Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.08.2009 08:05 - Детронирането на княз Александър Батенберг, русофилството и българските национални интереси
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 10958 Коментари: 29 Гласове:
3

Последна промяна: 10.08.2009 00:59


                         image
 

На днешния ден преди 123 години група русофилски настроени офицери извършват държавен преврат и детронират първия княз на новоосвободена България  - Негово Височество Александър Първи Батенберг.

За управлението на Батенберг, както и за действията му в периода между преврата и окончателното му абдикиране можете да прочетете тук www.point-of-view.org/ Аз няма да си позволя да критикувам нито едно негово действие или решение, спазвайки изрично записания в Търновската Конституция текст:

    "Особата на Княза е священа и неприкосновена."

Това, за което иде реч, е русофилството в българската политика, което много често се е превръщало в "пета колона" на руските/съветските интереси в България. Офицерите-заговорници са организирани от руския военен аташе Сахаров с цел да се отстрани неудобния за Русия и Александър Трети български княз. Част от превратаджиите са настроени лично против Александър Батенберг (считат, че военните им заслуги от Сръбско-Българската война са недооценени от княза), а други искрено вярват, че "България без Русия не може" и Батенберг е пречка за доброто политическо бъдеще на страната. И едните, и другите обаче са използвани от руската политическа върхушка за свой цели и срещу интересите на България. Абдикацията на Батенберг води до политическа криза, а правителството впоследствие се налага да прекъсне дипломатическите си отношения с Русия, за да и попречи да се намесва във вътршните работи на Княжеството. Много скоро избухват русофилските бунтове в Русе и Силистра, в които офицери-русофили се сражават срещу българската войска. Бунтовете са подклаждани от Русия с цел да се подкопае и събори правителството на Стефан Стамболов. Правителство, което защитава българските национални интереси и брани България от домогванията на руските имперски емисари.

В следващите близо 60 години Русия (впоследствие СССР) умело използва русофилските настроения на част от политиците и обществото, за да изгради  своя шпионска мрежа, работеща за превръщането на България в "Задунайска губернния". Най-накрая на 09.09.1944г. Съветския съюз успява да изпъни десетилетната си цел, като окупира страната ни и я превръща в свое послушно оръдие.

Днес България е свободна страна, отхвърлила комунистическата зависимост и членуваща в ЕС. Въпреки това, управляващите кръгове в Кремъл продължават да ни считат за свои васали, а неотдавна руския посланик в ЕС нарече България "троянския кон на Русия в Европа". Наистина, предишното правителство, а и президента-агент на ДС и подвластен на КГБ, дадоха достатъчно поводи за подобна самоувереност от страна на Путиновата администрация. Връх на тази сервилност беше угодническото поведение на Гоце и СерГЕЙ при визитата на Владимир Путин миналата година. Визита, увенчана с  подписването на изгодни за Руската федерация, но неизгодни за България двустранни споразумения в областта на енергетиката.

Днес България има ново, независещо от Москва правителство. И това ново правителство трябва да следва българофилска, а не русофилска политика. Конкретно за енергийните споразумения това означава:

Прекратяване на проекта за нефтопраовода Бургас-Алескандруполис - вземане под внимание референдума в Поморие и петицията срещу изграждането на нефтопровода
www.bgpetition.com/burgas-alexandrupolis/index.html).

Спиране на изграждането на АЕЦ "Белене" и приоритетно извършвае на други, неотложни дейности в енергетиката, описани в постинга 
Другари, заврете си АЕЦ "Белене" отзад!

Изграждане на "Южен поток" при съобразяване ПРЕДИ ВСИЧКО с българските интереси, а след това с тези на Европейския съюз и Русия.

А разните му там гоцета, сергейове, "100 интелектуалци" на хранилка при БСП и енергийната мафия и прочие "пета колона" на Русия - да вървят по дяволите!


