЩО И ОЩЕ НЯКОЛКО "РУСКИ" ИМПЕРАТРИЦИ
-ГЕРМАНИЯ Е ДАЛА НА БЪЛГАРИЯ В 1941Г. С ГЕРМАНСКА КРЪВ НА СВОИ ВОЙНИЦИ И БЕЗ КАПКА БЪЛГАРСКА КРЪВ ЗА АДМИНИСТРИРАНЕ МАКЕДОНИЯ, ЗАПАДНА-ЕГЕЙСКА ТРАКИЯ И ОСТРОВИ В ЕГЕЙСКО МОРЕ
-ВПРОЧЕМ САНКТ ПЕТЕРБУРГ И СТАРИНИТЕ В НЕГО СА СТРОЕНИ ОТ ГЕРМАНСКИ АРХИТЕКТИ

КАКВО Е РУСИЯ ЗА БЪЛГАРИЯ

-избиването на десетки хиляди волжки българи от войските на Иван Грозни и направата на пирамиди от черепите им
-потапянето и убиването на български кърмачета в ледовете с главите надолу в направените за целта дупки в леда
-изселването на волжки българи и наричането им татари, както и омесването им с такива
-Русия беше против акта на българското Съединение
-Русия подкрепи и подскокороса Сърбия да удари България в Сръбско-Българската война
-обстрела на Балчик и Варна през ПСВ от руския имперски флот и жертвите сред цивилно българско население
-на България е обявена война от СССР-Русия на 5 септември 1944г., Жуков в спомените си говори за победа над българите и дори това е отпразнувано със салют в Москва
-след ВСВ СССР гласува със съюзниците си от Запад България да е в лагера на победените
-с одобрението на Москва, сръбски и български комунисти беше създадена фалшивата македонска нация и беше откъсната от България тази наша земя и народ
-пак в Москва беше създадено ДПС с участие на български комунисти
цитирай
5. germantiger - Поздравления
09.05.2011 01:52
Поздравления за ясно изразеното от теб мнение, за точния изказ и дори за чувството което мисля че усетих на моменти в текста!
цитирай
6. thetrooper - Не споделям изводите ти от твоето ...
09.05.2011 11:41
kasnaprolet9999 написа:
Не споделям изводите ти от твоето есе. Мисля, че много добре щеше да ти се отрази да живееш по това време някъде в бившия СССР, тогава друга песничка щеше да ни пееш.


Да, но Бог ме пожали и не ми се е налагало да живея там. И както се казва - "няма друга страна в света, където да се живее тъй свободно, мирно и кръгом".
цитирай
7. thetrooper - @kableshkov
09.05.2011 11:45
"единственото, което трябва да те тревожи е дали нашите деца няма да видят следващата световна война..." - Изобщо не ме тревожи. Следващата световна война предстои и аз я чакам с нетърпение. Време е реки от ислямска кръв да залеят Близкия изток, да освободим Божи гроб и отново да поставим кръста над купола на "Света София" в Константинопол/Истанбул.
цитирай
8. thetrooper - @germantiger
09.05.2011 11:50
Поздравления и за теб!
цитирай
9. gothic - Митко, поздравления!!!
09.05.2011 14:16
Митко, поздравления!!!
цитирай
10. mamkamu - Не знам. . . Аз знам, кои по-големи ...
09.05.2011 21:40
Не знам... Аз знам, кои по-големи държави в навечерието на Втората световна НЕ СА БИЛИ империи на злото. Великобритания (с доминионите), Франция, САЩ...(с всичките им недостатъци, които обаче ако се сравнят с политическите системи на страните от Остта са си направо мечтано цвете).

В ненавистта си към комунизма (която и аз междувпрочем споделям) ти май си склонен да посипеш националсоциалистическа Германия с дъжд от рози :) Почти сигурен съм, че не би искал да живееш в такава държава. Или?
цитирай
11. nkf - Всичко е точно така, както си го н...
09.05.2011 22:16
Всичко е точно така,както си го написал.Абсолютно съм на същото разбиране.Бих добавил,че освен изчезването от картата на прибалтийските държави и Независимата Хърватска Държава,то България и Унгария бяха отново жестоко урязани териториално.Силите на антантата (Франция,Англия,САЩ,Русия),тардиционни антиевропейски сили,отново смазаха геополитическият гръбнак на Европа,по същия начин като след 1-вата световна война.България,Унгария и Германия бяха наистина жестоко разкъсани и поставени под брутален чужд контрол.А какво да с екаже за геноцида!?Наистина е цинизъм и мазохизъм да се чества този ден.
До лумпените писали първи :Вие сте изроди и мутанти,бе.Вие сте типични съветски полухора.
цитирай
12. thetrooper - @mamkamu
10.05.2011 18:01
Естествено, че не ми се живее в националСОЦИАЛИСТИЧЕСКА държава - просто ако сравняваме нацизма и комунизма, разликите са все в полза на първия. Или по-скоро нацизма е light форма на комунизъм.
Никъде в текста на възхвалявам нацисткия режим, тъкмо напротив. Акцентът в този текст е поведението на ДЪРЖАВИТЕ през ВСВ, а не спецификите на техните режими.
Политическите системи на страните от Оста са функция на моментното състояние на обществата. Същото важи и за запдните демокрации, между другото.
цитирай
13. wolfy - браво
21.08.2011 18:12
Страхотна информация!
цитирай
14. nbrakalova - Точна, сериозна, обоснована по...
01.10.2011 21:25
Точна, сериозна, обоснована позиция!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054718
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031