Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.02.2010 18:18 - 4.2.97г. - Гоце, можем пак...
Автор: thetrooper Категория: Политика   
Прочетен: 8679 Коментари: 29 Гласове:
15

Последна промяна: 04.02.2010 20:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


image
 

Гоце, можем пак... Отново със свещи, този път пред Президентството. Там, където преди 13 години покойният Николай Добрев и същият "Гоце", който днес продължава да омърсява с присъствието си президентската институция, подписаха пълната и безусловна капитулация на БСП, връщайки дадения им мандат за съставяне на правителство. Направиха го не от добра воля, а защото ние, повече от един милион протестиращи ги принудихме.  Сега, 13 години по-късно, Първанов и неговите другари от БСП имат наглостта да изопачават събитията от началото на 1997-а, разчитайки на късата памет на част от населението, както и на липсата на ясни спомени у младото поколение, чиито представители тогава бяха невръстни деца. Ние обаче сме тук, за да им напомним, че не сме забравили. И техните номера с разните им "кръгли маси" няма да минат.

Днес червените боклуци начело с техния карикатурен президент (нарочно пиша "техния", защото Гоце не е и не може да бъде президент на никой уважаващ себе си българин) бълват врели-некипели за това как на 4 февруари 1997-а били спасили гражданския мир  и положили основите на националния консенсус. Как на 10 януари "лошите" опозиционни екстремисти надъхали лумпенизираните тълпи да рушат сградата на Парламента, а на 4 февруари "добрите" социалисти предотвратили кръвопролития, отказвайки се доброволно от властта. Дрън-дрън! Единственото, което комунистите спасиха, бяха собствените им кожи. На 4 февруари 1997-а цяла България (с изключение на няколкостотин хиляди  бетоноглави комунисти) се беше обединила срещу БСП. Обявена бе национална безсрочна ефективна стачка. КПП-тата бяха блокирани от живи вериги. Транспортните артерии бяха парализирани. От Ръководство въздушно движение бяха обявили готовност да затворят българското въздушно пространство. Барикадата край Дупница се бе превърнала в автономен център на съпротива - самият кмет д-р Панчо Панайотов бе изнесъл бюрото си на барикадата, а дупничани се готвеха да щурмуват Парламента, ако комунистите предложат правителство за гласуване. Миньорският синдикат към КТ "Подкрепа" мобилизираше членовете си за участие в евентуални улични стълкновения, ако БСП принуди полицията със сила да разтури барикадите (самият д-р Тренчев бе заявил, че едвам са успели да разубедят миньорите да не тръгнат с автобуси към София). От цялата страна към столицата се очакваха автоколони с подкрепления протестиращи. Подозренията, че ако армията се намеси, тя ще премине на страната на протестиращите (по подобие на Букурещ през 1989-а) бяха напълно основателни. Като за капак на всичко комунистите загубиха и мнозинството си в парламента, тъй като част от техните депутати преминаха към Евролевицата.

В такава ситуация червените имаха само два изхода - или да се предадат без бой, или да се самоубият политически, ако се опитат да удържат властта си с въоръжена сила. И те избраха първото. Не бяха за подценяване и заканите на политици от десницата, че ако БСП отново окървави протеста, те ще стартират процедура пред Конституционния съд за забраната на тази партия.

Така, след 26-дневни протести, ние, свободните български граждани смазахме червената сган. Принудихме БСП да се откаже от властта и я пратихме там, където и е мястото - в глуха опозиция, практически отстранена от политическия живот и поставена в карантинна изолация от обществото. Тогава за огромното мнозинство социалист се превърна в мръсна дума, а БСП - в извънсистемна партия.

Ние стъпкахме БСП в калта, но от правителството на ОДС не я довършиха. Нито партията беше забранена, нито бандитите от кабинета "Виденов", докарали страната до капитулация пред организираната престъпност, външнополитическа изолация, икономически колапс и хуманитарна катастрофа, бяха натикани в затвора. Съществуват няколко версии защо "сините" не си свършиха работата докрай. Една от хипотезите е, че правителството на Иван Костов беше твърде заето с това да вдигне на крака рухналата ни икономика и не е имало време и ресурси за масирана и целенасочена съдебна офанзива срещу комунистите. Други очакваха, че от БСП най-накрая ще се реформират (абсолютна наивност - ако перифразирам американския генерал Къстър "единственият добър комунист е мъртвия комунист"). Съществува и теория за "джентълменско споразумение" между "червени" и "сини" в Консултативния съвет за национална сигурност на принципа: "Ние сдаваме властта без бой, а срещу това вие ни третирате като prisoners of war - без законови и съдебни репресии и без наказателно преследване". Според мен обаче тогавашното ОДС просто подцени ситуацията. "Сините" смятаха (голяма част от обществото бе на същото мнение), че с БСП вече е свършено и тя ще изчезне по естествен път. Но тази заблуда се оказа пагубна - през 2001-а нашата разсеяност проправи пътя към налагане на уродливия, гоцевски стил на президентстване, а през 2005-а и самата БСП се върна на власт.