 





 



Тагове:   зависимост,


Гласувай:
3



1. boristodorov56 - Прочетете Дневника на Стамболов - ...
09.08.2009 08:13
Прочетете Дневника на Стамболов - там от първа ръка се научава всичко в детайли
!
"А разните му там гоцета, сергейове, "100 интелектуалци" на хранилка при БСП и енергийната мафия и прочие "пета колона" на Русия - да вървят по дяволите!" - това е справедливо и вярно.
цитирай
2. thetrooper - При първа възможност ще го прочета -
09.08.2009 08:22
макар че би следвало да е използван като исторически извор. При писането на учебниците по история, или поне на тези от тях, които бяха издадени след 1989-а и не обслужваха руската доктрина.
цитирай
3. lambo - Най-фаталния резултат от свалянето на Батенберг,
09.08.2009 10:22
е идването на прокълнатата юдо-хазарска фамилия Кобург-Кохари. Донесла толкова национални катастрофи за страната ни.

Все си мисля, че ако бе останал Батенберг, нашата съдба щеше да е друга. Самия факт, че той е пожелал изрично да бъде погребан в България, говори много ...
цитирай
4. nkf - русия си отглежда потомствена а...
09.08.2009 10:37
русия си отглежда потомствена агентура по нашите земи още от времето на императрица екатерина, така че този аспект на руско вмешателство има по-голяма давност.
Убеден съм,а и винаги съм го твърдял,че русофилията и прикриващата я славянофилия са възможно най-опасните за България идеологии.
През 1944 г. русофилията по един естетвен начин се смеси с левичарството, тази отровна смес нанесе най-страшните поражения върху манталитета, съзнанието и духа български.Там са корените на причините да бъдем на дъното на Европа .
цитирай
5. nkf - е идването на прокълнатата юдо-...
09.08.2009 10:57
lambo написа:
е идването на прокълнатата юдо-хазарска фамилия Кобург-Кохари. Донесла толкова национални катастрофи за страната ни.

Все си мисля, че ако бе останал Батенберг, нашата съдба щеше да е друга. Самия факт, че той е пожелал изрично да бъде погребан в България, говори много ...

Не можах да се въздържа от дуплика на коментара ти,просто защото от него прелива кървавочервена просташка пропаганда..По всичко личи,че си се нагълтал здраво с булевардни , конспиративни пасквилчета, списвани от модерните антисемити(довчерашни ортодоксални комунисти ).
Обаче ти първо се научи на елементарното правило,че Батемберг е преди всичко КНЯЗ , той е титулована особа и му се дължи подобаващо отношение.Такива са и Царете Фердинанд български и Борис.Междувпрочем ,само поради това си личи каква ти е закваската.
Второ, причините за националните катастрофи са доста по-комплицирана и мащабни за да се свеждат така лаически само до фигурата на Царя.Но разбира се къде, къде по-лесно е да обвиниш и охулиш един бивш Цар ,като предател на славянството и унищожител на България.Разбира се не е трудно да намериш и цървули, които да блеят в същия тон.
Трето,Очевидно нямаш и елементарни познания по история и незнаеш ,че Сакс-Кобург-Гота са една доста стара европейска и католическа (имат и протестантски издънки) династия, която няма нищо общо нито с хазари, нито с юдей.
И как би могло да имат, след като еврейте нямат (особено в средновековна, католическа западна Европа) достъп извън вратите на гетото, камо ли до замъците на херцози,князе и императори.
Разбира се това са досадни факти и болшевишката пропаганда не ги отчита.За нея е важно да се громи идеологически Европа и САЩ и разбира се задейства невероятен каталог от лъжи и простотии.То не са еврей,масони,ционисти,извънземни, гущери ,католици, папи ,империалисти ,секретни планове...
Важното е докарания до скотско състояние Българин все към москва да гледа и така, без да се усеща, да му измъкват из под носа по 10-тина милиарда евро за славата на кремълския господар,че иначе еврейте идат.
цитирай
6. gantree - :)))
09.08.2009 12:16
Поздравления, nkf :)
цитирай
7. srefantafrov - Допълнение :)
09.08.2009 12:38
Още нещо по темата за превратът срещу Батенберг:

http://svejo.net/home/link_summary/352399-DeLaRea-net-–-Bulgarskata-kriza-1886-87-g-Bezknqjieto-ili-Vtorata-bulgarska-republika
цитирай
8. thetrooper - @lambo
10.08.2009 01:26
Кобургската фамилия има разклонения в цяла Европа. Включително британската кралица Виктория е част от тази фамилия.
цитирай
9. thetrooper - @nkf
10.08.2009 01:28
Винаги ми е било интересно защо славянофилията се ограничава основно до величаене на Русия и Сърбия, а не се казва нищо за държави като Полша и Чехия например, които са традиционно анти-руски настроени...
цитирай
10. thetrooper - @gantree
10.08.2009 01:29
Здравей, благодаря, че намина:)
цитирай
11. thetrooper - @stefantafrov
10.08.2009 01:29
Благодаря, изключително интересно четиво:)
цитирай
12. nkf - Винаги ми е било интересно защо с...
10.08.2009 10:28
thetrooper написа:
Винаги ми е било интересно защо славянофилията се ограничава основно до величаене на Русия и Сърбия, а не се казва нищо за държави като Полша и Чехия например, които са традиционно анти-руски настроени...

Е, как защо!?Защото русия е "прамайка" на всички "славянски" държави , то това даже и "светицата" на "Б"КП -Ванга го казва .Освен това, русия е стожер на православието (гръкоманското)и ще спаси света от "покварата" на Европа.А поляците са предатели, при това най-зли предатели на славянството. Ето, да вземем само факта,че са католици, плетат пан-овете неспирни козни срещу святата рус,я с папата, я с американците , пък и националисти големи, и не ги е еня за никаква славянска солидарност.А чехите! какво да говорим за тях? по-добре им е сред "алчните" и "студени " германци и нещат и да чуят за широката славянска душа, волно ширеща се из просторите на Сибир.Абе чехите са еврейте на славянството ,а както знаем еврейна е най-зъл враг .Хърватите и те се оказаха предатели, не го искат югославското братство и това е-фашисти!Ама ти да не мислиш,че ние сме извън съмнение ,а?че тука малко ли предатели на славянството има?Казват си "братушките" "абе уж ни обичат балхарите,ама ей ги немски владетели си докараха,че и в две войни срещу нас бяха,ами и на всичкото отгоре биха и славянска сърбия,а и от Македония не с еотказват -българска била, никакво чувство за славянска солидарност"А сега са и в НАТО и в ЕС... на Грузия и американският фашист Саакашвили оръжие дават, и само това ли е....Ах, какви неблагодарни и лоши Българи!Че даже и тоз Стефан Стамболов обявили за най-голям държавник!А той... русофоб , та се не трае.Е, де е тука славянската солидарност?
Ти за чехи и поляци питаш.Ти виж себе си какъв "предател" си :) .
цитирай
13. gantree - @ thetrooper
10.08.2009 11:55
thetrooper написа:
Здравей, благодаря, че намина:)

Здрасти, няма защо :)

thetrooper написа:
Винаги ми е било интересно защо славянофилията се ограничава основно до величаене на Русия и Сърбия, а не се казва нищо за държави като Полша и Чехия например, които са традиционно анти-руски настроени...

Не, не се ограничава до величаене на Русия и Сърбия. Ограничава се още повече - само до величаене на Русия. :)))

Колкото до самата славянофилия - не съм чувал за нечие чуждо свързване на славянството със собствената идентичност, освен както е при нас, например, "История славянобългарска". Не съм чувал да има "История славяносръбска", или дори "славяноруска", "славянополска", "славянохърватска" или "славяночешка". На света има само една-единствена "славяно-"намсикаква история - нашата собствена такава, и то при положение, че сме тюркски, а не славянски народ.


nkf написа:
Освен това, русия е стожер на православието (гръкоманското)и ще спаси света от "покварата" на Европа.

Не си прав, това не е вярно.
цитирай
14. thetrooper - @nkf
10.08.2009 16:14
Този въпрос беше зададен по-скоро към русофилите, такива като теб, мен и gantree знаем за какво става дума:))
цитирай
15. thetrooper - @gantree
10.08.2009 16:17
Паисий е написал "История Славянобългарска", най-вероятно заради внушителния брой на славяните при формирането на българската народност. А това какъв народ сме, е доста интересен въпрос - със сигурност обаче сме доста по-различни от българската народност 9. век, най-малкото защото много други етноси са се влели в нашата народност.
цитирай
16. gantree - @ thetrooper
10.08.2009 20:32
thetrooper написа:
Паисий е написал "История Славянобългарска", най-вероятно заради внушителния брой на славяните при формирането на българската народност. А това какъв народ сме, е доста интересен въпрос - със сигурност обаче сме доста по-различни от българската народност 9. век, най-малкото защото много други етноси са се влели в нашата народност.

