Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.01.2010 12:41 - Дамски гамбит за премиера Борисов
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 2931 Коментари: 4 Гласове:
11

Последна промяна: 21.01.2010 13:18

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Още не заглъхнал скандала около номинацията на Румяна Желева за ЕК, и нашият премиер взе, че сътвори нов чутовен гаф - подкрепи Меглена Плугчиева за вицепрезидент на Европейската банка за възстановяване и развитие!

Вчера, по повод на казуса "Желева" написах, че
доверието на Европа към г-н Борисов може да се срине само след още един-два подобни гафа, но не съм си и помислял, че това би могло да се случи толкова бързо. Явно талантът на нашия премиер да предлага неуместни и неадекватни назначения се развива с шеметна скорост.

Това, че не е известно г-жа Плугчиева да има
какъвто и да е опит в областта на финансите и банковото дело, всъщност е по-малката беля. Европа вече е на път да свикне с нашите неудачни кандидатури и това едва ли ще направи толкова неприятно впечатление. Страшното е друго.

На 5 юли миналата година повече от един милион и шестстотин хиляди български граждани дадоха двоето доверие на ПП ГЕРБ и лично на Бойко Борисов с едно основно искане: да се разкрият престъпленията на дотогава управляващата тройна коалиция и да възтържествува справедливостта. А вместо това какво се случва - г-н Борисов подкрепя за вицепрезидент на ЕБВР не кого да е, а вицепремиер в правителството на същата тройна коалиция! Напомням, че г-жа Плугчиева бе назначена да отговаря за усвояването на европейските фондове. Част от които бяха спрени заради доказани злоупотреби и корупция. Същите еврофондове към днешна дата все още не са разблокирани, въпреки прословутите мерки, екшън планове и други подобни алабализми, чрез които Плугчиева и нейният екип се опитваха да възвърнат доверието на Брюксел.

 Че екипът на ГЕРБ не разполага с достатъчен управленски потенциал, отдавна не е изненада за никого. Но защо тогава за поста не бе предложен кандидат от Синята коалиция, или пък някой безпартиен експерт-финансист? На прима виста може да се посочи името на
Левон Хампарцумян, който със сигурност притежава нужните качества и професионален опит за този висок и престижен пост. Вместо това премиерът Борисов се спира на човек от БСП. И то веднага след като от тази партия го хлъзнаха на шейната чрез кандидатурата на Румяна Желева за български еврокомисар.

Какво означава всичко това? Че г-н Борисов дава кредит на доверие на представител на тези, чиято дейност би трябвало да разследва. При това на вече провалил се техен представител. Това, най-меко казано, се нарича подмяна на електоралния вот. И ще бъде много интересно да проследим реакцията на тези повече от един милион и шестстотин хиляди българи, чиито надежди г-н Борисов предава.

Предишното правителство на тройната коалиция БСП-НДСВ-ДПС се превърна в рекордьор по гафове за единица време. Сегашният министър председател Бойко Борисов обаче е на път да ги задмине по този показател.

А иначе зевзеците започнаха да разправят, че е спорно дали премиера разбира от управление, но е безспорно, че не разбира от жени...


Тагове:   дамски,


Гласувай:
11



1. haralanov - Абсурдно е наистина...
21.01.2010 14:08
Хем да твърдиш,че предишното правителство ,,опоскало,, и ,,докарало до просешка тояга страната,,хем да подкрепяш вицепремиер от същата крадлива тройна коалиция!Сега по новините...някакви евтини обяснения,че всъщност кандидатурата на Плугчиева си била лично нейна!Сиреч,ББ няма нищо общо с това...
цитирай
2. panazea - Хе хе ,
21.01.2010 14:49
те са от един дол дренки ! Що си мислиш , че са различни?
цитирай
3. thetrooper - @haralanov
21.01.2010 18:34
Абсурдите сякаш нямат край...
цитирай
4. thetrooper - @panazea
21.01.2010 18:35
Дано да не си права...
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2054502
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031