Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.08.2011 22:56 - Империята отвръща на удара
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 5345 Коментари: 10 Гласове:
9

Последна промяна: 13.08.2011 17:25

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

"На малцинството, незачитащо закона, на престъпниците, които взеха каквото можаха, казвам следното: Ще ви проследим, ще ви намерим, ще ви обвиним, ще ви накажем. Ще платите за това, което направихте". (Дейвид Камерън)


Безредиците от последните дни във Великобритания доведоха то очаквано противодействие: хиляда и петстотин души са арестувани за грабежи и вандализъм, като на немалко от тях вече са повдигнати обвинения; над сто хиляди британци са подписали онлайн-петиция с искане държавата да спре социалните помощи на всеки, който бъде признат за виновен в нарушаване на обществения ред; правителството обмисля крути мерки за неутрализане на бъдещи бутнове (изключване на социалните мрежи, разпръскване с водни струи и т.н.); самият премиер Дейвид Камерън заяви, че ако се наложи, правителството ще мобилизира армията за потушаване на безредиците.


Размириците в стил «Anarchy in the UK” силно напомнят социалните вълнения в Брикстън и други предградия през 1981 година. И тогава, и сега, Великобритания е в дълбока икономическа и морална криза, а наскоро поело управлението консервативно правителство се опитва да вдигне държавата на крака чрез решителни и болезнени реформи, изразяващи се основно в орязване на публичните разходи и стремеж към увеличаване на икономическата ефективност. Също така днешният министър-председател Камерън изглежда готов да прояви безкомпромисната твърдост и решителността на лейди Маргарет Тачър при справяне с безчинстващите внадали и мародери три десетилетия по-рано.


През 1981 година лумпени, леви екстремисти, имигранти и криминални типове превръщат няколко бедняшки предградия в бойно поле. Сблъсъци с органите на реда, обърнати и запалени автомобили, изпочупени витрини — това се оказва примитивната реакция на тези отрепки срещу реформите на консервативното правителство. И все пак, хулиганите опаковат политически безчинствата си, заявявайки, че се бунтуват срещу политиката на Тачър.


Днес, 30 години по-късно, техните последователи дори не предявяват политически послания (може би защото не могат да ги формулират). При тях съмнението за неправомерна стрелба от страна на полицията по чернокож жител на Тотнъм се превърна просто в претекст за извършване на откровено криминални деяния. Вместо да изискват изясяване на случая около смъртта на Марк Дуган и евентуално наказание на виновниците, мародерите от гетата започнаха да вандалстват, да рушат и да плячкосват магазини. Онези, които досега живееха на социални помощи, започнаха да тероризират тези, с чиито данъци се изплащат същите помощи. Това не може да са нормални хора. Това са уроди. Защо обаче се стигна дотук?


Една част от вилнеещите в гетата са представители на коренното население на Острова — N-то поколение британци, изхранващи се от социални помощи и често разчитащи на «добавки» от извършване на разнообразни дейности, забранени от закона. Някои от тях са си наследствено деформирани (да не забравяме максимата «във всяко стадо има мърша»), но повечето са продукт на левичарската вакханалия, която е политически коректно да се нарича «социална политика». Три мандата подред лейбъристките правителства прахосваха колосални суми за социални помощи и детски надбавки. Отделно от това, либерализираха правораздавателната система и «клякаха» пред де що има «правозащитници» и «хуманисти». В резултат на тези малоумия «социалната държава» отгледа цяла прослойка слабообразовани и безхаберни мързеливци, паразитиращи върху обществото. Които в момента се опитват да си компенсират това, което новото управление смята да им ореже.


За «белите боклуци» - толкова. Сега нека да обърнем внимание на останалата мултиетническа сган, която в последните дни изправи Британия «на нокти». Повечето от тези отрепки произхождат от държави, в които за подобно поведение властта заповядва на силите за сигурност да стрелят «на месо». В цивилизована и европейска Великобритания обаче полицията прибягва само до арести и в краен случай до пускане на водни струи. А и «жертвите» (нерядко нелегално пребиваващи в страната) имат наглостта да обвиняват държавата, която ги е приютила, в дискриминация и нарушаване на човешки права. Въпреки че, от друга страна, съвсем не бързат да се върнат по родните места. Защо ли?


Левите анализатори вече започнаха да обясняват ексцесиите с нарастващата бедност, недостатъчната образованост и практическата липса на интеграция на «онеправданите» - социално слаби, имигранти, представители на етнически и религиозни малцинства... Никой обаче не казва, че образование и интеграция не се случват насила. Когато едни индивиди са си избрали да бъдат «втора ръка» хора, те ще бъдат такива. И трябва да си знаят мястото. Щом са решили да се изолират в гета (независимо дали по етнически, религиозен или социален признак) нека да си стоят в гетата. Само че дори и там нямат право да нарушават законите и обществените норми. Още повече, когато нямат никакъв исторически или обществени принос за формирането и утвърждаването на тези закони и норми, а просто се ползват от благата на «социалната и правова държава». Блага, за които в родните им страни още дълго време ще може само да се мечтае.