Да, заради това е "славянобългарска", но това не е никакъв аргумент в подкрепа на приказките за славянството. Ако ще трябва да се издребнява, ще кажа, че никаква почит и уважение не са отдадени на каракачаните като потомци на траките, или пък на власите и албанците, като потомци на илирите. Славяните съвсем не са били толкова внушителни като брой, колкото се внушава и до днес. Мутафчиев е писал доста за това, в лекциите си по история на Византия. Печенегите в днешния шоплук също са незачетени както подобава, нито пък куманите от северна и източна Македония :)))
цитирай
17. lambo - За дупликата и репликата ...
10.08.2009 23:00
nkf написа:
[quote=lambo]е идването на прокълнатата юдо-хазарска фамилия Кобург-Кохари. Донесла толкова национални катастрофи за страната ни.

Все си мисля, че ако бе останал Батенберг, нашата съдба щеше да е друга. Самия факт, че той е пожелал изрично да бъде погребан в България, говори много ...

Не можах да се въздържа от дуплика на коментара ти,просто защото от него прелива кървавочервена просташка пропаганда..По всичко личи,че си се нагълтал здраво с булевардни , конспиративни пасквилчета, списвани от модерните антисемити(довчерашни ортодоксални комунисти ).


NKF ,,, Твоето писание не е дуплика, а реплика. Моето сега ще бъде дуплика ...

Винаги ме е било страх не от враговете ни, а от идеологически фанатизирани българи. Които така сляпо следват, някаква чужда идеология, хитро обслужваща чужди имперски мераци, че в края на краищата стават врагове, не само на другите българи, но и на себе си.

Разни фашисти, разни комунисти, разни антикомунисти, разни глобалисти и т.н. мърши. Ние трябва да бъдем само и единствено българи, които винаги да се борим в тази джунгла за оцеляването си. Обединението е само върху националната идея - няма друга. Разбира се нямам предвид онова Ямболско мангалче, което само ни вреди.

И тогава размисляйки спокойно, ще прозрем една проста истина. Че най-страшните врагове и унищожители на православните народи са били винаги юдо-хазарите. И най-големия некадърник не би могъл да изправи България във Втората Балканска Война срещу 6 държави, както направи юдо-хазаря Фердинанд. Какво ще ми го хвалите ! Нарочно, по заповед на Синедриона ни е докарал 2 пъти до катастрофа.

Сина му 3-ти път. А внука му като се върна даде власта на турчолята и спря детските на 700 000 български деца. Става въпрос за т.н. "подоходен праг" срещу получаването на детски. А на т.н. "крайно-бедни" удвои детските. Резултата - сега от всеки 4 родени деца - 3 са циганчета. Те това е и 4-та национална катастрофа, която ни докара Шимон Кобург-Кохари.

Проклето да е хазарското племе и тези, които го защитават ...

А ... между другото NKF ... довчерашните ортодоксални комуняги, сега всичките са в разни масонски ложи, но най-много в "Rotary Club". Сигурен съм, че и ти си масон ...
цитирай
18. thetrooper - @lambo
11.08.2009 00:41
Няма да позволя в моя блог да се говори (т.е. пише) обидно и непочтително спрямо никой Български Цар - нито Н.В. Фердинанд Първи, нито Н.В. Борис Трети! Поругаването на паметта на който и да било монарх е обида, която се заплаща с кръв - вярвам, такова е разбирането на всеки заклет роялист като мен. (Единственият, който може да бъде обсъждан, респективно критикуван, е Симеон Сакскобургготски, тъй като той се отказа от Българската Корона, създавайки политическата партия НДСВ.) Не съм изтрил поста ти единствено за да не отнемам възможността на nkf за отговор.

Между другото, "Rotary Club" е благотворителна организация, а не масонска ложа...
цитирай
19. nkf - NKF, , , Твоето писание ...
12.08.2009 11:30
lambo написа:


NKF ,,, Твоето писание не е дуплика, а реплика. Моето сега ще бъде дуплика ...
[quote]
Точно дуплика е,защото репликата си я направил ти по отношение на поставената от thetrooper тема.

