Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2011 23:17 - Моят кандидат на вътрешните избори в ДСБ за кмет на София е Прошко Прошков!
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 4199 Коментари: 2 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Нямах желание да го обявявам публично. По ред причини, но най-вече защото тези вътрешни избори в ДСБ са съревнование между двама наистина стойностни кандидати - Прошко Прошков и Петър Москов. И на членовете и регистрираните симпатизанти в софийската организация на ДСБ им предстои да направят своя осъзнат избор. За този от двамата кандидати, когото всеки един човек с право на глас смята,че е е по-подходящ. И не само това, ами всеки един отделен десебар вижда в единия или другия своя представител.

Аз моят избор съм го направил отдавна и не исках да го натрапвам на другите. Само че има неща, които ме смущават.

Първо, председателят на ДСБ-София ген. Атанас Атанасов открито застана на страната на Петър Москов, като по този начин наруши феърплея. Но това, което ме притеснява повече, е че самият Петър Москов (когото иначе изключително много уважавам) отправя нападки не само към своя конкурент в ДСБ, а и към кандидата на СДС Владимир Кисьов. И ако Москов се окаже общата кандидатура на Синята коалиция на същинските избори наесен, не е трудно да си представим как ще се държи по време на предизборните дебати.

Твърдо съм убеден, че основното послание на нашия кандидат за кмет на София трябва да бъде "Аз мога", а не "Другите са маскари". Изборите за кмет са нещо много по-различно от палраментарни, президентски или евроизбори. На местните избори софиянци очакват не стълкновения (личностни, идеологически или други), а конкурентна надпревара на идеи и визия за решаване на проблемите на столицата. И сред огромното мнозинство от жителите на София има консенсус по въпроса кои са належащите проблеми на София, независимо дали тези жители симпатизират на Синята коалиция, на ГЕРБ, на БСП или на някоя друга партия. За мен местните избори са в по-голяма степен конкурс за мениджърска позиция в голяма корпорация, и в по-малка степен идеологически или личностен сблъсък. Вярвам, че и немалко столичани (особено сред тези, които политичесите анализатори наричат "периферен електорат" и към чиито гласове синият кандидат неминуемо ще се стреми) мислят по този начин.

Когато вътрешните избори в ДСБ и предварителните в Синята коалиция отминат, аз ще подкрепям с всички сили нашия общ кандидат. Сега обаче съм за Прошко!

        image


Тагове:   избори,   ДСБ,   прошков,   вътрешни,   прошко,


Гласувай:
4



1. hoplit - подкрепям
11.05.2011 23:56
Абсолютно подкрепям, това което си написал. Наистина Прошко е човекът, който наистина заслужава да получи моя глас.
цитирай
2. andrei - Моят кандидат за Президент
12.05.2011 10:32
е Николай Михайлов!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054720
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031