Твърдите мерки на властите естествено ще предизвикат обичайните активистки крясъци на ляволибералната паплач в Британия и по света (социалисти, либерали, «правозащитници», мултикултуралистки настроени интелектуалци, хелзинкски комитети и прочие). Отново ще завият познатите до втръсване рефрени за расизъм, дискриминация, полицейщина и нарушаване на човешки права, без изобщо да се притесняват, че флагманът на тяхното кресчендо се оказва... либийският сатрап Муамар Кадафи. Този път обаче номерът им трудно ще мине. И все по-трудно ще минава за в бъдеще. Просто все повече хора по света все по-ясно виждат тежкото сгромолясване на мултикултурализма. Казаха го и Меркел, и Саркози, и Камерън. А през последните дни отломките на мултикултурния модел опустошиха най-големите британски градове. Със сигурност обаче «добрата стара Англия» ще отвърне на удара в добре познатия стил на викторианското правосъдие — No mercy!*

 

*No mercy! (Никаква милост!) е надпис, който е стоял над вратата на всяка съдебна зала във Великобритания при управлението на кралица Виктория («златната епоха» на Британската империя). По това време обичайната присъда за кражба на стойност над 12 шилинга (1 лира=20 шилинга, 1 шилинг=12 пенса) е била смърт чрез обесване.



  




Гласувай:
9



1. raders - Браво! Наистина ми хареса начина ти ...
12.08.2011 23:54
Браво! Наистина ми хареса начина ти на разсъждение. Явно за подобна измет е нужна кюския...
цитирай
2. gothic - Eх.....
13.08.2011 08:45
А на някои им се привижда новата социалистическа революция. Не че старата беше по-различна, де....
цитирай
3. nkf - Според мен не е уместно да се срав...
13.08.2011 18:17
Според мен не е уместно да се сравнява Камерън С тачър,просто разликата е съществена.
Обаче не разбирам какъв е смисъла да се отнемат помощите САМО на участвалите в тези вандалщини?Това би било крайно неефективно.Всякакви видове помощи трябва да се премахнат.Абсолютно всякакви!Който не работи,не трябва да яде-
евангелски принцип!
Междувпрочем,крайно необходимо е и тук да бъде изцяло премахната системата на социално подпомагане.Социалните помощи са причина за щудовищна морална деградация.
цитирай
4. thetrooper - @nkf
13.08.2011 19:32
Искането да се отнемат помощите САМО на вандалите е от страна на подписалите петицията. Мисля, че достатъчно добре съм защитил моето мнение, че социалните помощи изобщо са вредни и трябва да се премахнат.
цитирай
5. raders - Искането да се отнемат помощите ...
15.08.2011 22:30
[quote=thetrooper]Искането да се отнемат помощите САМО на вандалите е от страна на подписалите петицията. Мисля, че достатъчно добре съм защитил моето мнение, че социалните помощи изобщо са вредни и трябва да се премахнат.[/quote

Това, ако стане в България, ще има цигански бунтове:) Тогава ще се наложи да се променят много дрруги закони и да се въведе закон за защита на държавата:) Само че никой няма да иска да я защитава:)
цитирай
6. monarchism - "В цивилизована и европейска ...
17.08.2011 04:56
"В цивилизована и европейска Великобритания обаче полицията прибягва само до арести и в краен случай до пускане на водни струи."
Не, просто полицията на Великобритания не става за нищо освен за шамаросване и публичен присмех. Такива карикатури на полицаи надали могат да се видят на друго място (не знам в Нидерландия как е) и те си го знаят.
цитирай
7. thetrooper - @monarchism
17.08.2011 20:09
Абе карикатури... Изобщо не си бяха карикатури при управлението на Тачър...
цитирай
8. monarchism - Може и да са били нещо повече от ге...
18.08.2011 01:47
Може и да са били нещо повече от гейове в униформа (законът, който дава право на бременни жени да се облекчават в полицейските шлемове мисля че е важал и по времето на Тачър :D), не съм се интересувал (че по нейно време да не би да са носили оръжие?), важното е какви са сега. А сега не е за приказка - уникални олигофрени. Мисля си обаче, че проблемът като цяло е в мъжествеността на тази нация - трудно се забелязва.
цитирай
9. thetrooper - @monarchism
18.08.2011 14:52
Британската нация може да е деградирала в сравнение с епохата на колониализма, но това всъщност важи за човечеството като цяло. Интересно ми е обаче коя полиция си склонен да дадеш за пример, след като се изказваш така за британската?
цитирай
10. monarchism - От британската полиция имам преки ...
18.08.2011 21:48
От британската полиция имам преки впечатления, защото може да се каже, че си сътруднича с тях. За останалите европейски полицаи мога да дам мнение само от нещо, което съм прочел или чул. Нямам обективни наблюдения.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054430
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031