[quote=lambo]

Винаги ме е било страх не от враговете ни, а от идеологически фанатизирани българи. Които така сляпо следват, някаква чужда идеология, хитро обслужваща чужди имперски мераци, че в края на краищата стават врагове, не само на другите българи, но и на себе си.
[quote]
Така ли?И коя чужда идеология следвам...фанатично?Ще ми е интересно да посочиш.В тази връзка аз мога да ти кажа ти коя чужда идеология и геополитическа линия следваш, и изповядваш .
Писанията ти са точно по шаблоните й,ама много точно.И трябва да ти кажа ,че те тия шаблони никак не са се изменили от поне 120 години насам .

[quote=lambo]
Разни фашисти, разни комунисти, разни антикомунисти, разни глобалисти и т.н. мърши.
[quote]
Самият факт,че приравняваш в едно, неща, които са толкова различни и стоят на противоположни позиции, до толкова противоположни,че те са разделени по "оста" Добро-зло ,показва липса на всякакъв морал в разсъжденията и думите ти.Подобна форма на релативизъм е характерна за...марксистите.А както знаем маркс е хазарин и юдейн (поне от такова семейство произлиза).Интересен подход към историята и политиката имаш.Най-малкото е объркан.

[quote=lambo]

Ние трябва да бъдем само и единствено българи, които винаги да се борим в тази джунгла за оцеляването си.
[quote]
Съгласен съм, но как да стане ,като твоите думи не предпоставят никаква българска идея ,а леко пребоядисаните руско-сръбско-славянофилски нападки и абсурдността на модерния, необолшевишки "антисемитизъм", чийто цели имат съвсем очевадни геополитически измерения.Пробутваш пошлите вариации на стария пан-славизъм и нищо повече.На тази твоя руско-съветска основа ли предлагаш да бъдем "само Българи",че то ако стъпим здраво на тез лъжи веднага ще станем нещо друго, по руски калъп,ама не и Българи.

[quote=lambo]
Обединението е само върху националната идея - няма друга. Разбира се нямам предвид онова Ямболско мангалче, което само ни вреди.
[quote]
И коя е националната идея?Ама българската национална идея, а не до тук прокламираното руско евразийство и приказките за борба с масоните, еврейте, американците, Израел ,Европа , солидарност с Иран и т.н.

[quote=lambo]
И тогава размисляйки спокойно, ще прозрем една проста истина. Че най-страшните врагове и унищожители на православните народи са били винаги юдо-хазарите.
[quote]
Ами тогава как ще обясниш факта,че "православните" сърби затриха стотици хиляди ПРАВОСЛАВНИ Българи в Поморавието,Македония.Като казвам затриха нямам предвид само физическите убийства, но и асимилация, денационализация и т.н., всъщност сметката е още по-голяма , като вземем съвкупно пораженията.Ами терора осъществен от "православните" гърци над ПРАВОСЛАВНИТЕ Българите в Беломорието,егейска Македония,Епир и Тесалия?Ами сатанинската ( но идеща от православни умове) идея,че населението на Македония не е българско ами друго?Резултата-насъскване брат срещу брата. Буквално.То таз идея иде директно от москва, и не болшевишка москва,ами царска и православна.Щото македонизма се прокарваше още от императорските, руски консули в Мкаедония.Ами идеята,че няма въобще Българи по Балкана? И тя се корени в руския царски двор-православен и неюдейски, и нехазарски,ами Романов.Как я мислиш ти тая работа ?Знаеш ли,че от толкова много гръко-руско-сръбско "православие" на много Българи и от Македония, и от Одринско им дотегна,че маса от тях станаха католици или евангелисти?Но понеже ти се осведомяваш от булевардната, неосталинистка и евразийска пасквилна "литература", не си наясно с тези неща.