Ние обаче сме тук, за да напомняме. Да напомняме, че тогава успяхме, и ако се наложи, можем пак. Но този път няма да им се размине...

(Благодарности на miraclio за припонянето на част от фактите)





Тагове:   Гоце,   можем,


Гласувай:
15



1. galinabg - Много, много ви се радвам!!!!
04.02.2010 18:27
Съжалявам, че не бях с вас :))))
цитирай
2. thetrooper - @galinabg
04.02.2010 18:40
Е, тогава следващия път:)))
цитирай
3. boristodorov56 - Дъблоко се съмнявам, че обществото може да повтори пак ентусиазма си.
04.02.2010 19:32
Лично аз с удоволстние бих участвал.

Онези, които се събираха по 30-40 000 души за няколко часа и протестираха яростно вече ги няма тук.
Бях неволен свидетел, защото закъснях за началото пътувайки от провинцията - на боя над хората на 14 януалри м.г.
Чувстваше се осезателно липсата на активните хора.
И истинска политическа мотивация.
И лидери.


цитирай
4. thetrooper - @boristodorov56
04.02.2010 19:38
На 14 януари м.г. беше съвсем различно. Хора имаше, но те бяха прогонени от малоумните и неадекватни "зелени" и студентски лидери.
цитирай
5. novitejivotni - Все още си мисля,
04.02.2010 22:26
че ако Добрев се беше почерпил малко повече "за кураж" и не беше върнал мандата, най-вероятно сега щяхме да сме доста по-добре. Щяхме да ги отвеем веднъж завинаги. Или те сами щяха да потънат в собственото си блато.
Ето как недостатъчната употреба на алкохол, влияяе зле на Историята.
Иначе ги помня, на малките им челца беше изписана една дума - СТРАХ.
Страхуваха се. В движенията им имаше страх, в жестовете, в интонацията, в походката...
А сега се пишат "герои" и "спасители" на националния мир. Колко типично...и тъжно.
цитирай
6. анонимен - гоце
05.02.2010 00:51
НИЕ ПАК СМЕ ТУК, МНОГО СМЕ .ЕЙ,СКОТОВЕ НЕОРИЕНТИРАНИ...20 ГОДИНИ ВЕГЕТИРАТЕ И ДРАСКАТЕ ПО НЕТА ЗА ДА СИ ЗАПЪЛНИТЕ ПРОПИЛЯНИЯ СИ ЖИВОТ...
цитирай
7. анонимен - slojen
05.02.2010 01:17
dobre go e napisal avtora!!no 3a sinite i demokratite se e obarkal totalno!!!te vsi4ki sa ednakvi i sa i3le3nali ot edno i sa6to miasto, DC !!! i kakto vijdame prodaljavat i sega da sa pak TE Gozevzi, i kato nego gi ima v i3obilie i sa na vsiakde,tova e problema na milata ni Tatkovina
цитирай
8. анонимен - мнение
05.02.2010 06:44
Така пишеха и се хвалеха,като разчитаха на късата памет на българина и партизаните и актитивните борчета,същото е и тая статия,шепа пияни и дрогирани реват и вандалстват ислед години,когато късата памет задейства си го преписват за велики дела
цитирай
9. анонимен - не съжалявам, че участвах
05.02.2010 12:31
Така трябваше, поне знаем, че сме направили всичко възможно. Ако някой се е възползвал от нашето желание за свобода и справедливост - то си е за него.
Не мислим, че сме се минали. Все някога ще узреят хората.
цитирай
10. анонимен - a
05.02.2010 12:46
goce govedoto mai she se okaje osnovnata prichina da ostana bez rabota v blizkata edna godina :( koeto oshte vednyj zatvyrjdava poziciqta mi che po-golqmo zlo ot komunqgite nqma i che dqsnata politika e pravilnata :) moe mnenie :)
цитирай
11. baletlnetpepas - Боже
05.02.2010 13:12
боже
цитирай
12. rat - Глупост човешка.
05.02.2010 13:16
Глупост човешка.
цитирай
13. анонимен - Момче, доста надъхано го раздаваш. ...
05.02.2010 13:49
Момче, доста надъхано го раздаваш. Само, че БСП съществува все още и ще се завърне по- силна отвсякога. И то доста по-рано отколкото разни драскачи като тебе очакват.
Защото БСП е оцеляла доста по- дълго време отколкото СДС, ССД, ДСБ и там още на колкото хиляди парчета се разцепи "синята идея" или както я наричате там.
БСП ще я има и след 100г.- а дали ще е така със сините отломки?
цитирай
14. borsi - Аз помня !
05.02.2010 15:19
Три-ПеРа , нашият президент, много добричък го раздаде, само че точно заради него и Добрев полицията смля от бой народа.
Дадоха властта само от страх - "Подозренията, че ако армията се намеси, тя ще премине на страната на протестиращите (по подобие на Букурещ през 1989-а) бяха напълно основателни."