[quote=lambo]
И най-големия некадърник не би могъл да изправи България във Втората Балканска Война срещу 6 държави, както направи юдо-хазаря Фердинанд.
[quote]
Един съвет.Първо, спираш да четеш учебниците за 10-11 клас и минаваш на по-сериозните, и в крайна сметка истински анализи на тогавашните исторически събития.С учудване ще разбереш,кой точно вкрава в схемата с неизбежната война балканските съюзници, но за твоя жалост това не е Цар Фердинанд (Бог да го прости и светла Му памет) ,ами един друг "православен" цар, дето се съветва с дяволите в спаската кула.
Налага се да се повторя, но и трябва да допълня нещо, във връзка с един от рефрените ти.Самият факт на постоянното повтаряне, от твоя страна, на словосъчетанието "юдо-хазаря Фердинанд" изисква поне да дадеш обосновка на това ...твърдение(абсолютно нелепо).Ако не можеш да го направиш , то ще трябва да констатирам,че всъщност ти си "фанатика" ,отстояващ чужди каузи, без капка разум и национално чувство.Защото казвайки една лъжа и ти ставаш лъжец,а това поставя под много сериозно съмнение "православието" ти , с което така се биеш в гърдите.

[quote=lambo]
Какво ще ми го хвалите ! Нарочно, по заповед на Синедриона ни е докарал 2 пъти до катастрофа.
[quote]
Да бе, те така стават световните събития, все по заповедите на синедриона.Я му дай адреса на тоя синедрион, да му напишем поне едно гневно -порицателно писмо:)))))

[quote=lambo]
Сина му 3-ти път.
[quote]
Уха, къде ги тия 3 катастрофи при Цар Борис 3-ти:) Ти май съвесем загуби кондиция.
Истината е ,че Цар Борис преведе България (разбира се принос имат и много други личности) през трудните, бурни и опасни години след първата световна война.Той я ОБЕДИНИ и я предпази от много опасности и ако беше останал жив със сигурност комунизма и пияния руски боклук никога нямаше да стъпят на свещената българска земя.Но понеже за всичко това в Кремъл са си давали сметка , то и затова "великия" борец срещу еврейте-сталин, отрови Царя Ни.

[quote=lambo]
А внука му като се върна даде власта на турчолята и спря детските на 700 000 български деца.
[quote]
Внука му се върна в България с помощта на комунистическите ченгета от държавна сигурност(а това значи и с помощта на КГБ).И така наречените от теб "турчоля" са същите червени боклуци и агенти, креатури на съветските служби за масов терор , разрушение и дезинтеграция.Симо мадридски е марионетка на същите тези, дето ти списват модерния панславизъм (евразийството) и смехотворните "антисемитски" книжлета, и същите тия по най-лукав начин говорят и за "православие".Тоест те са защитниците му ,а ние само трябва да им се доверим.
А какво ще кажеш за болшевишкия режим на другаря-мангал тодор живков, дето си внасяше цигани?дето избиваше и прогонваше Българи ,м?Май не си способен да вържеш причинно-следствените връзки и да съединиш пъзела, и правилно да си отговориш на проблемните въпроси.

[quote=lambo]

А ... между другото NKF ... довчерашните ортодоксални комуняги, сега всичките са в разни масонски ложи, но най-много в "Rotary Club".
[quote]
Мда, много комунисти са и масони, но повечето го правят поради комплексарщината си .Бързат да се декорират с гербове и плащове, ще им са да са "нова раистокрация",титулувана по рицарски.Ама не стават , щото прадеддите ми не са вземали техните прадеди дори за ратай.Кактос е казва"калпав материал", толкова ще им е и масонството.Апропо, масонските ложи са едно от разклоненията на британските разузнавателни централи, така,че другарите, които са влезли в тези "елитни" общества са всъщност под многос трог контрол.Но така или иначе те са си свикнали .

[quote=lambo]
Сигурен съм, че и ти си масон ...

хахахахах :) сериозно ли?Ами на, не съм и нямам желание да ставам.Освен това съм Християнин и завета на Исус ми е достатъчен.Ложите не са ми нужни.
А аз съм сигурен,че ти си единнай-обикновен комунист -русофил , който се опитва да се представи за нещо друго,пробутвайки разни лъжи.Ти си толкова "православен", колкото и Ралчев е истински рицар.
С това приключвам комуникацията си с теб.

П.С. Благодаря на thetrooper, че ми даде възможност да отговоря.
цитирай
20. анонимен - Един Майна
12.08.2009 15:51
Заради светата истина трябва известни корекции да се направят относно Полша и Чехия. Полша е закърмена с русофобство исторически. От векове е била рзделяна периодически м/у Германия, Русия и/или Австроунгария. Но най-много е патиля от Русия. Ген. Гурко, който за нас е едва ли не светец, за тях е нещо като Тъмрашлията за Батак - клал ги е ЖЕСТОКО! Католизицмът е възприет в Полша като противопоставяне на православието, което е било,ползвано като всяка религия от държавата-агресор.
При Чехия русофобството се развива значително по-късно, основно след II-та Световна, и най-вече разбира се след Пражката пролет. Разбира се, че и когато са имали русофилство, то не е било нашето българско, вулвенско, задникоближещо русофилство...
цитирай
21. nkf - Здравей, благодаря, че намина:...
12.08.2009 20:20
gantree написа:
thetrooper написа:
Здравей, благодаря, че намина:)

Здрасти, няма защо :)

thetrooper написа:
Винаги ми е било интересно защо славянофилията се ограничава основно до величаене на Русия и Сърбия, а не се казва нищо за държави като Полша и Чехия например, които са традиционно анти-руски настроени...

Не, не се ограничава до величаене на Русия и Сърбия. Ограничава се още повече - само до величаене на Русия. :)))

Колкото до самата славянофилия - не съм чувал за нечие чуждо свързване на славянството със собствената идентичност, освен както е при нас, например, "История славянобългарска". Не съм чувал да има "История славяносръбска", или дори "славяноруска", "славянополска", "славянохърватска" или "славяночешка". На света има само една-единствена "славяно-"намсикаква история - нашата собствена такава, и то при положение, че сме тюркски, а не славянски народ.


nkf написа:
Освен това, русия е стожер на православието (гръкоманското)и ще спаси света от "покварата" на Европа.

Не си прав, това не е вярно.


Това е ирония.Но в общи линии това е идеята и за "третия Рим".
От друга страна аз не мога да разбера как културни и умни хора , особено обявяващи се за "десни" и до голяма степен вникнали в козните на руските каналии срещу България, да преповтарят неистините на Иречек и откровените лъжи и фалшификации на ОТЯВЛЕНИЯТ ПРЕДАТЕЛ ,РУСОФИЛЪТ Златарски.
Гантри,Българите не сме тюркски народ,това не може да се докаже по никакъв начин и не издържа на елементарни критика,ама на много елементарна.Логиката на тази "теория" е в пълно противоречие със сведенията и фактите.Тъй като това е голяма тема ,аз тука няма да се простирам на широко.
После, такова нещо , като славянски народ/и НЯМА.Моля, задълбочи се етимологично в думата НАРОД и без съмнение ще си в състояние да стигнеш до същината на тоя абсурд.
цитирай
22. nkf - Паисий е написал "История ...
12.08.2009 20:26
thetrooper написа:
Паисий е написал "История Славянобългарска", най-вероятно заради внушителния брой на славяните при формирането на българската народност. А това какъв народ сме, е доста интересен въпрос - със сигурност обаче сме доста по-различни от българската народност 9. век, най-малкото защото много други етноси са се влели в нашата народност.

Ето, ти също си се хванал на златаристките измишльотини -зародили се из виенската школа- и ги преповтаряш.А ,че сме почти същите хора в не малка степен, като тия не само от 9 век,ами и от античността го установяват дори ДНК-изследванията.И още нещо.Как ги мислите вие тия вливания, разливания и изливания на народи и племена?Сигурно мислите ,че тука има някакви жени дето чакат с широко отворени крака случайните пришълци да ги онождат?Да,ама не.То буквално до 50-те и 60-те години беше трудно някой да се ожени или омъжи извън селото си .ВИе ми говоритеза сливания и вливания.Не разсъждавайте за миналите векове с представите от 21-ви век.Да проумяваш историята, означава до голяма степен да имаш способността да влизаш в начина на мислене на онези хора, от миналото.
цитирай
23. thetrooper - @20 - относно поляци и чехи:
12.08.2009 21:36
Един виц: попитали един поляк:" Ако трябва да застреляш един руснак и един германец, кого ще застреляш първо?" Той отговорил: "Първо германеца." Попитали го "Защо?" "Как защо - първо работата, после удоволствието."