И така щяха да свършат (Като Чаушеско) не, че щеше да е лошо.
цитирай
15. thetrooper - Този път оставям анонимните коментари,
05.02.2010 16:06
за да е видно доколко сме ги засегнали червените боклуци. Коментари 6 и 8 са показателни...
цитирай
16. thetrooper - @novitejivotni
05.02.2010 16:09
Естествено - още тогава трябваше да ги изтрепем, за да рещим проблемите на страната веднъж завинаги. Но и това, което направихме, не е малко. Повече от 8 години (февруари 1997г. - юли 2005г.) БСП беше извън властта, а това е най-хубавото нещо, което се случи на България последните 65 години.
цитирай
17. thetrooper - @borsi
05.02.2010 16:11
Така е, бяха се насрали от шубе, но сега много ербап го дават по контролираните от тях медии...
цитирай
18. alexooo - няма свъшване тази червена напаст и ...
05.02.2010 16:16
няма свъшване тази червена напаст и това си е!
цитирай
19. thetrooper - @alexooo
05.02.2010 16:30
Че как да има? Нито сме ги натоварили на шлепове да ги издавим в Дунава, нито сме ги третирали със ЗЗД (Закон за защита на държавата), нито сме пуснали срещу тях жандармерия и ловни дружини...
цитирай
20. alexooo - па не върви да им сложим по една че...
05.02.2010 16:42
па не върви да им сложим по една червена петолъчка на ревера и тага да ги пуснем да се разхождат сред хората.
цитирай
21. анонимен - па не върви да им сложим по една че...
05.02.2010 17:04
alexooo написа:
па не върви да им сложим по една червена петолъчка на ревера и тага да ги пуснем да се разхождат сред хората.


Кои сте хората?
цитирай
22. alexooo - 21. анонимен
05.02.2010 17:26
поне не сме анонимни ХОРАТА
цитирай
23. plamenshopov - Агънца!
05.02.2010 18:15
Те се представят пред нас като агънца, които много се грижат за нас, а всъщност са вълци в овчи кожи. Не забравяйте че те си създадоха повече от 70% от бизнеса в България и парите са при тях. Опитват се да ни промиват мозъците в медиите с разни шоута и прости високопарни публикации. Искат да се върнем в България. Защо? Защото им трябват овце. Ние не сме глупави да им слушаме глупостите. Те са там и не се знае колко време ще бъдат още там. Нас не ни трябва някой много образован да ни управлява. Трябва ни някой, който има мъдрост от Бога, а не от света, който когато сгреши има достойство да се смири и да се поправи, а не да се гордее с образованите си гпупости. И който не срамува да каже: Боже, благослови България!
цитирай
24. анонимен - драскач
05.02.2010 22:41
thetrooper, приличяш ми на комсомолски сикретар, кариерист. Високопарни думи и преиначаване на фактите, това са всичките ти драсканици.
Нищо не можете, това е истината, колкото и да ви е гадна тя. Като ги няма парите да се наеме агитката на Левски и Люлинските гамени, нищо не можете да направите.
Сънувай си сините сънища ...............
Ще изградим страната отново, без такива като теб ще е по-лесно
цитирай
25. divna8 - Да, заедно, можем!!!
07.02.2010 11:17
Ако си припомним истинският девиз на Великото Народно събрание: "ЕДИНЕНИЕТО прави силата!", а не както го изписват днес "съединението"...
цитирай
26. thetrooper - @24
07.02.2010 15:57
"приличяш ми на комсомолски сикретар, кариерист." - Няма нужда да ти отговарям, правописът ти говори повече от достатъчно...
цитирай
27. hatanasov - Гоце - спасител на България?
10.02.2010 02:59
http://www.bnews.bg/article-5297
цитирай
28. thetrooper - @hatanasov
10.02.2010 14:52
Добър и навременен материал. Ако ние от десницата не казваме истината, с която да запушим мръсната уста на БСП, никой друг няма да го направи вместо нас.
цитирай
29. dolsineq - И защо точно свещи използвате, за да ...
20.03.2011 09:06
И защо точно свещи използвате, за да изразите протеста си!
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: thetrooper
Категория: Политика
Прочетен: 2065033
Постинги: 264
Коментари: 3353
Гласове: 6456
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930