А сега една истинска история, която ми се случи в Прага през 2003-а. Влязох в пощеннска станция да закупя телефонна карта. Заговорих жената зад гишето на английски. Тя не ме разбра (беше около 50-55 годишна). Тогава я запитах: "Говоритье по руски?", макар да предполагах какво ще последва. Жената ме изгледа супер злобно и изръмжа като булгод. Тогава попитах: "Sprechen Sie Deutsch?" въпреки слабите ми познания по немски. Тя веднага грейна в усмивка и така, полу- на немски, полу- на английски, се разбрахме.

Та така за поляците и чехите.
цитирай
24. thetrooper - @nkf
12.08.2009 21:39
Има логика в твоите съждения. Но все пак става дума за хора, които не само са минавали оттук, а и са се установявали. Даже техните аристоикратически родове (на куманите например) са станали част от българския политически елит.
цитирай
25. lambo - до NKF
12.08.2009 23:11
1) Ти питаш коя чужда идеология следваш ...
Ам'чи ще ти кажа - на национал-нихилизма
Той има различни имена - червен интернационализъм, син космополитизъм, безцветен глобализъм. Но и зад трите му версии, наднича юдо-хазарската морда

Затова по времето на силата на СДС (1989 -1993 г.) циганинът Яшар (Т. Живков) бе плют за всичко, но не и за това че тайно преселваше румънски и сръбски цигани в БГ. Ти откъде знаеш за последното ?
И затова циганинът Живков, бе заменен с циганина Костов ...

2) Не само Маркс е юдо-хазар. Такива са и Ротшилд, Ленин, Троцки, Сталин, Хитлер, Гьобелс, Рибентроп, Чърчил, Рузвелт и т.н.

3) Каква да бъде българската идея. Ами виж сега Турската идея. С помощта на американците прецакаха Русия и наложиха "Набуко" да минава през тях. Веднага след подписа за "Набуко" с помощта на Русия пък прецакаха американците, и сега и "Южен поток" ще минава през Турция
Евалллла ...

4) Сърбите измениха съзнанието на населението в Поморавието, защото Западните сили им го дадоха на Берлинския конгрес

5) Фердинанд безброй пъти е предупреждаван от Николай Втори, да не посяга към Цариград. И ... заповяда атаката на Чаталджа и тя бе организирана така, че да е неуспешна. От този момент Руския Император става върл враг на България

6) В открито писмо до Балканския съюз Николай Втори предупреждава, че този който първи вдигне оръжие срещу съюзниците си, да не чака милост от Русия ...
Знаеш кой заповяда на българските войски да атакуват, без знанието на Правителството

Фердо е един юдо-хазарски провокатор, дошъл да вбие клин между православните народи. И успя
цитирай
26. thetrooper - Фердо е един юдо-хазарски прово...
14.08.2009 01:59
Фердо е един юдо-хазарски провокатор, дошъл да вбие клин между православните народи. И успя[/quote]
Предупредих те, че няма да толерирам непочтителен език спрямо Н.В. Цар Фердинанд Първи. Този диалог с nkf можеш да го прехвърлиш в неговия блог, защото следващата обида към Български Цар ще бъде изтрита от мен. Друг е въпроса дали и nkf ще толерира подобни изказвания.

Специално руския император става враг на България много преди атаката на Чаталджа (още преди Съединението), но това е отделна тема.
цитирай
27. nkf - lambo, не мисля, че изобщо има какво ...
16.08.2009 10:46
lambo, не мисля,че изобщо има какво повече да си кажа с теб.Някои представители на фауната са с повече разум.
цитирай
28. thetrooper - @lambo
16.08.2009 19:31
nkf отговори: Акъли от празни фатмашки канчета със руско-съветска, болшевишка закваска не искам.
и спри да ме занимаваш с глупостите си.

Изтрих коментара ти, защото продължаваш да използваш непочтителен език спрямо Н.В. Цар Фердинанд Първи. (Затова и трябваше да изтрия коментара и на nkf, който е цитат на твоя.) Разкарай се от блога ми!
цитирай
29. thetrooper - @lambo
16.08.2009 19:49
"Особата на Княза е священа и неприкосновена." (респективно и на Царя)

ОК, може и да не си бил фатмак, както те нарича nkf, но няма нужда да си правиш труда да пишеш тук каквото и да било, защото ще бъде изтрито.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054538
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031